Izostanci

Izostanci, 16. februar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2022 00:00
Izostanci, 16. februar
Izostanci, 16. februar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Atlanta Hoks

Ne igraju
Džon Kolins – 17 poena, 8 skokova.

Orlando Medžik

Ne igraju
Džonatan Ajzak – Nije igrao ove sezone.
Markel Fulc – Nije igrao ove sezone.
Ituan Mur – Nije igrao ove sezone.
Ar Džej Hempton – 7 ponea, 3 skoka, 2 asistencije.

Viđenje utakmice

Biće ovo jedan revolveraški obračun Janga i Kola Entonija. Ni jedna ni druga ekipa nisu defanzivno orjentisane, pitanje je koliko će uopšte tome da posvete pažnje i kako će izgledati odbrana. Jang svakako predvodi napad Hoksa, ali tu je Bogdanović koji igra u sasvim solidnoj formi poslednjih par mečeva, te predstavlja ozbiljnu pretnju u napadu za svaku odbranu. Sa druge strane, kao što rekosmo, Entoni kao i Sags mogu i te kako da pogađaju kada nema adekvatne odbrane na njima, te mogu da naprave problem Hoksima. X faktor može biti Galinari i pred toga što su tu Bamba i Karter, ali smo videli da Galinari sjajno igra na poziciji krilnog centra, te širi odbranu protivnika.

Boston Seltiks 

Upitni
Robert Vilijams
– 10 poena, 10 skokova.
Markus Smart – 12 poena, 4 skoka, 5 asistencija.

Detroit Pistons

Ne igraju
Frenk Džekson
– 11 poena, 1.5 skok.

Viđenje utakmice

Boston je sinoć pokazao svoju defanzivnu moć i tako ukrotio Filadelfiju i Embida, pobedivši ih sa čak 48 poena razlike. Tejtum je napadački sjajan, kao i Braun. Kada su njih dvojica u formi, teško da neka odbrana može tome da parira. Pitanje je da li Pistonsi imaju rešenje za njih. Sa druge strane, Grent ne igra tako sjajno i ne opravdava preterano očekivanja, te Bej i Kaningem su pali u formi i pitanje da li i kako mogu Pistonsi uopšte da igraju protiv Bostona koji igra sjajno!

Vašington Vizards

Ne igraju
Bredli Bil – 
23 poena, 5 skokova, 6.5 asistencija.
Daniel Gaford – 9 poena, 6 skokova.
Kristaps Porzingis – Nije igrao za ovaj tim.

Indijana Pejsers

Upitni
Malkom Brogdon – 18 poena, 5 skokova, 6 asistencija.
Ajzea Džekson – 5.5 poena, 3 skoka.

Ne igraju

Ti Džej Mekkonel – 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.
Majls Tarner – 13 poena, 7 skokova.
Kris Duarte – 13.5 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Indijana i Vašington su ekipe koje se bore za plej-in. Sa jedne strane, Kuzma pruža solidne partije, ali je pitanje koliko će uopšte moći sam da vuče tim Vizardsa bez prve dve zvezde. Brajant jeste solidan, ali im nedostaje košgeter. Sa druge strane, mladi Pejsersi igraju sasvim korektno. Haliburton igra odlično od kako je došao, Hild je pružio sjajnu partiju sinoć, te uz mlade Smita i Briseta mogu da naprave pravi dar mar ekipi Vašingtona i vrlo lako da odnesu pobedu u večerašnjem meču.

Njujork Niks

Ne igraju
Derik Rouz 
– 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.
Ar Džej Beret – 18 poena, 6 skokova, 2.5 asistencije.
Nerlans Noel – 3.5 poena, 5.5 skokova.

Bruklin Nets

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Kevind Durent – 29.3 poena, 7.5 skokova, 6 asistencija.
Ben Simons – Nije igrao za Netse.
Kajri Irving – 24 poena, 5 skokva, 5.5 asistencija.

