Izostanci

Izostanci, 18. mart

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.03.2022 00:00
Izostanci, 18. mart
Izostanci, 18. mart

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Filadelfija Seventisiksersi

Upitni
Džoel Embid 
– 30 poena, 11.5 skokova, 4.5 asistencije.

Dalas Maveriks

Upitni
Markis Kris 
– 5 poena, 3.5 skoka.

Ne igraju
Tim Hardvej
– 14.4 poena, 3.7 skokova.
Teo Pinson – Nebitan za rotaciju.
Redži Bulok – 8 poena, 3.5 skoka.

Viđenje utakmice

Ovde će svakako biti najveća pažnja usmera ka Hardenu i Embidu, dok sa druge strane svi gledaju ka Dončiću. Pitanje je da li imaju u Maveriksima igrače koji bi mogli da zaustave ovaj duo, a da pritom dobro brane spolja šut za tri poena, te i posle čuvenog trougla prazan prostor u reketu. Sa druge strane, Dončić će imati pravu napast za vratom u vidi Tajbula pa verujemo da će večeras biti malo teže da stigne do koša, ali bi to sve mogao da nadoknadi Dinvidi koji je u sjajnoj formi, kao i Branson.

Atlanta Hoks

Upitni
Danilo Galinari
– 11 poena, 4.5 skoka.
Trej Jang – 28 poena, 4 skoka, 9 asistencija.

Ne igraju
Džon Kolins 
– 16 poena, 8 skokova.

Memfis Grizlis

Upitni
Dža Morent – 27.5 poena, 6 skokova, 7 asistencija.

Viđenje utakmice

Verujemo da će ovo biti jedna sjajna utakmica dve vrlo mlade ekipe. Sa jedne strane, Jang i Bogdan će morati da nađu rešenje za sjajnu X odbranu (preuzimanje) Memfisa, koja to radi sjajno, te su možda i jedna od najpotcenjenijih odbrana lige, pogotovo sa Džeksonom i Adamsom u reketu. Te će im svakako biti teško da igraju na veliki broj poena kao što su navilki. Sa druge strane, Memfis će se osloniti večeras vrlo verovatno na Moranta koji bi trebao da nastupa, pa mislimo da će oko njega biti veliki deo odbrane Hoksa usmeren. S toga mislimo da bi Bruk i Bejn i te kako to mogli da iskoriste, te kao i Džekson koji to odlično prati po osnovnoj liniji.

Klivlend Kavalirs

Ne igraju

Režon Rondo – 5 poena, 4 asistencije.
Džeret Alen – 16 poena, 11 skokova.
Din Vejd – 5 poena, 3 skoka.

Denver Nagets

Upitni
Zek Njanji – 6.5 poena, 3.5 skoka.

Ne igraju
Vlatko Čančar – 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.

Viđenje utakmice

Jedan veliki izazov, pre svega za Kavse koji moraju da nađu rešenje za Nikolu Jokića. Verujemo da bi Mobli možda mogao da ga uspori (ako je to moguće više da bude sporiji haha), ali ne i da ga brani. Trebaće mu utrajanje ukoliko misle da uspeju u tome. Ipak, Garland će predvoditi napad, on je sjajan i verujemo da bi večeras protiv nešto lošije defanzivne spoljne linije Nagetsa mogao da odigra sjajan meč. Sa druge strane, svi znamo da Jokić diriguje i da kako on igra, igraju i drugi. Prethodni meč je završio ranije, imao je zatezanje u leđima, pa ne znamo kakav je status njegov, ali nije upitan za večeras.

Bruklin Nets

Upitni
Set Kari
– 15 poena, 4 asistencije.

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Ben Simons – Nije igrao za Netse.
Lamarkus Oldridž – 13.5 poena, 6 skokova.
Kajri Irving – Ne igra kod kuće.

Portland Trejl Blejzers

Ne igraju
Didi Louzda– Nebitan za rotaciju.
Dejmian Lilard
– 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Erik Bledso – 10 poena, 3.5 skoka, 4 asistencije.
Jusuf Nurkić – 15 poena, 11 skokova.
Anfri Simons – 17 poena, 4 asistencije.

Viđenje utakmice

Sve su oči uprte u Durenta i večeras, kao i prethodnih večeri kada je igrao kod kuće bez Irvinga, koji još uvek odbija da se vakciniše i ne može da nastupa kod kuće. Pitanje je da li i kako misle da ga zaustave Blejzersi, nama deluje malo nerealno, ali dobro. Ipak je tu i Braun koji igra odlično, te kao igrač uloge ume da ubaci po 15ak poena, što je odlično. Sa druge strane, Hart je glavni u izsotanku Simonsa, te se od njega najviše i očekuje, ali verujemo da bi njega Netsi ipak mogli da odbrane, pogotovo usled nedostatka napadačkog potencijala u timu Portlanda.

