Izostanci

Izostanci, 3. februar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.02.2022 00:00
Izostanci, 3. februar
Izostanci, 3. februar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Minesota Timbervulvsi

Upitni
Patrik Beverli –
9 peona, 4.5 skoka, 5 asistencija.
Džoš Okogi – 3 poena, 2 skoka.
Dianđelo Rasel – 18.8 poena, 3.5 skoka, 7 asistencija.

Detrout Pistons

Upitni
Džoš Džekson – 7 poena, 3 skoka.
Kejd Kaningem – 16 poena, 5.5 skokova, 5 asistencija.

Viđenje utakmice

Minesota ulazi u ovaj meč kao veliki favorit protiv moguće oslabljenog Detorita. Edvards i Tauns predvode Minesotu večeras, a nasspram sebe će u direktnim duelima imati Stjuarta i Grenta. Biće jako interesantno videti ova dva duela, obzirom da je Grent ozbiljan defanzivac, te će Edvards morati da se namuči kako bi postigao poene. Dok Tauns ide na Stjuarta koji ume da odigra solidnu odbranu, ali je uvek tu da potkači, a Tauns je neko ko se lako da iznervirati, pa ostaje da vidimo kako će se završiti duel ove dve ekipe. Neko ko bi mogao da bude X faktor jeste Vanderbilt u korist Minesote.

Atlanta Hoks

Upitni
Trej Jang – 27.5 poena, 4 skoka, 9 asistencija.

Finiks Sans

Upitni
Diandre Ejton
– 16.8 poena, 10.6 skokova.
Džej Krauder
– 9 poena, 5 skokova.

Ne igraju
Abdul Nejder – 2.4 poena, 1.9 skokova.
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.
Kameron Pejn – 10.5 poena, 3.5 asistencije.
Džavel Mekgi – 10 poena, 7 skokova.

Viđenje utakmice

Atlanta Hoksi večeras dočekuju lidera Zapadne konferencije i lige same. Mogućnost neigranja Janga stavlja u jako loš položaj ekipu Hoksa koja će morati da se osloni u tom slučaju na plejmejkerske sposobnosti Delona Rajta i Bogdana Bogdanovića. Biće jako interesantno videti Bukera u direktnom okršaju sa Bogdanovićem. Sa druge strane, Kris Pol bi trebao imati lakši zadatak, ali je primarni cilj Hoksa svakako da ograniče njegov i Ejtonov pik, obzirom da imaju Kapelu i Rajta, mogli bi to da urade, ali opet, Pol je jedan od najboljih plejmjekera lige ikada. Neko ko može biti X faktor, jeste Kolins, obzirom da će naspram sebe imati Kraudera, biće to jako interesantan duel, ali verujemo bolji po Kolinsa kada su u pitanju poeni.

Toronto Reptors

Ne igraju
Goran Dragić
– 8 poena, 3 skoka.
Kem Birč – 6 poena, 5 skokova.

Čikago Buls

Ne igraju
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.
Lonzo Bol – 13 poena, 5.5 skokova, 5 asistencija.
Aleks Karuso – 8.5 poema, 3.9 skokova, 3.9 asistencija.

Viđenje utakmice

Obe ekipe ulaze u meč sa puno strasti, obzirom da je ovo jedan duel za plej-of poziciju koja će voditi ka prednosti domaćeg terena. Sa jedne strane, Lavin i Demar će naspram sebe imati ozbiljne čuvare u vidu Anunobija i Valvlita. Sama koncepcija odbrane Reptorsa dovodi do toga da oni odlično pomažu, te Sijakam i Barns odlično preuzimaju ukoliko do toga dođe, te se mis-meč svaki rešava udvajanjem. Neko ko bi tu mogao profitirati u celoj situaciji jeste Vučević koji dolično koristi prazan prostor, dok Džamajkl Grin isto tako može iskoristiti prostor što je pokazao i u prethodnim mečevima.

