Izostanci

Izostanci, 24. februar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2022 00:00
Izostanci, 24. februar
Izostanci, 24. februar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Detroit Pistons

SVI IGRAJU!

Klivlend Kavalirs

Ne igraju
Darius Garland – 20 poena ,3 skoka, 8 asistencija.
Karis Lavert – 18 poena, 3.5 skoka, 4.5 asistencije.

Viđenje utakmice

Sa jedne strane, Grent je imao dosta odmora, te i sam trener Kejsi vremena da malo ”dotera” svoju ekipu. Kaningem je bio na Ol-Staru, ali ništa naručito i vredno pomena. Pitanje je koliko će Grent moći da izađe na kraj sa visokim igračima Kavsa. Sa druge strane, ne nastupa startni bekovski tandem Lavert i Garland, te je pitanje kako će izgledati organizacija igre Kavsa. Rondo svakako kao jedan od najboljih organizatora igre ikada, može da pokrije jednog, ali teško dvojicu važnih. Opet, svkako da Kavsi imaju na pretek prednosti u odnosu na Detroit pod košem u vidu Alena, Moblija i Markanena koji se vraća posle povrede na teren. Suma sumarum, Kavsi jesu favoriti, ali svakako da su Kavsi malo umorniji u vidu Alena i Moblija koji su imali te Ol-Star nastupe.

Bruklin Nets

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Kevind Durent – 29.3 poena, 7.5 skokova, 6 asistencija.
Ben Simons – Nije igrao za Netse.
Kajri Irving – 24 poena, 5 skokva, 5.5 asistencija.
Goran Dragić – Nije nastupao za Netse.

Boston Seltiks 

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Bruklin još uvek nije u kompletnom sastavu, pa se nadaju da će grad Njujork stvarno ukinuti obaveznu vakcinaciju te da će Irving moći da nastupa za tim i kod kuće. Pitanje je koliko mogu ovi Netsi protiv Bostona koji je pre Ol-Stara bio u neverovatnoj seriji i podigli su odbranu na takav nivo da je gledati i neverovati. Kari i Mils će biti motor večeras Bruklina, ali će naspram sebe imati Smarta i Brauna koji kao odlični defanzivci, pitanje je koliko će im dopustiti da budu produktivni. Suma sumarum, Boston je i te kako favorit večeras protiv Netsa.

Čikago Buls

Ne igraju
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.
Lonzo Bol – 13 poena, 5.5 skokova, 5 asistencija.
Aleks Karuso – 8.5 poema, 3.9 skokova, 3.9 asistencija.

Atlanta Hoks

Ne igraju
Džon Kolins – 17 poena, 8 skokova.
Gorđi Đeng – 3.5 poena, 3 skoka.

Viđenje utakmice

Bulsi su igrali sjajno u poslednjih par utakmica, pogotovo Demar koji je nastavio niz od 7 utakmica i 35+ poena sa minimum 50% šuta iz igre. Neverovatno. Večeras se vraća i Lavin, pa se treba zapitati, koliko i da li može Demar da nastavi tim tempom i kada je on tu? Sa druge strane, Kolins nedostaje Hoksima, te kao glavna uzdanica Janga iz pika, pitanje je koliko će Jang biti efikasan kada su u pitanju asistencije. Bogdanović je igrao solidno pre pauze, pa verujemo da bi mogao da nastavi obzirom da Bulsi nisu nešto specijalno posvetili vreme odbrani u poslednjih par utakmica. Suma sumarum, i pored toga što Kolins nedostaje, biće ovo odličan duel.

Minesota Timbervulvsi

SVI IGRAJU!

Memfis Grizlis

Ne igraju
Dilion Bruks – 18.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.

Viđenje utakmice

Biće ovo paklen duel dve vrlo mlade ekipe. Sa jedne strane, Tauns-Edvards-Rasel trio je počeo da igra odlično i pitanje je koliko mogu Grizlisi protiv njih i kako će zaustaviti. Ali opet, sa druge strane, Morent i Bejn igraju sezone života, te Džekson koji je treća opcija u napadu, ali i drugi u trci za najboljeg defanzivca, mogu i te kako da naprave problem. Neki čak ”predviđaju” da će se Memfis naći u finalu lige, ali obzirom kako igraju, to ne mora da iznenadi. Odlični su. Biće ovo paklen duel.

Oklahoma Siti Tander

Ne igraju
Džeremaja Robinson – 7 poena, 6 skokova.
Aron Vigins – 7.5 poena, 3.5 skoka.
Majk Muskala – 8 poena, 3 skoka.
Lu Dort – 17 poena, 4 skoka.

Finiks Sans

Ne igraju
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.
Kameron Pejn – 10.5 poena, 3.5 asistencije.
Kris Pol – 15 poena, 4.5 skoka, 10.5 asistencija.

Viđenje utakmice

Vraća se na teren Aleksander koji je igrao sjajno, te će Oklahoma svakako imati čemu da se nada, pogotovo što vvečeras i narednog meseca neće igrati Pol. Aleksander i Gidi su sjajan tandem, to su već više puta pokazali i treba obratiti pažnju kako će ih čuvati Sansi. Sa druge strane, kako će Finiks bez Pola? Iskreno, nismo ni mi sigurni. On je motor ekipe. Holidej jeste solidan, mlad plej, ali da li je dovoljno dobar da ga odmeni. Sa druge strane, Buker i Ejton moraju mnogo više sada preuzeti na sebe kako bi obezbedili svoje prvo mesto pre plej-of i večeras da odnesu pobedu.

Portland Trejl Blejzers

Ne igraju
Didi Louzda– Nebitan za rotaciju.
Dejmian Lilard
– 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Erik Bledso – 10 poena, 3.5 skoka, 4 asistencije.
Jusuf Nurkić – 15 poena, 11 skokova.

Golden Stejt Voriors

Ne igraju
Drejmond Grin – 8 poena, 7.5 skokova, 7.5 asistencija.
Džejms Vajzmen – Ne igra cele sezone.
Andre Iguadala – 5 poena, 4 skoka, 4 asistencije.

Viđenje utakmice

Portland će baš oslabljen u narednom periodu biti, pogotovo što Bosanski centar neće nastupati, te je sve u rukama Simonsa koji igra zaista sjajno u poslednje vreme, te opravdava date minute i izostanak Lilarda. Još uvek su u trci da za plej-in, s toga im je neophodna pobeda u večerašnjem meču, ma da to izgleda skoro pa nemoguće. Sa druge strane, Kari i Klej verujemo da će pokazati svoj arsenal, a videli smo da je Kari u šutu. Mnogo toga zavisi od njih, dok će se Pejton i Vigins dobrim delom postarati za odbranu, pa verujemo da nemaju šta brinuti oko eventualne pobede.

Sakramento Kingsi

Ne igraju
Terens Dejvis
– 10.4 poena, 3.1 skok.

Denver Nagets

Ne igraju
Vlatko Čančar – 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.
Demarkus Kazins – 6 poena, 6 skokova.

Viđenje utakmice

Ovo bi mogao biti jako interesantan duel. Foks i Sabonis igraju odlično, ali pre svega Foks koji se probudio od trejda Haliburtona i počeo da podseća na onog iz prethodne sezone. Sa druge strane, Jokić je glavni, to i vrapci na grani znaju. Samo je pitanje koliko će se uključiti Gorodon, Moris i Barton u samu utakmicu, pošto Jokić svoje uvek uradi, a oni uglavnom ne pogode. Ukoliko večreas pogode, verujemo da bi mogli odneti lakšu pobedu.