Izostanci

Izostanci, 17. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2022 00:00
Izostanci, 17. april
Izostanci, 17. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Majami Hit

Upitni
Dvejn Dendmon –  6 poena, 6 skokova.
Markif Moris – Ne igra na nivou od Jokićeve vaspitne.

Atlanta Hoks

Upitni
Džon Kolins – 16 poena, 8 skokova.

Ne igraju
Lu Vilijams
– 6 poena, 2 asistencije.
Klint Kapela 
– 11 poena, 12 skokova.

Viđenje utakmice

Majami je u ovoj utakmici i seriji veliki favorit. Prvi su na Istoku, možda se nisu skupili cele sezone i nisu imali vremena da se uigraju, ali su nedelju dana odmora od utakmica imali, te verujemo da su sklopili kockice na treninzima. Batler je neko ko ih predvodi, te uz Hiroa i Laurija mogu da naprave pravu pometnju u napadu Hoksa, obzirom da su sve sjajni defanzivci, kao i Adebajo. Adebajo će imati nešto lakši posao danas, obzirom da Kapela ne igra, te će protiv Kungvua igrati. Dok će Batler imati posla sa hanterom koji se pokazao kao ozbiljan igrač. Sa druge strane, najviše se očekuje od Janga i Bogdana, ma da verujemo da će ekipa Majamija naći rešenje za njih. X faktor Hoksima bi mogao biti povratak Kolinsa koji nije igrao od povrede prsta, pa verujemo da bi mogao napraviti određene promene u samoj igri i koncepciju na koju je verujemo opet Hit spremio adekvatnu odbranu, obzirom da znamo Rajlija i Spolstru.

Boston Seltiks

Ne igraju
Robert Vilijams – 10 poena, 10 skokova.

Bruklin Nets

Ne igraju
Džo Heris – 11.3 poena, 4 skoka.
Ben Simons – Nije igrao za Netse.

Viđenje utakmice

Jako interesantan duel nas očekuje. Imaćemo dva ključna duela večeras. Jedan je duel Tejtuma i Durenta gde ćemo vrlo verovatno gledti pravi revolveraški obračun ova dva neverovatna košgetera. Tejtum je bio u sjajnoj formi, ali posle odmora od nedelju dana, pitanje je kako to izgleda. Verujemo da je svima prijala pauza, ali takmičenje je uvek drugačije. Durent je nešto manje odmora imao, ali je igrao protiv Kavsa gde je pružio jednu kompletnu partiju i upisao 25 poena i 11 asistenicja, na šta nismo toliko navikli od njega. Drugi duel je Braun i Irving. Braun je pre svega jedan jako pametan košarkaš, pa verujemo da u napadu i te kako može da parira Irvingu, dok je u odbrani sigurno bolji. Irving je u napadu neprikosnove, ima sjajne kretnje tela i teško ga je čuvati, ali će prvenstveno imati Brauna na sebi, ali isto tako i Smarta koji je glavni kadnidat za najboljeg defanziva. Uz loše povike sa tribina, moraće Irving da se bori i sa njima. X faktor na ovoj utakmici bi mogao biti Tajs. Obzirom da Vilijams neće igrati, a da je Tajs neko ko ume i te kako da iskoristi prostor, te da i proigra saigrače, on uz Horforda može da napravi pravi bum u reketu Dramondu i da to bude prava prednost Bostona večeras.

Milvoki Baks

SVI IGRAJU!

Čikago Buls

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Da krenemo od činjenice da Bulsi nijedanputa nisu bili ni blizu da dobiju Milvoki ove sezone. Dovoljno govori o tome kako Baksi igraju. Na sve to, sada im je pun i reket, u vidu Lopeza i Ibake, pa je pitanje koliko će Vučević imati prostora za postizanje poena. Janis, Midlton i Holidej će predvoditi svoj tim u napadu, a videli smo da i te kako umeju biti ubojiti kada ih krene, te se ne bi trebalo dovoditi u pitanje pobeda nad Bulsima večeras. Sa druge strane, Lavin igra svoju prvu utakmicu večeras u plej-ofu. Pitanje je kako će to izgledati, obzirom da neki pregore u tim momentima, ali videli smo primer Edvardsa koji ne hajde za to i gazi. Demar će pored njega svakako imati ogroman broj poseda lopte, pa će biti i interesantno videti njega večeras koliko može da pruži protiv moćne odbrane Baksa. Suma sumarum, Milvoki je ogroman favorit.

Finiks Sans

Upitni
Lendri Šamet
– 8 poena, 2 skoka.

Ne igraju
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.

Nju Orleans Pelikans

Upitni
Zajon Vilijamson – Ne igra cele sezone.

Viđenje utakmice

Finiks Sansi su pokazali u regularnom delu koliko su moćna ekipa, te verujemo da Buker, Pol i kompanija su imali dovoljno odmora kako bi se odmorili i uigrali verovatno dodatne akcije za plej-of. Na leđima upravo Bukera i Pola se očekuje da večeras odnesu pobedu. No, sa druge starne su odlični Pelikansi koji su pokazali koliko su ozbiljna ekipa kroz plej-in, te da sa njima šale nema. Ingram je zablistao u plej-inu, te verujemo da bi mogao nastaviti sa sjajnim partijama, i ako će naspram sebe imati verovatno Mikala Bridžesa koji je odličan defanzivac. Mnogo se očekuje od Mekaluma koji je odličan košgeter i napokon ima glavnu ulogu u timu. X faktor za Finiks bi trebala biti dužina klupe, ali pre svega mislimo na Kamerona Džonsona, dok u Pelikansima Valančiunas i Herbat Džouns mogu da odskoče i te kako, i da naprave ogromne probleme Sansima. Suma sumarum, Sansi su ozbiljni favoriti, ali ne treba tek tako otpisati Pelikanse.