Izostanci

Izostanci, 15. mart

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2022 00:00
Izostanci, 15. mart
Izostanci, 15. mart

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Indijana Pejsers

Upitni
Lens Stivenson – 6 poena, 4 skoka, 3 asistencije.
Malkom Brogdon – 19 poena, 5 skokova, 6 asistencija.
Goga Bitadze – 5.5 poena, 3 skoka.
Kris Duarte – 13.5 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Ti Džej Mekkonel
 – 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.
Majls Tarner – 13 poena, 7 skokova.

Memfis Grizlis

Upitni
Dža Morent – 27.5 poena, 6 skokova, 7 asistencija.

Viđenje utakmice

Indijana Pejsersi će u utorak uveče ugostiti Memfis Grizlise. Pejsersi poraženi su od Atlanta Hoksa u nedelju. Badi Hild je zabeležio 25 poena, 4 skoka, 5 asistencija i ukradenu loptu, dok je Haliburton postigao 25 poena, 2 skoka, 10 asistencija i ukradenu loptu. Pejsersi su šutirali 52 odsto iz igre, uključujući 15 od 35 iza linije za tri poena. Grizlisi su u nedelju pobedili Oklahoma Siti Tandere, predvodio ih je Dezmond Bejn sa svojih 21 poen, 7 skokova i 2 asistencije. Džeren Džekson mlađi postigao je 18 poena, 5 skokova i 2 asistencije. Dža Morent je upisao 17 poena, pet skokova i 10 asistencija, ali postoji velika mogućnost da on večeras ne nastupi na ovom meču. Po nama je blagi favorit Memfis, pogotovo ako ne bude igrao Morent, od koga najviše i zavisi igra Memfisa.

Orlando Medžik

Upitni
Geri Heris – 11 poena, 2 skoka.
Džejlen Sags – 12 poena, 3.5 skoka, 4.5 asistencije.

Ne igraju
Džonatan Ajzak – Nije igrao ove sezone.

Bruklin Nets

Upitni
Set Kari
– 15 poena, 4 asistencije.
Kem Tomas – 9 poena, 2.5 skoka.

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Ben Simons – Nije igrao za Netse.
Lamarkus Oldridž – 13.5 poena, 6 skokova.

Viđenje utakmice

Bruklin Netsi igraju protiv Orlando Medžika. Netsi su do nedavno imali skor na poslednjih 20 mečeva 3-17, ali su se vratili sa 3 uzastopne pobede. Njihov poslednji uspeh došao je u nedelju popodne kada su savladali Njujork Nikse sa 110-107. Kevin Durant je predvodio Netse sa 53 poena, dopunivši ih sa 9 asistencija, 6 skokova i 2 ukradene lopte. Andre Dramond je upisao dabl-dabl sa 18 poena i 10 skokova uz koje je upisao i jednu blokadu. Brus Braun je postigao 15 poena, 7 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte.  Netsi su naveli Seta Karija (skočni zglob) i Kema Tomasa (leđa) kao upitne za utakmicu u utorak protiv Medžika. LaMarkus Oldridž (kuk) i Ben Simons (bek/kondiciona priprema) će ostati van terena, i još uvek nije izvesno kada će se vratiti. Medžik nastavlja da često igra čvrsto protiv superiorne konkurencije, a utakmicu u utorak će ući pošto su izgubili tri od poslednjih pet utakmica, ali su dva od tih poraza sa veoma malom razlikom. Jedan od tih poraza je bio upravo poslednji duel, pošto su ih u nedelju uveče u produžetku savladali Filadelfija Seventisiksersi sa 116-114. Vendel Karter je predvodio Orlando sa dabl-dabl učinkom od 23 poena i 12 skokova koji je uključivao 2 asistencije i 3 blokade. Entoni je upisao 19 poena, 8 skokova i 3 asistencije. Orlando je naveo Sagsa (skočni zglob) i Geri Herisa (koleno) kao upitne za utakmicu u utorak. U utorak je četvrti i poslednji susret između ova dva tima ove sezone. Netsi vode sa 2-1. A večeras bi mogli doći do preko potrebne pobede, a na to se vraća i Kajri Irving za večerašnji duel.