Njujork Niks

Ne igraju
Derik Rouz 
– 12 poena, 4 asistencije, 3 skoka.
Nerlans Noel – 5 poena, 5 skokova.
Kem Rediš – 10 poena, 2 skoka.

Vašington Vizards

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Niksi ulaze u solidnoj formi, nakon što su imali 3 pobede, pa upisali poraz, te u prethodnom meču razneli Blejzerse. Rendl i Beret igraju sjajno, prvi put od početka sezone su odlični i mislimo da bi mogli imati sjajanu utakmicu večeras. Sa druge strane, Kristaps će imati mnogo motiva, verovatno i biti izviždan u MSG, ali verujemo u dobru partiju njega i Kuzme, te i samu utakmicu celokupno, obzirom da Niksima gori pod nogama za pobedu i plej-in.

Toronto Reptors

Ne igraju
Ou Dž Anunobi – 17.5 poena, 5.5 skokova.

Los Anđeles Lejkersi

Ne igraju
Kendrik Nan – Ne igra od početka sezone.
Entoni Dejvis – 23 poena, 10 skokova.

Viđenje utakmice

Reptorsi su bukvalno ubili Lejkerse pre 3 dana, te ovi nisu imali rešenja za njih. A videćemo večeras kako će Sijakam i Vanvlit uspeti da se snađu sa Lebronom. Sa druge strane, Lebron je indisponiran, verujemo da mu nije lako sa ovim timom, te mu je i te kako neophodna podrška ostalih ukoliko misle da uđu u plej-in. Bila bi sramota u neku ruku da takav tim ne uđe u plej-in makar.

Hjuston Roketsi

Ne igraju
Džon Vol – Ne igra cele sezone.
Usman Garuba – Nebitan za rotaciju.

Indijana Pejsers

Upitni
Goga Bitadze – 5.5 poena, 3 skoka.
Kris Duarte – 13.5 poena, 4 skoka.

Ne igraju
Ti Džej Mekkonel
 – 8.4 poena, 4.8 asistencija.
Ti Džej Voren – Ne igra od početka sezone.
Majls Tarner – 13 poena, 7 skokova.

Viđenje utakmice

Vud i Porter su u solidnoj formi, prati ih Grin te mogu predstavljati veliki problem za Indijanu koja ne igra tako sjajnu odbranu, pa bi moglo biti i kobno po njih ukoliko ne budu našli rešenje da zaustave ovu trojicu momaka. Sa druge strane, haliburton je poklekao u prethodnoj utakmici, te bi morao uz Brogdona i Hilda da pruži partiju kakvu inače trebaju da pruže, obzirom da je Hjuston najgora defanzivna ekipa u ligi. Očekujemo dosta poena.

Majami Hit

Upitni
Kaleb Martin – 9.5 poena, 4 skoka.
Džimi Batler – 21 poen, 6 skokova, 5.5 asistencija.
Pi Džej Taker – 8 poena, 5.5 skokova.

Oklahoma Siti Tander

Upitni
Šei Gildžius Aleksander – 24 poena, 5 skokova, 6 asistencija.

Ne igraju
Džoš Gidi –
12.5 poena, 8 skokova, 6.5 asistencija.
Džeremaja Robinson –
7 poena, 6 skokova.
Derik Fejvors – 6 poena, 4 skoka.

Viđenje utakmice

Postavlja se pitanje, da li i koliko može sam Aleksander protiv Majamija? Pa verujemo da će on igrati simultanku kao i do sada, ali ako neka ekipa može da obuzda njega, to je definitivno ekipa Majamija ma u kojem sastavu bila. Mi se nadamo da bi Pokuševski mogao nešto više da uradi, ali opet, pored sjajne odbrane Hita, pitanje je .Sa druge strane, Hiro će verovatno uz Robisnona i Adebaja odigrati sjajnu utakmicu, obzirom da Oklahoma ne igra nešto specijalno dobru odbranu, a i širina Majamijeve klupe to svakako može da podnese lako.

San Antonio Spars

Ne igraju
Keita Bates-Diop –
5 poena, 4 skoka.
Džošua Primo – 5 poena, 2 skoka.
Dag Mekdermot – 11.5 poena, 2 skoka.

Nju Orleans Pelikans

Upitni
Devonte Grem 
– 12.5 poena, 4.5 skoka.

