Izostanci

Izostanci, 7. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.04.2022 00:00
Izostanci, 7. april
Izostanci, 7. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Šarlot Horentsi

Upitni
Gordan Hejvard
– 16 poena, 4.5 skoka, 3.5 asistencije.

Orlando Medžik

Upitni
Geri Heris – 11 poena, 2 skoka.

Ne igraju
Vendel Karter – 15 poena, 10.5 skokova.
Kol Entoni – 16.5 poena, 5.5 skokova, 6 asistencija.
Franc Vagner – 15 poena, 4.5 skoka.

Viđenje utakmice

Hornetsi zaostaju 1.5 pobedu za Netsima i Hoksima, ali imaju utakmicu manje odigranu. Večeras im je neophodna pobeda ukoliko misle da pokušaju nekako vratiti makar prednost domaćeg parketa u odnosu na neku od ove dve ekipe i da se nadaju nekom lošem rezultatu. Jedino ko bi im se mogao isprečiti na tom putu večeras jeste Sags, koji se vraća u tim, pa verujemo da će on komandovati parketom, te uz Bambu pod košem jure neko eventualno iznenađenje. Ipak, mi mislimo da se to skoro i ne može dogoditi, obzirom da je Šarlot u odnosu na njih na totalno drugom nivou košarke, pa verujemo da će Lamelo uz pomoć Bridžesa i Rozira ipak naći adekvatan način da večeras reše ovaj meč u svoju korist, te da više minuta igraju drugi igrači koji bi mogli da im budu od značaja u plej-inu i eventualnom plej-ofu.

Milvoki Baks

Ne igraju
Grejson Alen 
– 11 poena, 3.5 skoka.

Boston Seltiks

Ne igraju
Robert Vilijams – 10 poena, 10 skokova.

Viđenje utakmice

Zajedničko ovim ekipa u poslednje vreme jeste što su u sjajnoj formi i što su pregazili Bulse. Ovde su ogromne kalkulacije u pitanu, verujemo da nijedna od ekipa ne želi da se sastane sa Netsima, pa tako nije pogodno uopšte biti drugi i imati vrlo verovatno direkatn duel sa njima. Pitanje je kako će izgledati i jedni i drugi na parketu, ali smo videli da Janis i drugari i ne prave velike računice, pa bi mogli baš na njih u plej-ofu ukoliko večeras odnesu pobedu, a veliki su faovriti obzirom da je Boston sinoć igrao, te odneo pobedu. Uz Janisa bi prednost mogli imati Lopez pod košem, obzirom da dobro širi u napadu, te daje veliku raznolikost igri Milvokija, kao i Holidej i Midlton koji su konstantno tu, i kao napadačke opcije mogu mnogo toga da pruže protiv Seltiksa koji su dobrim delom oslabljeni u reketu neigranjem Vilijamsa, dok je tu drugi Vilijams koji ga sasvim solidno menja, ali mu nedostaje visine. Sa druge strane, sve se svodi na Tejtuma i Brauna koji su sjajni u poslednje vreme, što se da videti po rezultatima, pa verujemo da bi oni mogli i večeras tako da odigraju, te uz Smata koji je odličan na obe strane terena da naprave eventualno iznenađenje i odnesu pobedu.

Toronto Reptors

Upitni
OG Anunobi – 17.5 poena, 5.5 skokova.

Filadelfija Seventisiksersi

Ne igraju

Matijas Tibul – 6 poena, 2.5 skoka.

Viđenje utakmice

Kao što smo rekli u prethodnoj najavi, tako mislimo i ovde. I jedni i drugi mogu da ciljaju protivnika i mogu da naprave bum nekim porazom. Pitanje je koliko i Reptorsi žele pobedu, obzriom da bi se onda po trenutnom rankingu baš ukrstili sa Filom. Da li to žele, pitanje je isto koliko i za večeras, da li žele pobedu i skoro siguran duel sa njima. Ovako bi možda mogli da ukrste sa Bostonom ili Milvokijem, ali verujemo da je u tom triu ipak najmanje bolan Boston. Sijakam i Vanvlit će svakako predvoditi ekipu i večeras, pa verujemo da bi oni i mogli da poguraju do poebede, plus na sve to ne igra Tibul koji je prava napast. Sa druge strane, Harden i Embid ne znamo šta žele. Embid svakako da juri MVP priznanje, kao da mu je samo to u glavi i samo o tome razmišlja, pa verujemo da će on igrati bez pardona i večeras, dok ne mislimo tako za Hardena. Glavni X faktor bi mogao biti Heris koji je u odličnoj formi u poslednje vreme.

Nju Orleans Pelikans

Upitni
Jonas Valančiunas
– 18 poena, 11.5 skokova.

