Izostanci

Izostanci, 16. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2022 00:00
Izostanci, 16. april
Izostanci, 16. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Dalas Maveriks

Ne igraju
Tim Hardvej
– 14.4 poena, 3.7 skokova.
Frenk Ntlikina – 5 poena, 2 asistencije.
Luka Dončić – 28.5 poena, 9 skokova, 9 asistencija.

Juta Džez

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Dalas ima prednost domaćeg terena protiv Jute u ovoj seriji, ali je pitanje koliko će moći i da održi to, obzirom da imaju veliki, zapravo ogroman hendikep u vidu neigranja Luke Dončića. Branson i Dinvidi bi trebali da budu rpevodnici ekipe Mavsa na večerašnjem meču protiv Jute, te bi se na njih i svodila igra, dok sa druge strane verujemo da Snajder ima sigurno rešenje samo za njih dvojicu, obzirom da oni deluju kao jedini pravi napadači u ovom timu Dalasa. Sa druge strane, Mičel će imati dosta prostora u napadu, obzirom da Dalas nema nekog specijalistu za odrabnu koji je Mičelov nivo ,te da bi mogao da ga zaustavi, te se postavlja pitanje i ko će ga čuvati. Interesantno će biti u reketu gde će Kleber i Pauel imati pune ruke posla sa Goberom. Svakako, po nama je blagi favorit Juta zbog neigranja Dončića, ali videli smo tokom regularnog dela sezone da je Dalas igrao odlično i u trenucima kada je Dončić bio povređen, pa ne treba čuditi ukoliko iznenade danas.

Memfis Grizlis

SVI IGRAJU!

Minesota Timbervulvsi

Upitni
Taurin Prins 
– 7.5 poena, 3.5 asistencije.

Viđenje utakmice

Memfis je igrao sjajno, a večeras su kompletni u plej-ofu, jedva čekamo da gledamo ovaj duel dve mlade ekipe. Sa jedne strane, Morent i Bejn će predvoditi napad Memfisa, pa verujemo da uz podršku Bruksa i Džeksona mogu da nađu put do laganih poena, pogotovo što smo videli da Minesota nije tako sjajna defanzivna ekipa. Sa druge strane, trio Vulvsa je sjajan. Doduše, Tauns je imao loše veče protiv Klipersa, ali ih to nije koštalo pobede, pa verujemo da će večeras tražiti šansu, al će napsram sebe imati Adamsa koji je sjajn defanzivac. Moraće da pronađu napadački ritam Edvards i Rasel ukoliko misle da odnesu večeras pobedu. X fator bi za Vulvse mogao biti ludi Beverli, koji je sjajno odigrao protiv Klipersa, dok sa druge strane, možemo gledati ka Adamsu i defanzivi protiv Taunsa.

Filadelfija Seventisiksersi

SVI IGRAJU!

Toronto Reptors

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Sjajan duel ove dve ekipe. Filadelfija je puna motiva, dovela je Hardena samo zbog ovog juriša na prsten. Pitanje je u kakvoj je on formi, obzirom da je na kraju regularnog dela bio u jako lošoj, pa se postavlja pitanje koliko će moći večeras protiv jako dobrih defanzivaca Reptorsa, gde pre svega mislimo na Anunobija i Barnsa. Embid je u neverovatnoj formi bio, dok večeras naspram sebe neće imati jako centra, već pokretnog Sijakama i vrlo verovatno udvajanje, pa verujemo da će deliti i pasove. Sa druge strane, Sijakam i Vanvlit predvode napad Siksersa, ali će Vanvlit vrlo verovatno imati Tajbula na sebi, koji u većini slučajeva luta u odbrani i trči kao muva bez glave, ali se isplaćuje trenutno, samo da li će River to trpeti u plej-ofu. X faktor za Filadelfiju leži u Maksiju večreas. Sjajno je igrao regularni deo, pa se nadaju da bi u njemu mogli tražiti razliku, dok u Reptorsima gledamo ka Trentu koji je sajajan napadački, pa bi on mogao da bude tu neka treća opcija u napadu koja i te kako ume da zatrpa koš protivniku.

Golden Stejt Voriors

SVI IGRAJU!

Denver Nagets

Ne igraju
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.
Fakundo Kampaco – 5 poena, 3.5 asistencije.

Viđenje utakmice

Voriorsi ulaze sa velikom nadom da mogu do prstena ove sezone, obzirom da su napokon kompletni. Nadaju se da će Kari naći svoj ritam i prepoznatljivu formu pretvoriti u pobede u samom plej-ofu pa i večeras protiv Nagetsa. Uz Kleja i Grina deluje i te kako izvodljiov. Pitanje koje se postavlja, ko će čuvati Karija. Pa Gordon, vrlo verovatno. On im je glavni defanzivac i biće zadužen za njega, ali ipak mislimo da će Grin naći rešenje da Karija oslobodi nejga. Sa druge strane, svi znamo da je Jokić glavna uzdanica Nagetsa kroz celu sezonu, pa verujemo da će tako biti i večreas, ali ukoliko misle da odnesu pobedu moraće da se uključe apsolutno svi igrači kako bi mogli da pariraju sjajnim Voriorsima. Uz Jokića, Barton i Gorodon moraju košgeterski da se istaknu, kao i mOris koji će imati Pejtona na sebi, pa će mu biti teže da organizuje igru, što opet dolazimo do toga da je Jokić sve u Denveru. X faktor za Voriorse bi mogao biti Vigins, obzirom da će sva odbrana biti usmera ka Kariju i Klejau, dok kod Denvera mora cela klupa da proradi kako bi imali neke šanse protiv Voriorsa večeras.