Izostanci

Izostanci, 16. mart

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2022 00:00
Izostanci, 16. mart
Izostanci, 16. mart

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Klivlend Kavalirs

Ne igraju
Režon Rondo – 5 poena, 4 asistencije.
Džeret Alen – 16 poena, 11 skokova.
Din Vejd – 5 poena, 3 skoka.

Filadelfija Seventisiksersi

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Klivlend Kavalirsi će u sredu uveče ugostiti Filadelfiju Seventisikserse. Kavalirsi su u ponedeljak došli do pobede nad Los Anđeles Klipersima. Evan Mobli je odigrao možda jednu od najboljih partija u karijeri i završio je sa 30 poena, 6 skokova, 2 ukradene lopte i 2 blokade, dok je bek Ol-star, Darijus Garland završio sa 24 poena i 13 asistencija. Ajzak Okoro je dodao 20 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Džeret Alen (prst) će ostati van protkola za Kavalirse, kao i Rondo (skočni zglob) i Din Vejd (koleno). Siksersi su u ponedeljak poraženi od Denver Nagetsa. Džoel Embijd je bio najefikasniji sa 34 poena, uhvativši 9 skokova, 4 asistencije, 2 blokade i jednom ukradenom loptom. Džejms Harden je ostvario dabl-dabl sa 24 poena i 11 asistencija, uključujući 9 skokova i jednu blokadu. Siksersi za večeras nisu najavili nijednu novu povredu, te bi trebali biti kompletni za razzliku od Kavalirsa. Ovde bi sitnice mogle da odluče pobednika samog duela.

Vašington Vizards

SVI IGRAJU!

Denver Nagets

Upitni
Aron Gordon – 14.5 poena, 6 skokova.
Zek Njanji – 6.5 poena, 3.5 skoka.

Ne igraju
Vlatko Čančar – 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.

Viđenje utakmice

Vašington Vizardsi će u sredu uveče ugostiti Denver Nagetse. Vizardsi su u ponedeljak poraženi od Golden Stejt Voriorsa. Kristaps Porzingis je predvodio Vizardse sa 25 poena, 8 skokova i 4 asistencije za 27 minuta. Sledio ga je Kentavijus Koldvel-Poup sa 19 poena, dva skoka i dve ukradene lopte, dok je Deni Avdija upisao 13 poena, dva skoka, četiri asistencije i ukradenu loptu. Vizardsi su šutirali 51% iz igre, uključujući 10 od 26 iza linije za tri poena. Nagetsi su u ponedeljak uveče pobelidili Filadelfiju. Nikola Jokić je predvodio Nagetse sa 22 poena i 13 skokova, dabl-dabl koji je uključivao osam asistencija, dve ukradene lopte i dve blokade. Bouns Hajlend je postigao 21 poen, četiri table i dve asistencije, kojem je ovaj meč bio jako važan obzirom da se vratio u grad u kom je rođen, te je za njega ovo predstavljalo veliki izazov. Vil Barton je upisao 20 poena, tri skoka i dve asistencije. Monte Moris je upisao 11 poena, šest asistencija, tri skoka i jednu ukradenu loptu.  Denver bi mogao da padne samo zbog rotacije u kojoj bi mogli da nedostaju čak 6 igrača, obzirom da igraju protiv kompletnih Vizardsa koji su solidni sa Kuzmom i Letoncem.

Šarlot Horentsi

Ne igraju
Gordon Hejvord – 16 poena, 4.5 skoka, 3.5 asistencije.

Atlanta Hoks

Ne igraju

Džon Kolins – 16 poena, 8 skokova.

