Izostanci

Izostanci, 28. oktobar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2022 00:00
Izostanci, 28. oktobar
Izostanci, 28. oktobar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Detorit Pistons

Ne igraju:

Marvin Begli
Alek Burks

Atlanta Hoks

Ne igraju:

Bogdan Bogdanović

Viđenje utakmice

Hoksi su u prethodnom kolu dobili Pistonse, pa verujemo da bi eventualno i večeras tako moglo biti. Pistonsi se oslanjaju samo na Bogdanovića i Kaningema, ali za nešto više, večeras će im biti neophodno da se i ostali igrači uključe. Sa druge strane, Kolins igra sjajno na startu sezone, te uz Murija i Janga to izgleda jako lepo na parketu, a na prethodnom meču su delovali nezaustavljivo za Pistonse, pa ukoliko takvu partiju ponove, neće biti zime.

Šarlot Hornets

Ne igraju:

Lamelo Bol
Teri Rozir

Orlando Medžik

Ne igraju:

Markel Fulc

Geri Heris
Džonatan Ajzak
Džejlen Sags
Mo Vagner

Viđenje utakmice

Što se tiče ove utakmice, Šarlot jeste favorit, ali Orlando i te kako ima potencijal koji će u nekom trenutku da bljesne, a mi mislimo da bi to možda moglo i večeras biti. Šarlotu fali Lamelo, dok Hejvard i Ubre pitanje da li mogu sami da poguraju svoj tim ka eventualnoj pobedi. Sa druge strane, Vagner, Paolo i Kol Entoni su željni pobede, pa verujemo da će pokušati večeras sve što je u njihovoj moći kako bi eventualno došli do prve pobede ove sezone.

Klivlend Kavalirs

Ne igraju:

Darius Garland
Riki Rubio

Boston Seltiks

Ne igraju:

 

Viđenje utakmice

Klivlend je bez Garlanda malo poljuljan na mestu pleja, ali to nije smetalo Mičelu da u prethodnom meču upiše pobedu. Mobli i Alen rade sjajan posao ispod koša, pa je teško zamisliti kako bi Horford mogao sam protiv njih dvojice večeras. Sa druge strane, najviše se naravno očekuje od Brauna i Tejtuma, pa verujemo da će oni biti prioritet odbrani Kavsa kako bi upisali eventualnu pobedu nad sjajnim Seltiksima, koji su u ovu sezonu ušli sjajno.

Filadelfija Seventisiksers

SVI IGRAJU.

Toronto Reptors

Ne igraju:

Oto Porter

Viđenje utakmice

Uh, Reptorsi su na prethodnoj utakmici odneli pobedu, ali je pitanje da li to mogu večeras da ponove protiv Filadelfije. Harden igra sjajno, za nešto više od 22 minuta na parketu ima 21.5 poen prosečno, dok Embid još uvek traži formu, ali kako bi upisali eventualnu pobedu večeras, moraju se uključiti i igrači sa klupe. Sa druge strane, kolektivna igra Toronta i širina koju imaju u napadu preovladava igrom, pa je tako mnogo teško izdvojiti jednog ili dva igrača koja bi odskočila, obzirom da u svakom momentu može biti neko drugi, pa je samim tim i ekipama jako teško da ih brane.

Indijana Pejsers

Ne igraju:

Danijel Tajs

Vašington Vizards

SVI IGRAJU.

Viđenje utakmice

Indijana ima potencijal, ali ne i iskustvo koje je neophodno da se dobijaju utakmice. Haliburton i Hild igraju sasvim korektno, te od njih više ne može da se traži, ali kako bi upisali večeras eventualnu pobedu, moraju da se uključe i drugi igrači. Sa druge strane, Vizardsi igraju odlično predvođeni triom Bil-Kuzma-Porzingis, te deluje da su našli zajednički jezik, pa u svkoj utakmici mogu da urade nešto više. Svakako da su večeras apsolutni favoriti, ali nikada ne treba otpisati mlade Pejserse.

Njujork Niks

Ne igraju:

Kuentin Grejms

Milvoki Baks

Ne igraju:

Pet Konaton
Džo Ingls 
Kris Midlton

Viđenje utakmice

Branson-Beret-Rendl igraju odlično, te verujemo da kada budu “čučnuli” zajedno, to može biti paklen trio koji bi mogao opasan haos da napravi u ligi. Branson jeste taj predvodnik koji im je trebao, samo, večeras će naspram sebe imati Holideja koji je sjajan defanzivac, pa je pitanje koliko će to moći da ispolji i da povede svoju ekipu ka eventualnoj pobedi. Sa druge strane, Holidej kao broj dva, Janis kao broj jedan i enigma za svaku odbranu. Pogotovo što se igra u Medison Skver Garden u kom svi igrači obožavaju da igraju, pa tako i Janis od kog večeras očekujemo još jednu sjajnu partiju i da povede svoju ekipu do eventualne pobede.

