Izostanci

Izostanci, 12. januar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.01.2022 00:00
Izostanci, 12. januar
Izostanci, 12. januar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Boston Seltiks 

Upitni
Pejton Pričard – 5 poena, 2 skoka, 2 asistencije.
Markus Smart – 11.5 poena, 4 skoka, 5 asistencija.

Indijana Pejsers

Upitni
Malkom Brogodn – 19 poena, 5 skokova, 6 asistencija.
Kris Duarte – 13 poena, 4 skoka.
Karis Lavert – 18 poena, 3 skoka, 4 asistencije.

Ne igraju
Ti Džej Mekkonel
 – 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.

Viđenje utakmice

Prethodni duel, pre dva dana je bio paklen. Tejtum je doneo produžetak na 12 sekundi do kraja, a nakon toga pobedu Seltiksima u samom produžetku. No, večeras može biti malo drugačija situacija obzirom da za Boston vrlo verovatno neće nastupati Smart, pa se očekuje još više od Brauna i Tejtuma u napadu, te i samoj postavci istog. Sa druge strane, Indijana priželjkuje povratak na parket Laverta i Brogodona, kao i Duarte, koji su mnogo značajni za samu Indijanu, i od kojih u velikoj meri zavisi igra tima Pejsersa. Opet, Sabonis može imati velikih problema što se postizanja poena tiče, obzirom da defanzivci Seltiksa igraju sjajnu odbranu pod košem.

Filadelfija Seventisiksersi

Upitni
Set Kari – 16 poena, 3 skoka, 4 asistencije.

Ne igraju
Šejk Milton – 10.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.

 

Šarlot Horentsi

Ne igraju
Vernon Keri – 3.5 poena, 1.5 skokova.
Keli Ubre – 16.5 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Jako interesantan duel dve ekipe koje igraju totalno različitu košarku. Siksersi preferiraju utakmice na mali broj poena, dok Šarlot igra na što više. U Filadelfiji se nadaju nastavku odlične serije Embida, koji igra na MVP nivou poslednjih 10 utakmica, dok Heris igra jako promenljivo, te je počeo da se nalazi u tabloidima i pričama oko trejda, što bi moglo da utiče negativno na njega. Sa druge strane, Šarlot je oslabljen neigranjem Ubrea, prvog čoveka sa klupe, pa može biti veliki problem broj poena koje on donosi ulasom na teren, ali i energije. Najviše se svodi igra na Bola i Bridžesa, ali večeras će morati Hejvord i Rozir da zapnu kako bi odneli eventualnu pobedu.

Vašington Vizards

Ne igraju
Tomas Brajant – Nije igrao ove sezone.
Bredli Bli – 24 poena, 5 skokova, 6.5 asistencija.

Orlando Medžik

Upitni
Vendel Karter – 50%. 13 poena, 10 skokova, 3 asistencije.
Mo Bamba – 10 poena, 8.5 skokova.

Ne igraju
Džejlen Sags – 12.3 poena, 3.6 asistencija, 3.4 skoka, 1.1 ukradene.
Džonatan Ajzak – Nije igrao ove sezone.
Markel Fulc – Nije igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije igrao ove sezone.

Viđenje utakmice

Vašington dočekuje Orlando, kao pre 3 dana, ali večeras mnogo oslabljen neigranjem Bila koji je ušao u protokole lige. Opet, Vizardsi su imali velikih problema pre 3 dana sa njima i kada je Bil igrao, kako li će biti sada pitanje je. Sve se svodi na to da Kuzma i Koldvel Popu odigraju dobre partije, u suprotnom će teško izaći na kraj, uz sve to su sinoć imali težak meč protiv Tandera. Sa druge strane, Orlando je velika mina za timove iz vrha konferencija, više puta su to pokazali, te i imaju rasošan talenat koji bljesne s vremena na vreme kada ima i motivacije više. Entoni će svakako biti glavna uzdanica u napadu, pa ostaje da vidimo sam ihod meča.