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra cele sezone.

Portland Trejl Blejzers

Ne igraju
Didi Louzda– Nebitan za rotaciju.
Dejmian Lilard
– 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija.
Erik Bledso – 10 poena, 3.5 skoka, 4 asistencije.
Jusuf Nurkić – 15 poena, 11 skokova.
Anfri Simons – 17 poena, 4 asistencije.
Džastis Vinslov – 6 poena, 4 skoka.
Džš Hart – 15 poena, 7 skokova, 4 asistencije.

Viđenje utakmice

Pelikansi jure prednost domaćeg parketa bar u doigravanju za devetu poziciju. Mekalum i Ingram bi trebali imati nešto lakši zadatak večeras protiv Portlanda koji je jako slab i ne verujemo da mu može pružiti otpor adekvatan, uz sve to nemaju motiva da igraju osim za što bolju poziciju na draftu.

Minesota Timbervulvsi

Upitni
Patrik Beverli 
– 9 poena, 4.5 skoka, 4.5 asistencije.
Džejden Mekdenijels – 9.5 poena, 4.5 skoka.

San Antonio Spars

Upitni
Loni Voker
– 12 poena, 2.5 skoka.

Ne igraju
Dag Mekdermot – 11.5 poena, 2 skoka.
Dežonte Muri – 21 poen, 8.5 skokova, 9 asistencija.
Džok Lendejl – 5 poena, 2.5 skoka.

Viđenje utakmice

Minesota se hvata za nadu spasa da bi mogla izbeći plej-in na dva kola do kraja i spusti Denver na poziciju u plej-inu. Svakako da će večeras najjače napasti uz njihov trio koji je sjajan u cele sezone, ali u poslednje vreme beleže sjajne partije, pa verujemo da će usled izostanka Marija večeras isto jako udariti i potruditi se da upišu eventaulnu pobedu nad Sparsima. Sa druge strane, Sparsi su u problemu i izgleda da neće imati prednost domaćeg parketa ukoliko budu izgubili večeras, ali bez Marija ne izgleda to najbolje. Moraće drugi da podmetnu leđa te da Keldon iskoči u prvi plan i pogura svoju ekipu do eventualnog iznenađenja i pobede.

Denver Nagets

Upitni
Vlatko Čančar
– 4.1 poen, 1.8 skokova.
Džef Grin – 10 poena, 3 skoka.

Ne igraju
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.
Zek Njanji – 6.5 poena, 3.5 skoka.

Memfis Grizlis

Upitni
Dilion Bruks
– 18.5 poena, 3 skoka.

Ne igraju
Dža Morent – 27.5 poena, 6 skokova, 7 asistencija.

Viđenje utakmice

Denver večeras ima prvu meč loptu za plej-of i njegov direktan nastup. Verujemo da Jokić uz pomoć svojih saigrača (nadamo se da će je biti nekada, pa da je to danas prvo) ipak stići do pobede. Moraće da se probude Gorodn, Baron i Moris ukoliko misle da odmore malo makar u poslednjoj utakmici regularnog dela, obzirom da Jokić igra preko 40 minuta poslednjih par utakmica, te to nikako nije dobro za sam Denver. Sa druge strane, Memfis ima tri utakmice do kraja. Obzirom da je obezbedio sigurno drugo mesto, verujemo da bi moglo doći do određenih promena u večerašnjem sastavu, ali po trenutnom, oni idu samo bez Morenta, te bi mogli i te kako da naškode Denveru večeras i uččine ovaj meč jao interesantnim.

Golden Stejt Voriors

Upitni
Oto Porter
– 8 poena, 6 skokova.

Ne igraju
Stef Kari – 25.5 poena, 5 skokova, 6 asistencija.

Los Anđeles Lejkersi

Upitni
Entoni Dejvis – 23 poena, 10 skokva.
Lebron Džejms – 30 poena, 8 skokova, 6 asistencija.
Rasel Vestbruk – 18.5 poena, 7.5 skokova, 7 asistencija.

Viđenje utakmice

Lejkersi, šta reći za njih. Lebron, Dejvis i Vestbruk su upitni za večeras, te verujemo da bez njih na parketu apsolutno ne mogu ništa protiv jakih Voriorsa. Voriorsi sa druge strane jure treću poziciju na tri kola do kraja. Neophodna im je pobeda da se ne bi izjednačili sa Dalasom, te verujemo da će Pul i Klej istupiti kao glavni košgeteri večeras, uz pomoć Grina mogu opet spustiti Lejekrse na nisku lestvicu i upisati preko potrebnu pobedu koja bi dobrim delom značila i obezbeđivanje treće pozicije.