Izostanci

Izostanci, 25.decembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.12.2021 00:00
Izostanci, 25.decembar
Izostanci, 25.decembar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Njujork Niks

Upitni
Imanuel Kvikli70%. 10.2 poena, 2.6 asistencija, 2.4 skoka.
Ar Džej Beret – 50%. 15 poena, 5.6 skokova.

Ne igraju
Majls Mekbrajd – 
3 poena.
Nerlans Noel – 3.5 poena, 6 skokova.
Derik Rouz – 50%. 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.

Atlanta Hoks

Ne igraju
Kevin Huerter
 – 10.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Lu Vilijams – 6.5 poena, 1.5 skok.
Timoti Luvavu Kabarot – 4 poena, 1.5 skok.
Trej Jang – 27.3 poena, 9.3 asistencije, 4 skoka, 1 ukradena.
Klint Kapela – 11.5 poena, 12.8 skokova, 1.6 blokada, 1.4 asistencije.
Danilo Galinari – 9.6 poena, 4 skoka, 1.3 asistencije.
Diandre Hanter – 10.8 poena, 2.7 skokova.

Viđenje utakmice:
Ovo je prvi meč na programu za večeras, od 18h po našem vremenu. Niksi će ugostiti Hokse koji su i te kako oslabljeni neigranjem najboljeg igrača, Janga. Niksi nisu u tako sjajnoj formi, ali ovo rivalstvo od prethodne godine bi moglo da ih digne iz pepela. Rendl bi trebao biti glavna uzdanica Niksa večeras, ali kako stoje stvari, izgleda da glavnu reč ipak ima Kemba Voker. Čovek koji je na prethodnoj utakmici upisao  44 poena na svom kontu, uz svakako sjajnu partiju i ako su Niksi izgubili tu utakmica, mislimo da bi on večeras baš mogao biti taj igrač koji će prevagnuti ukoliko Niksi budu odneli pobedu. U ekipi Atlante se vraća Kapela iz protkola. Najveća uzdanica Hoksa svakako jeste Kolins, koji je u odsustvu Janga prva figura, ali se tu negde gura i naš Bogdan. Svakako da Bogdanovič može odigrati sjajnu utakmicu večeras, ali mi mislimo drugačije. Niksi će vrlo verovatno zategnuti odbranu, i igrati utakmicu na mali broj poena, pa tako smatramo da neće biti prostora za Bogdanovića i njegove poene večeras. Neko ko bi mogao iz senke da presudi Niksima, jeste Kapela koji se vraća.

Milvoki Baks

Ne igraju
Bruk Lopez
 – Ne igra od prvog kola.

Boston Seltiks

Upitni
Al Horford – 12.2 poena, 7.8 skokova, 3.5 asistencija.
Markus Smart – 11 poena, 4 skoka, 5.5 asistencija.
Džabari Parker – 4.6 poena, 2.2 skoka.
Huančo Hernangomez – Nije faktor.
Romeo Lengford – 5 poena, 3 skoka.

Ne igraju
Džoš Ričardson – 10.7 poena, 2.9 skokova, 1.4 asistencije.
Grent Vilijams 
– 7.5 poena, 3.4 skoka.
Bruno Fernando – Nije faktor.
Enes Sloboda – 5 poena, 5.5 skoka.
Sem Hauzer – Nije faktor.
Aron Nejsmit – 3 poena, 2 skoka.
Grent Vilijams – 7.5 poena, 3.5 skoka.

Viđenje utakmice:
Milvoki napokon u punom sastavu i to baš na Božić. Janis se vraća, te će sve oči biti uprte u njega i njegovo izdanje. Svakako da je ”svež”, te treba očekivati da on najviše povuče večeras i predvodi svoju ekipu do eventualne pobede. Neko ko bi uz njega mogao da se istakne večeras jeste Portis. On igra sjajno, uzima svoje šuteve i tako puni svoje statističke kolone, još u eventualnom odsustvu Horforda, on bi mogao da ima ogromnu ulogu samim tim što bi Vilijamsa izvlačio van linije za tri poena i tako ostavljao Janisu prazan reket. U ekipi Bostona se naravno najviše očekuje od Brauna i Tejtuma. I jedan i drugi su odlični košgeterri, te treba od njih dvojice najviše očekivati večeras, jer ukoliko oni zataje, staje ceo tim Seltiksa. Oni jednostavno kada njih dvojica ne igraju dobro, kao da su tim iz neke druge lige, ne iz najjače lige sveta, koji pritom pretenduje na mogućnost napadanja titule.

Finiks Sans

Ne igraju

Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.

Golden Stejt Voriorsi

Upitni
Andre Igudala – 4.5 poena, 3.5 skoka i 4 asistencije.

Ne igraju
Endrju Vigins
 – 18.7 poena, 4.5 skokova, 1.8 asistencija.
Džordan Pul 
– 17.9 poena, 3.4 asistencije, 3.4 skoka.
Klej Tompson – ne igra od početka sezone.
Džejms Vajzmen – ne igra početka sezone.
Dejmion Li – 8.5 poena, 3 skoka.
Andre Igudala – 4.5 poena, 3.5 skoka, 4 asistencije.

