Izostanci

Izostanci, 29. januar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.01.2022 00:00
Izostanci, 29. januar
Izostanci, 29. januar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Boston Seltiks 

Upitni
Bol Bol – nije igrao do sada.

Nju Orleans Pelikans

Upitni
Brendon Ingram –
22.5 poena, 6 skokova, 5 asistencija.
Jonas Valančiunas – 18.3 poena, 12 skokova.

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra cele sezone.

Viđenje utakmice

Sa jedne strane Boston koji je sinoć izguibio meč proiv Alante, gde je Tejtum pokazao koliko može da oscilira. Zbog njega su dobrim delomi izgubili obzirom da nema konstantnost, to ga najviše košta da bude jedan od najboljih igrača lige. Opet, Braun je odigrao solidno, te ga je Smart pratio. Verujemo da bi njih trojica i večeras mogli voditi svoj tim do eventualne pobede, te tako opet ući u borbu za plej-in. Sa druge strane, Pelikansi su sinoć izgubili od Denvera, gde su naleteli na Nikolu Jokića i nisu imali šansi. U mnogome definitivno zavise od Valančiunasa i Ingrama koji su večeras pod znakom pitanja.

Dalas Maveriks

Ne igraju
Tim Hardvej
– 14.4 poena, 3.7 skokova.
Sterling Braun – 3.9 poena, 3.5 skokova.

Indijana Pejsers

Upitni
Goga Bitadze – 4.5 poena, 3 skoka.

Ne igraju
Ti Džej Mekkonel
 – 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.
Majls Tarner – 13 poena, 7 skokova.
Malkom Brogdon – 18 poena, 5 skokova, 6 asistencija.

Viđenje utakmice

Ovo bi mogao biti jedan jako interesantan duel za pogledati. U Dalasu svi gledaju ka Luki i tome koliko će on da povuče svoj tim, te na Porzingisa koji bi morao da pruža mnogo više, ali će naspram sebe imati večeras Sabonisa, koji je sasvim solidan defanzivac, pa je pitanje koliko će Letonac moći to da pretvori u poene večeras. Sa druge strane, Indijana se mučila protiv Tandera, ali to ne znači da večeras ne može iznenaditi Dalas. Sabonis igra sjajno, imaće Porzingisa naspram sebe, ali verujemo da on njega može rešiti. Nije Letonac nerešiva engima. Uz Sabonisa, Lavert je neko ko bi mogao da presudi u korist Indijane, te da odnesu eventualnu pobedu iz Teksasa.

Filadelfija Seventisiksersi

Upitni

Set Kari – 16 poena, 3.5 skoka, 4 asistencije.

Ne igraju
Šejk Milton – 10.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.

Sakramento Kingsi

Upitni
Dieron Foks – 21 poen, 3.8 skokova, 5.2 asistencije.
Čemize Metu – 9 poena, 6 skokova.

Ne igraju
Terens Dejvis
– 10.4 poena, 3.1 skok.

Viđenje utakmice

Iz Filadelfije skoro pa da ne brinu za večerašnji meč, a to je pre svega zahvaljujući Embidu. Embid igra na apsolutno MVP nivou, igra sjajno i nosi ovaj tim. Uz Herisa i Karija on deluje bukvalno kao nerešiva enigma za protivnike, pogotovo kada su Heris i Kari raspoloženi za igru, a imali su prethodna dva dana odmora, te verujemo da jesu odmorni. Sa druge strane, Kingsi su veoma slabi, bez Foksa ne mogu mnogo da pruže. Haliburton jeste dobar, ali ne može sam. No, večeras bi možda mogli da iznenade i baš kao što rekosmo, ukoliko se Foks vrati i Haliburton ima svoje veče, može da se desi čudo.

Majami Hit

Upitni
Kajl Lauri – 13.5 poena, 4.5 skoka, 8.5 asistencija.

Ne igraju
Markif Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.

Toronto Reptors

Upitni
Fred Vanvlit – 21.7 poena, 4.7 skokova, 7 asistencije.

Ne igraju
Goran Dragić
– 8 poena, 3 skoka.
Kem Birč – 6 poena, 5 skokova.

Viđenje utakmice

Duel na istoku o kome se mnogo priča. Dragić je jedna od glavnih tema, te i toga kako su Reptorsi loše prošli u trejdu Lauri-Dragić, te da Dragić bukvalno ne želi da igra, a Reptorsi ne mogu da nađu adekvatan trejd za njega. Sa jedne strane, Hit igra sjajnu košarku na krilima Batlera i Hiroa, te su tu Adebajo i Robinson, igraju sjajno. Njih četvorica kada su u elementu, uz eventualni povratak Laurija, vrlo lako mogu upisati pobedu. Sa druge strane, nadaju se u Torontu da Sijakam može ponoviti partiju od pre neko veče, te da Vanvlit igra, a uz pomoć Barnsa i Anunobija mogu napraviti malo iznenađenje i odneti eventualnu pobedu. U suštini, meč-ap između ove dve ekipe je na svakoj poziciji, pa valja uživati u toj utakmici.

Memfis Grizlis

Ne igraju
Dilion Bruks – 18.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.

Vašington Vizards

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Memfis je sinoćnom pobedom nad Jutom pokazao i istakao ozbiljnu kandidaturu za napad na prsten. Dža Morant uz Bejna i Džeksona može svuda napraiti dar-mar, te su vrlo atraktivni i lepo ih je gledati. Opet, sa druge strane se nalaze revoltirani Bredli Bli i Kajl Kuzma. Od prvog mesta na IStoku, spali su na deseto i plej-in, a nisu ekipa za plej-in, već plej-of, no za to se moraš izboriti. Bredli Bil i Kuzma će verujemo jako napasti ekipu Memfisa večeras, uz Dinvidija i Hačimuru, vrlo lako mogu napraviti iznenađenje, te upisati pobedu na večerašnjem gostovanju. Suma sumarum, biće ovo jedan sjajan meč.

Golden Stejt Voriors

Upitni
Nemanja Bjelica  – 6.4 poena, 4 skoka, 1.8 asistencija.

Ne igraju
Drejmond Grin – 8 poena, 7.5 skokova, 7.5 asistencija.
Andre Iguadala – 5 poena, 4 skoka, 4 asistencije.
Džejms Vajzmen – Ne igra cele sezone.

Bruklin Nets

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Kevind Durent – 29.3 poena, 7.5 skokova, 6 asistencija.
Pol Milsap – 3.5 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Da li je ovo već viđeno finale 2021/22 godine? Moguće. Sa jedne strane, domaćini, Voriorsi igraju paklenu košarku. Jedini hendikep i to ne mali je što ne igra Grin, koji je definitivno polovina tima. Kari i Tompson su prethodni meč odigrali kao da su se vratili 3 godine unazad, bili su nezaustavljivi, te uz Viginsa i Pula bi večeras mogli eventualno da upišu pobedu protiv Bruklina. Sa druge strane, Irving nastupa večeras, kao i Harden koji je revoltiran tim što Irving ne igra svaki meč, te je najavio da će i oprobati tržište slobodnih agenata. Suma sumarum, u Bruklinu se uzdaju u njih dvojicu, eventualnu neku odličnu partiju Peti Milsa, dok u Voriorsima se zna, Tompson i Karija, uz Viginsa i Pula. Sjajan meč i vrlo moguće finale ove godine.