Izostanci

Izostanci, 19. januar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.01.2022 00:00
Izostanci, 19. januar
Izostanci, 19. januar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Filadelfija Seventisiksersi

Ne igraju
Šejk Milton – 10.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.
Deni Grin – 6,5 poena, 3.5 skoka.
Matijas Tajbul – 6 poena, 2.5 skoka.

Orlando Medžik

Upitni
Vendel Karter
– 50%. 13 poena, 10 skokova, 3 asistencije.

Ne igraju
Džonatan Ajzak – Nije igrao ove sezone.
Markel Fulc – Nije igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije igrao ove sezone.

Viđenje utakmice

Po svemu sudeći, ovo bi trebala biti lakša pobeda File nad Orlandom, no Orlando je znao da iznenadi par puta ove sezone, te pruži odličnu partiju i i te kako namuči protivnika. U Filadelfiji se najviše uzdaju u Embida, pogotovo posle poraza od Vizardsa u prethodnom kolu. Heris i Kari moraju mnogo bolje ukoliko misle da obezbede učešće u plej-ofu obzirom da Embid definitivno ne može sam. Sa druge strane, Orlando predvode Sags i Kol Entoni. I jedan i drugi su zatajili na prethodnoj utakmici, kao i Vagner koji nije uopšte u formi od kad se Entoni vratio u tim. Njih trojica su glavne uzdanice Orlanda, pa jedino oni ukoliko odigraju odlično, Medžik može odneti pobedu, u spurotnom ne.

Bruklin Nets

Upitni
Diandre Bembri – 5.6 poena, 3.1 skok.

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Kevind Durent – 29.3 poena, 7.5 skokova, 6 asistencija.
Nik Klakston – 9 poena, 5.5 skokova.
Pol Milsap – 3.5 poena, 4 skoka.

Vašington Vizards

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Ovo bi mogao biti jako interesantan duel između dve ekipe koje pretenduju na plej-of, a može se reći i na sam vrh Istočne konferencije, ma da Vizardsi su daleko rezultatski od toga, ali igraju odlično u poslednje vreme. Sa jedne strane, Irving i Harden su na prethodnom meču odigrali solidno, ali definitinvo se vidi izostanak Durenta koji je bio alfa i omega tima. Izgubili su od Kavsa, pa se očekuje neka vrsta rekacije večeras. Sa druge strane, Bredli Bil i Kuzma igraju odlično, te predvode Vizardse u pohod na vrh Istočne konferencije. Biće interesantno videti ih, a u pun pogon se vraća Brajant, te Gaford ima mnogo manje minuta nego što je imao na početku ove sezone. Suma sumaru, odličan meč za gledati.

Atlanta Hoks

Ne igraju

Klint Kapela – 12 poena, 13 skokova.
Bogdan Bogdanović – 12 poena, 4 skoka, 2.5 asistencije.

Minesota Timbervulvs

Ne igraju
Džordan Meklagin – nije bitan faktor.

Viđenje utakmice

Atlanta hoksi su u prethodnom kolu iznenadili Milvoki, te odneli pobedu sa tog meča. Svakako da su najzaslužniji bili Jang i Kolins, te Huerter i Hanter. Pre svega, u Hoksima se najviše uzdaju u Janga i Kolinsa koji i jesu nosioci igre Hoksa, ali od kako je Kolins u trejd opciji, ne igra na tom nivou, pa se svkakao očekuje njegova rekacija da pokaže da je vredan ostanka u timu, ako to uopšte želi. Sa druge strane, Vulvsi su sinoć odneli pobedu nad Niksima. Najzaslužniji za to su bili Edvards i Tauns, kao i Rasel koji je igrao na manji broj šuteva nego inače. Večeras se od tog trija svakako očekuje da zapnu, te odnesu eventualnu pobedu nad Hoksima u gostima.

Boston Seltiks 

Ne igraju
Markus Smart – 11.5 poena, 4 skoka, 5 asistencija.
Aron Nejsmit – 3.3 poena, 1.7 skokova.

Šarlot Horentsi

Upitni
Keli Ubre – 16.5 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Biće ovo paklena utakmica dva mlada tima. U Bostonu su sve oči uprte na Tejtuma i Brauna koji kao da igraju sami u timu, bez ikakve kolektivnosti, pa tako i Seltiksi izgledaju na terenu, te se muče protiv svih timova. Sa druge strane, Lamelo, Bridžes i Hejvord su ugasili Nikse u prethodnom meču, pa se sa te tačke gledišta očekuje da i večeras počnu jako, i ukoliko je moguće odnesu eventaulnu pobedu nad Bostonom baš njih trojica.

Majami Hit

Ne igraju
Kej Zi Okpala – 3.7 poena, 2 skoka.
Kajl Lauri – 13.5 poena, 4.5 skoka, 8.5 asistencija.
Markif Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.