Atlanta Hoks

Ne igraju
Klint Kapela – 70%. 12 poena, 13 skokova.
Diandre Hanter – 10.8 poena, 2.7 skokova.
Kem Rediš – 12 poena, 2.5 skoka.

Majami Hit

Upitni
Dvejn Dedmon – 6.5 poena, 6 skokova.

Ne igraju
Bem Adebajo – 18.7 poena i 10.2 skoka.
Džimi Batler – 23.2 poena, 5.9 skokova, 5.4 asistencije, 2 ukradene.
Kej Zi Okpala – 3.7 poena, 2 skoka.
Markus Geret – 1.1 poen, 1.9 skokova.
Markif Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.

Viđenje utakmice

Ovo bi mogao biti jako interesantan duel za pogledati. Hoksi igraju promenljivo, Kolins je nezadovoljan ekipom i mogao bi biti trejdovan u Sikserse za Simonsa, ali ostaje da vidimo sam ishod toga. Opet, Hoksi najviše zavise od Janga i toga kako on igra, a večeras će da bude interesantno gledati ga protiv Laurija i Hiroa. Bogdanović bi mogao imati zapaženiju ulogu, obzirom da je u solidnoj šuterskoj formi, pa ostaje da vidimo kako će Hoksi večeras izgledati. Sa druge strane, Hit, koji igra kako vetar duva. Ni tamo ni vamo, ali igraju i pobeđuju. Hiro i Robinson, od njih najviše zavisi, jer ako oni uđu u šut, može ovo biti još jedan njihov spektakl.

Njujork Niks

Upitni
Nerlans Noel – 3.5 poena, 6 skokova.
Kemba Voker – 13.6 poena, 3.6 asistencija, 3.5 skokova.

Ne igraju
Derik Rouz 
– 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.

Dalas Maveriks

Ne igraju
Kristaps Porzingis – 20.5 poena, 8 skokova, 2.5 asistencije.
Vili Koli-Stajn –  1.9 poena, 2.1 skok.

Viđenje utakmice

Biće ovo spektakl gledati Luku u Gardenu. Niksi igraju kriminalno, nimalo ne liče na one iz prethodne sezone, pa ne zna čovek šta da očekuje. Najviše se uzdaju u Rendla koji je prilično loš ove godine, možda i najgora sezona u poslednjih par godina, te Bereta koji ima velike oscilacije u igri. Sa druge strane, Dalas na krilima Luke Dočića čini čuda, a on uvek potvrdi kakav je košarkaški Mocart. Od njega se najviše očekuje večeras, pogotov što je svakom igraču ponaosob najviše drago i još veća motivacija kada igra u Gardenu.

San Antonio Spurs

Ne igraju
Tre Džons – 4 poena, 2 skoka.
Keldon Džonson – 14.7 poena, 6.5 skokova.
Devin Vazel –  11 poena, 4 skoka.
Derik Vajt – 14.5 poena, 3.5 skoka, 5.5 asistencije.
Zek Kolins – Ne igra od početka sezone.
Dag Mekdermot – 11.5 poena, 2.5 skoka.

Hjuston Rokets

Upitni
Alperen Šengun – 9 poena, 5 skokova.
Armoni Bruks – 7 poena, 2 skoka.

Ne igraju
Džon Vol – Nije igrao od starta sezone.

Viđenje utakmice

Utakmica u kojoj se očekuje da četa Popovića zasija i odnese laku pobedu, ali verujemo da će Hjuston pokazati zube kao i dosta puta ove sezone. Najviše u Sparsima veruju u Marija, koji ruku na srce igra sjjano, radi sve na terenu, ali im fali joše jedan takav igrač za nešto više. Opet, Purtul je solidan, tu je oko nekog svog proseka svaku utakmicu, ali nikako da eksplodira i pokaže nešto više. Sa druge strane, Hjustonu ne manjka talenta, Vud predvodi ekipu, Porter i Gren su tu da pomognu, ali nekad više odmognu ekipi. Svakako, od ovog tria se najviše očekuje večeras protiv Sparsa, pa možda iznenade i odnesu eventualnu pobedu.

Juta Džez

Upitni
Džo Ingls
– 7.6 poena, 3.6 asistencija, 2.9 skokova.