Viđenje utakmice

Šarlot Hornetsi će u sredu uveče ugostiti Atlanta Hokse. Hornetsi su u nizu od dve pobede nakon pobede nad Oklahoma Siti Tanderom u ponedeljak. Teri Rozir je nadjačao Hornetse sa 30 poena, upotpunivši ih sa šest skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Majls Bridžis je postigao 27 poena, šest asistencija, tri skoka i jednu ukradenu loptu. LaMelo Ball je postigao 21 poen, sedam asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte, dok je Ajzea Tomas postigao 12 poena, četiri asistencije, jedan skok i jednu blokadu. Gordon Hejvord (skočni zglob) je van terena za Hornetse, ali ostatak tima bi trebalo da bude u punoj snazi. Hoksi su pobedili u poslednje tri utakmice i konačno se vratili na prag od 50% uspešnosti posle pobede nad Portland Trejl Blejzersima u ponedeljak. Trej Jang je odigrao sjajno sa 46 poena, 12 asistencija dabl-dabl i prednjačio u pobedi, dok je Hanter doprineo sa 20 poena i tri skoka dok je dodao dve ukradene lopte i dve blokade. Klint Kapela je postigao samo osam poena, ali je zgrabio 16 skokova. Kevin Huerter je zabeležio 14 poena i četiri skoka. Naš Bogdan je odigrao slabo, te bi večeras  u revolveraškom obračunu mogao da popravi i ispravi svoj učinak iz prethodnog meča, te da bude X faktor za Hokse večeras.

Bruklin Nets

Upitni
Set Kari
– 15 poena, 4 asistencije.
Kem Tomas – 9 poena, 2.5 skoka.

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Ben Simons – Nije igrao za Netse.
Lamarkus Oldridž – 13.5 poena, 6 skokova.
Kajri Irving – Ne igra kod kuće.

Dalas Maveriks

Ne igraju
Tim Hardvej
– 14.4 poena, 3.7 skokova.
Markis Kris – Nije nastupao za Dalas.
Teo Pinson – Nebitan za rotaciju.
Redži Bulok – 8 poena, 3.5 skoka.

Viđenje utakmice

Dalas Maveriksi igraju protiv Bruklin Netsa u Barklis centru u sredu uveče. Maveriksi su u sjajnoj seriji od početka februara, pošto će ući u okršaj u sredu nakon što su pobedili u 13 od poslednjih 16 utakmica. Njihov poslednji uspeh došao je u nedelju popodne, kada su pobedili Boston Seltikse rezultatom 95-92. Luka Donić je predvodio Maverikse sa 26 poena, uz osam skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte. Dorijan Fini-Smit je postigao 19 poena, četiri skoka, tri asistencije, dve ukradene lopte i jednu blokadu. Spenser Dinvidi je postigao 18 poena, pet skokova, četiri asistencije i jednu ukradenu loptu, a baš on bi mogao imati ogroman motiv prtoiv svog bivšeg tima koji ga se olako odrekao pre 2 sezone. Netsi su do nedavno bili u zabrinjavajućoj formi nekoliko nedelja, pošto su imali niz od 3-17, a sada imaju četiri uzastopne pobede. Njihova poslednja pobeda je bila nad Orlandom rezultatom 150-108. Kajri Irving je postigao 60 poena, dopunivši ih sa šest skokova, četiri asistencije, četiri ukradene lopte i jednom blokadom. Kevin Durant je postigao 19 poena, sedam asistencija, pet skokova i jednu ukradenu loptu. Peti Mils je ubacila 15 poena. Kesler Edvards je postigao 14 poena, šest skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Nikolas Klakston je ostvario dabl-dabl sa 12 poena i 10 skokova koji je uključivao dve asistencije. Utakmica u sredu označava drugi i poslednji susret između ova dva tima ove sezone. Netsi vode 1-0, ali verujemo da bi Luka mogao to da preokrene večeras.

Njujork Niks

Ne igraju
Derik Rouz 
– 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.
Nerlans Noel – 5 poena, 5 skokova.
Kem Rediš – 10 poena, 2 skoka.

Portland Trejl Blejzers

Upitni
Džastis Vinslov
– 5.5 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Didi Louzda– Nebitan za rotaciju.
Dejmian Lilard
– 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Erik Bledso – 10 poena, 3.5 skoka, 4 asistencije.
Jusuf Nurkić – 15 poena, 11 skokova.
Anfri Simons – 17 poena, 4 asistencije.