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra cele sezone.
Leri Nens – 7 poena, 5.5 skokova.
Brendon Ingram – 23 poena, 6 skokova, 5.5 asistencija.

Viđenje utakmice

Ovo će biti sjajan duel obzirom da imamo na jednoj strani Mekaluma koji je pakao za svaku odbranu, te će Sparsi morati na njega da upotrebe dosta energije kako bi ga branili, dok Valančiunas može imati sjajno veče, obzirom da smo videli kako Purtul ume da primi i 60 poena. Sa druge strane Mari i Džonson su u sjajnim formama, pa verujemo da bi pored loše defanzive Pelikansa mogli imati jedno od onih večeri, te tako upišu pobedu na njihovim krilima.

Juta Džez 

Ne igraju
Bojan Bogdanović
– 18 poena, 4 skoka.
Udoka Azabuki – 5 poena, 4 skoka.
Donovan Mičel – 25.5 poena, 4 skoka, 5.5 asistencija.

Los Anđeles Klipersi

Ne igraju
Pol Džordž
– 24.7 poena, 7.1 skok, 5.5 asistencija, 2 ukradene.
Kavaj Lenard – Nije igrao od početka sezone.
Norman Pauel – 19 poena, 3 skoka.

Viđenje utakmice

Večeras za Jutu neće nastupati Mičel i Bogdanović te je pitanje kako će oni izgledati bez fva glavna igrača u napadu. Klarkson jeste tu da pokrije te izostanke, ali je pitanje da li neko može da odmeni drugog u napadu. Ipak tu fali 17 poena prosečno. Pitanje se postavlja i to kako će Gober da funkcioniše, te mislimo da bi on i Konli mogli dosta više da igraju pik i tako da Juta stiže do poena, obzirom da Zubac nije neki napadač. Sa druge strane, Klipersi će morati da se nadaju i uzdaju u Morisa i Džeksona koji su korektni, te usled izostanka Mičela i Bogdanovića bi mogli da traže nadu za pobedom.

Finiks Sans

Upitni
Džej Krauder
– 9.5 poena, 5.5 skokova.

Ne igraju
Frenk Kaminski – 10.6 poena i 4.6 skoka.
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.
Kris Pol – 15 poena, 4.5 skoka, 10.5 asistencija.
Kameron Džonson – 13 poena, 4 skoka

Čikago Buls

Upitni
Zek Lavin 
– 24.5 poena, 5 skokova, 4.5 asistencija.

Ne igraju
Patrik Vilijams – 6.6 poena, 2.2 skoka.
Lonzo Bol – 13 poena, 5.5 skokova, 5 asistencija.

Viđenje utakmice

Prvo i osnovno pitanje je, da li ikada i kako misle Bulsi da pobede neku ekipu koja ima bolji skor od njih. Oni to ove sezone koliko mi mislimo nisu uspeli, te će Demar i Lavin uz Vučevića večeras imati najgori mogući zadatak, da protiv najjače ekipe u ligi traže pobedu i to u gostima. Sa druge strane, razigrani Buker i Ejton verujemo da imaju rešenje u napadu za ne tako dobru odbranu Bulsa, te u odbrani ne sumnjamo da će naći adekvatna rešenja i stopirati kolektivno maksimalno moguće napade Bulsa, obzriom da su najbolja defanzivna ekipa u ligi. Suma sumarum, jako dobra utakmica.

Sakramento Kingsi

Upitni
Diaron Foks
– 23 poena, 4 skoka, 5.5 asistencija.

Ne igraju
Terens Dejvis
– 10.4 poena, 3.1 skok.
Džeremi Lemb – 10 poena, 3 skoka.

Boston Seltiks 

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Duel u kom se predviđa da bi Kingsi mogli da iznenade Seltikse. Mi se iskreno pitamo, kako to misle da urade, pogotovo ako ne bude igrao Foks. Foks je do prethodne utakmice vezao 10 mečeva sa minimum 24 poena, a prethodnu je pao ispod toga, bukvalno nije mogao ništa da pogodi. Mašio je sve, te će večeras ukoliko bude igrao, imati još teži zadatak protiv Bostona. Moraće on i Sabonis koji će imati možda i najbolji defanzivni centarski duo u ligi naspram sebe da daju 101% sebe kako bi odneli pobedu. Sa druge strane, Tejtum i Braun su neverovatni, nose tim na svojim leđima, te uz neverovatnu odbranu, možda trenutno i najbolju u ligi, verujemo da mogu ograničiti Kingse na manji broj poena, te tako odneti pobedu nad njima.