Portland Trejl Blejzers

Upitni
Norman Pauel
– 18.6 poena, 2.9 skokova, 2.1 asistencija.
Si Džej Elbi – Nebitan za rotaciju.

Ne igraju
Dejmian Lilard – 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Leri Nens – 6.8 poena, 5.8 skokova, 2 asistencije, 1 ukradena.
Kodi Zeler – 5.2 poena, 4.6 skokova.

Viđenje utakmice

Majami nakon povratka Adebaja i pobede nad Torontom dočekuje Portland u koji se vratio Mekkalum. Obzirom da za Majami ne igra Lauri, nosilac lopte će svakako biti Batler, te ne treba očekivati od njega preterano napadanje koša, već razigravanje ekipe u kojoj i te kako ima ko sada da postigne poene. Adebajo, Hiro i Robinson su svakako glavne uzdanice pored Batlera, te se od njih najviše i očekuje. Sa druge strane, Simons i Mekkalum igraju sjajno, Nurkić je pružio 20/20 partiju, te obećava igra Portlanda. Videćemo večeras ko će izaći kao pobednik, ali verujemo će biti gusto.

Čikago Buls

Upitni
Aleks Karuso –
8.4 poena, 4 asistencije, 3.7 skokova, 2 ukradene.
Tajler Kuk
– 4 poena, 2 skoka.

Ne igraju
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.
Džavonte Grin – 6 poena, 4 skoka.
Zek Lavin – 25 poena, 5 skokova, 4 asistencije.
Lonzo Bol – 13 poena, 5.5 skokova, 5 asistencija.

Klivlend Kavalirs

Ne igraju
Režon Rondo – 
4 poena, 3 ksoka, 4 asistencije.
Lamar Stivens – 5 poena, 2.5 skoka.

Viđenje utakmice

Čikago definitinvno sa nestrljenjem iščekuje Lavinov povratak, obzirom da to uopšte nije ista ekipa sa i bez njega. Vučević je totalno zatajio poslednju utakmic, Demar ne može sam, pa se nadaju makar povratku Karusa večeras za meč nakon dužeg odsustva. Sa druge strane, kavsi igraju sjajnu košarku. Sve se zasniva na triju Garland-Alen-Mobli koji igraju sjajno, te u odbrani ne dopuštaju protivniku puno poena. Biće ovo jako interesantan duel dve ekipe sa vrha Istočne konferencije, pa ostaje da vidimo sam ishod meča.

Milvoki Baks

Upitni
Džru Holidej
– 18.4 poena, 4.6 skokova, 6.7 asistencija.

Ne igraju
Bruk Lopez
– Ne igra od prvog kola.

Memfis Grizlis

Ne igraju
Dilion Bruks – 18.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Kajl Anderson – 8.3 poena, 5.2 skoka, 2.6 asistencije.
Desmion Bejn – 17.7 poena, 4.4 skoka, 2.4 asistencije.

Viđenje utakmice

Biće ovo jedan paklen duel. Sa jedne strane, Janis predvodi ekipu Baksa uz Midltona koji mu je saučesnik. Iščekuje se povratak Holideja na teren, te bi ovo moglo biti ozbiljno za Memfis, obzirom da će imati kompletnu odbranu Baksi, pa će biti jako teško postići poene protiv njih. Sa druge strane, Memfis se uzda u Moranta i Džeksona u odsustvu bejna koji igra sjajno ove sezone, ali večeras neće nastupati. Suma sumarum, ovaj meč je odličan za gledanje, pa ostaje da vidimo sam ishod meča obzirom da su Baksi veoma blagi favoriti.

Dalas Maveriks

Upitni
Redži Bulok – 6.4 poena, 3 skoka.
Maksi Kleber – 7.4 poena, 5.8 skokova.

Toronto Reptors

Upitni
Geri Trent – 16.4 poena, 2.8 skokova, 2.1 asistencija.

Ne igraju
Goran Dragić
– 8 poena, 3 skoka.
Kem Birč – 6 poena, 5 skokova.

Viđenje utakmice

Dalas večeras dočekje sjajnu ekipu Toronta koja je u prethodnom kolu namučila Milvoki Bakse, aktuelne šampione. Dončić je imao blagu povredu zgloba, ali će nastupati večeras, pa se od njega i Porzingisa očekuje da bljesnu, a sa njima i Branson koji igra sjajno ove sezone, što se vidi i po interesovanju mnogih timova za njega. Sa druge strane, Sijakam i Vanvlit igraju odlično, u stopu ih prati Anunobi, pa bi ovaj meč mogao biti na ogroman broj poena, i ako i jedna i druga ekipa igraju sjajne odbrane, mislim da će to ipak pasti u drugi plan večeras.

San Antonio Spurs

Ne igraju
Tre Džouns – 4 poena, 2 skoka, 2 asistencije.

