Izostanci

Izostanci, 23. decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.12.2021 00:00
Izostanci, 23. decembar
Izostanci, 23. decembar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Indijana Pejsers

Upitni
Malkom Brogdon – 50%. 19 poena, 5 skokova, 6 asistencija.

Ne igraju
Ti Džej Mekkonel
 – 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.

Hjuston Rokets

Upitni
Džejlen Grin70%. 14 poena, 3.1 skok, 2.3 asistencije.

Ne igraju
Kevin Porter mlađi 
– 12.8 poena, 5.8 asistencija, 4.4 skoka.
Džon Vol – Nije igrao od starta sezone.

Viđenje utakmice:
Biće ovo jedan jako interesantan duel, i pored toga što kladionice mnogo favorizuju Indijanu.U Indijani je upitan Malkon Brogdon usled problema sa ahilovom tetivom, pa je diskutabilno da li će igrati večeras, s toga treba očekivati mnogo veću ulogu za Laverta, koji i inače igra sjajno, ali večeras usled mogućeg izostanka Brogdona može imati ulogu organizatora igre u većem delu meča. Pored njega Sabonis treba povući malo više večeras, ali će naspram sebe imati neugodnog čuvara u vidu Tejta, dok bi Duarte mogao imati značajnu ulogu, obzirom da je jedan od miljenika trenera Indijane. U ekipu Hjustona se verovatno večeras vraća Grin koji je propustio dobar deo utakmica usled povrede lože, ali ne treba očekivati da on odmah ima velike minute, verovatno će imati ograničene na početku. Vud je svakako glavna uzdanica Roketsa, dok bi uz njega Gordon trebao imati veliku odgovornost u napadu, dok je inoć pružio nešto lošiju partiju nego što se od njega očekuje.

Orlando Medžik

Upitni 
Kol Entoni – 50%. 19.9 poena, 6.1 skok, 5.6 asistencija.
Vendel Karter mlađi – 50%. 12.6 poena, 9.9 skokova, 2.5 asistencija.

Ne igraju
Mo Bamba – 10.3 poena, 8.6 skokova, 2.2 blokade, 1.7 asistencija.
Ar Džej Hempton – 7.4 poena, 2.8 skokova, 2.3 asistencije.
Terens Ros – 11.1 poen, 2.4 skoka, 2.2 asistencije.
Džejlen Sags – 12.3 poena, 3.6 asistencija, 3.4 skoka, 1.1 ukradene.
Moric Vagner – 6.3 poena, 2.5 skokova.
Ignas Brazdeikas – Nije faktor.
Džonatan Ajzak – Nije igrao ove sezone.
Markel Fulc – Nije igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije igrao ove sezone.

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra od početka sezone.
Didi Louzada – Pio šta ne treba, nije bio od prevelike koristi ni pre toga.
Dalton Houms – Nije igrao ove sezone.

Viđenje utakmice:

Poduža lista igrača van stroja u ekipi Medžika nije omela ekipu koja je sinoć na krilima Vagnera koji je na svom kontu imao 25 poena. Kako je on sinoć predvodio ekipu, tako očekujemo da i večeras istupi. Uz sve to, mladi Vagner je postao drugi po broju poena postignutih za Orlando na prvih 30 odigranih utakmica, ispred njega je samo Šekil Onil. Složićete se, ne tako mala stvar. Uz Vagnera večeras treba obratiti pažnju na Gerija Herisa, koji je i pored loše šuterske večeri imao 17 poena, uz šut iz igre 2 od 9, pa verujemo da bi teško mogao imati lošije šutersko veče od prethodnog. Iz tabora Pelikansa se najviše očekuje od Ingrama i Valančiunasa, međutim Jonas neće večeras nastupati obzirom da je bolestan. Tako da treba napomenuti da Ingram u poslednjih pet utakmica prosečno beleži 27.5 poena, što bi večeras moglo biti i više obzirom da Jonas neće nastupati. Uz Ingrama večeras bi mogao iskočiti Grem, koji igra sa velikim oscilacijama, ali usled nedostatka izbora u napadu, mi verujemo u njega.

Filadelfija Seventisiksersi

Ne igraju
Deni Grin –
 7 poena, 2.7 skokova, 1.2 asistencije.
Šejk Milton – 11.2 poena, 3.1 skok, 2.9 asistencija.
Džordž Nijanag
 – 10.4 poena, 2.5 skokova.
Andre Dramond – 6 poena, 9.3 skokova, 1.9 asistencija.
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.

