Izostanci

Izostanci, 17. januar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.01.2022 00:00
Izostanci, 17. januar
Izostanci, 17. januar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Boston Seltiks 

Ne igraju
Markus Smart – 11.5 poena, 4 skoka, 5 asistencija.

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra od početka sezone.

Viđenje utakmice

Interesantan meč večeras od 18.30 po našem vremenu. Sa jedne strane, Tejtum i Braun predvode Seltikse koji imaju ogromno moranje da dobiju ovaj meč kod kuće, obzirom da su došli na samo jednu pobedu od plej-ina. Svakako, to je za njih jako loš rezultat, ima puno da se igra, ali večeras njih dvojica prosto moraju da zasijaju i odvedu svoj tim do eventualne pobede. Sa druge strane, Ingram koji predvodi Pelikanse koji su takođe na jednu pobedu od plej-ina, ali za njih je i to uspeh obziro mda igraju bez Zajona. Uz Ingrama, neko ko bi morao večeras da se istakne jeste Valančiunas, te da predvode svoj tim do eventualne pobedu. Neko ko bi mogao da iznenadi, ali ko je i te kako ustaljen, jeste Džouns iz Pelikansa, koji igra sjajno i odlično radi svoj deo posla što u napadu, što u odbrani.

Njujork Niks

Upitni
Kemba Voker
– 13.6 poena, 3.6 asistencija, 3.5 skokova.

Ne igraju
Derik Rouz 
– 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.
Nerlans Noel – 6 poena, 5 skokova.
Kem Rediš – 12 poena, 2.5 skoka.

Šarlot Horentsi

Ne igraju
Keli Ubre – 16.5 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Sa jedne strane u Niksima se najviše očekuje od Beretai Rendla, definitivno. Njh dvojica jedino mogu da povuku ovaj tim do pobede, ali kada njih dvojica nisu u ritmu, Niksi apsolutno nemaju nikakvu šansu za pobedom. Opet, sa druge strane, dobra stvar je što klupa radi sasvim korektan posao u Niksima, pa ih vadi kada igraju loše, ali večeras naspram sebe imaju i te kako ozbiljnog protivnika. Šarlot predvode Bol i Bridžes, ali treba obratiti pažnju na Hejvorda koji će imati još veću ulogu večeras obrziom da Ubre neće igrati, pa ostaje da vidimo kako će se završiti ovaj meč, ali verujemo da će biti košgeterski sjajan.

Vašington Vizards

Upitni
Bredli Bli – 24 poena, 5 skokova, 6.5 asistencija.

Filadelfija Seventisiksersi

Ne igraju

Šejk Milton – 10.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.
Deni Grin – 6,5 poena, 3.5 skoka.
Matijas Tajbul – 6 poena, 2.5 skoka.

Viđenje utakmice

Interesantan meč bi ovo mogao biti ukoliko se vrati Bil u Vizradse iz kovid protokola. Svakako, od njega se najviše i očekuje, ali je Kuzma uspeo da pronađe pravi ritam, te on trenutno predvodi svoj tim ka eventualnoj pobedi. Sa druge strane, Embid i kompanija igraju sjajno, te uz Embida Kari i Heris imaju košgeterski solidan učinak, pa verujemo da će i večeras tako biti. Ssa druge strane, neko ko pruža jako slabe partije i igra bez imalo samopouzdanja, jeste Korkmaz. Igra jako loše, pa verujemo da će nastaviti sa svojim lošim partijama obzirom da nema loptu u svojim rukama, a on to jelte najviše voli. Suma sumarum, dobra duel ovo može biti.

Klivlend Kavalirs

Ne igraju
Režon Rondo – 
4 poena, 3 ksoka, 4 asistencije.

Bruklin Nets

Upitni
Nik Klakston – 9 poena, 5.5 skokova.

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Kevind Durent – 29.3 poena, 7.5 skokova, 6 asistencija.
Džejms Džonson – 
4.5 poena, 3.5 skoka.
Pol Milsap – 3.5 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Kakav duel i povratak Irvinga u Klivlend. Sa jedne strane, skoro kompletni Kavsi igraju sjajno. Garland je predvodnik, te se od njega najviše i očekuje, a Alen i Mobli kako samo igraju, to je za poeziju. Sa druge strane, Durent je povređem, te odsustvuje oko mesec i po sa terena usred povrede ligamenata, a Irving večeras igra obziro mda može u gostima da nastupa. Najviše se svakako od Irvinga i Hardena očekuje večeras, pa verujemo da će njih dvojica pokušati da iskopaju i izrudare pobedu protiv Kavsa, ali to neć ebiti nimalo lako.

