Izostanci

Izostanci, 23. januar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.01.2022 00:00
Izostanci, 23. januar
Izostanci, 23. januar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Njujork Niks

Upitni
Nerlans Noel – 
6 poena, 5 skokova.
Kemba Voker –  13.5 poena, 3.5 skoka, 3.5 asistencije.

Ne igraju
Derik Rouz 
– 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.

Los Anđeles Klipersi

Ne igraju
Pol Džordž
– 24.7 poena, 7.1 skok, 5.5 asistencija, 2 ukradene.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.

Viđenje utakmice

Ovo će biti jedan jako interesantan duel. Sa jedne strane, Beret koji bukvalno sam vuče u poslednje vreme ekipu Niksa, koja igra, pa blago je reći kriminalno. Rendl je totalno van forme, čak se polako počinje provlačiti kroz medije oko trejda, pa i nije mu pravo što se da videti nezadovoljstvom na terenu. Na prethodnom meču je upisao samo 4 poena, što je za njega mizerno, a treba naglasiti da je on glavni igrač ekipe. Sa druge strane, Moris i Džekson vuku koliko toliko Kliperse koji su bez dva superstara, te igraju i više nego dobro, ali sada počinje da se provlači i kod njih pitanje trejdova, obzirom da žele podmladiti ekipu, te su videli da nemaju šanse za prsten, pa ne zna se šta očekivati od njih. Suma sumaru, dve ekipe koji igraju ispod proseka i onoga što se očekivalo na početku godine, pa će svakako biti interesantno videti ih na terenu.

Vašington Vizards

SVI IGRAJU!

Boston Seltiks 

Upitni
Bol Bol – nije igrao do sada.

Viđenje utakmice

Duel dve ekipe koje se bore za plej-of, ali je u daleko boljoj situaciji ekipa Vizardsa. Bredli Bil i Kajl Kuzma su imali malo vremena da konsoliduju redove, te da pokušaju večeras da se vrate na pobednički kolosek, te od njih dvojice to definitivno najviše i zavisi. Imaju malih problema, ili slatkih muka na centarskoj poziciji, gde imaju Herela, Brajanta i Gaforda, koji svi imaju odlične partije, ali treba raspodeliti minute, pa ostaje da vidimo kako će to poći za rukom. Sa druge strane, u Bostonu rasulo na relaciji Barun i Tejtum. Svako igra svoju igru, ne mare za tim, pa je pitanje hoće li se nekoga od njih dvojice u skorije vreme i odreći?! Naravno, na njima se zasniva sve u ekipi Bostona, što nikako nije dobro, te treba obratiti pažnju večeras, obzriom da igraju protiv ekipe koja igra odličnu timsku odbranu pre svega, kako će ih napasti i kako misle da ih pobede eventualno. Suma sumarum, odličan meč.

Majami Hit

Upitni
Pi Džej Taker
– 8 poena, 5.5 skokova.

Ne igraju

Kej Zi Okpala – 3.7 poena, 2 skoka.
Kajl Lauri – 13.5 poena, 4.5 skoka, 8.5 asistencija.
Markif Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.
Tajler Hiro – 20.7 poena, 4.9 skokova, 4 asistencije.

Los Anđeles Lejkersi

Upitni
Entoni Dejvis 
–  23.3 poena, 9.9 skokova, 2.9 asistencija.

Ne igraju
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.

Viđenje utakmice

Jako dobar meč nas očekuje večeras. U Majamiju su i dalje van forme, trež se, ali od dolaska Adebaja, to mnogo bolje izgleda. Adebajo i Batler su prve opcije u napadu, usled izostanka Hiroa, te od njih treba najviše očekivati. Sa druge strane, sve oči su uprte u Dejvisa, koji je stavljen na listu upitnih, te se mnogi nadaju da će se vratiti večeras, kao što je najavljeno. Sa druge strane, opet se u Lejkersima i pored samog povratka Dejvisa, najviše pita Lebron, koji igra protiv bivšeg tima, te će sigurno imati veliku dozu motivacije za večeras.

Orlando Medžik

Upitni
Terens Ros
– 12 poena, 3 skoka.

Ne igraju
Džonatan Ajzak – Nije igrao ove sezone.
Markel Fulc – Nije igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije igrao ove sezone.

Čikago Buls

Ne igraju
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.
Džavonte Grin – 6 poena, 4 skoka.
Zek Lavin – 25 poena, 5 skokova, 4 asistencije.
Lonzo Bol – 13 poena, 5.5 skokova, 5 asistencija.
Aleks Karuso – 8.5 poema, 3.9 skokova, 3.9 asistencija.

