Izostanci

Izostanci, 15. januar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2022 00:00
Izostanci, 15. januar
Izostanci, 15. januar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Milvoki Baks

Ne igraju
Bruk Lopez
 – Ne igra od prvog kola.
Lengston Galovej – 2 poena, 2.5 skoka.
Džru Holidej – 18.4 poena, 4.6 skokova, 6.7 asistencija.

Toronto Reptors

Upitni
Geri Trent – 16.4 poena, 2.8 skokova, 2.1 asistencija.

Ne igraju
Goran Dragić
– 8 poena, 3 skoka.
Kem Birč – 6 poena, 5 skokova.

Viđenje utakmice

Milvoki u ovaj meč ulazi sa velikom motivacijom nakon pobede nad Voriorsima. Opet, svakako odmorniji nego Reptorsi koji su sinoć igrali utakmicu. Najviše se oslanjaju na Janisa koji igra sjajno, te predvodi ekipu. Midlton je takođe konstantan, ali se definitivno oseća izostanak Hlideja na mestu plejmejkera. Sa druge strane, Reptorsi igraju sa niskom petorkom, pa bi ovo mogao biti jedan duel Janisa i Sijakama na pet, gde Sijakam neće imati puno prostora za poentiranje. Sa druge strane vanvlit igra odlično a usled odsustva Holideja, imaće veliku slobodu u napadu. Skoti Barns se vraća, što je za Reptorse jako važno, te će moći da čuva Midltona.

Vašington Vizards

Upitni
Davis Bertans – 6.5 poena, 2 skoka.

Ne igraju
Bredli Bli – 24 poena, 5 skokova, 6.5 asistencija.

Portland Trejl Blejzers

Ne igraju
Dejmian Lilard – 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Si Džej Mekalum – 20 poena, 4 skoka, 4.5 asistencije.
Leri Nens – 6.8 poena, 5.8 skokova, 2 asistencije, 1 ukradena.
Norman Pauel – 18.6 poena, 2.9 skokova, 2.1 asistencija.
Kodi Zeler – 5.2 poena, 4.6 skokova.

Viđenje utakmice

Sa jedne strane, nekompletni Vizardsi predvošeni Kuzmom igraju odlično, ali se šuška o nekim dešavanjima u svlačionici i da nije tako dobra hemija među drugim igračima. Kuzma je svakako neko ko predvodi ekipu u poslednje vreme po poenima i na samom terenu, pa to od njega treba pčekivati i večeras. Sa druge strane, u tim Portlanda se vraća Simons, koji igra fenomenalno, te od njega mnogo očekuju. Biće jako interesantan duel pod košem, obzirom da Nurkić ima snagu, a Gaford atetizam. Ali opet, vratio se Tomas Brajant, pa bi valjalo videti dve sirove snage, Brajanta i Nurkića u duelu.

Atlanta Hoks

Upitni
Klint Kapela – 12 poena, 13 skokova.

Njujork Niks

Ne igraju

Derik Rouz – 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.
Kemba Voker – 13.6 poena, 3.6 asistencija, 3.5 skokova.
Kem Rediš – 12 poena, 2.5 skoka.

Viđenje utakmice

Sedneš, gledaš i uživaš. Tuča u najavi. Dve ekipe koje su razvile ogroman rivalitet tokom plej-ofa, pa će večeras da gori na sve strane. Sa jedne strane, Jang i Kolins, koji ruku na srce ne igra na željenom nivou, obzirom da Atlanta hoće da ga trejduje, dok Jang igra neku svoju igru i ne tako sjajnu u poslednje vreme ali bi večeras mogao da zasija. Sa druge strane Rendl igra kriminalno, ali isto kao i Jang, večeras bi mogao imati svoj performans, pa ostaje da vidimo verovatno odličan košgeterski duel njih dvojice. Beret je neko ko može i te kako da pomognem Rendlu, a to se očekuje i od Furnijea večeras. Suma sumarum, biće ovo paklena utakmica i vrlo verovatno na manji broj poena zbog same ”tuče”.

Bruklin Nets

Upitni
Nik Klakston – 9 poena, 5.5 skokova.

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Kajri Irving –  22 poena, 4 skoka, 5 asistencija.
Lamarkus Oldridž – 13.5 poena, 5.5 skokova.

