Izostanci

Izostanci, 21. decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2021 00:00
Izostanci, 21. decembar
Izostanci, 21. decembar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Majami Hit

Upitni
Tajler Hiro – 20 poena, 5 skokova.

Ne igraju
Pi Džej Taker –
8 poena, 5.6 skokova.
Kodi Martin
– 7.6 poena, 3.2 skoka.
Džimi Batler – 23.6 poena, 5.8 skokova i 5.3 asistencije.
Bem Adebajo – 18.7 poena i 10.2 skoka.
Markus Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.

Indijana Pejsers

Ne igraju
Ti Džej Mekkonel
– 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.

Viđenje utakmice:
Majami je bez nekolicine vrlo važnih igrača, a zapravo i bez dva najbolja pojedinca ove ekipe. Usled posledica korona virusa i povreda, tim Majamija nije isti kakav bi trebao biti. No, večeras protiv Indijane nas očekuje ineteresantan duel u kome oslabljeni Majami juri pobedu nad favorizovanom Indijanom. Usled nedsotatka napadačkih opcija u ekipi sa Floride, verujemo da će se istaći Lauri i Dankan Robinsom kao nosioci ove ekipe večeras. U ekipi Indijane se najviše očekuje od Sabonisa, koji će naspram sebe imati Dendmona i Okpalu, verovatno dva igrača koja ne bi bila u rosteru Majamija da nije silnih povreda i virusa, ali nije na nama da sudimo o tome. Dakle, Sabonis bi trebao imati lakši zadatak večeras u reketu i on bi mogao voditi Indijanu do pobede nad Majamijem u gostima. Neko ko bi se mogao večeras uz njega istaći jeste Malkom Brogdon.

Njujork Niks

Upitni
Derik Rouz – 50%. 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.
Kventin Grajms – 75%. 3.9 poena, 1 skok.
Obi Topin – 75%. 8.7 poena, 3.9 skokova.
Kevin Noks – 75%. 4.1 poen, 1.8 skokova.
Ar Džej Beret – 75%. 15.1 poen, 5.6 skokova, 2.1 asistencija.

Ne igraju
Imanuel Kvikli
 – 10.2 poena, 2.6 asistencija, 2.4 skoka.
Majls Mekbrajd – 
3 poena.

Detroit Pistonsi

Ne igraju
Keli Olinik – 12.5 poena i 5.3 skoka.
Džeremi Grent– 20 poena i 5 skokova.

Viđenje meča:
Interesantan duel ovo može biti. U redove Niksa se verovatno vraćaju Beret i Topin, kao i Rouz, te će biti interesantno gledati ih i pitati se, da li mogu pronaći pravu formu?! Mi verujemo da oni to mogu, pogotovo Beret. Beret je usled virusa bio odsutan neko vreme, ali se večeras vrlo verovatno vraća na parket pa će na svežinu odigrati jednu sjajnu partiju, a nema boljeg meča od trenutno najslabije ekipe u ligi, Detorita. Isto tako mislimo da bi Rendl mogao večeras da zataji i ne odigra meč kakav se od njega očekuje, pa bi trebalo obratiti pažnju na to. U redovima Detroita mislimo i donekle svi znamo da će predvodnik biti mladi ruki, Kaningem. On vuče koliko toliko ovu ekipu Detroita, pa verujemo da bi večeras mogao zasijati i pokazati se pod svetlima Medison Skver Gardena.

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju

Zajon Vilijamson – Ne igra od početka sezone.
Didi Louzada – Pio šta ne treba, nije bio od prevelike koristi ni pre toga.
Dalton Houms – Nije igrao ove sezone.

Portland Trejl Blejzers

Upitni
Dejmian Lilard – 23 poena, 4 skoka i 7.5 asistencija.

Ne igraju
Si Džej Mekalum – 20 poena, 4 skoka i 4.5 asistencije.
Kodi Zeler – 6 poena i 5 skokova.

Viđenje utakmice:
Jedna od utakmica koja bi mogla biti presudna za ekipu Blejzersa, bar mi tako mislimo. Obzirom da Portland juri plej-of, te da je trenutno na desetom mestu koje vodi u plej-in, večeras bi morao juriti pobedu nad Pelikansima u gostima. Ukoliko Lilard ne bude mogao da igra večeras zbog povrede koju vuče već duže vreme, njegovu poziciju u napadu kao predvodnik uzima Norman Pauel. On je u pobedi Portlanda nad Memfisom ubacio 28 poena, pa je logično da bi on trebao biti prva violina u izostanku Lilarda večeras. U ekipi Pelikansa sve dok nedostaje Vilijamson u timu, glavni je Ingram. Tako da bi glavna uzdanica Nju Orleansa večeras trebao biti on, te uz njega i litvanski centar, Jonas Valančiunas. On će naspram sebe imati Nurkića, što nije ni malo lak zadatak za postizanje poena u reketu, ali shodno tome, Jonas ima šut spolja pa bi vrlo lako mogao da širi spolja i tako oslobdi prostor Ingramu za lakšu igru unutar linije za tri poena i u samom reketu.