Viđenje utakmice:
Biće ovo kao i uvek ove godine sjajan duel ove dve ekipe. Sansi u ustaljenom sastavu i veoma raspoloženim Bukerom večeras napadaju Voriorse. Svakako da je Finiksu glavna uzdanica Buker, to je nesumnjivo, ali uz njega bi trebalo obratiti Krisa Pola koji je u prethodna dva duela protiv Vpriorsa upisao samo 12 i 15 poena. Mislimo da večeras neće biti takav slučaj, pogotovo što je ovo njima omiljeni praznik i svi žele da se pokažu u što boljem svetlu, pogotovo pred svojim navijačima. U ekipi iz San Franciska najveća je uzdanica Kari, to je nesumnjivo i nepojmivo bi bilo da je neko drugi. Biće interesantno gledati ga protiv odbrane Sansa, usled izostanka Pula i Viginsa, koji su i te kako pomagali u postizanju poena kada on to nije mogao. Baš iz toga razloga kažemo, obzirom da su ga Sansi na prethodna dva duela sveli na svega 23 i 12 poena. Uz Karija neko ko bi mogao ispod radara da se istakne, jeste Luni. On na prethodna dva susreta sa Sansima nije imao značajniju ulogu, ali obzirom da nema drugih opcija u napadu, on bi vrlo lako mogao da profitira asistencijama Drejmonda Grina. Svakako da će biti interesantan duel Grina i Ejtona, a baš iz tog duela bi mogao Luni izaći kao neko ko najviše profitira u napadu Voriorsa večeras.

Los Anđeles Lejkersi

Ne igraju
Kent Bejzmor – 
4 poena, 2 skoka. 
Ejveri Bredli – 
6 poena, 2.5 skoka. 
Austin Rivs – 
6 poena, 2.5 skoka.
Entoni Dejvis – 
 24 poena i 10 skokova. 
Talen Horton-Taker – 
11 poena.
Dvajt Hauard – 
5 poena i 5 skokova.
Malik Monk –
 10 poena i 3 skoka.
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.
Trevor Ariza – 7.5 poena, 3 skoka.

Bruklin Nets

Ne igraju
Lamarkus Oldridž – 14 poena, 5.7 skokova, 23.6 minuta.
Džejms Džonson – 4.8 poena, 3.9 skokova, 18.2 minuta.
Brus Braun mlađi – 6.9 poena, 4.3 skoka, 1.3 ukradene, 22.5 minuta.
Dževon Karter – 2.3 poena, 1.5 skokova, 11.7 minuta.
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka, 30 minuta.
Kajri Irving –  Ne igra od početka sezone.
Kevin Duernt – 30 poena, 8 skokova, 6 asistencija.

Viđenje utakmice:
Lejkersi igrao, pa blago je reći katastrofalno. Džejms daje sve od sebe, uporno vuče sam ovaj tim koji jedva spaja kraj s krajem. Vestrbuk nešto pokušava, i uradi s vremena na vreme, ali ostatak ekipe je kriminalan. Taker i Ajzea Tomas igraju jako loše, ne pružaju adekvatnu košgetersku podršku, Entoni igra slabo, Diandre, pa od njega se i ne očekuje puno. Eto, Lejkersi u kratkim crtama, kriminalni. Bruklin, ništa bolja situacija nije, ali se vraća Harden u sastav, pa će biti poznatih imena ovoga puta, poput njega i Milsapa. Uz Hardena, tu je i Peti Mils od koga se dosta večeras očekuje, ali opet to nije ta ekipa bez Durenta i Irvinga, čiji se povratak najavljuje. Što se same utakmice tiče, ni mi ne znamo šta bi mogli pametno da kažemo ovde, niti ko bi mogao da iskoči. Naravno, očekujemo da Harden i Lebron imaju revolveraški obračun, ali eto, toliko što mi možmo reći o ovom meču večeras.

Juta Džez

Ne igraju
Udoka Azubuike – Ne igra cele sezone.

Dalas Maveriks

Upitni
Kristaps Porzingis – 50%. 19.5 poena, 8 skokova.

Ne igraju
Redži Bulok
 – 5.5 poena, 3 skoka.
Džoš Grin – 2.5 poena, 1.5 skok.
Luka Dončić – 25.5 poena, 8 skokova i 8.5 asistencija.
Sterling Braun –  3 poena, 3.2 skoka.
Vili Koli-Stajn –  Ne igra već duže vreme.
Trej Burk – 7.5 poena, 2 asistencije.
Tim Hardvej – 15 poena, 4 skoka.
Maksi Kleber – 7.5 poena, 6 skokova.

Viđenje utakmice:
Juta u ovaj meč ulazi kao ogroman favorit, bez ikakve dileme. Najviše pčekujemo od Mičela, on igra u sjajnoj formi, a neko ko bi ga mogao pratiti i večeras jeste Bojan Bogdanović. Njih dvojica su prvi košgeteri ekipe, pa bi tako trebalo biti i večeras. Neko ko bi mogao da iskoči uz njih dvojicu, jeste Džrodan Klarkson. On ima svoje periode kada je kriminalan i kada je odličan, iliti od sjaja do očaja. Mi mislimo da bi on večeras mogao zapravo biti sjajan, ipak je motiv više kada igrate na Božić. U ekipi Dalasa nema puno promena u odnosu na prethodni meč, tj da li uopšte ima ikakvih. Pitanje je koliko Dalas može da pruži otpor kompletnoj ekipi Jute večeras. Teško da Džejlen Branson može sam izneti teret protiv jute, i da iznese, to bi bila nesvakidašnja utakmica u novijoj istoriji lige.