Izostanci

Izostanci, 31. januar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2022 00:00
Izostanci, 31. januar
Izostanci, 31. januar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Klivlend Kavalirs

Ne igraju
Lauri Markanen – 13.6 poena, 5.3 skoka.

Nju Orleans Pelikans

Upitni
Brendon Ingram –
22.5 poena, 6 skokova, 5 asistencija.
Jonas Valančiunas – 18.3 poena, 12 skokova.
Džoš Hart – 13.5 poena, 7.7 skokova, 4.1 asistencija.

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra cele sezone.

Viđenje utakmice

Klivlend ulazi posle poraza u sinoćnjem duelu od Detorita. Zapravo, totalno neočekivanog poraza. Kavsi se nisu mogli konsolidovati, lošija partija startne petorke se osetila te jednostavno nisu mogli izvući pobedu. Garland je odigrao solidno, ali su Mobli i Alen imali jako loš šut iz igre, kao i Kevin Lav. Od Garlanda se svakako očekuje da napadne Pelikanse večeras obzirom da naspram sebe verovatno neće imati Harta koji je paklen defanzivac, te Alen i Mobli će imati prostora u reketu ukoliko Valančiunas ne bude igrao, ostaće samo Džouns koji jeste sjajan defanzivac, ali ne može obojicu da čuva. U Pelikansima se nadaju da će igrati Ingram i Valančiunas, pošto ovako teško da mogu juriti pobedu protiv Kavsa, ma da su Kavsi umorni od sinoć, pa da odigraju na tu loptu.

Indijana Pejsers

Upitni
Goga Bitadze – 4.5 poena, 3 skoka.
Ošej Briset – 6.5 poena, 4.5 skoka.

Ne igraju
Ti Džej Mekkonel
 – 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.
Majls Tarner – 13 poena, 7 skokova.
Malkom Brogdon – 18 poena, 5 skokova, 6 asistencija.

Los Anđeles Klipersi

Upitni
Nikolas Batum
– 9 poena, 4.5 skoka.

Ne igraju
Pol Džordž
– 24.7 poena, 7.1 skok, 5.5 asistencija, 2 ukradene.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.

Viđenje utakmice

Indijana se najviše uzda u Sabonisa i Laverta koji su prethodni put bili dovoljni da odensu pobedu, ali večeras je pitanje. Svakako da se od njih dvojice najviše očekuje u Pejsersima, ali treba im pomoć obzirom da su Klipersi sasvim solidna ekipa i bez Lenarda i Džordža. To smo mogli videti sinoć kada su Moris, Džekson i Kenard razbili Šarlot i odneli apsolutno neočekivanu pobedu nad njima. Verujemo da bi i večeras mogli tako nešto da prirede, ma da su dosta umorniji nego prethodnu noć, pa ostaje da vidimo konačan ishod meča.

Filadelfija Seventisiksersi

Upitni
Furkan Korkmaz – 9 poena, 3 skoka.

Ne igraju
Šejk Milton – 10.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.

Memfis Grizlis

Upitni
Tajus Džouns – 8 poena, 3 skoka, 4 asistencije.

Ne igraju
Dilion Bruks – 18.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.

Viđenje utakmice

Filadelfija igra sjajno na krilima Embida, kao i Herisa koji mu odlično pruža podršku, samo je pitanje koliko će moći još tako da izguraju. Svakako da će Embid večeras imati dosta teži posao obzirom da će ga čuvati Adamas , te udvajati niski igrači kao i Džekson koji je odličan i pokretan u poslednje vreme beleži sjajne brojke što se blokada tiče. biće interesantno videti ih. A da li Fila ima rešenje za Moranta i Bejna, pitanje je. Morant igra na MVP nivou, dečko je ol-star starter, dovoljno to govori da je u paklenoj konkurenciji izbio u sam vrh. Sjajno ga dopunjuje Bejn spolja, pa je pitanje, koliko može Filadelfija protiv Memfisa koji je jedan od pretendenata za prsten ove godine.

Atlanta Hoks

SVI IGRAJU!

Toronto Reptors

Ne igraju
Goran Dragić
– 8 poena, 3 skoka.
Kem Birč – 6 poena, 5 skokova.

Viđenje utakmice

Hoksi su sinoć razbili Lejkerse na krilima Janga i Kolinsa. Jedan od odličujućih poteza je napravio Bogdan svojom asistencijom za Janga, te tako ih vratio u igru, a ispostaviće se i do pobede koja im je jako bitna. Hoksi igraju sjajno u poslednje vreme, ne gube utakmice te treba obratiti pažnju večeras protiv Reptorsa. Sa jedne strane, Jang će imati mnogo težak zadatak protiv Vanvlita koji je sjajan defanzivac, kao i Bogdan protiv Trenta. Opet, Kolins će u napadu biti dosta ograničen obzirom da i Barns i Sijakam igraju sjajno odbranu, kao i Anunobi. Jedino će imati Kapela manju prednost u odnosu na Ačiuvu koji je neiskuniji, pa je to prednost, ako se može nazvati tim večeras. Sa druge strane, Reptorsi ulaze odmorniji od Hoksa, te će napasti jako. Imaju arsenal za velike stvari. Sijakan i Vanvlit igraju odlično košgeterski, prate ih Anunobi i Barns, pa je pitanje koliko Hoksi mogu da ih brane obzirom da su umorniji dosta i imali su sinoć utakmicu.

Boston Seltiks 

Upitni
Romeo Lengford – 5 poena, 2.5 skoka.

Majami Hit

Upitni
Džimi Batler – 22 poena, 6 skokova, 6 asistencija.

