Izostanci

Izostanci, 2. mart

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2022 00:00
Izostanci, 2. mart
Izostanci, 2. mart

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Klivlend Kavalirs

Upitni
Darius Garland
– 20 poena ,3 skoka, 8 asistencija.

Ne igraju
Karis Lavert – 18 poena, 3.5 skoka, 4.5 asistencije.
Režon Rondo – 6 poena, 5 asistencija.

Šarlot Horentsi

Ne igraju
Gordan Hejvord – 16 poena, 4.5 skoka, 3.5 asistencije.
Džejlen Mekdenijels – 6.5 poena, 3.5 skoka.

Viđenje utakmice

Pitanje je Kavalirsi koliko mogu bez tri pelja. Videli smo na prethodnoj utakmici koliko se to odrazilo na sam tim, te da organizacija uopšte nije na tom nivou, s toga se u taboru Kavsa nadaju da bi garland mogao večeras nazad na teren. Sa druge strane, Šarlot je u lošoj seriji, ali loše i igraju. Pitanje je da li Lamelo i Bridžes mogu da povrate onu lepršavost u igri obzriom da to ne deluje nimalo optimistično trenutno. Ali i pored toga, ukoliko ne bude igrao Garland, Šarlot je favorit.

Orlando Medžik

Ne igraju
Džonatan Ajzak – Nije igrao ove sezone.
Mo Vagner – 7.5 poena, 2.5 skoka.

Indijana Pejsers

Upitni
Lens Stivenson – 8.5 poena, 3 skoka, 3.5 asistencije.
Kris Duarte – 12 poena, 3 skoka.

Ne igraju
Ti Džej Mekkonel
 – 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.
Majls Tarner – 13 poena, 7 skokova.

Viđenje utakmice

Orlando je vezao dve pobede. Prethodnu su baš upisali protiv Pejsersa i to bi se moglo reći olako su to uradili. Sags je imao dabl-dabl na svom kontu, a Vagner i Fulc koji se vratio nakon 14 meseci na parket, odigrali su odlično. Opet bi oni trebali biti glavne uzdanice Orlanda, uz naravno Entonija koji je prethodnu utakmicu malo omanuo, ali mislimo da se to neće ponoviti. Sa druge strane, Brogdon je zakazao, te primarni plej Indijane nije uradio posao kako treba što se videlo na ekipi. Haliburton i Brogdon definitivno ne funkcionišu zajedno i pitanje je kako će se to rešiti.

Njujork Niks

Ne igraju

Derik Rouz – 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.
Nerlans Noel – 5 poena, 5 skokova.

Filadelfija Seventisiksersi

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Filadelfija je prethodnu utakmicu protiv Niksa prelomila u poslednjoj deonici na krilima Hardena i Embida koji igraju stvarno sjajno. Tim izgleda lepršavo i deluju jako zadovoljno. Svako zna svoju ulogu i teško ih je zaustaviti. Beret je odigrao sjajno prethodni meč, ali moraju se uključiti ostali igrači sa klupe uz naravno Rendla i Furnijea koji su pružili solidne parrtije ukoliko misle da večeras upišu eventualnu pobedu.

Sakramento Kingsi

Upitni
Rišan Holms
 – 11 poena, 7.5 skokova.

Ne igraju
Terens Dejvis
– 10.4 poena, 3.1 skok.

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra cele sezone.
Leri Nens – 7 poena, 5.5 skokova.

Viđenje utakmice

Ovo je jedna od onih utakmica u kojima se odlučuje ko će u plej-in, ko ne. Kingsi se uzdaju u Sabonisa i Foksa, ma da će oni imati naspram sebe odličnog Valančiunasa i Mekaluma. Zapravo, ovo je jedan Litvanski derbi centara, koji verujemo da veoma lako mogu biti glavne figure ovog meča, pa da se na njih sve svodi. Svakako da su Mekalum i Foks odlični igrači, ali mislimo da će ipak fokus biti pod košem. X faktor bi ovde mogao biti Ingram, ma da će naspram sebe imati Barnsa koji igra sjajnu odbranu.

Hjuston Roketsi

Upitni
Kevin Porter
– 13.5 poena, 4 skoka, 6 asistencija.

Ne igraju
Džon Vol – Ne igra cele sezone.
Usman Garuba – Nebitan za rotaciju.

