Izostanci

Izostanci, 14. januar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.01.2022 00:00
Izostanci, 14. januar
Izostanci, 14. januar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Detrout Pistons

Ne igraju
Džeremi Grent – 20 poena, 5 skokova.
Keli Olinik – 12.5 poena, 5.3 skoka.
Frenk Džekson – 10.7 poena, 1.5 skok.

Toronto Reptors

Upitni
Geri Trent – 16.4 poena, 2.8 skokova, 2.1 asistencija.
Skoti Banrs – 14.7 poena, 8 skokova, 3.5 asistencije.

Ne igraju
Goran Dragić
– 8 poena, 3 skoka.

Viđenje utakmice

Detorit je definitivno jedna od onih ekipa koje umeju da bljesnu s vremena na vreme, a to su pokazali protiv Jute pre neku noć. Kaningem i Bej su glavne uzdanice Detroita, pa se na njih najviše i oslanjaju večeras protiv Toronta. Sa druge strane Reptorsi gaze. Igraju odlično predvođeni Sijakamom i Vanvlitom. Od njih sve zavisi na terenu, ali se najviše u defanzivnom pogledu gleda ka Anunobiju, koji je zapravo sjajan na obe strane terena. Suma sumarum, Toronto je veliki favorit, ali Detroit i te kako ume da iznenadi.

Indijana Pejsers

Upitni
Malkom Brogodn – 19 poena, 5 skokova, 6 asistencija.
Tori Kreg – 5.5 poena, 3.5 skoka.

Ne igraju
Ti Džej Mekkonel
 – 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.

Finiks Sans

Upitni
Kameron Džonson – 
12 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Abdul Nejder – 2.4 poena, 1.9 skokova.
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.

Viđenje utakmice

Ovo bi mogao biti jedan jako interesantan duel, obzirom da Indijana gra jako promenljivo ove sezone. Na prethodnom meču, Brogdon je imao jako malu minutažu, te još uvek nije spreman za pun ritam, definitivno. Sabonis će imati težak posao protiv ekipe Finiksa koja sjajno brani reket, a sa druge strane, verujemo da će se prava bitka voditi između Tarnera i Ejtona pod košem. Finiks se svakako oslanja na Bukera u napadu, ali da bi odneli pobedu definitivno će Kris Pol morati više da se uključi u sam proces postizanja poena, jer definitivno ne ide to baš tako jednostavno u poslednje vreme Bukeru, a nema adekvatnu podršku i konstantno nekog saigrača koji mu pomaže u napadu što se poena tiče. Suma sumarum, utakmica na par poseda, i blagi favorit Finiks.

Filadelfija Seventisiksersi

Ne igraju

Šejk Milton – 10.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.
Deni Grin – 6,5 poena, 3.5 skoka.

Boston Seltiks 

Upitni
Markus Smart – 11.5 poena, 4 skoka, 5 asistencija.

Viđenje utakmice

Ovo je derbi, ovde će sve da pršti. Sa jedne strane razigrani Embid i Heris koji predvode Filadelfiju do sjajnih igara u poslednje vreme, plus Maksi i Kari koji imaju uloge koje sasvim korektno odrađuju. No, Heris ima malo problema obzirom da se pominje u trejd glasinama, pa ostaje da vidimo kako će to izgledati do kraja svega ovoga, i kakvog je stanja njegova motivacija da uopsšte i igra sada obzirom da nijedan igrač ne voli da bude deo toga. Sa druge strane, Tejtum i Braun koji predvode Seltikse i igraju sasvim korektno poslednjih par utakmica, pa ne bi iznenadila i eventualna pobeda na večerašnjem gostovanju u Filadelfiji. U suštini, mislimo da bi ovde moglo biti više tuče nego poena.

Šarlot Horentsi

Ne igraju
Vernon Keri – 3.5 poena, 1.5 skokova.

Orlando Medžik

Upitni
Mo Bamba – 10 poena, 8.5 skokova.

