Izostanci

Izostanci, 2. februar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.02.2022 00:00
Izostanci, 2. februar
Izostanci, 2. februar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Indijana Pejsers

Upitni
Ošej Briset – 6.5 poena, 4.5 skoka.

Ne igraju
Ti Džej Mekkonel
 – 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.
Majls Tarner – 13 poena, 7 skokova.
Malkom Brogdon – 18 poena, 5 skokova, 6 asistencija.
Goga Bitadze – 4.5 poena, 3 skoka.
Domatas Sabonis – 19 poena, 12 skokova, 5 asistencija.

Orlando Medžik

Ne igraju
Džonatan Ajzak – Nije igrao ove sezone.
Markel Fulc – Nije igrao ove sezone.
Majkl Karter-Vilijams – Nije igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije igrao ove sezone.
Ar Džej Hempton – 7 ponea, 3 skoka, 2 asistencije.

Viđenje utakmice

Indijana u ovaj meč ulazi sa velikim optimizmom nakon pobede nad Klipersima. Lepo su igrali svi mladi igrači, obzirom da nije bilo Sabonisa i Brogdona, a vodio ih je Laver. Sjajno su otvorili meč i tokom celog meča su vodili i održavali prednost nad njima. Najviše se uzdaju u laverta, koji i jeste predvodnik, a večeras će naspram sebe takođe imati mladu ekipu Orlanda. U Orlandu idu sa nadom da će nakon poraza od bulsa, upisati pobedu nad oslabljenom Indijanom koja je bez Sabonisa baš ranjiva. Najviše se uzdaju u Entonija i Sagsa, ali ostaje da vidimo kako će uspeti to da pokažu na terenu i da li će eventualnu Karter i Bamba presuditi u reketu Indijani.

Filadelfija Seventisiksersi

Ne igraju
Šejk Milton – 10.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.
Ben Simons – Nije igrao ove sezone.
Furkan Korkmaz – 9 poena, 3 skoka.

Vašington Vizards

Bredli Bil – 23 poena, 5 skokova, 6.5 asistencija.
Tomas Brajant – 7 poena, 3 skoka.

Viđenje utakmice

Filadelfija na krilima Embida i Herisa igra zaista sjajno u poslednje vreme, te se to vidi i po rezultatima. Jedina mana je što Simons ne igra, ali i to je pitanje obzirom da je do sada izgubio 19 miliona, tj kaznio ga je tim. Embid i Heris su svakako glavne uzdanice ekipe za večeras, te će se Siksersi na njih osloniti najvećim delom. Sa druge strane, u odsustvu Bila, Kuzma je preuzeo palicu, ali mu je neophodna pomoć Dinvidija koji je sinoć odigrao katastrofalno, pa je pitanje koliko zapravo može ovaj tim uopšte bez Bila.

Boston Seltiks 

Upitni
Bol Bol – nije igrao do sada.

Šarlot Horentsi

Upitni

Keli Ubre – 16.7 poena, 4 skoka.


Ne igraju
Džejlen Mekdenijels – 6.5 poena, 3.5 skoka.
Goradan Hejvord – 17 poena, 5 skokova, 4 asistencije.

Viđenje utakmice

Boston ulazi u ovaj meč nakon dobrih partija, te na krilima Brauna i Tejtuma igra sasvim solidno u poslednje vreme, ali brinu oscilacije u promeni igara kod Tejtuma. Ukoliko večeras misle da pobede, moraće mnogo više da pruže obzirom da je Šarlot ozbiljan protivnik. Sa druge strane, Lamelo i Bridžes su solidni igrači, definitivno su jedni od kvalitetnijih napadača, ali je odbrana kritična stvar kod njih. Uz Lamela i Majlsa, moraće se Rozir probuditi, kao bivši član Seltiksa imaće svakako motiv više da zatrpa koš bivšeg kluba.

Njujork Niks

Ne igraju
Derik Rouz 
– 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.

Memfis Grizlis

Upitni
Stiven Adams – 6.6 poena, 9.4 skoka.

Ne igraju
Dilion Bruks – 18.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.

Viđenje utakmice

Mogu li Niksi da dobiju nekog favorita? Pa mi mislimo da je večeras baš to vreme kada bi mogli da pobede. Rendl i Beret će definitivno morati mnogo bolje partije da pruže, ali uz adekvatnu pomoć od strane Furnijea i Bruksa sa klupe, može biti ozbiljan problem za Memfis. Sa druge strane, Memfis igra odlično, na krilima Moranta i može se reći Bejna koji je u prethodnom meču zatrpao koš rivalu. Uz Džeksona koji će imati ozbiljan problem sa jakom odbranom Niksa, može biti jako zanimljiv duel večeras.

Hjuston Roketsi

Ne igraju
Džon Vol – Ne igra cele sezone.
Usman Garuba – Nebitan za rotaciju.

Klivlend Kavalirs

Ne igraju
Lauri Markanen – 13.6 poena, 5.3 skoka.
Darius Garland – 20 poena, 3 skoka, 8 asistencija.