Viđenje utakmice

Ovo je derbi kakav verovatno svi ljubitelji košarke jedva iščekuju. Tu su posebne čari i varnice. Sa jedne strane i te kako dobri Rendl koji predvodi Nikse, te je podigao formu u poslednje vreme i može da predstavlja ozbiljan problem kao i za svaku odbranu do sada u ligi. Sa druge strane, Dramond i Kari imaju šta da kažu nato, odlično su odigrali prethodni meč i pobedili napokon. Ovde jednostavno nema favorita.

Čikago Buls

Upitni
Džavonte Grin – 7.5 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.
Lonzo Bol – 13 poena, 5.5 skokova, 5 asistencija.
Aleks Karuso – 8.5 poema, 3.9 skokova, 3.9 asistencija.
Zek Lavin – 24.5 poena, 5 skokova, 4.5 asistencije.

Sakramento Kingsi

Upitni
Džeremi Lemb – Nije nastupao za Kingse.

Ne igraju
Terens Dejvis
– 10.4 poena, 3.1 skok.

Viđenje utakmice

Bulsi igraju odlično, pre svega zahvaljujući Demaru, koji igra neverovatno u poslednje vreme, i preti da obori neke skoro pa nemoguće rekorde do ovog momenta. Vučević je takođe odličan, ali zna se ko predvodi ovu ekipu. Sa druge strane, Foks igra odlično, probudio se, ali je Sabonis zakazao u poslednjem meču. Pitanje je kako će izgledati ova utakmica, pre svega zavisi od Kingsa koliko su raspoloženi, pošto svi znamo da su Bulsi uvek raspoloženi za revolveraški obračun, zato i jesu favoriti večeras.

Minesota Timbervulvsi

Upitni
Entoni Edvards
– 22 poena, 5 skokova, 3.5 asistencije.

Toronto Reptors

Upitni
Fred Vanvlit
– 21.5 poen, 4.5 skoka, 7 asistencija.

Viđenje utakmice

Za oba tima postoji velika mogućnost da ne nastupe dva jako važna igrača. Sinoć je Tauns odigrao sjajnu partiju, te tako vodio Vulvse do pobede pa veruju da bi mogao i večeras takođe pružiti sjajnu partiju, uz naravno Rasela koji bi mogao da bude jedan od presudnih igrača u eventualnoj pobedi. Sa druge strane, Reptorsi su odigrali jako lošu prethodnu utakmicu, pa verujemo da će Sijakam, Anunobi i drugari sigurno večeras pokazati zube i grabiti ka eventualnoj pobedi.

Oklahoma Siti Tander

Ne igraju
Šej Gildžius Aleksander – 23 poena, 5 skokova, 5.5 asistencija.
Džeremaja Robinson – 7 poena, 6 skokova.
Aron Vigins – 7.5 poena, 3.5 skoka.
Majk Muskala – 8 poena, 3 skoka.
Lu Dort – 17 poena, 4 skoka.

San Antonio Spars

Ne igraju
Tre Džons – 5 poena, 2.5 asistencije.

Viđenje utakmice

Oklahoma ide bez dva glavna igrača na Sparse koji su skoro kompletni. Pitanje je koliko Gidi može sam protiv Sparsa koji su ove godine i te kako solidni, pogotovo dolaskom pojačanja. Mari i Purtul igraju sjajno, kao i Džonson. Ovo bi trebala biti rutinska pobeda Sparsa, ali smo nebrojano puta ove sezone videli da Oklahoma i te kako ume da iznenadi.

Memfis Grizlis

Upitni
Dža Morant – 26.5 poena, 6 skokova, 7 asistencija.

Ne igraju
Dilion Bruks – 18.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.

Portland Trejl Blejzers

Ne igraju
Dejmian Lilard – 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Erik Bledso – 10 poena, 3.5 skoka, 4 asistencije.
Keon Džonson – 3.5 poena, 1.5 skok.
Didi Louzda – Nebitan za rotaciju.