Viđenje utakmice

Portland Trejl Blejzersi igraju protiv Njujork Niksa na Medison Skver Gardenu u sredu uveče. Trejl Blejzersi su usred onoga što bi moglo da bude njihov najzabrinjavajući deo u sezoni, u kojem su izgubili sedam od poslednjih osam utakmica, dok su sve osim jedne od tih utakmica izgubili dvocifreno. Jedini izuzetak je bio njihov poslednji put na parketu, kada su u ponedeljak uveče pali od Atlanta Hoksa rezultatom 122-113. Džoš Hart je prednjačio sa 31 poenom, upotpunivši ih sa sedam skokova i četiri asistencije. Trendon Votford je postigao 22 poena, devet skokova, dve asistencije i četiri blokade. Brendon Vilijams je postigao 20 poena, šest asistencija, tri skoka, jednu ukradenu loptu i blokadu. Dru Eubanks je ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova koji je uključivao dve asistencije, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Očekuje se da će Trejl Blejzersi ostati za večeras bez Anferni Simons (kvadriceps), Demijana Lilarda (trbušni zid/stomak), Erika Bledsoa (tetiva) i Jusufa Nurkića (noga) u utakmici u sredu. Džastis Vinslov (tetiva) je upitan za večeras. Niksi možda imaju samo 3-3 u poslednjih šest utakmica, ali su verovatno odigrali dovoljno dobro da prevladaju u svakoj. Njihovo poslednje vreme na parketu bio je jedan od takvih primera, jer su ih u nedelju popodne pobedili Bruklin Netsi sa 110-107. Džulijus Rendl bio je upisao 26 poena, upotpunivši ih sa četiri skoka, četiri asistencije i jednom ukradenom loptom. Evan Furnije je postigao 25 poena, pet asistencija, dva skoka i jednu ukradenu loptu. Beret je upisao 24 poena, dve asistencije, jedan skok i tri ukradene lopte. Niksi će ostati bez Kventina Grajmsa (koleno), Nerlensa Noela (stopalo) i Derika Rouza (skočni zglob) za utakmicu u sredu. Utakmica u sredu označava drugi i poslednji susret između timova ove sezone. Trejl Blejzersi vode serijom 1-0, ali verujemo da pošto je Niksima daleko neophodnija pobeda, krenuće pogotovo što je na domaćem parketu svom snagom da je otmu od njih.

Hjuston Roketsi

Ne igraju
Džon Vol – Ne igra cele sezone.

Finiks Sans

Upitni
Kameron Džonson
– 13 poena, 4 skoka

Ne igraju
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.
Kris Pol – 15 poena, 4.5 skoka, 10.5 asistencija.

Viđenje utakmice

Hjuston Roketsi su u sredu domaćini Finiks Sansima. Sansi su najbolji tim u NBA ligi trenutno. Sada imaju osam utakmica prednosti u odnosu na bilo koji drugi tim, bežeći sa prednošću domaćeg terena tokom cele postsezone. To je samo dokaz koliko je ova grupa bila neverovatna, jer su Kris Pol, Devin Buker i Deandre Ejton propustili određeni period tokom sezone. Pol je taj koji je propustio najviše vremena, on neće igrati do kraja regularne sezone zbog povrede ruke. Ovaj klub ulazi u ovaj meč pobedivši u 25 od poslednjih 30 utakmica ukupno. Roketsi imaju najgori rekord u NBA ligi, i izgleda da će se boriti protiv Orlando Medžika i Detroit Pistonsa za najbolje rangiranog pika na draftu. Ovaj klub je verovatno izgledao najbolje od sva tri, ali dva dvocifrena niza poraza potpuno su poremetila njihov rekord. Ni o nedavnoj formi nema šta da se piše, jer Roketsi ulaze u ovaj meč izgubivši 18 od poslednjih 21 utakmice. Ono što ih je zaista ubilo je njihova nesposobnost u defanzivi, poslednje rangirana po dozvoljenim poenima i defanzivnoj efikasnosti. To je uobičajeno za tako mlad tim, ali malo klubova u NBA ligi neće pobediti kada dozvoljavaju 120 poena po utakmici. Ovo je četvrti i poslednji susret između ovih timova, a Sansi su definitivno favoriti večeras.

Minesota Timbervulvsi

Upitni
Patrik Beverli 
– 9 poena, 4 skoka, 5 asistencija.
Džordan Meklagin – 3 poena, 3 asistencije.
Naz Rid – 8.5 poena, 4 skoka.
Džared Vanderbilt – 7 poena, 9 skokova.