Viđenje utakmice

Orlando dočekuje Bulse sa velikom dozom optimizma, pre svega znajuči da su u lošoj seriji, pa se nadaju da bi mogli da prekinu i svoju crnu seriju rezultata. Sags ipak igra večeras, a protiv Lejkersa je pružio najbolju partiju, te Kol Entoni koji se većim delom pita, ali je van forme. Sa druge strane, Vučević će imati motiv protiv svog bivšeg tima da napadne jako i pokaže sebe u najboljem svetlu, ali se najviše pita Demar od koga najviše i zavisi igra Bulsa.

Toronto Reptors

Ne igraju
Goran Dragić
– 8 poena, 3 skoka.
Kem Birč – 6 poena, 5 skokova.

Portland Trejl Blejzers

Upitni
Nasir Litl – 
9 poena, 5.5 skokova.

Ne igraju
Dejmian Lilard – 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Leri Nens – 6.8 poena, 5.8 skokova, 2 asistencije, 1 ukradena.
Kodi Zeler – 5.2 poena, 4.6 skokova.
Norman Pauel – 18.6 poena, 2.9 skokova, 2.1 asistencija.

Viđenje utakmice

Reptorsi ulaze u ovaj meč jači za Trenta, koji odlično pokriva Vanvlita spolja. Svakako da se VanVlit i Sijakam najviše pitaju, ali će Trentov povratak najviše uticati na Anunobijeve šuteve verovatno, te se očekuje da od 20 koliko uzima, smanji to bar na 15. Biće interesantno videti kompletne Reptorse. Sa druge strane, pominje sa da Lilard neće igrati do kraja sezone ukoliko se odluče Blejzersi da tankuju, ali nama ništa ne izgleda tako obzirom da Mekalum i Simons odlično igraju, vuku svoj tim uz pomoć Nurkića, pa verujemo da će i večeras pružiti odličan otpor, ako ne budu odneli i pobedu protiv Reptorsa.

San Antonio Spurs

SVI IGRAJU!

Filadelfija Seventisiksersi

Ne igraju
Šejk Milton – 10.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.
Deni Grin – 6,5 poena, 3.5 skoka.
Matijas Tajbul – 6 poena, 2.5 skoka.
Set Kari – 16 poena, 3.5 skoka, 4 asistencije.

Viđenje utakmice

Sparsi igraju odlično u poslednje vreme, te na krilima Marija i Vajta se sve može očekivati. Imaju značajnu pomoć u vidu Purtula i Džonsona, pa izgledaju sada kao jedan tim koji može da se dočepa plej-ina, ali je pitanje, kako zaustaviti Embida večeras. Sa druge strane, Embid igra na vanserijskom nivou poslednjih 15ak utakmica, što je za svaku pohvalu. Ne vidimo nekog ozbiljnog čuvara u Sparsima da bi ga mogao zadržati na nekom manjem broju poena, pa verujemo da će ovo biti još jedna njegova sjajna partija večeras. Pogotovo uz Herisa koji i te kako ume da bljesne, a u odusustvu Karija imaće svakako više lopte u svom posedu, te i da organizuje napade.

Šarlot Horentsi

Upitni
Džejlen Mekdenijels – 6.5 poena, 3.5 skoka.

Atlanta Hoks

Upitni
Klint Kapela –
12 poena, 13 skokova.
Kevin Huerter – 11.5 poena, 3.5 skoka, 3 asistencije.

Ne igraju
Bogdan Bogdanović – 12 poena, 4 skoka, 2.5 asistencije.

Viđenje utakmice

Biće ovo paklena utakmica, na mnogo poena. Sa jedne strane mnogo toga zavisi od Lamela i Bridžesa. Ma da, večeras su potpuni, pa se svakako očekuje od Rožira, Hejvorda i Ubrea konkretan doprinos u eventualnoj pobedi Šarlota. Sa druge strane, sve oči su uprte u Janga i Kolinsa, koji igraju korektno, ali se svakako večeras očekuje da napadnu dosta jače, obzriom da će imati veliku prednost pod košem u vidu Kapela i Onkugvua.

Dalas Maveriks

Upitni
Sterling Braun – 3.9 poena, 3.5 skokova.

Memfis Grizlis

Upitni
Stiven Adams 
– 7 poena, 9 skokova.
Brendon Klark – 10 poena, 5 skokova.