Los Anđeles Klipersi

Upitni
Džastis Vinslov –
3.7 poena, 3 skoka.
Luk Kenard
 – 11.7 poena, 3.5 skokova, 1.9 asistencija.

Ne igraju
Pol Džordž
– 24.7 poena, 7.1 skok, 5.5 asistencija, 2 ukradene.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.

Indijana Pejsers

Upitni
Malkom Brogodn – 19 poena, 5 skokova, 6 asistencija.
Džeremi Lemb – 7 poena, 2.5 skoka.

Ne igraju
Ti Džej Mekkonel
 – 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.
Majls Tarner – 13 poena, 7 skokova.

Viđenje utakmice

Interesantan duel dve ekipe koje se bore za plej-in, te verujemo u odličan meč. Sa jedne strane, Džekson i Moris definitivno moraju mnogo bolje nego što su igrali na prethodnim mečevima ukoliko misle da upišu pobedu večeras. Sa druge strane, Brogdon i te kako fali ekipi Indijane, što s eda videti po rezultatima. Lens igra sasvim solidn, Sabonis jeste dobar, ali Lavert mora mnogo bolje ukoliko misli da njegov tim odnese pobedu večeras iz LA. Najviše se  svkako očekuje od Sabonisa i Laverta, pogotovo što nema Tarnera večeras, te će Sabonis sam rudariti u odbrani.

Memfis Grizlis

Ne igraju
Dilion Bruks – 18.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.

Čikago Buls

Ne igraju
Aleks Karuso – 8.4 poena, 4 asistencije, 3.7 skokova, 2 ukradene.
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.
Tajler Kuk – 4 poena, 2 skoka.
Džavonte Grin – 6 poena, 4 skoka.
Zek Lavin – 25 poena, 5 skokova, 4 asistencije.
Lonzo Bol – 13 poena, 5.5 skokova, 5 asistencija.

Viđenje utakmice

Memfis je prekinuo seriju pobeda porazom protiv Dalasa, ali definitivno ih je stigao umor, to se moglo videti. Najviše se igra bazira na Morantu i Bejnu, Džekson ume da iskoči, ali će večeras naspram sebe imati Vučevića, pa neće biti tako jednostavno pored sasvim solidne odbrane ekipe Čikaga. U Čikagu su sve oči uprte u Demara i Vučevića, te se od njih najviše i očekuje, kao i rekacija posle kriminalnog izdanja protiv Voriorsa. Suma sumarum, ovo će biti jedna odlična utakmica za pogledati, a favoriti su blagi Grizliji.

Atlanta Hoks

Ne igraju
Klint Kapela – 12 poena, 13 skokova.
Bogdan Bogdanović – 12 poena, 4 skoka, 2.5 asistencije.

Milvoki Baks

Ne igraju
Bruk Lopez
 – Ne igra od prvog kola.
Lengston Galovej – 2 poena, 2.5 skoka.
Džru Holidej – 18.4 poena, 4.6 skokova, 6.7 asistencija.

Viđenje utakmice

Atlanta igra katastrofalno, uz to im nedostaju Bodan i Kapela, dva startna igrača. Sve će oči biti uprte u Janga i Kolinsa, koji ruku na srce od kako se pominje u trejdovima ne igra ni približno isto kao ranije, verovatno je indisponiran tim što nije nedodirljiv i Hoksi žele da ga trejduju. Sa druge strane, Milvoki gazi sve pred sobom. Janis je sjajan, te i predvodnik ove ekipe, Midlton ga prati u stopu, a Alen je neko ko bi večeras mogao imati zapaženiju ulogu no inače. Portis će imati malo problema sa postizanjem poena protiv Kolinsa, ali verujemo da će to Janis i Midlton nadomestiti.

Orlando Medžik

Ne igraju
Vendel Karter – 50%. 13 poena, 10 skokova, 3 asistencije.
Džonatan Ajzak – Nije igrao ove sezone.
Markel Fulc – Nije igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije igrao ove sezone.

Portland Trejl Blejzers

Upitni
Norman Pauel
– 18.6 poena, 2.9 skokova, 2.1 asistencija.

Ne igraju
Dejmian Lilard – 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Leri Nens – 6.8 poena, 5.8 skokova, 2 asistencije, 1 ukradena.
Kodi Zeler – 5.2 poena, 4.6 skokova.