Los Anđeles Lejkers

Ne igraju:

Rasel Vestbruk
Tomas Brajant
Denis Šruder 
Kol Svinder

Minesota Timbervulvs

Ne igraju:

Ostin Rivers
Luka Graca
Kajl Anderson

Viđenje utakmice

Lejkersi igraju očajno, a tako i deluju, a možda je večeras došlo vreme i za prvu pobedu. Lebron igra odlično i u svojoj 20. sezoni, pa moraju malo da proigraju i igrači pored njega, a ne samo Dejvis. Imaju očajnih 25% šuta za tri poena, pa je pitanje koliko uz takve procente mogu da ugroze Vulvse. Što je interesantno, mogu. Vulvsi su jedna od ekipa koja ima veliki problem sa odbranom, i ako se to u prvi mah ne vidi, ali usled dva tornja, Gober-Tauns, uvek nekako igrač jedan ostane sam u napadu, pa bi to možda Lejkersi boljim protokom mogli da iskoriste. Sa druge strane, nikako Vulvsi da uhvate pravi ritam, pa se pitanje postavlja koliko će biti produktivni večeras protiv loših Lejkersa, te da li će Edvards i Tauns napokon zajedno proraditi i napraviti iskorak u ovoj sezoni.

Čikago Buls

Ne igraju:

Lonzo Bol

San Antonio Spars

Ne igraju:

Devin Vazel

Viđenje utakmice

Čikago je jedno od prijatnijih iznenađenja predvođeni Demarom koji opet igra u neverovatnom ritmu, te to sjajno koriste Nikola i Levin koji ga prate u stopu. Sa druge strane, Sparsi deluju kao legija stranaca na parketu, ali šta očekivati drugo od ekipe koja nema ni glavu, ali ni rep. Veliki su favoriti Bulsi ovde, pa tako mislimo da eventualno usled velike razlike, možda mogu dobiti i igrači sa klupe više šanse.

Juta Džez

Ne igraju:

Geri Pejton
Trent Votford

Denver Nagets

SVI IGRAJU.

Viđenje utakmice

Moćna Juta na otvaranju sezone i sve što se nije očekivalo, desilo se, a to su pobede. Markanen igra sjajno, te uz Klarksona i Konlija ovo izgleda sjajno, baš kao što smo rekli, niko nije očekivao. Sa druge strane, Nagetsima je jedan igrač samo u fokusu, a to je moćni Nikola Jokić koji opet igra na MVP nivou, dok ostali vodu nose. Naravno, kako bi eventualno pobedili Jutu moraće i ostali da se uključe, ozbiljnom da je Juta pokazala da ima sve osnove za sjajnu sezonu punu iznenađenja.

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju:

Brendon Ingram

Finiks Sans

Ne igraju:

Džej Krauder
Lendri Šamet

Viđenje utakmice

Pelikansi igraju odlično, te su u prethodnom kolu pobedili Dalas oslabljeni neigranjem Ingrama, dok se čeka informacija da li će Zajon nastupati večeras. Pitanje je koliko bi onda stvarno mogli samo sa Mekolumom i Jonasom pod košem da ugroze Sanse. Sa druge strane, Sansi su razmontirali Voriorse, te pokazali da su i te kako ozbiljna ekipa na koju treba računati i u borbi za prsten ove  sezone , pa tako i večeras da eventualno na krilima Bukera i Krisa Pola upišu eventualnu pobedu.

Hjuston Rokets

Ne igraju:

Bruno Fernando
Alperen Šengun

Portland Trejl Blejzers

Ne igraju:

Geri Pejton
Trent Votford
Dejmian Lilard

Viđenje utakmice

Hjuston igra koliko mu protivnik dopušta, pa tako Grin i Porter nemaju baš mnogo prostora za divljanje, kao što bi voleli, obzirom da samo od njih dolazi napad Hjustona, što je ogroman problem za samu ekipu. Sa druge strane, Portland je u prethodnom meču ostao bez Lilarda, bar na dve nedelje obzirom da je povredio zadnju ložu, pa verujemo da će usled njegovog izostanka iskočiti Grent i Anfri kao glavne napadačke opcije od kojih se očekuje najviše.