San Antonio Spurs

Upitni
Dežonte Mari 
– 19.5 poena, 8.5 skokova, 9 asistencija.
Dag Mekdermot – 11.5 poena, 2.5 skoka.

Ne igraju
Zek Kolins – Nije igrao ove sezone.
Džok Lendejl – 5 poena, 2 skoka.
Jakob Purtul – 13 poena, 9 skokova.

Majami Hit

Upitni
Džimi Batler – 22 poena, 6 skokova, 6 asistencija.
Pi Džej Taker – 8.5 poena, 5.5 skokova.
Kajl Lauri – 13.5 poena, 4.5 skoka, 8.5 asistencija.

Ne igraju
Markif Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.
Omer Jurceven – 6 poena, 6 skokova.

Viđenje utakmice

Majami i Sparsi ulaze u ovu utamicu uz mogućnost prilično velikog izostanka za obe ekipe. Mi ćemo se usresrediti na one igrače koji sigurno igraju. Sa jedne strane, Vajt i Džonson će sigurno biti glavne uzdanice popa ukoliko se ne pojave na terenu Purtul i Mari. Jako interesantno će biti za videti Adebaja protiv Džonsona, obzirom da su obojica fizički dominantni i atletski jako dobri. Majami može imati prednost uvidu Hiroa i Robinsona kao sjajnih šutera, te ne bi trebalo da iznenadi ukoliko obojica budu odigrala sjajno večeras.

Golden Stejt Voriors

Upitni
Oto Porter – 8.7 poena, 5.3 asistencije.

Ne igraju
Drejmond Grin – 8 poena, 7.5 skokova, 7.5 asistencija.
Andre Iguadala – 5 poena, 4 skoka, 4 asistencije.
Džejms Vajzmen – Ne igra cele sezone.
Nemanja Bjelica  – 6.4 poena, 4 skoka, 1.8 asistencija.

Sakramento Kingsi

Ne igraju
Terens Dejvis
– 10.4 poena, 3.1 skok.
Marvin Begli – 9 poena, 7 skokova.
Dieron Foks – 21 poen, 3.8 skokova, 5.2 asistencije.

Viđenje utakmice

U ovaj meč Voriorsi ulaze i te kako kao favoriti. Kari i Tempson predovde ovu ekipu, a sa druge strane su Barns i Haliburton koji igraju sjajno. Međutim, pitanje je kako bi Kingsi mogli da zaustave Karija? Rešenje je prava napast u odbrani u vidu Deviona Mičela, koji je kao pitbul i ne da prostora za disanje protivničkim igračima. Međutim, Voriorsi su pre svega jedna timska ekipa koja igra sjjanu timsku košarku, ne zavise toliko od pojedinca pa bi mogli da iskoče Pul ili Vigins kao glavni košgeteri, te treba očekivati i takvu mogućnost.

Los Anđeles Klipersi

Upitni
Ivica Zubac 
– 9.6 poena, 8 skokova.

Ne igraju
Pol Džordž
– 24.7 poena, 7.1 skok, 5.5 asistencija, 2 ukradene.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Džejson Preston – Nije igrao od početka sezone.

Los Anđeles Lejkersi

Ne igraju
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.
Lebron Džejms – 29.1 poen, 7.7 skokova, 6.1 asistencija.

Viđenje utakmice

Duel Los Anđelesa. Jako interesantan meč, možda i meč koji će privući najviše pažnje večeras. Sa jedne strane, Dejvis koji bi trebao imati lakši posao sa Morisom i Batumom koji će mu biti odbrana, ali ne treba čuditi ukoliko Klipersi budu udvajali njega konstantno. Sa druge strane, prednost Vestbruka u odnosu na Džeksona pre svega fizički, ali je pitanje koliko će to doći do izražaja, pogotovo zato što vestbruk ove godine skoro pa i da ne igra odbranu. X faktor u Lejkersima može biti Monk ,to je pokazao nebrojano puta ove godine, dok sa druge strane Kenard igra odlično i mogao bi iznenaditi kao i više puta ove sezone. Suma sumarum, odličan meč nas očekuje.