Viđenje utakmice

Orlando je napkon dočekao povratak drugog pika sa drafta, te i njegovu adaptaciju očekuju u večerašnjem meču. Sjajan tanderm Sags i Entoni čine spolja, od njih se najviše očekuje večeras protiv Portlanda. Opet, Vagner ume da bljesne s vremena na vreme, ali mu definitivno ne leži igra bez lopte, no mora tako jer Kol Entoni bukvalno privatizuje loptu u svom posedu. Sa druge strane, u Portland se vratio Mekkalum i od njega se očekuje dobar napadački asortima, obzirom da je od povrede imao i oporavak te verovatno i odmorio, pa se veruje da bi mogao voditi tim do pobede zajedno sa Simonsom koji igra sjajno!

Majami Hit

Upitni
Bem Adebajo
– 18.7 poena i 10.2 skoka.

Ne igraju
Kej Zi Okpala – 3.7 poena, 2 skoka.
Kajl Lauri – 13.5 poena, 4.5 skoka, 8.5 asistencija.
Markif Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.

Toronto Reptors

Upitni
Geri Trent – 16.4 poena, 2.8 skokova, 2.1 asistencija.

Ne igraju
Goran Dragić
– 8 poena, 3 skoka.
Kem Birč – 6 poena, 5 skokova.

Viđenje utakmice

U Majamiju se nadaju povratku Adebaja u tim , te i njegovim odličnim partijama. Batler igra sjajno, ali su prethodnu utakmicu protiv Seventisiksersa zatajili svi, te i on. Svakako da se od Batlera, Hiroa i Adebaja očekuje najviše večeras, samim tim i da vode svoj tim do eventualne pobede nad odličnim Reptorsima. Sa druge strane, Reptorsi gaze. Sijakam i Vanvlit su odlični, Anunobi pokriva ono što oni ne mogu te su jako skladni na terenu i milina su za gledati. Nurs je napravio odliču hemiju u ekipi, pa je stvarno zadovoljstvo gledati ih. Biće ovo jedan jako interesantan duel.

Dalas Maveriks

Svi igraju!

Oklahoma Siti Tander

Ne igraju
Kenrih Vilijams – 7 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

U Dalasu su dočekali i taj momenat kada je cela ekipa na okupu. Najviše se uzdaju u Dončića i Porzingisa, ali bi svakako ovo treba biti lak plen, obzirom da Oklahoma ne sme njima predstavljati pretnju. Sa druge strane, Aleksander se i te kako pita, znao je da iznenadi protivnike i odnese pobedu protiv uvek favorizovanih ekipa. Gidi i Dort rade svoj deo posla, pa tako mlad i poletan tim svakako može iznenaditi Luku  Dalas ukoliko se opuste.

San Antonio Spurs

Ne igraju
Tre Džouns – 4 poena, 2 skoka, 2 asistencije.

Finiks Sans

Upitni
Diandre Ejton –
16.8 poena, 10.6 skokova.
Kameron Džonson – 
 12 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Abdul Nejder – 2.4 poena, 1.9 skokova.
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone

Viđenje utakmice

Kompetni Sparsi mogu biti jako nezgodna ekipa za favorizovane Sanse koji su sinoć igrali protiv Pistonsa. U Sparsima se vođa zna, Mari igra sjajno, uz njega Purtul i Vajt rade sve što ne može Mari pa to izgleda sjajno. Sa druge strane, Buker je sinoć pružio odličnu partiju, ali večeras će morati i on na tom nivou da ostane, a Kris Pol mnogo bolje da odigra obzirom da to nisu Pistonsi. Biće im veliki problem ukoliko ne bude igrao Ejton, ali se nadaju dobrom izdanju Megijai Bijomba kojeg su skoro potpisali do kraja sezone. Suma sumarum, jako interesantan duel.

Los Anđeles Lejkersi

Upitni
Karmelo Entoni – 
13 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Entoni Dejvis 
–  23.3 poena, 9.9 skokova, 2.9 asistencija.
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.

Juta Džez 

Ne igraju
Hasan Vajtsajd – 8 poena, 7 skokova.
Džared Batler – Nebitan za rotaciju.

Viđenje utakmice

Lejkersi i Džejms, tačnije samo Džejms se izvinio navijačima i rekao da slede mnogo bolje igre njihovog tima. Džemjs se svakako najviše i pita za to, pa treba verovati kralju. Monk i Vestrbuk moraju da mu pomognu i igraju na mnogo višem nivou nego li u poslednjih par utakmica kada su igrali kriminalno. Sa druge strane, Juta je sinoć razmontirala Denver dok Nikola nije bio na parketu. Gober je pružio monstruoznu partiju, a Mičel i Bogdanović su naravno zatrpali koš. Pa ukoliko misle da odnesu eventualnu pobedu večeras, moraće da odigraju istu takvu partiju, obzirom da se Džejms naoštrio da vodi svoj tim do prstena ove godine.