Izostanci

Izostanci, 24. januar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2022 00:00
Izostanci, 24. januar
Izostanci, 24. januar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Klivlend Kavalirs

Upitni
Režon Rondo
– 4 poena, 3 skoka, 4 asistencije.

Ne igraju
Lauri Markanen – 13.6 poena, 5.3 skoka.

Njujork Niks

Upitni
Nerlans Noel – 
6 poena, 5 skokova.
Kemba Voker –  13.5 poena, 3.5 skoka, 3.5 asistencije.

Ne igraju
Derik Rouz 
– 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.

Viđenje utakmice

Kavsi večeras u meč ulaze kao blagi favoriti, obzirom da je Njujork prethodno veče igrao protiv Klipersa i umorniji su nego Kavsi. Klivlend je izgubio Markanena na par dana, obzirom da je izvrnuo zglob. Samim tim znači veća minutaža za Kevina Lava sa klupe, koji je svakako menjao njega i/ili Moblija. Opet, Garland drži sve u svojim rukama, te se najviše i pita u timu. Sa druge strane, Niksi su sinoć prijatno iznenadili jednom sasvim solidnom partijom, a predvodili su ih Beret i Rendl, koji deluje kao da se budi. No, večeras će naspram sebe imati Moblija i Alena, koji su vrhunski defanzivci, pa je pitanje koliko može Rendl da uradi večeras protiv njih dvojice i da li može da predvodi Nikse do eventualne pobede u gostima?

Nju Orleans Pelikans

Upitni
Devonte Grem
– 14 poena, 4.5 asistencije.

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra cele sezone.
Brendon Ingram – 22.5 poena, 6 skokova, 5 asistencija.

Indijana Pejsers

Upitni
Karis Lavert – 18.5 poena, 3.5 skoka, 4 asistencije.

Ne igraju

Ti Džej Mekkonel – 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.
Majls Tarner – 13 poena, 7 skokova.
Domatas Sabonis – 19 poena, 12 skokova, 5 asistencija.
Malkom Brogdon – 18 poena, 5 skokova, 6 asistencija.

Viđenje utakmice

Usled izostanka Ingrama, te i mogućeg odsustva Grema, Pelikansi definitivno nisu favoriti večeras na utakmici. Najviše se uzdaju u Valančiunasa, koji igra sjajno, ali kad nema prvog pleja i glavnog igrača tima, pitanje je koliko će i on moći, obzirom da će sve oči biti uprte u njega. Sa druge strane, Sabonis i Tarner ne igraju, pa bi Valančiunas mogao tražiti prostor pod košem protiv Goge, gde je svakako fizički u prednosti. Indijana se nada da će Lavert zaigrati, te i tako napasti Pelikanse koji su oslabljeni mnogo.

Oklahoma Siti Tander

Ne igraju
Vit Krejci – Nije bitan za tim.
Derik Fejvors – 5 poena, 5 skokova.

Čikago Buls

Upitni
Džavonte Grin
– 6 poena, 4 skoka.
Zek Lavin – 25 poena, 5 skokova, 4 asistencije.

Ne igraju
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.
Lonzo Bol – 13 poena, 5.5 skokova, 5 asistencija.
Aleks Karuso – 8.5 poema, 3.9 skokova, 3.9 asistencija.

Viđenje utakmice

Oklahoma večeras puna elana dočekuje Čikago koji pruža loše partije u poslednje vreme. Definitivno ne mogu bez Lavina puno toga, osim protiv slabijih ekipa, ali i to je pitanje obzirom da nedostaje dubina u rotaciji. Aleksander i Dort se najviše pitaju, dok Gidi ne deluje kao da je u formi, ali mladi Australijanac ume da prevari i odigra i te kako dobro na svoj račun. Sa druge strane, uzdaju se u povratak Lavina, dok Demar i Vuč moraju da trpe najviše tu, obzirom da se sve svelo na njihova leđa. Čikago jeste favorit, ali je Oklahoma neko ko i te kako ume da iznenadi, pogotovo što je Bulsima druga utakmica u dva dana.

Finiks Sans

Ne igraju
Abdul Nejder – 2.4 poena, 1.9 skokova.
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.
Diandre Ejton – 16.8 poena, 10.6 skokova.
Džej Krauder – 9 poena, 5 skokova.
Kameron Pejn – 10.5 poena, 3.5 asistencije.

Juta Džez 

Upitni
Rudi Gober – 
16 poena, 15 skokova.
Bojan Bogdanović 
– 18 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Hasan Vajtsajd – 8 poena, 7 skokova.
Donovan Mičel – 
25.5 poena, 4 skoka, 5.2 asistencije.

Viđenje utakmice

Sa jedne strane, Finiks koji je oslabljen neigranjem Ejtona, te Kraudera i Pejna koji su igrači od prevelikog značaja za sam tim. Pitanje je kako će Buker koji je odigrao prethodni meč jako loše, i Pol koji je odigrao solidno, večeras izneti teret protiv umorne Jute koja je sinoć izgubila od Voriorsa na jedan posed. Sa druge strane, upitni su Gober i Babo, te se od Klarksona očekuje najviše večeras. Da preuzme sav teret na sebe i pokuša da odnese eventualnu pobedu protiv favorizovanog Finiksa.