Izostanci

Izostanci, 28.mart

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 00:00
Izostanci, 28.mart
Izostanci, 28.mart

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišiti slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Atlanta Hoks

Izostanci:

Onjeka Okongvu 50%
Trej Jang OUT
Ejdžej Grifin OUT
Džejlen Džonson OUT
Kobi Bafkin OUT

Boston Seltiks

Izostanci:

Džru Holidej 50%
Al Horford 50%
Ksavijer Tilman 50%

Džejden Springer 50%

Viđenje utakmice

Kakvu smo utakmicu ovih ekipa gledali pre tri večeri! Atlanta je stigla do istorijskog preokreta, nakon što je već bila prežaljena na poluvremenu. Siguran sam da Seltiksi spremaju osvetu večeras, iako bi mogli biti oslabljeni ne igranjem dva bitna visoka igrača. U tom slučaju Tejtum, koji je prošlu utakmicu brojao do 37 poena, će krenuti meč kao četvorka, a Diandre Hanter će biti zadužen za njega veći deo večeri. Atlanta je u borbi za što bolju poziciju pred plej-in turnir, te će pokušati da prirede novo iznenađenje večeras, ovaj put pred svojom publikom.

Treja Janga nema već mesec dana na terenu, a Atlantinog kandidata za “MIP” trofej, Džejlena Džonsona, četiri utakmice. Njihovim izostankom kreirana je nova hijerarhija u timu, pa je sigurno zanimljivo baciti pogled na to kako su među igračima raspoređeni poeni u prethodne četiri utakmice:

Dižonte Mari – 26,5 poena
Diandre Hanter – 17,5 poena
Bogdan Bogdanović – 16,5 poena
Gerison Metjuz – 14 poena
Klint Kapela – 13 poena
Bruno Fernando – 12,3 poena
Vit Krejči – 10,3 poena

Ovu utakmicu moći ćete da pratite na kanalima Arena Sport televizije, tačnije na kanalu Arena Premium 1, sa početkom od 00:30 časova. Čitav program Arene možete pogledati ovde.

Milvoki Baks

Izostanci:

Janis Adetokumbo 90%
Kris Midlton 90%
Mardžon Bušamp 90%
Patrik Beverli 50%

Nju Orleans Pelikans

Izostanci:

Hoze Alvarado OUT
Brendon Ingram OUT
Dejson Danijels OUT

Viđenje utakmice

Ovo će biti duel dve ogromne sile i dva igrača koja su lideri po broju postignutih poena iz reketa ove sezone – Janisa Adetokumba i Zajona Vilijamsona. Ne sumnjam da će sve prštati od kontakta i da će obojica hteti da se dokažu u toj priči o najdominantnijim igračima današnjice. Zanimljivo je da Janis u karijeri beleži 36.4 poena i 12 skokova u 5 utakmica protiv Zajona, a da je prošle godine protiv Pelikansa zabeležio 50 poena, u utakmici u kojoj Zajon nije igrao. Motiva neće manjkati ni ostalim igračima, pošto i jednima i drugima pobeda znači za doigravanje, tako da očekujemo odličnu utakmicu.

Što se izostanaka bitnih poentera tiče, tu u prvi plan iskače Brendon Ingram. Dugoruki napadač gostiju nije nastupio na prethodne 3 utakmice, a pored očekivano većeg poenterskog učinka Vilijamsona, posebno se do sada istakao Si Džej Mekolum. Evo poena igrača Pelikansa u pomenute tri utakmice:

Si Džej Mekolum – 25,3 poena
Zajon Vilijamson – 23 poena
Trej Marfi treći – 12,3 poena
Nađi Maršal – 11,3 poena
Herbert Džouns – 11 poena
Hoze Alvarado – 9,7 poena
Jonas Valančunas – 9 poena
Leri Nens – 6,3 poena