Los Anđeles Lejkersi

Ne igraju
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.
Entoni Dejvis – 23 poena, 10 skokova.

Viđenje utakmice

Los Anđeles Lejkersi igraju protiv Minesota Timbervulvsa u Target Centru u sredu uveče. Lejkersi nastavljaju da flertuju sa propuštanjem postsezone, pošto će ući u utakmicu u sredu nakon što su izgubili osam od poslednjih 10 utakmica. Njihov poslednji kiks dogodio se u ponedeljak uveče, kada su izgubili od Toronto Reptorsa 114-103. Lebron Džejms je predvodio LA sa 30 poena, upotpunivši ih sa devet skokova, tri asistencije i dve blokade. Talen Horton-Taker je postigao 20 poena, pet skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte i jednu blokadu. Rasel Vestbruk je dodao 14 poena, osam skokova, četiri asistencije i jednu ukradenu loptum ali sve to nije bilo dovoljno da se odnese pobeda nad Reptorsima. Timbervulvsi imaju čvrst trend u suprotnom smeru od svog protivnika, pošto su pobedili u osam od poslednjih devet utakmica. Njihov poslednji uspeh je bio u ponedeljak uveče, kada su nadigrali San Antonio Sparse sa 149-139. Karl-Entoni Tauns je predvodio Minesotu sa rekordnih 60 poena, uz 17 skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Patrik Beverli je postigao 20 poena, osam asistencija, četiri skoka, jednu ukradenu loptu i blokadu, dok je  Dianđelo Rasel je postigao 19 poena, šest asistencija, dve table i tri ukradene lopte. Timbervulvsi će verovatno navesti Džareda Vanderbilta (kvadriceps), MekDenijelsa (skočni zglob) i Naza Rida (leđa) kao upitne za utakmicu u sredu. Utakmica u sredu označava četvrti i poslednji susret između timova ove sezone. Timbervulvsi vode serijom od 2-1, a verujemo da bi to mogli i povećati obzirom na lošu formu Lejkersa kojima je zapravo neophodna pobeda da bi opstali u plej-inu.

San Antonio Spars

Ne igraju
Keita Bates-Diop –
5 poena, 4 skoka.
Džošua Primo – 5 poena, 2 skoka.
Dag Mekdermot – 11.5 poena, 2 skoka.
Devonte Kakok – 3.5 poena, 3.5 skoka.

Oklahoma Siti Tander

Upitni
Šei Gildžius Aleksander – 24 poena, 5 skokova, 6 asistencija.

Ne igraju
Džoš Gidi –
12.5 poena, 8 skokova, 6.5 asistencija.
Džeremaja Robinson –
7 poena, 6 skokova.
Derik Fejvors – 6 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

San Antonio Sparsi su domaćini Oklahoma Siti Tandera večeras. Ovo je šesta utakmica na domaćem terenu od sedam utakmica za Sparse, gde su do sada imali skor 2-3. Poslednja dva susreta su izgubili. Dežonte Mari vodi tim sa prosekom od 20,8 poena, 8,4 skoka, 9,4 asistencije i 2,1 ukradene lopte po utakmici. Keldon Džonson u proseku beleži 16,3 poena, 6,1 skok i 1,8 asistencija, dok Jakob Purtul u proseku beleži 13,6 poena, 9,1 skok, 2,9 asistencija i 1,8 blokada. Sparsi u proseku postižu 112,9 poena po utakmici, što znači da bi trebali biti sedmi u ligi po tome. U međuvremenu, ovo je prva utakmica na putu od tri utakmice za Oklahomu. Šei Gildžius-Aleksander (skočni zglob i upitan je za večeras) vodi tim, sa prosekom od 24,2 poena, 5,0 skokova, 5,8 asistencija i 1,3 ukradene lopte po utakmici. Očekuje se da će Derik Favors (leđa), Kenrih Vilijams (koleno), Džoš Gidi (kuk), Džeremaja Robinson-Erl (noga) ostati van sastava. Tanderi u proseku imaju niskih 102,8 poena po utakmici, te bi to mogli Sparsi da iskoriste, pogotovo ako ne bude igrao Aleksander.