Ne igraju
Džejlen Sags – 12.3 poena, 3.6 asistencija, 3.4 skoka, 1.1 ukradene.
Džonatan Ajzak – Nije igrao ove sezone.
Markel Fulc – Nije igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije igrao ove sezone.
Vendel Karter – 50%. 13 poena, 10 skokova, 3 asistencije.

Viđenje utakmice

Ovo miriše na jednu veliku pobedu Šarlota i rani izlazak glavnih igrača sa parketa. Na sve to, vraća se Ubre večeras pa sve to deluje još lakše. Sa druge strane, Orlando u gostima ne igra tako sjajno, pa ne znamo koliko uopšte može da parira Šarlotu, pogotovo bez Kartera, koji je glavna uzdanica pored Bambe u reketu. Mislimo da bi ovde definitivno mogla biti pobeda sa većom razlikom, pa zato i ne izdvajamo pojedinačno nikoga u ekipi Šarlota, ali u Orlandu verujemo da Kol Entoni može pogurati svoj tim do nekog eventualnog iznenađenja.

Čikago Buls

Ne igraju
Aleks Karuso – 8.4 poena, 4 asistencije, 3.7 skokova, 2 ukradene.
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.
Tajler Kuk – 4 poena, 2 skoka.
Džavonte Grin – 6 poena, 4 skoka.

Golden Stejt Voriorsi

Ne igraju
Džejms Vajzmen – Ne igra početka sezone.
Drejmond Grin – 8 poena, 7.5 skokova, 7.5 asistencija.
Klej Tompson – 14 poena, 2.5 skoka, 2 asistencije.
Geri Pejton – 8 poena, 3.5 skoka.

Viđenje utakmice

Čikago je doživeo pravu katastrofu protiv Bruklina pre dve večeri, kao i Voriorsi protiv Milvokija. Čikago svakako ulaze kao veliki favorit u ovaj meč večeras. Sama činjenica da su revoltirani prethodnim porazom, večeras će kod kuće zapeti i verujemo odneti eventualnu pobedu na krilima Lavina i Demara. Sa druge strane, ne igra Grin, koji definitivno najviše treba i znači Kariju, obzriom da on ne može bez njega lepo da funkcioniše na terenu, što govori i činjenica da je sinoć postigao samo 12 poena protiv ozbiljnije ekipe. Suma sumarum , može biti interesantan duel ove dve ekipe, ali verujemo da će Čikago ipak odbraniti svoj teren večeras.

Atlanta Hoks

Upitni
Kevin Huerter – 11.5 poena, 3.5 skoka.

Ne igraju
Klint Kapela –  12 poena, 13 skokova.

Majami Hit

Upitni
Džimi Batler – 23.2 poena, 5.9 skokova, 5.4 asistencije.

Ne igraju
Bem Adebajo – 18.7 poena i 10.2 skoka.
Kej Zi Okpala – 3.7 poena, 2 skoka.
Markus Geret – 1.1 poen, 1.9 skokova.
Markif Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.

Viđenje utakmice

Opet ove dve ekipe, drugi put u dva dana, samo zamenjena domaćinstva. Prethodni put su Hoksi bili jako loši, vidi se da u timu ima problema oko trejd glasina, pa nije svejedno igračima. Jang je neko ko mora da preuzme više odgovorosti večeras, obzirom da sebe smatra jednim od boljih igrača u ligi, ali ne uzimajmo ga za ozbiljno. Sa druge strane, Majami koji se ne zna kako će i kada odigrati, na krilima Hiroa i Laurija igra odlično u poslednje vreme, pa veujemo da bi večeras na domaćem parketu mogli pružiti jednu sjajnu partiju.

San Antonio Spurs

Upitni
Derik Vajt
– 14.5 poena, 3.5 skoka, 5.5 asistencije.

Ne igraju
Tre Džons – 4 poena, 2 skoka.
Zek Kolins – Ne igra od početka sezone.