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra od početka sezone.

Viđenje utakmice

Ovo bi mogao biti jedan lagan plen za Bruklin, ali Ingram i te kako ume da iznenadi. Sa jedne strane, odmorni Durent koji na prethodnom meču nije igrao, a sa druge strane Ingram kojeg nazivaju njegovom kopijom. Od Durenta i Hardena se najviše očekuje, zapravo se samo od njih i očekuje da vode ovaj tim, obzirom da Irving još uvek ne može igrati kod kuće. Sa druge strane, Ingram ume da priredi zabavu na terenu i odnese pobedu, ali to samo kada ima dodatno motivacije, nekako tako on funkcioniše. Večeras će Valančiunas imati problem, obzirom da gledamo Purtula i Nurkića koji nisu protiv Bruklina imali mesta za igru i dali mizerne poene samo. Suma sumarum, trebala bi biti lagana pobeda Bruklina, ali…

Majami Hit

Ne igraju
Bem Adebajo – 18.7 poena i 10.2 skoka.
Kej Zi Okpala – 3.7 poena, 2 skoka.
Markus Geret – 1.1 poen, 1.9 skokova.
Markif Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.

Filadelfija Seventisiksersi

Upitni
Matijas Tajbul – 6 poena, 2.5 skoka.

Ne igraju
Šejk Milton – 10.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.
Deni Grin – 6,5 poena, 3.5 skoka.

Viđenje utakmice

Uh, opet meč u kom će da gori sve i da bude tuče verovatno. Sa jedne strane Embid i Heris koji predvode svoju Filu i igraju solidno, a sa druge strane Batler i njegovi drugari. Fila je sinoć odnela pobedu, a istakla su se gore dvojica navedenih i Maksi, pa se od njih očekuje i da večeras povuku svoj tim do eventualne pobede. Sa druge strane, Batler je sinoć vodio Hit do pobede, pa verujemo da bi i večeras mogao da uradi isto uz pomoć Hiroa i Laurija. Svakako, biće ovo jedan lep duel za pogledati.

Oklahoma Siti Tander

Ne igraju
Kenrih Vilijams – 7 poena, 4 skoka.

Klivlend Kavalirs

Ne igraju
Ajzak Okoro
– 9 poena, 3.6 skokova, 1.9 asistencija.
Kolin Sekston – 16 poena, 3.3 skoka, 2.1 asistencija.
Riki Rubio – 13.1 poen, 6.6 asistencija, 4.1 skok, 1.4 ukradene.

Viđenje utakmice

I jedna i druga ekipa su veoma mlade, pa nas očekuje pravi spektakl. Oklahoma se uzda u ALeksandera i Gidija da mogu napraviti čudu protiv sjajne odbrane Kavsa, ali to je malo verovatno. Sa druge strane, garland se vratio na svoj nivo, igra sjajno posle dve utakmice loše igre. Mobli i Alen završavaju svoj deo posla u reketu, pa ih je prelepo gledati u napadu, obzirom da su viši i atletski bolji od pola lige. Svakako, verujemo da bi ovo mogla biti lakša pobeda Kavsa večeras, ali nebrojano puta Aleksander je znao da iznenadi.

Boston Seltiks 

Upitni
Markus Smart – 11.5 poena, 4 skoka, 5 asistencija.

Čikago Buls

Ne igraju
Aleks Karuso – 8.4 poena, 4 asistencije, 3.7 skokova, 2 ukradene.
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.
Tajler Kuk – 4 poena, 2 skoka.
Džavonte Grin – 6 poena, 4 skoka.
Zek Lavin – 25 poena, 5 skokova, 4 asistencije.

Viđenje utakmice

I jedni i drugi umorni od sinoć, ali manje Čikago koji je donekle odmarao svoje najbolje igrače. Stigla je vest da Lavin nije ozbiljnije povredio koleno, što je ogromna sreća po Bulse. Večeras Tejtum i Braun dočekuju Čikago, pa verujemo da će zapeti više nego sinoć protiv File i odneti eventualnu pobedu nad Bulsima. Sa druge strane, sve se svodi na Demara i Vučevića večeras. I jedan i drugi će morati mnogo više da zapnu kako bi odneli eventualnu pobedu nad Bostonom u gostima, te i imati pomoć Kobi Vajta koji igra sasvim korektno. Ostaje da vidimo ko će odneti pobedu večeras, ali verujemo da će meč biti sjajan.

