Izostanci

Izostanci, 24. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2022 00:00
Izostanci, 24. april
Izostanci, 24. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Čikago Buls

SVI IGRAJU!

Milvoki Baks

Upitni
Džordž Hil 
– 6 poena, 3 skoka.

Ne igraju
Kris Midlton – 20 poena, 5.5 skokova, 5.5 asistencija.

Viđenje utakmice

Čikago je u prethodnoj utakmici demoliran od strane Milvokija. Demar i Lavin moraju da spreme adekvatan odgovor večeras. Pre svega mislimo na Lavina koji u ovom plej-ofu nije prepoznatljiv u odnosu na početak sezone. Ne može da pogodi apsolutno ništa i to je ogroman hendikep za Bulse, obzriom da postiže nekih 17 poena prosečno u ovoj seriji. Za jedno košgetera to je jako malo. Pitanje koje se postavlja jeste da li mogu Vučević i Demar sami na svojim leđima da iznesu teret ove utakmice protiv oslabljenih Baksa. Moraju da nađu rupu nastalu izostankom Midltona. Sa druge strane, Janis je odigrao solidan prethodni meč, ma da ga je završio ranije zbog razlike koju su stekli Baksi tokom utakmice. Baksi ukoliko ponove prethodnu partiju, nemaju od čega da strahuju. X faktor za Bulse bi mogao biti Karuso ukoliko se poklope kockice i on postigne neke neočekivane poene večeras.

Denver Nagets

Ne igraju
Džamal Muri – Nije igrao ove sezone.
Majkl Porter mlađi – 9.9 poena, 6.6 skokova, 1.9 asistencija.

Golden Stejt Voriors

SVI IGRAJU!

Viđenje utakmice

Denver nema rešenje za Voriorse i pitanje je da li će uopšte uspeti da im ikako pariraju večeras. Sve nade su u Nikoli Jokiću od kojeg i mi očekujemo najviše i da nekako pogura svoju ekipu do pete utakmice u seriji, kako ne bi bila takozvana metla. Denver kako bi pobedio, pre svega je neophodna dobra partija Bartona, Morisa i Gordona koji su nestali u plej-ofu i ne znamo da li su uopšte videli problem u sebi, obzirom da ga svi drugi vide. Sa druge strane, Voriorsi nemaju zime jer imaju toliko ubitačnu petorku da je prosto nezamislivo i deluje nemoguće zaustaviti svih pet igrača u napadu, dok u odbrani tako igraju da pomisliš kako nisu sa ove planete. Sve je jako lepo sinhronizovano da to deluje kao da su godinama zajedno, a ne kao da su u regularnom delu u toj petorci odigrali možda jednu utakmicu zajedno ukupno. X faktor bi mogli biti Moris, Gorodon i Barton ako se porbude danas.

Atlanta Hoks

Upitni
Klint Kapela 
– 11 poena, 12 skokova.

Ne igraju

Lu Vilijams– 6 poena, 2 asistencije.

Majami Hit

Upitni
Bam Adebajo – 19 poena, 10 skokova.
Markif Moris – 7.5 poena, 2.5 skokova.
Pi Džej Taker – 7.5 poena, 5.5 skokova.
Kajl Lauri – 13.5 poena, 4.5 skoka, 7.5 asistencija.

Viđenje utakmice

Atlanta je u prethodnom meču iznenadila Majami, pa verujemo da će i večeras po istom receptu napasti Hit Bogdan i Jang kao predvodnici i rukovoditi sjajnim napadom Hoksa. Na sve to im se vraća Kapela što mnogo znači u samom reketu, a videli smo kako kroz sezonu on i Kolins funkcionišu i to izgleda sjajno. Sa druge strane, Hit je kolektivno loše odigrao prethodni meč, pa verujemo da će Spolstra postrojiti svoje vojnike, te da će Batler i Hiro predvoditi napad Hita večeras. X faktor u ovom meču bi mogao biti Adebajo koji je u ovoj seriji toliko loš, da prosto deluje neprepoznatljiv na parketu, ali večeras bi se to moglo promeniti.

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju
Zajon Vilijamson
– Ne igra cele sezone.

Finiks Sans

Ne igraju
Dario Šarić – Ne igra čitave sezone.
Devin Buker – 27 poena, 5 skokova, 5 asistencija.

Viđenje utakmice

Videli smo u prethodnom duelu da Pelikansi i te kako mogu parirati Finiksu. Ingram i Mekalum su sjajni i pokazuju da zaista nisu slučajno ovde gde jesu. Bore se sjajno kao tim, Džouns je sjajan u defanzivi. Sa druge strane, Mikal je odigrao solidno prethodnu utakmicu, Pol je doktorsi odigrao sa 28 poena i 14 asistencija, ali nijednom izgubljenom loptom što je fascinantno. Biće ovo paklen duel večeras, a X faktor vidimo u Valančiunasu koji je u poslednje dve utakmice jako zatajio sa poenim, te će morati mnogo bolje i više da pruži ako misli da njegaova ekipa može doći do pobede.