Viđenje utakmice

Memfis je sinoć bez Moranta odneo pobedu nad Pelikansima i pokazali koliko su moćni i da nije sve u Morantu. Naravno, kada on igra, mnogo je lakše. Bejn je predvodio tim, kao i Džekson koji igraju sjajno ove sezone, a to govori i podatak da je Džekson trenutno treći u trci za najboljeg defanzivnog igrača. Sa druge strane Portland igra i više nego što je očekivano bez Lilarda i od trejda Mekaluma. Simons je pružio odličnu partiju protiv Baksa, pa verujem oda će uz pomoć Nurkića i Harta odigrati i večeras tako. Biće ovo sjajan duel.

Finiks Sans

Ne igraju
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.
Kameron Pejn – 10.5 poena, 3.5 asistencije.
Lendri Šamet – 7.5 poena, 2 skoka.

Hjuston Roketsi

Ne igraju
Džon Vol – Ne igra cele sezone.
Usman Garuba – Nebitan za rotaciju.

Viđenje utakmice

Finiks igra rutinski ove sezone, te se vidi koliko su moćni na terenu kada protivnici jednostavno nemaju rešenje za njihove napade, a u odbrani ne znaju kako da ih čuvaju. Pre svega, za to su zaslužni Kris Pol i Buker koji igraju na zavidnom nivou i samo koliko je dovoljno da se odnese pobeda sa meča, pa tako mislimo da Hjuston večeras nema puno šansi. Sa druge strane, Šruder je pojačanje Hjustona, ali nije najbolje debitovao, te Vud i Porter ne mogu još uvek da iznesu utakmicu kao što je ova i sami pobede.

Golden Stejt Voriors

Ne igraju
Drejmond Grin – 8 poena, 7.5 skokova, 7.5 asistencija.
Džejms Vajzmen – Ne igra cele sezone.
Andre Iguadala – 5 poena, 4 skoka, 4 asistencije.

Denver Nagets

Upitni
Monte Moris – 12.5 poena, 3 skoka, 4 asistencije.
Zeke Njaji – 7 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Vlatko Čančar – 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.

Viđenje utakmice

Imajo je Stiv Ker jednu interesantnu izjavu vezanu za ovaj meč, kada su ga upitali kako će braniti Jokića. On je odgovorio da će dići belu zastavicu i mahati. Jako interesantna izjava za večerašnji duel. Svakako da su Kari i Klej glavne uzdanice u napadu i da se na njih sve svodi, ali Kuminga će imati paklen posao čuvajući Jokića. Sa druge strane, naravno da najviše zavisi od Jokića, te ukoliko se on bude mučio, moraće da bude i te kako adekvatna pomoć od strane Gordona i Bartona koji moraju više odgovornosti da preuzmu na sebe ukoliko misle da Denver večeras upiše evenutalnu pobedu.

Los Anđeles Lejkersi

Upitni
Lebron Džejms – 29 poena, 7.7 skokova, 6.5 asistencija.

Ne igraju
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.
Karmelo Entoni – 13.4 ponea, 4.2 skoka.
Ejveri Bredli – 6 poena, 3 skoka.

Juta Džez 

Ne igraju
Rudi Gej
– 9 poena, 4.5 skoka.

Viđenje utakmice

U Lejkersima mnogo toga zavisi da li će nastupiti Lerbon, ali to je veliko pitanje pa ne znamo kako će i ko njega može adekvatno, ili makar približno da odmeni večeras. Dejvis jeste odličan od kako se vratio, Vestbruk igra solidno kao i Monk, ali protiv Jute i njihove odbrane je pitanje je koliko će moći. Sa druge strane, Mičel i Gober vode glavnu reč u napadu Jute, te se od Bogdanovića i Klarksona dosta toga očekuje u košgeterskom vidu da pomognu. Mi mislimo da je Juta favorit, pogotovo ako ne igra Lebron, ali sačekajmo informacije do kasnije u noć pa ćemo znati tačno.