Juta Džez 

Ne igraju
Džered Batler
– Nebitan za rotaciju.

Viđenje utakmice

Ovde jeste Juta ogroman favorit, pogotovo što su Roketsi sinoć imali utakmicu. Istakao se Vud, te uz njega mladi Grin koji je i bio najefikasniji u tom meču. Pitanje je koliko će Vud moći uraditi pored sjajnog defanzivca u vidu Gibera, te bi Gober na obe strane terena mogao biti bolji od Vuda večeras. Svakako glavna uzdanica Jute jeste Mičel koji igra sjajno, te se od njega najviše i očekuje.

Milvoki Baks

Ne igraju
Pet Konagton
 – 10 poena, 4 skoka.
Džordž Hil – 7 poena, 3 skoka, 2 asistencije.
Bruk Lopez – Nije nastupao ove sezone.

Majami Hit

Upitni
Kaleb Martin – 9 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Markif Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.
Viktor Oladipo – Ne igra od početka sezone.
Kajl Lauri – 13.5 poena, 4.5 skoka, 8 asistencija.

Viđenje utakmice

Derbi Istočne konferencije i derbi za prevlast na samom vrhu. Milvoki ulazi sa nadom da Janis može sve sam, ali videli smo nebrojano puta da ekipa Hita igra sjajnu odbranu, te ne bi trebalo da začudi ukoliko Janis protiv Takera i Batlera ne bude mogao puno da uradi. Sa druge strane, sve se svodi na Batlera, kog će verovatno čuvati Janis, te bi to mogao biti duel večeri, koji je svakako od presudnog značaja. Mi mislimo da bi Milvoki mogao imati prednost u Holideju koji naspram sebe neće imati Laurija, pa to svakako predstavlja prednost u napadu što se tiče iskustva za Milvoki, možda su zbog toga mali favoriti u ovom meču.

Denver Nagets

Upitni
Zeke Nanji
– 7 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Vlatko Čančar – 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.

Oklahoma Siti Tander

Ne igraju
Džeremaja Robinson – 7 poena, 6 skokova.
Aron Vigins – 7.5 poena, 3.5 skoka.
Majk Muskala – 8 poena, 3 skoka.
Lu Dort – 17 poena, 4 skoka.
Džoš Gidi – 12.5 poena, 8 skokova, 6.5 asistencija.

Viđenje utakmice

Oklahoma je u jako lošoj situaciji, obzirom da je tu samo Aleksander od glavnih igrača, te fali Dort i Gidi koji su bili sjajni ove sezone. Pitanje je da li ALeksander može išta uraditi protiv ovakve odbrane Denvera, pogotovo što će imati Bartona i Morisa naspram sebe, pa možda čak i Gorodna. Od Jokića se večeras ne očekuje puno, možda nešto slično kao protiv Portlanda, te eventualnu da pogura malo više ukoliko bude gusta utakmica. Svakako da mislimo na Kazinsa i druge igrače sa klupe koji bi mogli odigrati veću ulogu večeras.

Finiks Sans

Upitni
Kameron Pejn – 10.5 poena, 3.5 asistencije.

Ne igraju
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.
Kris Pol – 15 poena, 4.5 skoka, 10.5 asistencija.

Portland Trejl Blejzers

Ne igraju
Didi Louzda– Nebitan za rotaciju.
Dejmian Lilard
– 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Erik Bledso – 10 poena, 3.5 skoka, 4 asistencije.
Jusuf Nurkić – 15 poena, 11 skokova.
Džastis Vinslov – 5.5 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Finiks definitivno ulazi u meč kao veliki favorit, pa je pitanje koliko će morati da zpane kako bi odneo pobedu. Svakako da su sve oči uprte u Buker ai Ejtona kao glavne košgetere u izostanku Pola, ali jedno ime koje se vraća, a to je Pejn. Prvi organizator u izostanku Pola, pa će svakako Finiks lepše izgledati na terenu sa njim, negoli bez obojice. Sa druge strane, Simons igra odličnu košarku i pitanje je da li i koliko može protiv sjajne odbrane Sansa, pa da eventualnu pogrua svoj tim do pobede, što deluje prilično neizvodljivo za njega, obzirom da je Finiks prvi tim lige.