Izostanci

Izostanci, 11. mart

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2022 00:00
Izostanci, 11. mart
Izostanci, 11. mart

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Orlando Medžik

Ne igraju
Džonatan Ajzak – Nije igrao ove sezone.

Minesota Timbervulvsi

Upitni
Entoni Edvards –
24.5 poen, 5 skokova, 4 asistencije.
Taurin Prins – 6 poena, 2 skoka.
Džared Vanderbilt – 7 poena, 9 skokova.

Viđenje utakmice

Minesota u ovu utakmicu ulazi sa ogromnim očekivanjima, te verujemo da na krilima Rasela i Taunsa mora odneti pobedu nad Orlandom koji večeras jeste u punom sastavu, ali je pitanje da li ipak može da parira sedmom timu zapadne konferencije. Biće tu da Entoni i Sags imaju šta za reći, ali verujemo da bi Rasel bez većih problema mogao to da reši. Možda će Tauns imati malo problema sa visokim igračima Medžika, ali suma sumarum, moraju dobiti ovaj meč.

Atlanta Hoks

SVI IGRAJU!

Los Anđeles Klipersi

Ne igraju
Pol Džordž
– 24.7 poena, 7.1 skok, 5.5 asistencija, 2 ukradene.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Norman Pauel – 19 poena, 3 skoka.
Robert Konvington – 8 poena, 6 skokova.

Viđenje utakmice

Hoksi u ovaj meč ulaze u punom sastavu, pa verujemo da su željni pobede koja im je i neophodna u trci za plej-in ukoliko misle da ostanu konkurentni. Pitanje je kako će se Jang snaći sa agresivnom visokom odbranom Klipersa, dok bi Bogdanović usled Janogovog udvajanja morao da pogađa otvorene šuteve. Sa druge strane, Moris i Džekson vode ovaj tim i više nego što je bilo ko očekivao, pa verujemo da bi večeras mogli da naprave iznenađenje i odnesu pobedu nad Hoksima u gostima.

Boston Seltiks 

SVI IGRAJU!

Detroit Pistons

Ne igraju
Frenk Džekson – 11 poena, 2 skoka.
Ajzea Stjuart – 8 poena, 8.5 skokova.
Kilijan Hejs – 6 poena, 4 asistencije.
Hamidu Dialo – 11 poena, 5 skokova.

Viđenje utakmice

Boston definitivno obvde ulazi kao favorit, plus na sve to ima Tejtuma koji je u neverovatnom naletu, te na poslednje četiri utakmice postiže 42 poena prosečno. Pitanje je da li mogu Grent i drugari iz Pistonsa da ga zaustave, obzirom da deluje nezaustavljivo. Svakako da će Boston imati motiv više obzirom da su pre ol-stara izgubili baš od Pistonsa, pa bi mogli da zapnu i više kako bi jurili osvetu. Sa druge strane, Grent i Kaningem su u prilično dobroj formi i igraju solidno kao tim. Lepo ih je za gledati, ali mislimo da ipak defanziva Bostona koja je na prvom mestu u ligi ima rešenje za njih večeras.

Majami Hit

Upitni
Kaleb Martin – 9.5 poena, 4 skoka.
Džimi Batler – 21.5 poen, 6 skokova, 6 asistencija.

Ne igraju
Markif Moris – Ne igra od Jokićeve vaspitne.

Klivlend Kavalirs

Ne igraju
Karis Lavert – 18 poena, 3.5 skoka, 4.5 asistencije.
Džeret Alen – 16 poena, 11 skokova.

Viđenje utakmice

Majami ulazi u utakmicu kao prvoplasirani tim istoka, pa bi valjalo videti ovaj duel dve ekipe koje igraju baš na visokom nivou ove sezone. Sa jedne strane, Hiro i Adebajo će definitivno imati jako težak zadatak protiv sjajne kolektivne odbrane Kavsa, dok bi X faktor mogao biti Robinson ukoliko uđe lpeo u utakmicu. Sa druge strane, sve zavisi od Garlanda i Moblija koji su odlični igrači, ali je pitanje kako će se snaći sa jakom odbranom Hita. Suma sumarum, ovo bi mogao biti meč na jako mali broj poena, pa verujemo da će odbrane zapeti večeras jako.

Hjuston Roketsi

Upitni
Denis Šruder – 14 poena, 5 asistencija.
Kristian Vud – 18 poena, 10 skokova.
Džejsin Tejt – 12.5 poena, 5.5 skokova.

Ne igraju
Džon Vol – Ne igra cele sezone.
Usman Garuba – Nebitan za rotaciju.

Dalas Maveriks

Upitni
Frenk Ntlikina – 5 ponea, 2 asistencije.

Ne igraju
Tim Hardvej
– 14.4 poena, 3.7 skokova.
Markis Kris – Nije nastupao za Dalas.
Teo Pinson – Nebitan za rotaciju.