Oklahoma Siti Tander

Ne igraju
Kenrih Vilijams – 7 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Sparsi se nadaju da će večeras imati lakši posao, ali videćemo. Mari igra odlično, Vajt i Purtul ga prate koliko mogu,a sinoć su napravili trejd u kom su doveli Ernangomeza, pa ostaje da vidimo da li će on igrati i kako će se uklopiti u ekipu Sparsa. Sa druge strane Aleksander i Dort prave ogromne probleme ekipama, kao u prethodnom meču Dalasu. Aleksander je u sjajnoj formi, pa će duel njega i Marija biti milina za gledati večeras obzirom da se radi o dvojici sjajnih plejmejkera.

Juta Džez 

Ne igraju
Hasan Vajtsajd – 8 poena, 7 skokova.
Donovan Mičel – 25.5 poena, 4 skoka, 5.2 asistencije.

Hjuston Rokets

Ne igraju
Džon Vol – Nije igrao od starta sezone.

Viđenje utakmice

Juta bi trebalo da bude favorit, ali neigranje Mičela to vrlo lako može da promeni. Bogdanović i Klarkson će imati definitivno odrešene ruke u napadu, Gober će morati da preuzme više odgovornosti, kao i Konli da bi ostvarili eventualnu pobedu nad Roketsima. Sa druge strane, Roketsi imaju nadu obzirom da baš izostanak Mičela može Džezere da koštda pobede. Vud, Grin i Porter i te kako umeju da iznenade, pa od njih i sama igra Hjustona zavisi večeras i to da li će ukrasti eventualnu pobedu.

Denver Nagets

Ne igraju
Vlatko Čančar – 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.
Džamajkl Grin – 6 poena, 4 skoka.

Los Anđeles Klipersi

Upitni
Luk Kenard
 – 11.7 poena, 3.5 skokova, 1.9 asistencija.

Ne igraju
Pol Džordž
– 24.7 poena, 7.1 skok, 5.5 asistencija, 2 ukradene.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.

Viđenje utakmice

Sinoć su Nagetsi napravili trejd u kom su dobili Forbsa, te se nadaju da će im to malo podići nivo igre, kao i da je dovoljno uz povratak Murija i Portera verovatno pred kraj sezone za sam plej-of. Ali večeras se svakako najviše kao i uvek oslanjaju na Jokića, koji igra sjajno. Naspram sebe će imati Zubca koji i nije tako sjajan defanzivac, pa mislimo da će imati nešto lakši posao, ali da bi odneli pobedu, moraju se uključiti Barton i Gorodon. Sa druge strane, na prethodnom meču u poslednjoj deonici su eksplodirali Batun i Džekson, te tako odneli pobedu, pa se i večeras od njih očekuje ista takva partija za eventualnu pobedu portiv Nagetsa.

Sakramento Kings

Ne igraju
Tajris Huliburton – 13.7 poena, 3.9 skoka, 7.1 asistencija.

Detrout Pistons

Upitni
Kilijan Hejs – 6.2 poena, 3 skoka, 3.6 asistencija.

Ne igraju
Džeremi Grent – 20 poena, 5 skokova.
Keli Olinik – 12.5 poena, 5.3 skoka.
Frenk Džekson – 10.7 poena, 1.5 skok.

Viđenje utakmice

Kingsi se nadaju lakšem poslu protiv Detroita, ali Detorit uvek ima šta da pokaže, te i iznenadi mnogo bolje timove od Kingsa. U Kingsima se uzdaju u Foksa, kao i Hilda večeras obzirom da neće igrati Haliburton zbog virusa kovid. Sa druge strane, Kaningem je odigrao jako loše prethodni meč, pa se nadaju u Detoritu da bi mogao mnogo bolje da odigra, kao i Bej zajedno sa Dialoom, te upišu eventualnu pobedu nad Kingsima u gostima.

Los Anđeles Lejkersi

Upitni
Karmelo Entoni – 
13 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Entoni Dejvis 
–  23.3 poena, 9.9 skokova, 2.9 asistencija.
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.

Indijana Pejsers

Upitni
Malkom Brogodn – 19 poena, 5 skokova, 6 asistencija.
Džeremi Lemb – 7 poena, 2.5 skoka.

Ne igraju
Ti Džej Mekkonel
 – 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.
Majls Tarner – 13 poena, 7 skokova.

Viđenje utakmice

Lejkersi su u prethodnom meču razbili Jutu, te je Džemjs održao obećano, samo je pitanje da li će tako nastaviti. Najviše se naravno oslanjaju na Džejmsa, ma da su Monk i Vestbruk pružili odlične partije na prethodnom meču, pa se veruje da ukoliko tako nastave, definitivno i večeras mogu da odnesu pobedu protiv Indijane. Sa druge strane, Pejsersi se nadaju povratku Brogdona u sastav, pa bi bili svakako konkurentniji protiv Lejkersa, ali Lavert i Sabonis daleko od toga da ne mogu da namuče Lejkerse večeras, ako ne i da upišu eventualnu pobedu nad njima u gostima, što im i treba, te im je i preko potrebno za borbu u plej-in.