Atlanta Hoks

Ne igraju
Kevin Huerter
– 10.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Lu Vilijams – 6.5 poena, 1.5 skok.
Timoti Luvavu Kabarot – 4 poena, 1.5 skok.
Trej Jang – 27.3 poena, 9.3 asistencije, 4 skoka, 1 ukradena.
Klint Kapela – 11.5 poena, 12.8 skokova, 1.6 blokada, 1.4 asistencije.
Danilo Galinari – 9.6 poena, 4 skoka, 1.3 asistencije.
Diandre Hanter – 10.8 poena, 2.7 skokova.

Viđenje utakmice:
Filadelfija trenutno ima dobar deo tima na raspolaganju, te sve dok je tu Embid, Dok Rivers i uprava ne brinu previše. Jedan od glavnih kandidata svake godine za najkorisnijeg igrača, trenutno je najbolji poenter u najvažnijim trenucima meča sa 6.8 poena na svom kontu u tom periodu. Naravno, on je glava uzadnica ekipe Siksersa, dok bi njegov drugar, Heris trebao bitti druga opcija u napadu, a obzirom da je Atlanta opako oslabljena pod košem, treba očekivati dobar deo lopti da se spusti na njih dvojicu pod koš, ili u nekim solucijama da Heris širi napad i izvlači Kolinsa napolje, a da Embid ima duel sa Okongvuom. Ekipa Atlante je po mišljenjima mnogih sinoč neočekivano izgubila od Orlanda. Bogdanović je imao jako loše veče, pa se nadamo da bi to večeras mogao ispraviti, te Kolins koji je postigao 28 poena sinoć bi mogao imati dosta teži posao protiv Embida i Herisa, dok Rediš koji je ubacio rekord karijere od 34 poena i 6 trojki, bi mogao ponoviti takcu ili sličnu partiju i pokušati da vode Atlantu do iznenađenja u gostima.

Majami Hit

Ne igraju
Pi Džej Taker – 
8 poena, 5.6 skokova.
Kodi Martin
 – 7.6 poena, 3.2 skoka.
Džimi Batler – 23.6 poena, 5.8 skokova i 5.3 asistencije.
Bem Adebajo – 18.7 poena i 10.2 skoka.
Markus Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.

Detroit Pistonsi

Upitni
Frenk Džekson – 50%. 10 poena, 1.5 skok.

Ne igraju
Kejd Kaningem
– 15 poena, 6 skokova, 5 asistencija.
Keli Olinik – 12.5 poena i 5.3 skoka.
Džeremi Grent– 20 poena i 5 skokova.

Viđenje utakmice:
Majami u kakvom god sastavu bio, definitivno jeste favorit u odnosu na bukvalno totalno slabljene Pistonse. Majami je iznenadio pre dve večeri kada je poobedio Indijanu sa 29 poena razlike. Tada su Hiro i Robinson imali jedne od onih večeri, pa to očekujemo od njih i večeras. A za Detroit, pa ne znamo šta da kažemo, najveća uzdanica im je trenutno Sadik Bej, a uz njega Ajzea Stjuart. Ovde je Majami ogroman favorit, pa očekujemo takvu partiju da vidimo od strane igrača Majamija.

Njujork Niks

Ne igraju
Imanuel Kvikli
 – 10.2 poena, 2.6 asistencija, 2.4 skoka.
Majls Mekbrajd – 
3 poena.
Nerlans Noel – 3.5 poena, 6 skokova.
Derik Rouz – 50%. 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.

Vašington Vizards

Upitni
Rui Hačimura – 50%. Nije igrao ove sezone.

Ne igraju
Tomas Brajant – nije igrao ove sezone.
Kentejvius Koldvel Pouop – 11 poena, 3.5 skoka.

Viđenje utakmice:
Niksi igraju definitivno promenljivo ove sezone, ali pretežno loše. Prošlu utakmicu su dobili Detroit, a večeras igraju protiv ne tako naivnog protivnika, VIzardsa. Kemba Voker igra sjajno od kad su ga vratili u tim, pokazuje zašto je nekada imao nastup na ”all-star” meču. Uz njega se iskazao Furnije koji bi i večeras mogao da ima dobar deo poena u rukama ukoliko se Beret ne vrati. U Vizardsima se vidi, čim je Bil podgao formu, počela je cela ekipa da igra odlično. On na poslednje tri utakmice upisuje 30, 26 i 37 poena, pa tak otreba očekivati da nastavi i večeras. Uz njega bi Kuzma mogao zasijati večeras, on jednostavno živi za trenutke slave, takav je tip igrača, voli da se zameri ljudima okolo što bi se reklo. Tako da, suma sumarum, ovo će biti jedna jako zanimljiva utakmica u kojoj bi obe ekipe mogle u nekom momentu da prelome meč u svoju korist, pa smatramo da ovde nema nekog favorita.

Dalas Maveriks

Upitni
Kristaps Porzingis – 50%. 19.5 poena, 8 skokova.

