Izostanci

Izostanci, 30. oktobar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.10.2022 00:00
Izostanci, 30. oktobar
Izostanci, 30. oktobar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Los Anđeles Klipers

Ne igraju:

Robert Kovington
Kavaj Lenard

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju:

Brendon Ingram
Dejšon Denijels
Kajra Luis 

Upitni:

Herb Džouns
Zajon Vilijamson

Viđenje utakmice

Klipersi večeras dočekuju Pelikanse u velikom hendikepu, te je pitanje da li može Džordž uz ekipu pobediti Zajon i Mekaluma. Po svemu sudeći, Zajon bi trebalo da se vrati na parket, pa se postavlja pitanje koliko mogu Klipersi. Džordž je svakako uzdanica, ali obzirom da će na njega biti fokusirana odbrana, verujemo da bi ipak mogao neko iz druge senke da iskoči, kao što je Vol. Sa druge strane, ako Zajon nastupa, definitivno je glavna uzdanica Pelikansa u napadu usled izostanka Ingrama, a verujemo da će uz njega Mekalum pokazati košgeterski instikt, kao što to inače zna da uradi.

Boston Seltiks

Ne igraju:

Danilo Galinari

Robert Vilijams

Vašington Vizards

Ne igraju:

Kori Kipset
Delon Rajt

Viđenje utakmice

Seltiski će nakon teškog poraza na domaćem terenu od Kavsa u petak, gde su izgubili u produžetku ugostiti Vizardse. Džejson Tejtum i Džejlen Braun ubacili su po 32 poena, dok je Markus Smart postigao 11 poena, no to nije bilo dovoljno da se pobede Kavsi. To je bio drugi uzastopni poraz za Seltikse, koji će tražiti da se vrate na pravi put. Seltiksi treba da se zaoštre u defanzivi, gde dozvoljavaju protivnicima da šutiraju u proseku 48,5 , dok nasuprot tome, bili su odlični u napadu, postižući u proseku 117,6 poena pri šutu od 48,4 odsto. U međuvremenu, Vizardsi nailaze na težak poraz u svom poslednjem meču, gde su izgubili na svom terenu protiv Pejsersa. Uprkos porazu, Bredli Bil se još jednom istakao kao vođa tima sa 31 poenom, Porzingis je dodao 22 poena, dok je Kajl Kuzma upisao 18 poena. Vizardsima je neuobičajeno nedostajalo u defanzivi, pošto su dali 127 poena. Vizardsi drže protivnike na 43.1% šuta iz igre, pa verujemo da će to Tejtumu i Braunu predstavljati problem.

Klivlend Kavalirs

Ne igraju:

Darius Garland
Riki Rubio

Njujork Niks

Ne igraju:

Kuentin Grejms

Viđenje utakmice

Kavsi su u solidnom ritmu, te predvođeni Mičelom i Lavertom su pobedili Seltikse i tako pokazali ozbiljnost obzriom da su bili veliki znak pitanja pred sam start sezone, a to mislimo na Garlanda i Mičela, ali obzirom da smo videli da Mičel može i “sam” funkcionisati, verujemo da bi samo dolaskom Garlanda to bilo dosta bolje, no večeras će on voditi kolo. Sa druge strane, Rendl i Beret će imati ogroman problem, pa mislimo da pored tornjeva u Kavsima neće moći tek tako do poena. Biče ovo jedna sjajna utakmica gde će viti na par lopti cela utakmica.

Detorit Pistons

Ne igraju:

Marvin Begli
Alek Burks

Golden Stejt Voriors

Ne igraju:

Dante Divićenco
Andre Iguadala
Klej Tompson

Viđenje utakmice

Detorit igra simpatičnu košarku na krilima Kaningema i Bojana, ali je pitanje da li oni mogu protiv sjajne defanzive Voriorsa. Pitaju se najviše Vigins i Grin koji će dati sve snage na njihovo zaustavljanje, dok u napadu znamo šta možemo iščekivati, Kari i dalekometna paljba, dok usled izostanka Kleja verujemo da će Vigins i Pul uzeti veći broj šuteva, što bi trebalo da rezultira i većim brojem poena.

San Antonio Spars

Ne igraju:

Devin Vazel
Džeremi Sohan
Džejson Ričardson

Minesota Timbervulvs

Ne igraju:

Luka Graca

Viđenje utakmice

Sparsi imaju interesantnu ekipu koja svakako može da iznenadi, pa tako i Vulvse koji još uvek nisu pronašli ritam. Večeras bi mogli Edvards i Tauns malo napadački da se više aktiviraju, obzirom da su neoubičajeno “tihi” na startu ove sezone, te ne deluje kao da cvetaju ruže u Vulvsima. Sa druge strane, bez par igrača Sparsi nemaju puno šansi, ali Džonson i Purtul i te kako mogu da iznenade.

Indijana Pejsers

Ne igraju:

Davis Bertans
Frenk Ntlikina

Orlando Medžik

Ne igraju:

Markel Fulc
Geri Heris
Džonatan Ajzak
Džejlen Sags
Mo Vagner
Kol Entoni

Viđenje utakmice

Dalas je ovde ogroman favorit na papiru, ali Paolo i Vagner imaju šta da kažu, pa tako verujemo da neće otići bez borbe iz Teksasa. Sa druge strane, Dončić je, kao što smo rekli u prethodnom tekstu, van forme. Još uvek ne pogađa odlučujuće šuteve što njegovu ekipu košta pobeda ove sezone. Verujemo da će večeras u Vuda on biti glavni adut i da neće kao protiv Oklahome ispustiti prednost od 15 razlike u poslednjoj deonici.

Finiks Sans

Ne igraju:

Džej Krauder
Lendri Šamet
Finiks Hjuston

Hjuston Rokets

Ne igraju:

Bruno Fernando
Erik Gordon

Viđenje utakmice

Velika enigma su Snasi, ali večeras ne bi trebalo da imaju problema. Buker i Pol će večeras biti lišeni pomoći Ejtona, ali verujem oda neće to biti veliki problem protiv oslabljenog Hjustona. Sa druge strane, Roketsi su veoma neuspešni ove sezone. Nije to baš tako bajno kao što su mislili da će biti sa Grinom i Smitom, već totalno obrnuto. Porter je jedini igrač u ekipi koji je konstantan, dok to za Grina ne možemo reći, obzriom da uzima velike brojeve šuteva uz jako loše procente što se daleko odražava na ekipu.

Los Anđeles Lejkers

Ne igraju:

Huan Toskano Anderson
Tomas Brajant
Denis Šruder 
Kol Svinder

Denver Nagets

SVI IGRAJU.

Viđenje utakmice

Da li je vreme za prvu pobedu Lejkersa? Pa teško, Nagetsi su ipak veći kolektiv. Džejms jeste glavna uzdanica, dok je Dejvis daleko od onog starog, pa im je neophodna pomoć sa klupe. Sa druge strane, Nagetsi igraju na krilima Nikole Jokića, pa verujemo da će Porter i Mari večeras uz njega upisati eventualnu pobedu. Jeste da je Džejms naoštren da odnese pobedu, pogotovo što su već upisali jedan poraz protiv Nagetsa, ali smo videli da nemaju nikakvo rešenje za Jokića i igru Denvera, pa verujemo u Denver i večeras.