Čikago Buls

Upitni
Zek Lavin 
– 24.5 poena, 5 skokova, 4.5 asistencija.

Ne igraju
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.
Lonzo Bol – 13 poena, 5.5 skokova, 5 asistencija.

Juta Džez 

Ne igraju
Bojan Bogdanović
– 18 poena, 4 skoka.
Udoka Azabuki – 5 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Juta Džez gostuje Čikago Bulsima večerass. Ovo je treća utakmica od četiri utakmice na domaćem terenu za Džezere, gde su do sada imali 1-1, pobedom nad Kingsima, nakon čega je usledio poraz od Baksa u poslednjem meču. Džez će gledati da se oporavi od nedavnog poraza i nastavi da juri pobede. Tim predvodi Donovan Mičel, sa prosečno 25,5 poena, 4,1 skokom i 5,5 asistencija po utakmici. Rudi Gober u proseku beleži 15,5 poena, 14,7 skokova i 2,2 blokade, dok Džordan Klarkson u proseku beleži 15,8 poena, 3,3 skoka i 2,3 asistencije po utakmici. Bojan Bogdanović je propustio poslednju utakmicu i ostaće van igre u sredu. Džezeri u proseku postižu 113,8 poena po utakmici, što je šesto mesto u ligi. U međuvremenu, ovo je druga utakmica u tri utakmice u gostima za Bulse, jer žele da se oporave od poraza u poslednjoj utakmici. Demar Derozan predvodi tim, sa prosečno 28,0 poena, 5,4 skokova i 5,1 asistenciju po utakmici. Zek Lavin u proseku beleži 24,6 poena, 4,9 skokova i 4,5 asistencija, dok Nikola Vučević u proseku beleži 18,1 poen, 11,5 skokova i 3,4 asistencije po utakmici. Bulsi u proseku postižu 112,1 poen po utakmici, što je deveto mesto u ligi. Verujemo da bi ovo mogao biti i te kako interesantan duel večeras.

Golden Stejt Voriors

Upitni
Endru Vigins
– 17 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Andre Iguadala – 5 poena, 4 skoka, 4 asistencije.
Geri Pejton – 7 poena, 3.5 skoka.

Boston Seltiks 

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Golden Stejt Voriorsi su u sredu uveče domaćini Boston Seltiksima u Čejs centru. Ovo je treća utakmica na domaćem terenu od četiri utakmice za Voriorse koji žele da nastave seriju od četiri pobede kako bi nastavili da grade svoj, 29-7, domaćinski rekord. Kari predvodi tim, sa prosečno 25,8 poena, 5,3 skoka, 6,4 asistencije i 1,4 ukradene lopte po utakmici. Klaj Tomson u proseku beleži 17,6 poena, 4,0 skokova i 2,9 asistencija, dok je Džordan Pul u proseku 16,9 poena, 3,1 skok i 3,6 asistencija. Endru Vigins (bolestan) je propustio poslednju utakmicu i naveden je kao sporan za večeras. Voriorsi imaju prosečno 111,6 poena po utakmici, a protivnike drže u proseku na 105,0 poena po utakmici, što je peti najmanji prosek u ligi. U međuvremenu, ovo je prva utakmica na putu od četiri utakmice za Seltikse koji žele da se oporave od poraza u poslednjoj utakmici. Džejson Tejtum predvodi tim, sa prosečno 26,8 poena, 8,2 skoka, 4,2 asistencije i jednom ukradenom loptom po utakmici. Džejlen Braun u proseku beleži 22,9 poena, 6,2 skoka, 3,4 asistencije, dok Markus Smart prosečno beleži 12,1 poen, 3,9 skokova, 5,6 asistencija i 1,8 ukradenih lopti po utakmici. Seltiksi u proseku postižu 109,5 poena po utakmici, a daju u proseku 103,9 poena protiv, što je treće najmanje u ligi. Mi mislimo da bi ovo mogao biti duel na veoma mali broj poena, ali hajde da vidimo večeras. Verujemo da će odbrane presuditi.

Sakramento Kingsi

Ne igraju
Terens Dejvis
– 10.4 poena, 3.1 skok.
Džeremi Lemb – 10 poena, 3 skoka.