Ne igraju
Markif Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.
Kajl Lauri – 13.5 poena, 4.5 skoka, 8.5 asistencija.
Omer Jurceven – 6 poena, 6 skokova.

Viđenje utakmice

Ovo je jedan pravi klasik Istočne konferencije. Boston se u poslednje vreme budi, ma da još uvek imaju ogromne oscilacije u igri, te se najviše pitaju Tejtum i Braun. Tejtum je pružio dve tri dobre partije, pa zatim odigrao kriminalno, mnogo velike oscilacije za takvog igrača, te je pitanje kako će se snaći na čvrstu odbranu Majamija večeras. Opet Braun, ne divlja puno kada je Tejtum prisutan, ali ima svoje bubice, ma da bi on mogao dosta profitirati obzirom da će sve oči biti uprte ka Tejtumu i kako njega zaustaviti. Sa druge strane, Batler bi trebao igrati večeras, od njega dosta zavisi ekipa Hita. Ma da, Adebajo igra odlično od kako se vratio iz povrede, te uz pomoć Hiroa i Dankana mogu dosta toga da urade i naprave darmar. Suma suamrum, jako interesantan duel ove dve ekipe večeras.

Njujork Niks

Ne igraju
Derik Rouz 
– 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.

Sakramento Kingsi

Upitni
Dieron Foks – 21 poen, 3.8 skokova, 5.2 asistencije.

Ne igraju
Terens Dejvis
– 10.4 poena, 3.1 skok.
Marvin Begli – 9 poena, 7 skokova.

Viđenje utakmice

Jedan duel u kome se ne zna ko je gori ove sezone, a oba se tima bore za plej-in. Niksi ove sezone imaju ogromne oscilacije, pre svega mislimo na startnih pet koji ne mogu da se sastave, međutim, večeras imaju tim koji je sličan kao oni, tj u sličnoj situaciji pa bi se mogli pronaći možda. Sa jedne strane, Kemba i Furnije predvode spoljašnju liniju, te će naspram sebe imati Haliburtona i Hilda koji i ne igraju neku odbranu, primaju dosta poena, pa će pre svega Kemba tražiti veći broj šuteva verujemo. Opet unutra kada pogledamo, sve se svodi na Bereta i rendla koji nemaju neku formu, pre svega mislimo tu na Rendla koji je kriminalan u poslednje vreme, ali večeras neće imati nekog adekvatnog čuvara, pa bi mogao svoju snagu da konvertuje u poene iz reketa. Sa druge strane, Kingsi se nadaju da će Haliburton i Foks igrati, obzriom da je Foks stavljen na listu povređenih , pa je pitanje da li će nastupiti. Hild je pitanje koliko može i koliko je frustriran situacijom u Kingsima, ni on ne pruža sjajne partije, pa ostaje da vidmo kako će se završiti duel ove dve ekipe večeras.

Hjuston Roketsi

Upitni
Kevin Porter – 13 poena, 4 skoka, 6 asistencija.

Ne igraju
Džon Vol – Ne igra cele sezone.
Usman Garuba – Nebitan za rotaciju.

Golden Stejt Voriors

Upitni
Nemanja Bjelica  – 6.4 poena, 4 skoka, 1.8 asistencija.

Ne igraju
Drejmond Grin – 8 poena, 7.5 skokova, 7.5 asistencija.
Andre Iguadala – 5 poena, 4 skoka, 4 asistencije.
Džejms Vajzmen – Ne igra cele sezone.
Oto Porter – 8.7 poena, 5.3 asistencije.

Viđenje utakmice

Hjuston je u velikom problemu. Ruki Grin, igra jako loše i moglo bi se reći jako sebično. To apsolutno loše utiče na samu ekipu i vidi se po drugim igračima kao što je Vud ili Porter, indisponirani su, a od njih većim delom zavisi igra Hjustona. Opet, ukoliko nešto planiraju večeras da urade, moraće Vud i Porter biti na jako zavidnom nivou, uz naravno pomoć ostalih saigrača. Sa druge strane, Voriorsi su priča za sebe. Kari i Klej su napokon pokazali protiv Burklina da mogu biti onaj stari duo, te se dosta stvari u odsustvu Grina svodi na njih, te se najviše i očekuje od njih. Neko ko bi večeras mogao imati više prostora jeste Vigins, koji igra sjajno, te može pokazati i opravdati svoje učešće na ol-staru. Suma sumarum, Voriorsi su ogromni favoriti.

Oklahoma Siti Tander

Ne igraju
Vit Krejci – Nije bitan za tim.
Šej Gildžius Aleksander – 23 poena, 5 skokova, 5.5 asistencija.

Portland Trejl Blejzers

Upitni
Si Džej Elebi –
4 poena, 2 skoka.

Ne igraju
Dejmian Lilard – 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Leri Nens – 6.8 poena, 5.8 skokova, 2 asistencije, 1 ukradena.
Kodi Zeler – 5.2 poena, 4.6 skokova.
Nasir Litl – 9 poena, 5.5 skokova.

Viđenje utakmice

Oklahoma će definitivno posle ove povrede Aleksandera tankovati i ići na što veće razigravanje drugih igrača u svojim porazima. Jedino mogu odskočiti Gidi i Dort koji su i do sada bili solidni, ali usled izostanka Aleksandera mogu napravati veći iskorak. Sa druge strane, Portland koji igra sjajno, bori se za plej-in, te je trenutno nezamislivo da Oklahoma može njih pobedeti večeras. Gledano realno i ne može. Simons i Mekkalum igraju sjajno, uz njih i Nurkić i Paul su solidni, ma da su sinoć imali utakmicu, pa je pitanje u kakvoj su spemi i koliko su odmorni, ali bi trebala ovo biti rutinska pobeda Portlanda večras.