San Antonio Spurs

Upitni
Derik Vajt
– 14.5 poena, 3.5 skoka, 5.5 asistencije.

Ne igraju
Zek Kolins – Ne igra od početka sezone.

Los Anđeles Klipersi

Ne igraju
Pol Džordž
– 24.7 poena, 7.1 skok, 5.5 asistencija, 2 ukradene.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.
Luk Kenard – 11.7 poena, 3.5 skokova, 1.9 asistencija.
Ajzea Hartenštajn
– 7.7 poena, 4.7 skokova, 1.9 asistencija, 1.3 blokade.

Viđenje utakmice

Interesantan meč u kome Sparsi imaju prednost domaćeg terena može mnogo da utiče na sam ishod meča. Mari igra sjajno, predvodi ekipu i kao najbolji strelac i kao vođa na terenu. Purtul ga prati i igra solidno, ne tako sjajno kao ranijih utakmica, ali korektno. Vraćaju se u tim Kledon i Mekdermot, pa ostaje da vidimo kako izgledaju skoro pa kompletni Sparsi. Sa druge strane, Moris i DŽekson moraju da pruže maksimum ako misle da odnesu eventualnu pobedu iz Teksasa večeras, ipak od njih sve zavisi.

Denver Nagets

Ne igraju
Vlatko Čančar – 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.

Los Anđeles Lejkersi

Upitni
Karmelo Entoni – 
13 poena, 4 skoka.
Dvajt Hauard – 5 poena, 5.5 skokova.

Ne igraju
Entoni Dejvis 
–  23.3 poena, 9.9 skokova, 2.9 asistencija.
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.

Viđenje utakmice

Denver dočekuje Lejkersi i ovo bi mogao biti pravi šou. Jokić i drugari će pokušati da upišu pobedu, po kladionici su favoriti, ali i sami znamo da se za sve pita Lebron. Od Jokića zavisi igra Denvera, a večeras će biti jedan sjajan duel njega i Lebrona, obzirom da Lebron počinje na centarskoj poziciji. To može da znači da će Jokić imati mnogo više poena u svojim rukama nego inače, ali opet, diskutabilno je obzirom da ne znamo kako će se Lebron postaviti. Sa druge strane, Lebron u napadu će imati dosta više prostora, obzirom da će ga verovatno čuvati Grin ili Gordon, a on će deliti asistencije igračima koje čuva Jokić, a to su Ariza ili Bredli (!?). Mogućnost postoji da Denver stane u zonu, ali opet, Lejkersi imaju dobre šutere, pa da vidimo kako će sama utakmica teći večeras.

Dalas Maveriks

Upitni
Kristaps Porzingis
– 20.5 poena, 8 skokova, 2.5 asistencije.

Ne igraju
Vili Koli-Stajn –  1.9 poena, 2.1 skok.

Orlando Medžik

Upitni
Mo Bamba – 10 poena, 8.5 skokova.
Vendel Karter – 50%. 13 poena, 10 skokova, 3 asistencije.

Ne igraju
Džejlen Sags – 12.3 poena, 3.6 asistencija, 3.4 skoka.
Džonatan Ajzak – Nije igrao ove sezone.
Markel Fulc – Nije igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije igrao ove sezone.

Viđenje utakmice

Dalas dočekuje Orlando i ovo bi trebala biti lakša pobeda Dalasa večeras. Sa jedne strane, od Dončića sve zavisi i eventualno Porzingisa ukoliko se vrati. Sinoć je Dalas odigrao odličnu timsku košarku i odneo pobedu nad Memfisom, te im prekinuo niz od 11 pobeda uzastopnih. Sa druge strane, Orlando je neočekivano ppbedio Šarlot i iznenadio dobar deo ljudi. Kol entoni je predvodio ekipu na terenu, a košgeterski su se istakli Vagner braća. Verujemo da ukoliko ponove partiju od sinoć, možda mogu da iznenade Luku i njegov Dalas.