 

Milvoki Baks

Ne igraju
Pet Konagton
– 10 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Sakramento Kingsi su u sredu domaćini Milvoki Baksima. Baksi ulaze u ovaj meč pobedivši u sedam od poslednjih osam utakmica. Najnovija pobeda bila je jedna od najupečatljivijih u sezoni, savladavši Jutu Džez na gostovanju. Džru Holidej je bio fantastičan u toj utakmici, sakupivši 29 poena, četiri skoka, sedam asistencija i pet ukradenih lopti. On je lepak koji zaista drži ovaj tim na okupu, sa Janisom koji vodi tim i Krisom Midltonom koji se brine o poentiranju. Takođe su dodali još jednu veliku figuru u toj pobedi, dobivši 14 minuta od Bruka Lopeza. To je bio prvi nastup u sezoni nakon operacije leđa. Kingsi su prekinuli niz od četiri poraza u svom poslednjem meču, pobedivši Čikago Bulse sa 112-103. To je bila prilično šokantna pobeda za Sakramento, ali ovaj klub može da se takmiči svake noći kada Foks igra onako kako igra. Brzi plej ima minimum 24 poena u devet uzastopnih utakmica, u proseku preko 30 poena po utakmici u tom periodu. To se odlično slaže sa novostečenim Domantasom Sabonisom, sa velikim čovekom koji je drugi po broju dabl-dabl učinaka. Taj dvojac čini ovaj klub opasnim u godinama koje dolaze, ali je teško shvatiti kuda ta ekipa ide. U plej-of nisu uspeli skoro dve decenije, a sigurno nisu blizu ni ove godine. Ovi timovi su igrali 22. januara, Milvoki je pobedio 133-127. To daje Baksima 11 uzastopnih pobeda u ovoj seriji, koja datira sve do 2016. godine.

Los Anđeles Klipersi

Ne igraju
Pol Džordž
– 24.7 poena, 7.1 skok, 5.5 asistencija, 2 ukradene.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Norman Pauel – 19 poena, 3 skoka.

Toronto Reptors

Upitni
Fred Vanvlit
– 21.5 poena, 4.5 skoka, 7 asistencija.

Ne igraju
Ou Dž Anunobi – 17.5 poena, 5.5 skokova.

Viđenje utakmice

Los Anđeles Klipersi su u sredu domaćini Toronto Reptorsima. Reptorsi su trenutno na veoma teškom putu, ali su do sada bili zapanjujući. Oni ulaze u ovaj meč u nizu od četiri pobede, pobedivši Denver Nagetse, Los Anđeles Lejkerse, Finiks Sanse i San Antonio Sparse. To nije lak deo, i impresivno je videti kako ovaj klub prolazi taj test. Oni su pravili ovo bez Anunobija (ruka), a momci poput Skotija Barnsa i Paskala Siakama su se zaista pojačali u njegovom odsustvu. To znači da  je Toronto na sedmom mestu na istoku, samo jednu utakmicu od Klivlend Kavalirsa. Mnogi ljudi veruju da su Reptorsi superiorniji tim od Kavsa, a šesto mesto bi bilo ogroman podsticaj da se izbegne strašni plej-in. Klipersi su se nedavno mučili, ušli su u ovaj meč izgubivši četiri od poslednjih šest utakmica. Najnoviji poraz u ponedeljak bio je posebno uznemirujući, jer je doživeo poraz u produžetku od Klivlend Kavalirsa. Imali su svaku priliku da pobede u toj utakmici, ali bilo je neverovatno videti kako taj tim igra tako dobro dok se Redži Džekson i Markus Moris odmaraju. Ovaj klub je takođe jedan od najvećih znakova pitanja u postsezoni jer bi u svakom trenutku mogli da dobiju nazad Lenarda i Džordža. Pol Džordž, Kavhi Leonard i Norman Pauel su odsutni već više od mesec dana, a dodavanje bilo kog od tih momaka u plej-ofu čini ovaj tim sa kojim niko ne želi da se suoči. Ovi timovi su igrali 31. decembra, a Toronto je pobedio rezultatom 116-108. Time je prekinut niz od četiri pobede u ovoj seriji Los Anđelesa, koji datira iz 2019.