Viđenje utakmice

Hjuston ulazi sa velikom nadom u ovaj meč obzirom na činjenicu da ne igra najbolji igrač ove godine Kavsa, Darius Garland. Sve nade se polažu u Kevina Portera i Vuda, koji će imati malo teži zadatak za postizanje poena, obzirom da će naspram sebe imati Moblija i Alena koji su vrhunski defanzivci. Sa druge strane, ovo može biti jako dobra stvar za Kavse da vidimo kakvi su bez glavnog pleja, ali verujemo da će Rondo odraditi odličan posao, ozirom da Mobli i Alen odlično otvaraju pik, pa će biti veoma lepo za gledati to.

Dalas Maveriks

Ne igraju
Tim Hardvej
– 14.4 poena, 3.7 skokova.
Sterling Braun – 3.9 poena, 3.5 skokova.
Kristaps Porzingis – 19.2 poena, 7.7 skokova.

Oklahoma Siti Tander

Ne igraju
Vit Krejci – Nije bitan za tim.
Šej Gildžius Aleksander – 23 poena, 5 skokova, 5.5 asistencija.

Viđenje utakmice

Dalas je ovde apsolutni favorit. Na krilima Dončića i Bransona bi Dalas trebao lakše završiti posao večeras. Sa druge strane, Gidi i Dort moraju napraviti čudo da bi pobedili u ovom meču. Ruku na srce i ogromno poštovanje prema Oklahomi, jesu prošli meč dobili, ali ne verujemo da bi mogli išta više da urade portiv Dalasa.

Bruklin Nets

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Kevind Durent – 29.3 poena, 7.5 skokova, 6 asistencija.
Pol Milsap – 3.5 poena, 4 skoka.
Lamarkus Oldridž – 13.5 poena, 5.5 skokova.

Sakramento Kingsi

Upitni
Dieron Foks – 21 poen, 3.8 skokova, 5.2 asistencije.

Ne igraju
Terens Dejvis
– 10.4 poena, 3.1 skok.
Marvin Begli – 9 poena, 7 skokova.

Viđenje utakmice

Bruklin nakon poraza od Finiksa, večeras dočekuju Kingse koji su oslabljeni. Irving i Harden će morati pružiti bolje partije nego sinoć ukoliko misle da pobede na večerašnjem meču. Uz podršku Petija Milsa i Klakstona, mogli bi da upišu pobedu večeras. Sa druge strane Kingsi se ne mogu sastaviti ove sezone (ni prethodnih), ali bez Foksa jednostavno nikako ne funkcionišu. Haliburton pruža odlične partije, ali košarka nije jedan igrač, pa će ukoliko misle da večeras odnesu eventualnu pobedu, morati da mu se priključi još neki saigrač.

Juta Džez 

Upitni
Hasan Vajtsajd 
– 8.7 poena, 7 skokova.
Trent Forest – Nije bitan za rotaciju.

Ne igraju
Rudi Gober – 16 poena, 15 skokova.
Donovan Mičel – 25.5 poena, 4 skoka, 5.2 asistencije.

Denver Nagets

Upitni
Demarkus Kazins – 8.5 poena, 6 skokova.

Ne igraju
Vlatko Čančar – 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.

Viđenje utakmice

Večeras nas očekuje duel dve ekipe iz samog vrha Zapadne konferencije. Juta se uzda u Klarksona i Bogdanovića da bi mogli odvesti svoj tim do eventualne pobede, kao i u umor Nikole Jokića i njegovih saigrača obzirom da su sinoć igrali i i zgubili od Minesote. Sa druge strane Jokić i saigrači idu na pobedu večeras. jokić bi trebao imati lakši zadatak obzirom da naspram sebe verovatno neće imati Vajtsajda kao ni Gobera. Uz dobru njegovu partiju, Barton i Gordon će morati da pruže mnogo bolje partije nego sinoć kako bi odneli pobedu večeras.

Los Anđeles Lejkersi

Ne igraju
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.
Lebron Džejms – 29.1 poen, 7.7 skokova, 6.1 asistencija.

Portland Trejl Blejzers

Upitni
Si Džej Elebi –
4 poena, 2 skoka.

Ne igraju
Dejmian Lilard – 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Leri Nens – 6.8 poena, 5.8 skokova, 2 asistencije, 1 ukradena.
Kodi Zeler – 5.2 poena, 4.6 skokova.
Nasir Litl – 9 poena, 5.5 skokova.

Viđenje utakmice

Lejkersi ulaze u ovu utakmicu kao blagi favoriti, ali su u prethodnom kolu izgubili od Hoksa. Monk i dejvis su odigrali solidne partije, što se može reći i za Vestbruka, ali nisu mogli da isprate ritam Hoksa na puno poena. E sada, Portland igra takođe na dosta poena, ali je protiv Oklahome dao samo 81 poen, i izgubio, naravno. Pitanje je da li Lejkersi mogu da spuste Portland na mali broj poena. Sa druge strane, Mekkalum i Simons i te kako imaju šta da kažu, uz Nurkića ako bude dobro raspoložen, mogao bi ovo biti jedan odličan duel za plej-in mesto.