Klivlend Kavalirs

Upitni
Režon Rondo – 4 poena, 3 skoka, 4 asistencije.

Ne igraju
Ajzak Okoro
– 9 poena, 3.6 skokova, 1.9 asistencija.
Kolin Sekston – 16 poena, 3.3 skoka, 2.1 asistencija.
Riki Rubio – 13.1 poen, 6.6 asistencija, 4.1 skok, 1.4 ukradene.

Viđenje utakmice

Ovo bi mogao biti jako interesantan duel dve ekipe koje igraju sasvim solidnu odbranu, da ne kažemo odličnu. Sa jedne strane Mari i Purtul predvode Sparse i igraju sasvim korektno, ma da su izgubili poslednje dve utakmice, ali ništa neočekivano, obzirom da su sa Bruklinom igrali produžetak, pa sa Hjustonom za manje od 24 sata drugu utakmicu. Sa druge strane, Kavsi igraju solidno, najviše se solanjaju na Garlanda u napadu, te Moblija i Alena. Odlično pokrivaju reket u odbrani, pa verujemo da će Purtul imati još manje mesta za davanje poena, nego inače. Kavsi jesu blagi favoriti, ali Popović verujemo da ima nešto na umu. S toga, ova utakmica bi mogla biti odlična za gledati.

Sakramento Kings

Upitni
Rišan Holms – 12.6 poena, 8.7 skokova.

Ne igraju
Demian Džons – 6 poena, 4 skoka.

Hjuston Rokets

Upitni
Alperen Šengun – 9 poena, 5 skokova.

Ne igraju
Džon Vol – Nije igrao od starta sezone.

Viđenje utakmice

Dve ekipe koje lutaju, u bukvalnom smislu te reči. Obe ekipe imaju jako velike oscilacije u igri, pa samim tim i igrači osciliraju. U Kingisma su najveća očekivanja od Foksa i Haliburtona, oni imaju najviše loptu u svojim rukama, te verujemo da bi mogli da vode svoj tim do eventualne pobede. Sa druge strane, Grin i Vud igraju korektno, ali je pitanje kako će Grin večeras, obzriom da će naspram sebe imati Mičela u odbrani, koji je sjajan defanzivac. Opet, Vud će imati lakši posao ukoliko ne bude igrao Holms, ma da i da igra verujemo da bi Vud uspeo da nadigra Holmsa. Suma sumarum, mislimo da bi ovde mogao biti jako mali broj poena na samom meču, obzirom da ekipe lutaju, a Kingsi znaju da iznenade kada je rezultat u pitanju.

Memfis Grizlis

Upitni
Stiven Adams – 7 poena, 9.5 skokova, 3 asistencije.

Ne igraju
Dilion Bruks – 18.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.

Dalas Maveriks

Ne igraju
Kristaps Porzingis – 20.5 poena, 8 skokova, 2.5 asistencije.
Vili Koli-Stajn –  1.9 poena, 2.1 skok.

Viđenje utakmice

Sa jedne strane, Memfis je umoran od sinoćnjeg meča protiv Minesote, verujemo da bi se to moglo odraziti na samu igru večeras protiv Dalasa. Opet, Morant je sinoć imao lošiju partiju, ali su ekipu povukli Bejn i Džekson, i iskočio je Končar kao epizodni igrač, te upisao 15 poena i uhvatio 17 skokova. Sa druge strane, Dalas igra solidno, obzirom da nema Porzingisa u timu, pa se sve svodi na Luku Dončića. Narvno, on igra odlično, te ne treba čuditi uopšte ako budu odneli pobedu večeras na gostovanju u Memfisu. Uz Luku su se istakli Branson i Fini Smit, koji ima sjajnu ulogu, te istu odrađuje odlično, pa mislimo da bi večeras mogao da zatvori Džeksona i limitira ga što se tiče poena. Suma sumarum, po nama nema favorita na ovom meču, ali verujemo da će biti lep za pogledati.