Izostanci

Izostanci, 19. oktobar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2022 00:00
Izostanci, 19. oktobar
Izostanci, 19. oktobar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Detorit Pistons

Ne igraju:

Marvin Begli
Alek Burks
Ajzea Livers

Orlando Medžik

Ne igraju:

Markel Fulc
Geri Heris
Džonatan Ajzak
Mo Vagner

Viđenje utakmice

Prva utakmica na programu večeras u kojoj se sastaju dve mlade ekipe i ekipe koje bi mogle da naprave određena iznenađenja kroz sezonu. Pistonsi sa jedne strane imaju par iskusnih igrača u vidu Bojana Bogdanovića, Alek Burks, Nerlans Noel. Dok sa druge strane, Orlando se i te kako fokusirao na mlade igrače koji imaju ogroman potencijal. Večeras na terenu možemo očekivati utakmicu na veliki broj poena, obzirom da obe ekipe preferiraju više napad, no odbranu. Iz Detroita bi istakli Bogdanovića i Kaningema koji će po svemu sudeći imati najveći deo poseda u svojim rukama, dok sa druge strane gledamo ka Kolu Entoniju i Frencu Vagneru koji imaju lepu reputaciju iz prethodne sezone. Imaćemo i duel prvog i petok pika ovogodišnjeg NBA drafta u koje će biti sve oči uprte.

Indijana Pejsers

Ne igraju:

Danijel Tajs

Vašingron Vizards

Ne igraju:

Kori Kispert

Viđenje utakmice

Indijana u ovu sezonu ulazi sa Halibartonom kao okosnicom mladog tima za budućnost, dok sa druge strane iskusni Bil predvodi Vašington i ove sezone. Indijana je puna elana predvođena mladim igračima u ovoj sezoni. Duarte, Briset i Smit i te kako imaju talenta i verujemo da su tokom leta i te kako napredovali, dok na drugoj strani nema previše mladih igrača koji bi mogli imati veliku ulogu obzirom da Bil, Porzingis i Kuzma imaju glavnu reč u ovom timu, te će od njih najviše i zavisiti.

Atlanta Hoks

Ne igraju:

Bogdan Bogdanović

Hjuston Rokets

Ne igraju:

Džejsin Tejt

Viđenje utakmice

Hjuston u ovu sezonu ulazi sa igračima velikog potencijala, pre svega misleći na Šenguna, Grina i Smita koji je bio treći pik na ovogodišnjem NBA draftu i od kog se očekuje da mnogo pokaže već u prvoj sezoni. Sa druge strane, Atlanta je imala sjajno leto dovevši Marija iz Sparsa. Iskusna petorka Hoksa je ovde u velikoj prednosti u odnosu na mlade Roketse, te Jang i Marej čine sjajan bekovski tandem koji za veći deo lige deluje nezaustavljivo. Ovo bi mogla biti utakmica na veliki broj poena, obzirom da obe ekipe igraju napadačku košarku.

Majami Hit

Ne igraju:

Viktor Oladipo
Omer Jurceven

Čikago Buls

Ne igraju:

Lonzo Bol
Zek Lavin

Viđenje utakmice

Duel dve ekipe koje pretenduju na sam vrh istočne konferencije i koje sigurno u svojim planovima imaju napad na titulu. Majami na svom terenu sa jako iskusnom petorkom i predvodnikom u vidu Batlera deluje nepobedivo kod kuće, ali će sa druge strane biti Demar Derozan koji bi uz Vučevića kao drugu opciju u napadu mogao i te kako da zapreti Majamiju. Verujemo da će se osetiti nedostatak Lavina i Bola u Čikagu, dok sa druge strane mislimo da Majami i te kako može dugačkom klupom pokriti izostanak Jurcevena i Oladipa.

Bruklin Nets

Ne igraju:

Set Kari
Džo Heris
Ti Džej Voren

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju:

Kira Luis

Viđenje utakmice

Netsi su ovog leta uspeli da ostave okosnicu ekipe na okupu, te uz Simonsa i Vorena koji je pomalo zaboravljen, mogli biti ozbiljan pretendent za titulu. Durent i Irving su svakako okosnica ekipe koja uz pomenutog Simonsa i Onila u prvoj petorci deluje defanzivno jako potentno, te bi Pelikansi mogli imati muke večeras. Pelikansi sa druge strane predvođeni Ingramom i Mekalumom, uz povratak Zajona i te kako mogu biti ekipa koja bi mogla napasti gornji deo Zapadne konferencije i prva četiri mesta koja vode u plej-of i daju domaći teren. Biće ovo jedan jako interesantan duel u kom će detalji odlučivati pobednika.

Toronto Reptors

Ne igraju:

Kem Birč
Kris Bušer
Oto Porter

Klivlend Kavalirs

Ne igraju:

Riki Rubio
Dilan Vilander

Viđenje utakmice

Reptorsi, kao i Kavsi u ovu sezonu ulaze sa najvišim ambicijama . Toronto je zadržao svoju prvu petorku na okupu, te ta “smol-bol” postava svakome može zadavati ogromne probleme u ligi, pa tako i Kavsima. Kavsi su pre mesec dana napravili trejd u kom su dobili Mičela, prvu zvezdu Jute, koji bi uz Garlanda mogao da čini sjajan bekovski duo za najviše domete. Biće ovo jedna sjajna utakmica za gledanje u kojoj su obe ekipe željne dokazivanja.

