Izostanci

Izostanci, 13. januar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2022 00:00
Izostanci, 13. januar
Izostanci, 13. januar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Milvoki Baks

Ne igraju
Luk Kornet – Nebitan za rotaciju.
Bruk Lopez
 – Ne igra od prvog kola.
Džordž Hil– 7 poena, 3 skoka, 2.5 asistencije.
Džru Holidej – 18.4 poena, 4.6 skokova, 6.7 asistencija.

Golden Stejt Voriorsi

Ne igraju
Džejms Vajzmen – Ne igra početka sezone.
Drejmond Grin – 8 poena, 7.5 skokova, 7.5 asistencija.

Viđenje utakmice

Dva tima šampionskog kalibra se sastaju. Pre svega, dva sjajna trenera na obe strane, veliki magovi ovog sporta. Sa jedne strane, Budenholzer i njegov zaštitni znak, jaka odbrana. Sa druge strane, Stiv i njegov sjajan protok lopte u napadu, te timska defanziva. Janis je svakako predvodnik večeras moćnim Baksima, a zanjim odmah i Midlton. Od njoh dvojice se najviše i očekuje, svakako da će Janis imati dosta lakši posao, obzirom da Grina neće biti, te neće imati ko da mu parira u odbrani. Sa druge strane, pitanje je ko će da savuča Spleš braću, Karija i Tompsona. I jedan i drugi su odlični šuteri, a opet Metjuz je ostario, ne igra kao pre odbranu, te Alen nije taj kalibar da njih dvojicu sačuva, zato bi se tu mogla videti ogromna razlika u izostanku Holideja u ovakvim mečevima. Suma sumarum, utakmica vredna gledanja, svakako.

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra od početka sezone.

Los Anđeles Klipersi

Ne igraju
Pol Džordž
– 24.7 poena, 7.1 skok, 5.5 asistencija, 2 ukradene.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.
Luk Kenard – 11.7 poena, 3.5 skokova, 1.9 asistencija.
Ajzea Hartenštajn
– 7.7 poena, 4.7 skokova, 1.9 asistencija, 1.3 blokade.

Viđenje utakmice

Sa jedne strane, jako motivisani Pelikansi posle pobede u poslednjoj sekundi Ingrama, a sa druge strane Klipersi predvođeni Džeksonom i Morisom. Ingram je pružio sjajnu partiju u prethodnom meču i koš za pobedu pogodio, kao kap. Od njega se večeras očekuje mnogo, kao i od Valančiunasa, lkoji će imati malo lakši posao, obzirom da Zubac nije neki defanzivac, te u poslednje vreme i ne igra puno. Sa druge strane, Moris i Džekson moraju opet da zategnu odbranu kako bi pokušali da ondesu pobedu, ali svakako i pogode u napadu. Od njih dvojice se najviše i očekuje na večerašnjem meču. Po kladionicama, Pelikansi su veći favoriti, ali po nama, ovde nema razlike, pa ostaje da vidimo sam ishod meča.

Memfis Grizlis

Upitni
Stiven Adams – 7 poena, 9.5 skokova, 3 asistencije.

Ne igraju
Dilion Bruks – 18.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.

Minesota Timbervulvs

Upitni

Leonardo Bolmaro – Nije faktor.
Džejlen Nouel – 7.5 poena, 2 skoka, 2 asistencije.

Viđenje utakmice

Dva mlada tima se večeras sastaju, te se očekuje lepršavost u igri. Sa jedne strane, Morant i Bejn kao predvodnici Memfisa, te i Džekson koji ima jako veliku ulogu u timu, pokrivavši pozicije četiri i pet. Dok sa druge strane, strašan trio Minesote, Edvards-Rasel-Tauns. Od ovih igrača se večeras najviše očekuje, sama utakmica bi trebala biti na ogroman broj poena, pa ostaje da gledamo nadigravanje mladih igrača na ovom meču i da vidimo ko će izaći kao pobednik. Verujemo da može biti jako lep meč za pogledati, pogotovo ljubitelje onih koji ne vole utakmice na mali broj poena.

Bruklin Nets

Upitni
Nik Klakston – 9 poena, 5.5 skokova.
Lamarkus Oldridž – 13.5 poena, 5.5 skokova.

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Kajri Irving –  22 poena, 4 skoka, 5 asistencija.

Oklahoma Siti Tander

Ne igraju
Kenrih Vilijams – 7 poena, 4 skoka.
Ajzea Robi – 6.7 poena, 3.3 skoka.

Viđenje utakmice

Bruklin je ovde definitivno favorit, ali sa druge strane, opet igraju utakmicu dana za danom i to je paklen ritam za bilo koga, ne samo za njih. Oklahoma je ekipa koja ume da eksplodira, pa ne treba čuditi ako se večeras desi neko čudo, i Bruklin eventualno ispusti pobedu, dešavalo im se već. Harden i Durent, od njih sve zavisi, obojica igraju protiv bivšeg tima, pa će to biti motiv više, dok sa druge strane, Aleksander mora da se pokaže protiv najjačih, pa od njega očekujemo jednu sjajnu partiju.

Denver Nagets

Upitni
Markus Hauard
– 4.3 poena.
Vil Barotn – 15 poena, 5 skokova, 4 asistencije.

Ne igraju
Vlatko Čančar – 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija, 1.1 ukradena.

Portland Trejl Blejzers

Ne igraju
Dejmian Lilard – 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Si Džej Mekalum – 20 poena, 4 skoka, 4.5 asistencije.
Leri Nens – 6.8 poena, 5.8 skokova, 2 asistencije, 1 ukradena.
Norman Pauel – 18.6 poena, 2.9 skokova, 2.1 asistencija.
Anfri Simons – 14 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Kodi Zeler – 5.2 poena, 4.6 skokova.

Viđenje utakmice

Ovo je trebao biti duel za sam ulazak u plej-in ili plej-of zonu, ali obzirom da u Portlandu bukvalno svi košgeteri ne igraju, ne vidimo kako se može desiti neko iznenađenje i da Denver ne odnese pobedu, ali opet, Denver je to. Jokić bi morao da odmara večeras, definitivno i mislimo da neće siliti protiv Portlanda, te da će drugima ustupiti rolu koju inače on ima. Sa druge strane, ne vidimo nekoga ko bi mogao da pogura Portland do eventualne pobede nad Denverom, jedino Nurkić koji može imati motiva, te da pruži jednu simultanku i to je to.