Izostanci

Izostanci, 25. januar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2022 00:00
Izostanci, 25. januar
Izostanci, 25. januar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Denver Nagets

Upitni
Džamajkl Grin – 6 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Vlatko Čančar – 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.

Detrout Pistons

Upitni
Frenk Džekson – 10.7 poena, 1.5 skok.

Ne igraju
Džeremi Grent – 20 poena, 5 skokova.
Keli Olinik – 12.5 poena, 5.3 skoka.

Viđenje utakmice

Pre dva dana, ove dve ekipe su odigrale duel na 2 poseda. Pobedio je Denver zahaljujući Nikoli Jokiću. Jokić je pružio sjajnu partiju, upisao četvrti tripl-dabl i pokazao da nema pravog čuvara iz ekipe Detorita, a reklo bi se i lige. Uz njega, Barton i Gordon su pružili solidne partije, ali se nadaju da bi večeras mogli malo većom razlikomda odnesu pobedu te odmore glvne igrače. Sa druge strane, ekipa Detorita se uzda u Kaningema i beja, koji igraju sasvim solidno, ali ne dovljno da bi pobedili denver. Opet, imaju nadu da bi večeras to mogli na domaćem parketu da urade, obzirom da su bili jako blizu na gostujućem pre dva dana.

Filadelfija Seventisiksersi

Upitni
Matijas Tajbul
– 6 poena, 2.5 skoka.

Ne igraju
Šejk Milton – 10.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.
Deni Grin – 6,5 poena, 3.5 skoka.
Set Kari – 16 poena, 3.5 skoka, 4 asistencije.

Nju Orleans Pelikans

Upitni
Brendon Ingram –
22.5 poena, 6 skokova, 5 asistencija.

Ne igraju

Zajon Vilijamson – Ne igra cele sezone.

Viđenje utakmice

Jako interesantan duel ove dve ekipe večeras. Siksersi su u odličnoj formi, nadaju se lakšoj povredi i neigranju Ingrama. Embid pruža sjajne partije, predvodi svoj tim u ovoj godini kako i dolikuje jednom kandidatu za MVP naslov. Nema preterano adekvatnu pomoć, ali se Maksi i Heris trude da koliko toliko pomognu i olakšaju posao. Sa druge strane, Pelikansi su sinoć pobedili Indijanu, te večeras umorniji idu na noge Siksersima. Valančiunas će imati paklen posao u odbrani pa je pitanje koliko će u napadu moći sam, ukoliko se Ingram ne vrati.

Vašington Vizards

SVI IGRAJU!

Los Anđeles Klipersi

Ne igraju
Pol Džordž
– 24.7 poena, 7.1 skok, 5.5 asistencija, 2 ukradene.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.

Viđenje utakmice

Vašington je u prethodnom kolu doživeo katastrofu zahvaljujući jako raspoloženom Tejtumu koji je odigrao vanserijski. Bredli Bil i Kuzma su bili ispod nivoa koji se od njih očekuje, pa verujemo da bi večeras morali mnogo više da pokažu i odnesu njih dvojica baš eventualnu pobedu protiv Klipersa. Sa druge strane, Klipersi se nadaju da bi mogli iznenaditi Vizardse, te se uzdaju u Džeksona i Morisa koji su savim solidni, ali će im trebati jedan Ivica Zubac protiv Denvera, takva partija da bi se mogli izboriti sa veoma jakom i dobrom ekipom Vašingtona.

Toronto Reptors

Ne igraju
Goran Dragić
– 8 poena, 3 skoka.
Kem Birč – 6 poena, 5 skokova.

Šarlot Horentsi

Upitni
Goradan Hejvord –
17 poena, 5 skokova, 4 asistencije.


Ne igraju
Džejlen Mekdenijels – 6.5 poena, 3.5 skoka.

Viđenje utakmice

Toronto je može se reći u prethodnom meču protiv Portlanda razočarao samim tim što je izgubio od potpunog autsajdera. Na poluvremenu su gubili sa čak 30 poena razlike, pa ostaje pitanje, kako će večeras?! Sijakam je onaj koji predvodi ovaj tim, Vanvlit nije pružio partiju kakvu ume, pa je pitanje kako će večeras odigrati i da li će imati pomoć Anunobija i Barnsa, koji su bili takođe loši na prethodnom meču. Sa druge strane, Šarlot je izgubio par utakmica, te moraju da odigraju jako dobro večeras ukoliko misle da odnesu pobedu sa gostovanja u Kanadi. Lamelo i Rozir se najviše pitaju, te se očekuje od Lamela da više ne juri statistiku, već da daje poene, obzirom da je jako zatajio u poslednje vreme.

Boston Seltiks 

Ne igraju
Bol Bol – nije igrao do sada.