Ne igraju
Rudi Gober
–  15.5 poena, 15.1 skok, 2.3 blokade, 1.1 asistencija.
Rudi Gej – 50%. 9.3 poena, 4.5 skoka.
Malin Fits – Nebitan za rotaciju.
Elajdža Hjuz – Nebitan za rotaciju.

Klivlend Kavalirs

Ne igraju
Ajzak Okoro
– 9 poena, 3.6 skokova, 1.9 asistencija.
Kolin Sekston – 16 poena, 3.3 skoka, 2.1 asistencija.
Riki Rubio – 13.1 poen, 6.6 asistencija, 4.1 skok, 1.4 ukradene.

Viđenje utakmice

Juta je posle blama doživljenog od strane Detorita morala da se digne, a nemaju baš lagan zadatak večeras obzirom da igraju protiv Kavsa koji su odlični. Nedostaju im Gober i Gej, možda i Ingls, ali Mičel mora da pokaže da je superstar, te da može svoju ekipu da vodi do pobede. Uz njega, Bogdanović je taj koji mora da mu pomogne kako bi opet izbegli eventualni poraz. Sa druge strane, Kavsi igraju okej, malo ih je poremetio poraz od Voriorsa, ali su se iskupili protiv Kingsa. Garland mora da zapne večeras, te sa njim Mobli i Alen. Rondo ima jako značajnu ulogu, pre svega kao odličan mentor Garlandu, ali i kao vođa na terenu, verujemo i van njega. Suma sumarum, biće ovo jedan jako lep duel za pogledati.

Čikago Buls

Ne igraju
Aleks Karuso – 8.4 poena, 4 asistencije, 3.7 skokova, 2 ukradene.
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.
Tajler Kuk – 4 poena, 2 skoka.
Džavonte Grin – 6 poena, 4 skoka.

Bruklin Nets

Upitni
Nik Klakston – 9 poena, 5.5 skokova.
Džejms Harden – 
22.5 poena, 8 skokova, 10 asistencija.
Kajri Irving –  
22 poena, 4 skoka, 5 asistencija.

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Lamarkus Oldridž – 13.5 poena, 5.5 skokova.

Viđenje utakmice

Duel vodećih na Istoku. Čikago je sinoć odmarao glavne igrače, pa se očekuje da Lavin, Demar i Vučević zapnu večeras maksimalno, te da odnesu eventualnu pobedu nad oslabljenim Bruklinom. Sa druge strane, Netsi imaju očajan skor protiv najboljih ekipa u ligi, čak osam poraza i nijednu pobedu. Irving jako nedostaje na domaćem parketu, fali im uigranosti. Harden i Durent igraju solidno, ali joše se pošteno sastavili nisu. Sa druge strane Bulsi igraju sjajno i timski, pa definitivno bar po nama su večeras blagi favoriti, ali ostaje da vidimo koliko i kako će se odigrati sam meč.

Sakramento Kings

Upitni
Tristan Tompson – 6 poena, 5.5 skokova.

Ne igraju
Demian Džons – 6 poena, 4 skoka.

Los Anđeles Lejkersi

Ne igraju
Entoni Dejvis 
–  23.3 poena, 9.9 skokova, 2.9 asistencija, 2 blokade, 1.2 ukradne.
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.

Viđenje utakmice

Kalifornijski derbi, u najavi jako loša igra obe ekipe, bar mi takvo mišljenje imamo. Sa jedne strane Kingsi koji ne mogu da se sastave nikako. Sve se svodi na Foksa i Haliburtona, dok Hilda nigde nema, prevelike oscilacije u igri i loši rezultati. A opet su tu negde na ivici plej-ina. Sa druge strane, Ljekersi koji su kriminalni. Džejms je osuđen kao i naš Jokić, da sve radi sam u ovoj ekipi, te se od njega i najviše očekuje. Monk je prošlu utakmicu zatajio, ali verujemo da će ponovo ući u pravi ritam večeras i pokušati da pomogne Džejmsu da odnesu eventualnu pobedu nazad u Los Anđeles.