Majami Hit

Ne igraju
Kaleb Martin – 9.5 poena, 4 skoka.

Detroit Pistons

Ne igraju
Frenk Džekson – 11 poena, 2 skoka.
Hamidu Dialo – 11 poena, 5 skokova.

Viđenje utakmice

Majami Hit je domaćin Detroit Pistonsima večeras. Hit će pokušati da se oporavi od poraza u poslednjoj utakmici i vrati se na pravi put kod kuće. Tim predvodi Džimi Batler sa prosekom od 21,4 poena, 6,1 skok, 5,6 asistencija i 1,8 ukradenih lopti po utakmici. Bem Adebajo u proseku beleži 19,0 poena, 10,4 skokova, 3,5 asistencija i 1,5 ukradenih lopti, dok Tajler Hiro u proseku beleži 20,9 poena, 4,8 skokova i 3,8 asistencija po utakmici. Hit u proseku postiže 109,4 poena po utakmici, a šutiraju u proseku 46,3 odsto iz igre. S druge strane, drže protivnike u proseku od 104,8 poena po utakmici, što je četvrto najmanje u ligi. U međuvremenu, Pistonsi su izgubili tri uzastopne utakmice, ali imaju 5-5 u poslednjih 10 utakmica. Kejd Kaningem igra dobro u poslednje vreme, beleživši u proseku 22,3 poena, 7,5 skokova i 6,0 asistencija u poslednjih 10 utakmica, uključujući tri utakmice u kojima je zabeležio dabl-dabl. Džerami Grent u proseku beleži 19,0 poena, 4,1 skok, 2,4 asistencije i 1,1 blokadu, dok Sadik Bej u proseku beleži 15,9 poena, 5,8 skokova i 2,8 asistencija po utakmici. Pistonsi prosečno postižu 103,6 poena po utakmici, što je drugo najmanje u ligi, dok u proseku daju 112,4 poena protiv. Po nama je veliki favorit ekipa Majamija kojoj je pobeda neophodna kako bi zadržala prvu poziciju na istoku.

Nju Orleans Pelikans

Upitni
Si Džej Mekalum
– 22 špoena, 5 skokova, 5 asistencija.

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra cele sezone.
Leri Nens – 7 poena, 5.5 skokova.
Brendon Ingram – 23 poena, 6 skokova, 5.5 asistencija.

Finiks Sans

Ne igraju
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.
Kris Pol – 15 poena, 4.5 skoka, 10.5 asistencija.
Kameron Džonson – 13 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Finiks Sansi putuju na noge Nju Orleans Pelikansima. Sansi su u nedelju imali još jednu dominantnu pobedu, ušavši u LA i naneli su Los Anđeles Lejkersima poraz sa 140-111. Devin Buker i Diandre Ejton su bili neverovatni u toj utakmici, ukombinovali su 53 poena, 18 skokova i 12 asistencija. Njih dvojica su ”osuđeni” da nose klub na svojim leđima u odsustvu Krisa Pola, i oni će morati da nastave sa tim još neko vreme. Očekuje se da će odsustvo Krisa Pola biti još najmanje mesec dana zbog problema sa rukom, i biće zanimljivo videti da li mogu da održe ovu sjajnu formu. Međutim, to zaista nije važno kada se pogleda tabela, jer Sansi imaju devet pobeda više od drugog najboljeg rekorda u NBA. Pelikansi su imali nedaća kao i bilo ko ove sezone. Morali su da igraju celu godinu bez Ziona Vilijamsona (noga) i nedavno su izgubili Brendona Ingrama zbog problema sa tetivom. Tosu baš veliki prblemi kada vam ne igraju prve dve zvezde, ali je još teže kada vidite da je Si Džej Mekalum takođe u COVID protokolima. To znači da je na momcima kao što su Jonas Valančiunas i Devonte Graham da iznesu teret, i upravo su to uradili u velikoj pobedi nad Hjuston Roketsima u nedelju. Sada se nalaze na 10. mestu u Zapadnoj konferenciji, jednu pobedu više od Portland Trejl Blejzersa i dve pobede više od San Antonio Sparsa. Finiks ove sezone gazi, pa mislimo da bi i pored eventualnog povratka Mekaluma na parket, ipak Sansi upisali pobedu večeras.