Viđenje utakmice

Hjuston vrlo verovatno bez Vuda večeras, te bi Porter i sjajni Grin u poslednjoj utakmici mogli i te kako da naškode Dalasu brzom igrom u napadu i jakom defanzivom. Mladi su i poletni te ne bi trebalo da čudi iznenađenje i eventualna pobeda nad Maveriksima. Sa druge strane, moćni Luka igra neverovatno, pa je pitanje koliko će i da li će uspeti da nađu rešenje za njega igrači Hjustona, ma da uz njeg igra sjajno i Dinvidi koji se preporodio od dolaska u Dalas.

Memfis Grizlis

Ne igraju
Dilion Bruks – 18.5 poena, 3 skoka, 3 asistencije.

Njujork Niks

Upitni
Obi Topin – 6 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Derik Rouz 
– 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.
Nerlans Noel – 5 poena, 5 skokova.
Taž Gibson – 4 poena, 4.5 skoka.
Kem Rediš – 10 poena, 2 skoka.

Viđenje utakmice

Jako interesantan duel, dve ekipe koje su relativno mlade. Sa jedne strane Memfis koji je drugi u zapadnoj konferenciji i igra sjajno na krilima Morenta i Džeksona koji su okosnica ovog tima, te uz Bejna i Adamsa deluju prilično nezaustavljivo za druge ekipe. Međutim, Niksi deluju kao da se napokon bude, pa je lepo videti osmehe na njihovim licima. Beret i Rendl igraju odličnu košarku, iznenadili su mnoge, zategli odbranu i napokon liče na tim. Ne bi trebalo da začudi ukoliko budu večeras odneli pobedu nad Memfisom.

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra cele sezone.
Leri Nens – 7 poena, 5.5 skokova.
Brendon Ingram – 23 poena, 6 skokova, 5.5 asistencija.
Si Džej Mekalum – 22 špoena, 5 skokova, 5 asistencija.

Šarlot Horentsi

Ne igraju
Gordan Hejvord – 16 poena, 4.5 skoka, 3.5 asistencije.
Džejms Buknajt – 5 poena, 2 skoka.

Viđenje utakmice

Mogu li Pelikansi večeras da budu konkurentni? Vrlo teško. Ne igraju dve prve napadačke opcije, te je sav teret na Valančiunasu koji će pokušati sam da izvede čudu, ali verujemo da će Hornetsi svu defanzivu usmeriti na njega. Sa druge strane, Lamelo i Rozir bi trebali da povuku tim maksimalno ka pobedi koja im je neophodna u trci za plej-in, pa treba očekivati eventualnu pobedu nad Pelikansima.

San Antonio Spars

Ne igraju
Keita Bates-Diop –
5 poena, 4 skoka.
Džošua Primo – 5 poena, 2 skoka.

Juta Džez 

Ne igraju
Bojan Bogdanović 
– 18 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Sparsi se nadaju da na krilima Marija i Purtula mogu napraviti eventualno iznenađenje i odneti pobedu protiv favorizovane Jute koja igra odlično. Morali bi da se uključe i Keldon Džonson kao i Voker ukoliko misle da naprave iznenađenje večreas. Sa druge strane, Mičel i Gober će bez Bogdanovića juriti eventualnu pobedu večeras na nimalo naivnom gostovanju protiv Sparsa koji su sasvim solidni ove sezone. Ova utakmica će biti najviše taktička, obzirom da Snajder i Pop imaju neverovatnu taktiku, te treba očekivati utakmicu prelepu za gledanje.

Finiks Sans

Ne igraju
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.
Kris Pol – 15 poena, 4.5 skoka, 10.5 asistencija.
Kameron Džonson – 13 poena, 4 skoka.

Toronto Reptors

Ne igraju
Ou Dž Anunobi – 17.5 poena, 5.5 skokova.

Viđenje utakmice

Jako interesantan duel ovoga puta, obzirom da igraju i Buker i Vanvlit. Buker predovdi Sanse posle par mečeva odsustva i videli smo protiv Hita koliko su moćni sa njim u timu. Uz Ejtona i Mikala, oni deluju prilično nezaustavljivo, a da ne kažemo kako im fali Kris Pol. Pitanje je da li Reptorsi mogu da brane pik Buker-Ejton. Sadruge strane, sve oči su uprte u Vanvlita i Sijakama koji moraju izvesti pravo čudo ukoliko misle da odnesu pobedu protiv Finiksa iz Arizone, ali to će morati uz podršku saigrača sa klupe koji definitivno moraju biti produktivniji večreas.

Los Anđeles Lejkersi

Upitni
Lebron Džejms – 29 poena, 8 skokova, 6 asistencija.

Ne igraju
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.
Entoni Dejvis – 23 poena, 10 skokova.

Vašington Vizards

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Lejkersi kao Lejkersi. Izgubili su od Hjustona, pa možemo reći više očekivano nego neočekivano. Nemaju igrau, statični su i Lebron iz toga ne može ništa da napravi. Pitanje je da li će moći večeras da pomeri svoj tim sa mrtve tačne i eventualno da odnese pobedu. Sa druge strane, Porzingis i Kuzma igraju sjajno, te treba očekivati pre sve sjajnu partiju Kuzme koji će igrati sa motivom više obzirom da igra protiv svog bivšeg kluba koji ga je se olako odrekao. Biće ovo jedan jako interesantan duel.