Izostanci

Izostanci 5. novembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.11.2022 00:00
Izostanci 5. novembar
Izostanci 5. novembar

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Dalas Maveriks

Upitni:

Terens Ros

Ne igraju:

Markel Fulc
Džonatan Ajzak
Mo Vagner
Geri Heris
Kol Entoni

Sakramento Kings

Upitni:

Diaron Foks

Viđenje utakmice

Utakmica koju će odlikovati eksplozivnost i brzi napadi, te mnogo poena na obe strane parketa. Kingsi se nadaju povratku Foksa koji bi i te kako značio ekipi u ovom meču. On je prvi košgeter ekipe, te se osetio jako njegov izostanak, pa bi uz eventualni povratak on mogao uz Sabonisa biti glavna uzdanica, ali isto tako i odigrao na svežinu, pa ubacio veći broj poena. Sa druge strane, Paolo igra sjajnu sezonu, te se od njega očekuje još jedna 20+ utakmica, a obzirom da uz sebe ima Vagnera koji je raspoložen takođe, oni mogu prirediti jedno lepo iznenađenje kao protiv Voriorsa i odneti pobedu večeras.

Šarlot Hornets

Upitni:

Teri Rozir

Ne igraju:

Lamelo Bol
Kodi Martin
Gordon Hejvord

Bruklin Nets

Ne igraju:

Ben Simons
Kajri Irving
Ti Džej Voren

Viđenje utakmice

Ko zna šta se sve dešava unutar zidina Bruklin Netsa, ali jedno je sigurno, a to je da Irving i Simons kao jedni od najboljih igrača neće nastupiti večeras, te će sve biti u rukama Kevina Durenta. Čovek koji je maksimalno izvukao na prethodnoj utakmici od svoje ekipe, očekuje se da to uradi i večeras, obzirom da je lišem pomoći Irvinga. Ukoliko Hornetsi nađu rešenje za njega, a recimo da je to jako teško, biće im neophodni ostali igrači raspoloženi za igru, a tu ciljamo na Nika Klakstona koji igra sjajno. Sa druge strane, Ubre ima takođe sve u svojim rukama, pa verujemo da bi to mogao da iskoristi protiv najgore odbrane u ligi, s toga gledamo ka njegovom košgeterskom učinku večeras.

Nju Orleans Pelikans

Ne igraju:

Brendon Ingram

Atlanta Hoks

Upitni:

Trej Jang

Ne igraju:

Bogdan Bogdanović

Viđenje utakmice

Pelikansima se vratio Ingram, te se odmah to osetilo na ekipi koja je mnogo lagodnije igrala, ali isto tako i na manjem broju poena Zajona i Mekaluma. Pitanje je da li njih trojica mogu da dele jednu loptu, obzirom da je svima neophodna i da su takvi tipovi igrača. No, večeras bi Zajon trebao da ima mnogo više lopte u rukama obzirom da će naspram sebe imati dosta slabije fizičkog Kolinsa, te viskog Kapelu koji ne bi trebalo da mu mogu parirati fizički. Sa druge strane, upitan je Jang, ali ukoliko on ne igra, sve ide u ruke Muriju koji se i te kako dobro ume snalaziti na mestu pleja kada Janga nema, možda čak i bolje, pa da profitiraju Kolins i Kapela pod košem uz eventualne mis-meč situacije nakon pika.

Njujork Niks

Ne igraju:

Mičel Robinson

Boston Seltiks

Ne igraju:

Danilo Galinari
Robert Vilijams

Viđenje utakmice

Klasik. Tejtum i ekipa su sinoć imali jako neugodan meč, ali su ponovo pokazali kvalitet u samoj završnici te odoleli Bulsima i odneli pobedu. Naravno, Tejtum je bio glavni košgeter, te se uz njega i te kako istakao Brogdon, ali je pitanje koliko su umorni i koliko bi mogli da pruže protiv Niksa večeras koji su malo uspeli da zategnu odbranu. Sa druge strane, Niksi su sinoć takođe imali utakmicu, pobedili su Filadelfiju, ali su ostavili i solidan utisak u odbrani, obzirom da su sveli maksija na samo 35% šuta iz igre. Branson i Beret su bili prvi košgeteri, dok je Furnije zakazao. Suma sumarum ,dve umorne ekipe od prethodne večeri, pa ostaje da vidimo da li će biti raspoređena minutaža, ili će se igrati do zadnje kapi krvi na obe strane parketa kod oba trenera.

Milvoki Baks

Ne igraju:

Pet Konaton
Džo Ingls 
Kris Midlton

Oklahoma Siti Tander

Ne igraju:

Aleksej Pokuševski

Viđenje utakmice

Milvoki je nastavio da igra na krilima Janisa i Holideja, te još uvek nemaju poraz ove sezone, ali to ne znači da večeras Oklahoma to ne može da promeni, obzirom da su već znali iznenaditi. Janis je svakako glavna uzdanica i teško da Oklahoma ima način njega da zaustavi, dok sa druge strane će sve oči biti uprte u Aleksandera koji je sjajan, ali verujemo da bi Holidej, kao jedan od najboljih odbrambenih igrača lige mogao ipak njega da spusti na manji broj poena nego inače, te tako donese eventualnu pobedu svom timu.

Hjuston Rokets

Ne igraju:

Džabari Smit
Bruno Fernando
Džejsin Tejt

Minesota Timbervulvs

Ne igraju:

Luka Graca
Rudi Gober

Viđenje utakmice

Hjuston je očigledno najgora ekipa lige, te se to primeti uz divljanje na terenu, pa se ne može mnogo očekivati od Grina i Portera, koji će biti lišeni pomoći Smita večeras. Sa druge strane, Vulvsima je neophodna pobeda večeras kako bi malo stali na noge, obzirom da su u lošem nizu, ali i brine forma Rasela kao i Gobera koji na poslednje 3 utakmice nije prešao 10 poena. No večeras će biti lišeni pomoći Gobera koji je ušao u protokole lige zbog Korone. pa ostaje da vidimo kako će izgledati Vulvsi bez njega na parketu.

Denver Nagets

Ne igraju:

Zeke Njanji

San Antonio Spars

Ne igraju:

Romeo Lengford
Ajzea Robi

Viđenje utakmice

Sve oči će biti uprte u Nikolu Jokića koji mora da povede svoj tim do eventualne pobede, obzirom da sve ide preko njegovih leđa, no ukoliko ga Meloun bude malo odmarao danas protiv Sparsa, mogao bi Porter u Gordona i te kako da odskoči večeras. Sa druge strane, Džonson je alfa i omega, ali naspram sebe će imati Gordona koji je sjajan defanzivac, pa ne treba od njega očekivati večeras previše.

Finiks Sans

Ne igraju:

Džej Krauder

Portland Trejl Blejzers

Upitni :

Dejmian Lilard

Ne igraju:

Geri Pejton

Viđenje utakmice

Bilo je čupavo na prethodnoj utakmici, ali je uz sumnjiv pogodak, Grent doneo pobedu Portlandu nad Finiksom sa  zvukom sirene. Neće ostati dužni Sansi njima večeras, te se očekuje da Buker pruži mnogo bolju partiju negoli prethodn, te da bude pokretač svoje ekipe ka eventualnoj pobedi. Sa druge strane, Lialrd bi trebao da se vrati na parket, što automatski znači da Simons i Grent imaju manje poseda lopte u svojim rukama, pa verujemo da će i sam tok utakmice biti mnogo drugačiji, te odnos odbrane Sansa pomeren prema Lilardu koji je svakako najbolji košgeter u Portlandu.