Ne igraju
Redži Bulok
 – 5.5 poena, 3 skoka.
Džoš Grin – 2.5 poena, 1.5 skok.
Luka Dončić – 25.5 poena, 8 skokova i 8.5 asistencija.
Sterling Braun –  3 poena, 3.2 skoka.
Vili Koli-Stajn –  Ne igra već duže vreme.
Trej Burk – 7.5 poena, 2 asistencije.
Tim Hardvej – 15 poena, 4 skoka.
Maksi Kleber – 7.5 poena, 6 skokova.

Milvoki Baks

Upitni
Grejson Alen – 13 poena, 3.5 skoka.

Ne igraju
Janis Adetokumbo – 
27 poena, 11.5 skokova, 6 asistencija.
Bruk Lopez
– Ne igra od prvog kola.

Viđenje utakmice:
Dalas je u velikom problemu zbog izostanaka igrača, te će večeras ugostiti aktuelne šampione sa malim šansama za pobedu. Najveća uzdanica trenera Kida jeste Džejlen Branson, kao i moguć nastup Porzngisa. Branson igra odlično, ali teško da bi mogao sam večeras da iznese teret protiv Baksa, koji igraju odlično i bez Janisa. U Milvokiju veruju u svoj tim i bez Janisa, zapravo, oni igraju odlično. Holidej je pokazao zašto je onoliko plaćen, Midlton igra konstantno, dok Kazins i Nvora izvlače ogroman teret na svojim leđima. Večeras se vraća Portis nakon utakmice neigranja, kao i Divićenco kojem bi ovo mogla biti prva utakmica ove sezone. Tako da bi Baksi mogli da odnesu pobedu vrlo lako sa gostovanja večeras u Teksasu.

Denver Nagets

Upitni
Džamajkl Grin – 50%. 5.4 poena, 3.3 skokova.

Ne igraju 
Markus Hauard – 4.3 poena.
Bol Bol – 1.4 poena, 1.3 skoka.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.

Šarlot Horentsi

Ne igraju
Kodi Martin
 – 9.4 poena, 4.4 skoka, 2.7 asistencija

Viđenje utakmice:
Meloun je sinoć poslao jasnu poruku, neće igrati najbolji ako ne daju sve od sebe. Jokić je imao najgoru utakmicu u poslednje vreme. Ukoliko misle da pobede večeras, moraće i te kako da zapnu, ne samo Jokić, već i drugi igrači kao što su Barton, Gordon i Grin. ne može sam Jokić vući ovu ekipu, a uz to, večeras igraju protiv Šarlota koji igra na puno poena, pa treba očekivati takav tip utakmice. U Šarlotu se nadaju pobedi posle kriminalnog izdanja Nagetsa sinoć protiv Tandera. Lamelo Bol i Bridžis su glavne uzdanice Hornetsa, pa svakako treba od njih očekivati da preuzmu veći deo teretan a sebe večeras i ukoliko mogu odnesu pobedu iz Kolorada.

Finiks Sans

Ne igraju
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Abdul Nejder – 2.4 poena, 1.9 skokova.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.

Oklahoma Siti Tander

Svi igraju.

Viđenje utakmice:
Finis se nada lakom poslu večeras, ali Oklahoma je pokazala zube protiv Denvera i odnela pobedu sinoć. Buker i Ejton igraju odlično pod palicom Krisa Pola. To se može videti kroz brojke pre svega koje ne lažu, Sansi su prvi trenutno u ligi, i to niko ne može da im ospori , igraju sjajno, pa verujemo da bi večerass Pol i Buker mogli da povedu ekipu Sansa do pobede, a nešto lakši posao bi trebao imati Ejton. Oklahoma se uzda najviše u Aleksandera i Dorta. Obojica igraju sjajno, ali će večeras imati sjajnu defanzivnu ekipu pre svega naspram sebe, pa treba biti obazriv na njima i njihovim poenima. Neko ko bi mogao iznenaditi, jeste Gidi. Igra odlično, popunjava sve statističke parametre, pa bi on možda mogao napraviti iznenađenje jednom sjajnom partijom.

Juta Džez

Ne igraju
Udoka Azubuike – Ne igra cele sezone.

Minesota Timbervulvs

Upitni
Džejlen Novel – 5 poena, 1 skok.
Naz Rid – 9 poena, 3.5 skoka.

Ne igraju
Džared Vanderbilt – 6 poena, 8.5 skoka.
Taurin Prins – 4.5 poena, 2 skoka.
Džoš Okogi – 2.5 poena, 2 skoka.
Entoni Edvards – 22 poena, 6 skokova i 3.4 asistencije.
Patrik Beverli – 9 poena, 4.5 skoka.

