Izostanci

Izostanci, 11. januar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2022 00:00
Izostanci, 11. januar
Izostanci, 11. januar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Vašington Vizards

Upitni
Entoni Gil –  3 poena, 1.5 skok.

Ne igraju
Tomas Brajant – Nije igrao ove sezone.

Oklahoma Siti Tander

Ne igraju
Kenrih Vilijams – 7 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Utakmica koja može odlikovati sa puno poena. Sa jedne strane, Vašingtonu je neophodna pobeda. Bil i Kuzma opet moraju da vuku sve konce te uhvate eventualnu pobedu i priključak za gornji deo tabele, iliti prvih šest ekipa. Svakako, od njih dvojice se najviše očekuje, ali i Gaforda koji igra sjajno ove sezone. Sa druge strane, Tanderi su odigrali ”tvrdo” protiv Denvera, ali verujemo da to večeras neće biti slučaj. Aleksander i Dort su imali jako loše šartije, Gidi tu i tamo, klasika statistiku je popunjavao. Svakako, ukoliko misle da pobede favorizovani Vašington, moraće mnogo bolju partiju da pruže negoli protiv Denvera.

Toronto Reptors

Upitni
Geri Trent – 16.4 poena, 2.8 skokova, 2.1 asistencija.
Skoti Banrs – 14.7 poena, 8 skokova, 3.5 asistencije.

Ne igraju
Goran Dragić
– 8 poena, 3 skoka.

Finiks Sans

Ne igraju
Abdul Nejder – 2.4 poena, 1.9 skokova.
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.
Kameron Džonson –  12 poena, 4 skoka.
Džastin Džekson – 4 poena, 1.5 skok.

Viđenje utakmice

Toronto ulazi u ovaj meč značajno oslabljen, pre svega dobrim defanzivcima na spoljnim pozicijama. Sijakam i Vanvlit imaju sve u svojim rukama večeras, najviše se pitaju, ali je isto tako pitanje kako će sačuvati Ejtona, obzirom da nemaju klasičnog centra kao što je on. Sa druge strane, Finiks juri pobedu da bi ostao prvi na Zapadu, te večeras sve oči moraju biti na Bukeru i Polu, ali kao što rekosmo, Ejton će imati dosta prostora obzirom da Toronto nema klasičnog centra, a na večerašnjem meču možemo očekivati dosta poena. Suma sumarum, lično ne vidimo ovde favorita, obzirom da su obe ekipe sjajne.

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra od početka sezone.

Minesota Timbervulvs

Upitni

Patrik Beverli – 9.2 poena, 4.6 skokova, 5.2 asistencije.

Ne igraju
Leonardo Bolmaro – Nije faktor.

Viđenje utakmice

Pelikansi su umorni od prethodne noći, te dočekuju Minesotu koja je u strašnom naletu. U Pelikansima se sve svodi na Ingrama i Valančiunasa. Kako oni igraju, tako igra ostatak tima, ali to definitivno nije dovoljno da bi ekipa pobeđivala. Imaju potencijala, u vidu Harta i Grema, ali nijedan ne daje adekvatan doprinos kakav se očekuje. Sa druge strane, trio Minesote gazi. Tauns je Hjustonu stavio 40 poena, verujemo da će i večeras uraditi nešto slično, kao i Edvards koji je iz dana u dan sve bolji i bolji. Minesota je favorit, ali treba obratiti pažnju na Ingrama, ima on momente kad ”poludi”.

Čikago Buls

Ne igraju
Aleks Karuso – 8.4 poena, 4 asistencije, 3.7 skokova, 2 ukradene.
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.
Tajler Kuk – 4 poena, 2 skoka.
Džavonte Grin – 6 poena, 4 skoka.

Detrout Pistons

Ne igraju
Džeremi Grent – 20 poena, 5 skokova.
Keli Olinik – 12.5 poena, 5.3 skoka.

Viđenje utakmice

Bulsi u ovaj meč ulaze kao ozbiljni favoriti, ali ne otpisujte Pistonse, sinoć su pokazali da veoma lako mogu iznenaditi. Čikago je favorit, i to ogroman. Demar, Lavin i Vuč igraju sjajno, ali su protiv Dalasa zatajili, pa verujemo da se to neće ponoviti večeras. Sa druge strane, Detroit je ubio Jutu sinić, imali su svoj dan i jednostavno nisu mogli promašiti.  Bej i Kaningem su predvodnici ovog mladog tima, pa ako bi večeras jurili eventualnu pobedu, opet njih dvojica moraju imati svoje veče, te postići ogroman broj poena da bi odneli pobedu.

Memfis Grizlis

Upitni
Stiven Adams – 7 poena, 9.5 skokova, 3 asistencije.

Ne igraju
Dilion Bruks – 18.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.

Golden Stejt Voriorsi

Upitni
Geri Pejton – 8 poena, 3.5 skoka.
Oto Porter – 
8 poena, 5 skokova.

Ne igraju
Džejms Vajzmen – Ne igra početka sezone.
Drejmond Grin – 8 poena, 7.5 skokova, 7.5 asistencija.

Viđenje utakmice

Memfis je po nama u blagoj prednosti na ovom meču, a evo i zašto. U ekipi Memfisa vlada pre svega jedna sjajna hemija među igračima, Morant je predvodnik, a ostali svi znaju svoje mesto i šta rade. Da, od njega najviše zavise, ali Bej i Džekson igraju takože sjajno. Sa druge strane, večeras Grin ne igra, te samim tim Kari neće imati čoveka od poverenja kao kroz celu karijeru, već će morati i da obavlja njegov deo posla, prevođenje lopte. Ruku na srve, ali Grin je plej u ekipi Voriorsa. Vratio se Klej, samo je pitanje koliko će pogoditi i u kakvoj je formi. Na prethodnom meču je pogodio 7 šuteva, ali opet, pitanje je kako će večeras biti. Suma sumarum, jedan jako lep meč za pogledati, sa jedne strane klinci, sa druge strane NBA šampioni.

Los Anđeles Klipersi

Ne igraju
Pol Džordž
– 24.7 poena, 7.1 skok, 5.5 asistencija, 2 ukradene.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.
Luk Kenard – 11.7 poena, 3.5 skokova, 1.9 asistencija.
Ajzea Hartenštajn
– 7.7 poena, 4.7 skokova, 1.9 asistencija, 1.3 blokade.

Denver Nagets

Ne igraju
Markus Hauard
– 4.3 poena.
Vil Barotn – 15 poena, 5 skokova, 4 asistencije.
Vlatko Čančar – 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija, 1.1 ukradena.

Viđenje utakmice

Biće ovo interesantan duel, pre svega što Morisov rođeni brat igra prvi put protiv Jokića, deluje da će biti osvete. No, Klipersi su prethodnu utakmicu upisali pobedu i tako odmakli malo na tabeli na gore, Kofi ih je predvodio. Džekson i Moris će morati dosta da zapnu večeras kako bi pobedili Denver, ali dosta toga zavisi i od odbrane na Jokiću. Sa druge strane, Denver se kao i uvek uzda u Jokića, pa ostaje da vidimo koliko će i ko da mu pomogne večeras od saigrača u pohodu ka eventualnoj pobedi nad Klipersima, koja bi značila i ulazak u četiri ekipe na Zapadu.