Izostanci

Izostanci, 15. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2022 00:00
Izostanci, 15. april
Izostanci, 15. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Klivlend Kavalirs

Upitni
Džeret Alen – 16 poena, 11 skokova.

Atlanta Hoks

Upitni
Bogdan Bogdanović – 15 poena, 4 skoka, 3 asistencije.

Ne igraju
Lu Vilijams
– 6 poena, 2 asistencije.
Džon Kolins 
– 16 poena, 8 skokova.

Viđenje utakmice

Dva mlada pleja NBA lige služe kao ofanzivni motori svojih timova, a svaka šansa za pobedu počinje i završava se ograničavanjem baš njih dvojice, te verujemo da će to biti prioritet obe ekipe u defanzivi. Tu je po nama u blagoj prednosti Klivlend koji na poziciji bek-ap pleja ima Ronda koji je kud i kamo iskusniji od Rajta, ali isto tako i Bogdana koji nije primarni plej, te je i pod znakom pitanja za večreas. Neko naše mišljenje jeste da će na Jangu celu utakmicu biti Okoro koji je neverovatan defanzivac, te mislimo da bi i te kako mogao da zaustavi Janga večeras i ograniči ga u svakom pogledu, te da Hoksi imaju veliki problem sa organizacijom igre. Dok Atlanta nema nijednog odbrambenog igrača na perimetru koji bi mogao da se drži Garlanda, a on prosečno beleži 24 poena i 8 asistencija protiv Hoksa ove sezone. Jang je jedan od najgorih odbrambenih igrača u NBA, tako da očekujte da Garland napadne taj duel kad god dobije. Veliki problem za Hokse može biti i to što vrlo verovatno Kolins neće igrati ukoliko on sam ne kaže da je spreman zbog povrede stopala, te i prsta. Dok, sa druge strane, Alen je najavio da je spreman da se žrtvuje za svoju ekipu i da odigra utakmicu i ako nije sto posto spreman, te verujemo da je to veliki dupli posao za Kapelu pod košem, obzirom da Galinari nije neko ko bi mogao da čuva Moblija niti Alena.

Los Anđeles Klipers

Upitni
Luk Kenard
– 12 poena, 3 skoka, 2 asistencije.

Ne igraju
Kavaji Lenard
– Nije igrao ove sezone.

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju
Zajon Vilijamson – Ne igra cele sezone.

Viđenje utakmice

Iako postoji mnogo talenta u ovoj poslednjoj utakmici, očekujte da će lopta biti u rukama Džordža i Mekoluma kada bilo koji tim očajnički traži da postigne poene. Džordž je izgledao dobro u svom kratkom povratku nakon problema sa ligamentom lakta, povrede koja ga je izbacila više od tri meseca. On ima defanzivnu prednost nad Mekolumom u ovom meču i verovatno će dobar deo vremena biti na Mekolumu i Brendonu Ingramu. Mekolum je takođe bio sjajan u svojoj prvoj utakmici plej-ina. Nakon što je služio kao druga opcija Damijanu Lilardu u poslednjih osam godina plej-ofa, Mekolum sada konačno može da igra alfa ulogu. Ukoliko se njih dvojica budu mučila sa postizanjem poena, sve će se svesti na druge opcije u napadu, što su kod Pelikansa Valančiunas i Ingram koji i te kako obećavaju, a to smo videli protiv Sparsa kada su obojica bila preko 20 poena, te verujemo da to mogu i večeras. Dok sa druge strane Klieprsi moraju dase uzdaju u Džeksona i Morisa koji se nisu pokazali baš najbolje protiv Vulvsa u utakmici broj jedan plej-ina, pa ne znamo pta očekivati. X faktor u ovom meču bi mogao biti Džouns iz Pelikansa, koji igra nestvarnu odbranu i može da čuva bilo kog igrača na parketu, te verujemo da će dobar deo vremena biti na Džordžu večreas.