Izostanci

Izostanci, 16. januar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2022 00:00
Izostanci, 16. januar
Izostanci, 16. januar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Detrout Pistons

Upitni
Keli Olinik – 12.5 poena, 5.3 skoka.
Frenk Džekson – 10.7 poena, 1.5 skok.

Ne igraju
Džeremi Grent – 20 poena, 5 skokova.

Finiks Sans

Ne igraju
Abdul Nejder – 2.4 poena, 1.9 skokova.
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.
Kameron Džonson –  12 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Sama utakmica je po našem vremenu u 19h, pa se mi izvinjavamo na kašnjenju i manjku ažurnosti. Pistonsi koji igraju sa puno oscilacija ove sezone, dočekuju Sanse koji su lideri Zapadne konferencije. Najviše se u Detroitu uzdaju u Kaningema i Sadika Beja, koji su ujedno i najbolji košgeteri tima. Opet. Dialo je jedno vreme pružao sjajne partije, ali je u poslednje vreme stao sa istim. Ajzea Stjuart bi mogao imati veliki problema u napadu, obzirom da igra protiv sjajnog defanzivca, Ejtona. Sa druge strane, Pol i Buker predvode Finiks u ne tako naivnom gostovanju. Na njihovim leđima je sve, pa ostaje da vidimo sam ishod meča večeras, te da li će Finiks upisati lakšu pobedu kao što se očekuje od njih.

Sakramento Kings

Upitni
Rišan Holms – 12.6 poena, 8.7 skokova.
Demian Džons – 6 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Tristan Tompson – 6 poena, 5.5 skokova.

Hjuston Rokets

Ne igraju
Džon Vol – Nije igrao od starta sezone.

Viđenje utakmice

Opet duel ove dve ekipe koje se sastale pre dva dana kada su Kingsi na krilima Foksa odneli pobedu. Iz tabora Kingsa  očekuju i nadaju se večeras da ih Foks pogurati ka pobedi uz pomoć Hilda i Barnsa. Sa druge strane, nadaju se u Roketsima da Vud i Porter mogu nešto promeniti po pitanju toga, ali bi im značio daleko veči doprinos sa klupe kao na primer Gordona koji je bio sasvim solidan prethodni put, ali treba takvu partiju ponoviti uz boljitak ostalih igrača. Kingsi večeras jesu favoriti, ali ne preveliki, pa opet treba gledati ka jako zanimljivom duelu.

Denver Nagets

Upitni

Austin Rivers – 6 poena, 2 skoka.

Ne igraju
Vlatko Čančar – 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.
Džamajkl Grin – 6 poena, 4 skoka.

Juta Džez 

Upitni
Udoka Azabuike – 1.5 poena, 1.5 skokova.

Ne igraju
Hasan Vajtsajd – 8 poena, 7 skokova.

Viđenje utakmice

Denver ulazi posle laganog trening meča protiv Lejkersa kojima su isprašili guzice. Bukvalno rečeno je tako. Odmarali su Jokić i saigrači veći deo meča, obzirom da je razlika konstantno bila preko 30 poena, pa nije bilo potrebe da se najbolji umaraju. Večeras se kao i uvek najviše očkeuje od MVP igrača Denvera, pa samim tim i da vodi tim do eventualne pobede. Barton je sinoć bio jako tih, uzeo je samo šest šuteva, što verujemo da večeras neće biti slučaj. Sa druge strane, i te kako odmorni Džezeri u skoro kompletnom sastavu. Mičel i Bogdanović su definitivno odmorni, nisu igrali tri dana, pa veujemo da će večeras zapeti i igrati na koliko toliki umor ekipe Nagetsa. Oni su predvodnici, a Konli je onaj koji rukovodi terenom. U suštini, Juta je favorit, ali ostaje da vidimo Jokića na delu.

Minesota Timbervulvs

Upitni
Leonardo Bolmaro – Nije faktor.

Ne igraju
Džordan Meklagin – nije bitan faktor.

Golden Stejt Voriorsi

Upitni
Geri Pejton
– 8 poena, 3.5 skoka.

Ne igraju
Džejms Vajzmen – Ne igra početka sezone.
Drejmond Grin – 8 poena, 7.5 skokova, 7.5 asistencija.
Stef Kari – 26 poena, 5.5 skokova, 6 asistencija.

Viđenje utakmice

Timbervulvsi ulaze kao blagi favoriti u ovaj meč usled izostanka Karija i Grina. Najviše se kao i uvek očekuje od trija Vulvsa, Edvards-Tauns-Rasel, pogotovo Rasela koji će imati motiv više obzirom da je trejdovan iz Voriorsa. Sa druge strane, sve oči su uprte u Kleja i njegovu partiju, te koliko će on moći da izvuče protiv Minesote. Neko ko ima ogroman motiv protiv Vulvsa jeste Vigins, koji je bio njihov član, te je trejdovan baš za Rasela. Biće interesantno videti Edvardsa protiv Viginsa i obrnuto, pa ostaje da vidimo sam ihsod meča večeras.