Memfis Grizlis

Ne igraju:

Dilion Bruks
Deni Grin
Džeren Džekson
Zair Vilijams

Njujork Niks

Ne igraju:

Kuentin Grejms

Viđenje utakmice

Memfis je prethodne sezone pokazao da je ozbiljna ekipa, ali nisu uspeli da urade nešto više usled povrede Morenta, ali i ruku na srce, protiv sjajnih Voriorsa nisu imali preterano velike šanse u plej-ofu. Morent i ove sezone predvodi ovu mladu ekipu, te se očekuje da uz Bejna i Džeksona to bude jedna od ekipa koja bi gađala najviše ciljeve. Sa druge strane, neugodni Niksi, što sami sebi, tako i svojim navijačima. Pojačali su se na mestu pleja Džejlenom Bransonom, ali to možda nije tako dobra akvizacija, obzirom da su Niski tim kojima treba jedan superstar, obzirom da ga nisu pronašli u Beretu i Rendlu. Videćemo kako će funkcionisati ova ekipa koju predvodi Tibodo. Suma sumaru, biće ovo jedan pravi spektakl večeras.

Minesota Timbervulvs

Ne igraju:

Erik Pašal

Oklahoma Siti Tander

SVI IGRAJU

Viđenje utakmice

Minesota je napravila ogroman trejd u toku leta za Rudija Gobera, te su izjavili kako su hteli svakako jednog kvalitetnog visokog igrača da dovedu kako bi ga uparili sa Taunsom. Uspeli su u toj nameri, samo je pitanje do koje mere će oni biti efikasni u napadu, obzirom da nisu preterano šuterski potentna ekipa. Sa druge strane, mladi Tanderi koje i ove godine predvodi Aleksander uz Gidija. Očigledno je da Oklahoma razigrava i razvija mlade igrače za budućnost, ali i da deluje kao ekipa koja bi dogodine mogla dovesti Venbajnamu, mlado čudo iz Francuske. Minesota je definitivno ovde ogroman favorit.

San Antonio Spars

SVI IGRAJU!

Šarlot Hornets

Ne igraju:

Lamelo Bol

Viđenje utakmice

Sparsi su ove godine definitivno trejdom Marija rešili da tankuju kako bi eventualno pokupili sa drafta Vemnbajnamu, te se tu jedino nazire svetla tačka ove ekipe. Oni će biti predvođeni Keldonom i Purtulom, te od njih treba očekivati i najveći deo poena. Sa druge strane, Šarlot počinje sezonu bez Lonzo Bola sa Rozirom na startnom pleju. Ne bi trebali da imaju prevelikih problema sa Sparsima, ali izostanak iz ekipe Bola i Bridžesa koji je suspendovan do daljeg zbog maltretiranja žene, može predstavljati ozbiljan problem sa ovu ekipu.

Juta Džez

Ne igraju:

Udoka Azabuki

Denver Nagets

SVI IGRAJU.

Viđenje utakmice

Juta je ušla u proces ribildinga, te će ove sezone glavne uzdanice biti Markanen i Sekston koji su tu završili trejdom iz Klivlenda. Oni su se nadali da će do početka sezone uspeti da trejtuju Konlija, Klarksona i Bizlija, ali im to nije još uvek pošlo za rukom. Sa druge strabe, Jokić predvodi ekipu Denvera ove sezone uz Murija i Portera kao povratnike, te se po nekim analizama nalaze kao drugi pretendenti za titulu na samom kraju. Verujemo da će oni večeras ipak biti veliki favoriti u odnosu na Jutu, pogotovo što su Muri i Porter žejni igre, te verujemo da će oni najviše i napadati večeras.

Finiks Sans

Ne igraju:

Džej Krauder
Lendri Šamet

Dalas Maveriks

Ne igraju:

Davis Bertans
Frenk Nitilkina

Viđenje utakmice

Polufinale Zapadne konferencije u kom su Maveriksi u sedmom meču, na gostovanju, odneli ubedjivu pobedu za plasman u finale Zapada. Sansi nisu menjali ekipu tokom leta, te ne treba napominjati da Buker i Pol imaju glavnu reč, ali predstavlja problem komunikacija Ejtona i Montija Vilijamsa, jer po rečima centra Fniksa, oni nisu imali nikakvu komunikaciju sve do početka trening kampa. Sa druge strane, Maveriksi predvođeni sjajnim Lukom i novim pojačanjima u vidu Vuda i Megija mogu da naprave veliki iskorak u odnosu na prethodnu sezonu, samo ukoliko se kockice slože, pa tako i večreas. Biće ovo jedan jako interesantan duel za gledati, pre svega zbog poraza Sansa u polufinalu Zapadne konferencije.

Sakremento Kings

Ne igraju:

Kigan Muri

Portland Trejlblejzers

Ne igraju:

Geri Pejton
Trent Votford

Viđenje utakmice

Ozbiljan posao je uradio Portland tokom leta, te je možda napokon doveo adekvatna pojačanja Lilardu kako bi mogao biti ozbiljniji kandidat za plej-of. Pojačanja u vidu Grenta i Pejton, koji su pre svega odlični odbrambeni igrači, mogu i te kako da pomognu Blejzersima da naprave iskorak u tom pogledu, kao i u pogledu same igre. Sa druge strane, Kingsi su lišeni pomoći Murija, ovogodišnjeg novajlije koji je u letnjoj ligi pokazao ogroman potencijal, ali su Foks i Sabonis tandem koji bi i te kako mogao da napravi pravi dar mar na parketu večeras. Mogla bi ovo biti jedna utakmica na veliki broj poena.