Ne igraju
Dilion Bruks – 18.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Kajl Anderson – 8.3 poena, 5.2 skoka, 2.6 asistencije.
Desmion Bejn – 17.7 poena, 4.4 skoka, 2.4 asistencije.
Tajus Džouns – 8 poena, 3 skoka, 4 asistencije.

Viđenje utakmice

Dalas ulazi u punom sastavu i nada se eventualnoj pobedi na krilima Luke Dončića koji igra sjajno. Naravno, pomoć od strane Porzingisa i Bransona je i te kako neophodna, te i klupa mora odraditi dobar deo posla ako misle da pobede favorizovani Memfis koji igra sjajno u poslednje vreme. Sa druge strane, Memfis igra odlično na krilima Moranta i Džeksona, pa verujem da usled izostanka svih igrača, kao i upitnih Adamsa i Klarka oni moraju zapeti kako bi odneli eventualnu pobedu.

Denver Nagets

Upitni
Džamajkl Grin – 6 poena, 4 skoka.
Džef Grin – 10.7 poena, 3.2 skoka.

Ne igraju
Vlatko Čančar – 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.

Detrout Pistons

Upitni
Kilijan Hejs – 6.2 poena, 3 skoka, 3.6 asistencija.

Ne igraju
Džeremi Grent – 20 poena, 5 skokova.
Keli Olinik – 12.5 poena, 5.3 skoka.
Frenk Džekson – 10.7 poena, 1.5 skok.

Viđenje utakmice

Denver je ogroman favorit u ovoj utakmici, samo to treba da opravda. Jokić bi mogao večeras ukoliko povedu velikom razlikom i da odmori malo, ali definitivno kada on nije u igri, Denver je kriminalan. Prošlu utakmicu je imao pomoć Gordona i Morisa, pa se nadamo da će i večeras to biti slučaj. Sa druge strane, Pistonsi se uzdaju samo u Kaningema i Beja, ali i jedan i drugi su trenutno van ritma, pa i sama ekipa Detorita onda je na velikim mukama, obzirom da nema dovoljno kvaliteta u samom timu za nešto više.

Minesota Timbervulvsi

SVI IGRAJU!

Bruklin Nets

Upitni
Nik Klakston – 9 poena, 5.5 skokova.

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Kevind Durent – 29.3 poena, 7.5 skokova, 6 asistencija.
Pol Milsap – 3.5 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Ovo bi mogao biti jako interesantan duel. Sa jedne strane trio Edvards-Rasel- Tauns igra odlično u poslednje vreme, cela igra se zasniva na njima što je i za očekivati, ali će večeras Rasel imati mnogo više motiva jer je to tim koji ga se odrekao, a tada je bio ol-star. Sa druge strane Irving i Harden se za sve pitaju, pa se od njih svakako očekuju da vode svoj tim do eventualne pobede. Mils ne igra kako se očekuje, imaju pomoć u Edvardsu i nadaju se povratku Klakstona koji bi mogao da sačuva koliko toliko Taunsa.

Golden Stejt Voriors

Ne igraju
Drejmond Grin – 8 poena, 7.5 skokova, 7.5 asistencija.
Andre Iguadala – 5 poena, 4 skoka, 4 asistencije.
Džejms Vajzmen – Ne igra cele sezone.

Juta Džez 

Upitni
Rudi Gober – 
16 poena, 15 skokova.
Hasan Vajtsajd
 – 8 poena, 7 skokova.

Ne igraju
Donovan Mičel – 25.5 poena, 4 skoka, 5.2 asistencije.

Viđenje utakmice

Veliki derbi Zapadne konferencije bi mogao da protekne bez prvih centara. Sa jedne strane, nedostaje Grin, te se to u mnogome oslikava na terenu, pre svega na samom Kariju koji definitivno ne može bez njega da igra na visokom nivou. S vremena na vreme bljesne, ali se vidi da je Grin njemu ogroman oslonac. Klej još uvek nije pronašao pravi ritam, a Pul ne dobija prostora za igru kada je tu Klej. Sa drzge strane, bez Mičela se ekipa Jute sasvim solidno snalazi, pa Bogdanović i Klarkson uglavnom dele njegove šuteve, a i realizuju ih u dobrim procentima. Igraju sasvim korektno, a večeras bi mogao da ih poremeti eventualni izotanak Gobera. Suma sumarum, svakako će biti jedan odličan meč na programu.