Dalas Maveriks

Upitni
Kristaps Porzingis – 50%. 19.5 poena, 8 skokova.

Ne igraju
Redži Bulok
– 5.5 poena, 3 skoka.
Džoš Grin – 2.5 poena, 1.5 skok.
Luka Dončić – 25.5 poena, 8 skokova i 8.5 asistencija.
Sterling Braun – 75%. 3 poena, 3.2 skoka.
Vili Koli-Stajn – 75%. Ne igra već duže vreme.

Minesota Timbervulvs

Ne igraju
Džared Vanderbilt – 6 poena, 8.5 skoka.
Taurin Prins – 4.5 poena, 2 skoka.
Džoš Okogi – 2.5 poena, 2 skoka.
Entoni Edvards – 22 poena, 6 skokova i 3.4 asistencije.
Patrik Beverli – 9 poena, 4.5 skoka.

Viđenje utakmice:
Dalas ulazi vidno oslabljen u utakmicu sa Vulvsima, ali ni oni nisu u boljoj situaciji. Ukoliko u timu Dalasa ne bude bilo ni Porzingisa, glavne uzdanicu su svkakao Hardvej i Branson. Branson na poslednje dve utkamice postiže 18 i 25 poena, uz svakako veću minutažu nego inače, dok Hardvej na svom kontu ima 20 i 28 poena u te dve utakmice uz isto veću minutažu nego inače. Tako da u Dalasu bi trebalo očekivati da njih dvojica koliko toliko guraju svoj tim ka pobedi večeras. U Timbervulvsima igraju Rasel i Tauns, te će svakako od tri glavna igrača igrati dva, što je olakšana situacija u odnosu na Dalas. Tauns već duže vreme nije ispod margine od 20 poena, pa tako verujemo da neće biti ni večeras, dok Rasel ima oscilacije u igri, pa i ne opravdava ugovor koji ima, ali večeras verujemo da bi mogao iskočiti možda kao prvi košgeter ekipe i voditi ekipu Minesote do pobede.

Los Anđeles Lejkersi

Ne igraju
Kent Bejzmor –
4 poena, 2 skoka. 
Ejveri Bredli –
6 poena, 2.5 skoka. 
Austin Rivs –
6 poena, 2.5 skoka.
Entoni Dejvis
 24 poena i 10 skokova. 
Talen Horton-Taker – 
11 poena.
Dvajt Hauard – 
5 poena i 5 skokova.
Malik Monk –
10 poena i 3 skoka.
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.

Finiks Sans

Ne igraju
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Abdul Nejder – 2.4 poena, 1.9 skokova.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.

Viđenje utakmice:
Lejkersi igraju bukvalno bez 2/3 tima. Lebron je tu, od njega zavisi cela ekipa, to svi znamo, ali mu je neophodna pomoć, pogotovo protiv Sansa koji su u skoro punom sastavu. Lebron bi svakako trebao biti predvodnik po broju postignutih poena večeras, a neko ko bi morao da ga prati, jeste Vestbruk. Rasel je na poslednjoj utakmici zabeležio 20 poena, ali to je bilo nedovoljno da se pobede Bulsi koji su bili bez pola tima, a šta mislite kako će tek biti protiv Finiksa. Mora Vestbruk da ubaci u petu brzinu i pomogne Lebronu maksimalno. Da, da ne zaboravimo Tomasa koji je potpisao desetodvnevni ugovor. Tomas igra sjajno, dao je na prethodnoj utakmici 13 poena, pa treba očekivati veći doprinos i od njega. Sansi su u skoro pa punom sastavu, nedostaje im Kaminski koji je povredio koleno. Vratio se Buker, vratila se lepršava igra Sansa. Na prethodnoj utakmici čak devet dvocifrenih igrača je bilo u ekipi Finiksa, a večereas se svakako očekuje najviše od Bukera i Ejtona. Kris Pol će vrlo verovatno razigravati baš njih dvojicu, dok bi oni trebali imati veći deo poena u svojim rukama obzirom da neće imati tako sjajne defanzivce naspram sebe. Da ne grešimo dušu, Džordan jeste sjajan defanzivac, ali kada Pol i Ejton igraju pik, mi mislimo da Džordan to ne može stići nikako.