Viđenje utakmice:
Juta na domaćem terenu igra protiv oslabljenih Vulvsa, pa ulaze u ovu utakmicu kao ogromni favoriti. U Juti se ističu Mičel i Bogdanović kao sjajni napadači, pa od njih treba očekivati najviše večeras obzirom da Minesota ne igra tako sjajnu odbranu. Dok u Minesoti sve nade polažu u Rasela i Taunsa. Rasel bi mogao imati više prostora za postizanje poena, obzirom da će Tauns imati direktan duel sa Goberom koji je možda i najbolji defnazivac u ligi ove godine. Pokriva sjajno svaki deo terena u odbrani, pa će Tauns imati i te kako teškog protivnika naspram sebe. Ovo bi vrlo verovatno trebala biti pobeda Jute kod kuće, ali imaće Tauns i Rasel šta da kažu.

Golden Stejt Voriorsi

Ne igraju
Endrju Vigins
 – 18.7 poena, 4.5 skokova, 1.8 asistencija.
Džordan Pul 
– 17.9 poena, 3.4 asistencije, 3.4 skoka.
Klej Tompson – ne igra od početka sezone.
Džejms Vajzmen – ne igra početka sezone.
Dejmion Li – 8.5 poena, 3 skoka.
Andre Igudala – 4.5 poena, 3.5 skoka, 4 asistencije.

Memfis Grizlis

Upitni
Tajus Džouns – 8 poena, 2.5 skoka, 4 asistencije.
Džon Končar – 4 poena, 3.5 skoka.

Ne igraju
Brendon Klark – 8 poena, 4 skoka.
Zair Vilijams – 5 poena, 1.6 skokova.
Sem Meril – 4.2 poena, 1.2 skoka.
Santi Aldama – 3.6 poena, 2.6 skokova.

Viđenje utakmice:
Voriorsi ulaze u utakmicu sa velikim brojem igrača van rotacije, ali dok je tu Kari, oni ne brinu previše. Stef Kari je svakako glavna uzdanica Voriorsa večeras, te bi on trebalo da predvodi svoju ekipu ka pobedi profiv Memfisa koji igra odlično u poslednje vreme. Njega bi trebao pratiti Grin košgeterski, kao na prethodnom meču. On ima napadački potencijal, samo ga ne koristi mnogo u prisustvu tako dobrih šutera, već se uglavnom podredi ekipi, te onda rezultira lošim košgeterskim učinkom što večeras ne bi trebao biti slučaj. U Memfisu najviše nade se polaže naravno u Moranta i Bruksa. I jedan i drugi traže formu od dolaska Moranta nazad na parket nakon povrede. Dovoljno govori činjenica da su izgubili od Oklahome u prethodnom meču, pa bi večeras trebali juriti pobedu u gostima nad najboljom defnazivnom ekipom u ligi. Svakako da su glavne uzdanice Morant i Bruks, ali obratimo pažnju na Bejna, koji je i pored povratka Moranta na parket ubacio 25 poena u porazu svog tima. Neće ovo biti ni malo lako meč za obe ekipe.

Los Anđeles Lejkersi

Ne igraju
Kent Bejzmor – 
4 poena, 2 skoka. 
Ejveri Bredli – 
6 poena, 2.5 skoka. 
Austin Rivs – 
6 poena, 2.5 skoka.
Entoni Dejvis – 
 24 poena i 10 skokova. 
Talen Horton-Taker – 
11 poena.
Dvajt Hauard – 
5 poena i 5 skokova.
Malik Monk –
 10 poena i 3 skoka.
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.

San Antonio Spurs

Ne igraju
Zek Kolins – Ne igra od početka sezone.

Viđenje utakmice:
Lejkersi ulaze bez pola tima u meč, ali  i posle katastrofalnog poraza od Sansa. Lebron jeste odigrao sjajnu partiju, ali gde su ostali igrači bili, to niko ne zna. Večeras traže pobedu protiv sasvim solidne ekipe Sparsa koja igra sasvim korektno ove sezone. Lebron jeste svakako glavna uzdanica Lejkersa, ali bi Vestbruk trebao pružiti mnogo veći doprinos. Prethodnu utakmicu su Tomas i Taker odigrali kriminalno, uz po jedan pogođen šut iz igre. Sparsi se najviše uzdaju u Marija i Vajta, oni će svakako igrati glavnu rolu u svom timu što se napada tiče, a tu bi mogao da se pridruži Purtul, koji ima odličnu napadačku ulogu ove sezone i postiže dobar deo poena svog tima na svakom meču. Biće ovo jedna jako interesantna utakmica u kojoj obe ekipe jure pobedu, a po nama niko nije favorit.