Sakramento Kings

Upitni
Diaron Foks – 21 poen, 4 skoka, 7 asistencija.
Damian Džouns – 5.5 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Utakmica koja bi mogla da bude na pregršt poena. Tejtum je pokazao svoje lice kada uđe u ritam, i ubio Vizardse u prethodnom meču sa 51 poenom. Opet, na njega i Brauna se svodi cela igra Seltiksa, što nikako nije dobro, al ise nadaju da bi večeras i na dalje mogli tako da igraju, onda mi to poštujemo. Sa druge strane, Kingsi su u problemu ukoliko ne bude igrao Foks, moraće se osloniti samo na Haliburtona koji igra odlično u poslednje vreme. Badi Hild bi mogao da pruži jednu dobru partiju, obzirom da će imati direktan duel sa Šruderom koji i nije tako sjajan defanzivac.

Los Anđeles Lejkersi

Ne igraju
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.

Bruklin Nets

Upitni
Nik Klakston – 9 poena, 5.5 skokova.

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Kevind Durent – 29.3 poena, 7.5 skokova, 6 asistencija.
Pol Milsap – 3.5 poena, 4 skoka.
Kajri Irving – 23.5 poena, 5 skokova, 5 asistencija.

Viđenje utakmice

Duel svetskih razmera reklo bi se, ali uzalud obzirom da ne igraju Irving i Durent. Harden će morati u velikoj većini sam da predvodi Netse večeras, i da se nada pomoći saigrača kako bi odneli eventualnu pobedu nad Lejkersima. Sa druge strane, Dejvis se vraća u tim i Lerbon će svakako malo odmoriti obzirom da je dosada apsolutno sam vukao Lejkerse u svakoj utakmici. Nadamo se da neće biti tako večeras, te da će igranje Dejvisa omogućiti bolje partije Vestbruka i Monka.

San Antonio Spurs

SVI IGRAJU!

Hjuston Roketsi

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Redak duel ove sezone, ako ne i jedini u kom su svi igrači koji su bitni i imaju neku rolu u timu, na raspolaganju trenerima. Sa jedne strane, u poslednje vreme odlčni Sparsi na krilima Marija igraju odlično, te verujemo da će taj dečko i večeras da zapne kako bi omogućio svom timu eventualnu pobedu. Sa druge strane, Porter-Vud-Grin igraju sasvim korektno, ali ne donose previše nade da bi u budućnosti samo njih trojica mogli uraditi nešto za Hjuston, te im je i večeras neophodna pomoć kako bi pobedili favorizovane Sparse.

Golden Stejt Voriors

Upitni
Klej Tompson – 15 poena, 3 skoka, 2 asistencije.

Ne igraju
Drejmond Grin – 8 poena, 7.5 skokova, 7.5 asistencija.
Andre Iguadala – 5 poena, 4 skoka, 4 asistencije.
Džejms Vajzmen – Ne igra cele sezone.

Dalas Maveriks

Upitni
Sterling Braun – 3.9 poena, 3.5 skokova.

Viđenje utakmice

Biće ovo sjajan okršaj Luke i Karija. Sa jedne strane, Voriorsi koji su u prethodnom kolu nadigrali Jutu, te veruju da bi večeras isto tako na krilima Stefa karija i Viginsa mogli da upišu eventualnu pobedu nad Dalasom. Sa druge strane, moćni Luka Dončić pruža izvanredne partije ove szone, te se najveći teret sveo na njega, ali Porzingis i Branson večeras uz Luku moraju da pruže odlične partije kako bi pobedili favorizovani Golden Stejt.

Portland Trejl Blejzers

Upitni
Nasir Litl – 
9 poena, 5.5 skokova.

Ne igraju
Dejmian Lilard – 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Leri Nens – 6.8 poena, 5.8 skokova, 2 asistencije, 1 ukradena.
Kodi Zeler – 5.2 poena, 4.6 skokova.

Minesota Timbervulvsi

Upitni
Patrik Beverli –
9 peona, 4.5 skoka, 5 asistencija.

Viđenje utakmice

Kako samo igraju moćni Blejzersi ove sezone. Prethodno kolo su dobili favorizovani Toronto, te čak i 30 poena razlike vodili na poluvremenu. Na krilima Simonsa i Mekaluma igraju odlično, te uz Nurkića i Litla pod košem imaju sjajno pokrivene sve pozicije na terenu, pa i večeras treba očekivati lepršavu igru mlađanih Blejzersa. Sa druge strane, Edvards je imao povredu u prethodnom meču, ali se ne nalazi čak ni na listi upitnih, pa verovatno nije ozbiljnije prirode ta povreda. Tauns će imati dosta prostora za napad na Nurkića večeras, a rasel bi mogao imati problema sa agresivnim bekovima Portlanda. Suma sumarum, sjajan meč nas očekuje ovde.