Izostanci

Izostanci, 29. mart

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 00:00
Izostanci, 29. mart
Izostanci, 29. mart

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Šarlot Hornets

Izostanci:

Lamelo Bol OUT
Set Kari OUT
Kodi Martin OUT
Mark Vilijams OUT
Davis Bertans 75%

Golden Stejt Voriors

Izostanci:

Džonatan Kuminga OUT
Dario Šarić OUT

Viđenje utakmice

Šarlot je nakon 5 uzastopnih poraza, zabeležio iznenađujuću pobedu protiv Kavsa, što je dovoljna opomena Golden Stejtu da iako Hornetsi ne jure nikakvo mesto, mogu da iznenade. Brendon Miler, drugi pik Hornetsa, igra sve bolje kako ulazimo u završnicu, te je na poslednje dve utakmice zabeležio po 31 poen i 24 poena. Puno očekujem i od Micića i Pokuševskog, koji sada već imaju standardnu minutažu i ulogu, pa je red da nastave da napreduju u svakom smislu. Voriorsima je svaki meč kao finale, tako da će njihova želja i pristup biti maksimalan, što smo mogli videti na utakmici protiv Orlanda. Stef Kari je za svoje standardne odigrao dve loše poenterske partije, pa je možda večeras vreme da to ispravi.

 

Indijana Pejsers

Izostanci: svi dostupni

 

Los Anđeles Lejkers

Izostanci:

Kristijan Vud OUT
Džared Vanderbilt OUT
Gejb Vinsent OUT
Lebron Džejms 50%
Entoni Dejvis 50%

Viđenje utakmice

Pre samo par dana, ove dve ekipe su odigrale utakmicu na skoro 300 poena, a da li i večeras očekujemo nešto slično? Sve ide tome u prilog, jer su ovo timovi koji igraju na poen više, Indijana postiže najviše poena u čitavoj ligi, a Lejkersi su na poslednjih 5 mečeva redom postizali 136, 101, 150, 128 i 136 poena. Lebron i Dejvis su sada već tradicionalno upitni pred svaki meč, ali očekujem da jedan od njih sigurno zaigra. Lebron ima hroničnih problema sa levim člankom i teško da će do kraja sezone biti na 100% mogućnosti zbog toga, ali jasno je da će morati da igra na većini utakmica. Poslednjih 10 utakmica bez Lebrona u timu Lejkersa, Dejvis prednjači sa prosekom od 28.8 poena, a iza njega su Rasel (22.4) i Rivs (20).

Orlando Medžik

Izostanci: svi dostupni

Los Anđeles Klipers

Izostanci: svi dostupni

Viđenje utakmice

Baš kao što je Nju Orleans na Zapadu, tako je Orlando na Istoku tiho i neprimetno dobar i zauzima respektabilno peto mesto. Bitno je naglasiti da mlada ekipa Orlanda ne igra efikasnu i brzu košarku, u dnu su lige po broju šuteva i pokušanih trojki na meču, a da recimo imaju najviše izvedenih slobodnih bacanja po utakmici. Klipersi igraju toplo-hladno, i nemaju neki identitet, kako bi rekao Tajron Lu, tako da je za očekivati da se možda prilagode Orlandu i da gledamo malo sporiju utakmicu. Za najboljeg igrača Orlanda, Paola Bankera, bi trebalo da bude zadužen Kavaji Lenard, te je ovo idealna prilika da Kavaji pokaže svoje pomalo uspavane sposobnosti, da zaustavi Bankera i da pruži odličnu partiju na oba kraja parketa.

Vašington Vizards

Izostanci:

Eugen Omoruji OUT
Lendri Šemet OUT
Tajus Džouns OUT
Bilal Kulibali OUT
Ajzea Livers OUT
Rišon Holms OUT

Detroit Pistons

Izostanci: 

Ozar Tompson OUT
Ajzea Stjuart OUT
Stenli Umud OUT
Tadž Gibson OUT

Simone Fontekio OUT
Kventin Grajms OUT
Kejd Kaningem 50%
Džejden Ajvi 50%

Viđenje utakmice

Sudar poslednje i pretposlednje ekipe Istoka, dva tima sa vrlo tužnim i negledljivim sezonama. Iako je bolnica u obe ekipe, Vašington je na papiru favorit, ali to stvarno ne mora ništa da znači. Teško je prognozirati da li će Kuzma ili Pul odigrati dobro, jer igraju vrlo promenljivo i nestabilno čitavim tokom sezone. Ukoliko Ajvi i Kaningem nastupe, oni će voditi glavnu reč u redovima Detroita, a od ostalih igrača može da iskoči bukvalno bilo ko. Razlog za gledanje ove utakmice mogu biti potencijalni minuti za Tristana Vukčevića u dresu Vizardsa.

Bruklin Nets

Izostanci: 

Kejta Bejts-Diop OUT
Ben Simons OUT
Kameron Džonson OUT
Darik Vajthed OUT
Denis Smit 25%
Noa Klouni 75%

 

Čikago Buls

Izostanci: 

Džulijan Filips OUT
Patrik Vilijams OUT
Zek Lavin OUT
Lonzo Bol OUT
Aleks Karuzo 75%
Ajo Dosunmu 75%

 

 Viđenje utakmice

U poslednjih 10 utakmica, Kem Tomas je na prosecima od 25 poena, 4.6 skokova i 4.2 asistencije. Poenterski on vodi glavnu reč u redovima Netsa, a prate ga Šruder i Bridžes. Netsi više nisu u priči za plej-in, dok bi Čikagu pobeda dosta značila. Da li Derozan može da povuče svoj tim i da nastavi sa dobrom formom, ili će im Bruklin pokvariti planove oko plasmana u plej-in turnir? Očekujem brz meč sa dosta poena, jer tako igraju obe ekipe, a ukoliko Dosunmu ne nastupi, Kobi Vajt će sigurno imati ogroman broj šuteva.

Klivlend Kavalirs

Izostanci:

Taj Džerom OUT
Din Vejd OUT
Karis Levert 50%
Darius Garland 75%
Donovan Mičel 75%

Filadelfija Seventisiksers

Izostanci:

Džoel Embid OUT
Robert Kovington OUT
Deantoni Melton OUT

 

Viđenje utakmice

Filadelfija se baš muči u poslednje vreme, samo 1 pobeda u proteklih 5 utakmica. Maksi maksimalno vuče, ali činjenica je da mu fali pomoći. On je na prosecima od 24 poena i 5 asistencija u poslednjih 10 utakmica. Kavsi važe za vrhunsku odbranu, pogotovo kada je u pitanju zaštita reketa, gde su neprikosnoveni Džeret Alen i Evan Mobli. Realno je da Fila svoju šansu traži preko spoljnih igrača, gde bi recimo Ubre mogao da pruži dobru partiju na oba kraja parketa, ukoliko ga šut za 3 bude služio.

Majami Hit

Izostanci:

Dankan Robinson OUT
Tajler Hiro OUT
Džoš Ričardson OUT
Kevin Lav 75%
Džimi Batler 75%
Kejleb Martin 75%
Haime Žakez 75%

Portland Trejl Blejzers

Izostanci:

Anferni Simons OUT
Malkolm Brogdon OUT
Šejdon Šarp OUT
Robert Vilijams OUT
Tumani Kamara
  OUT
Džeremi Grent 25%
Matis Tajbul 50%
Diandre Ajton 50%

Viđenje utakmice

Ovo je utakmica koju Majami mora dobiti. Nisu u sjajnoj formi, ali igraju protiv ekipe koja ima 8 poraza u nizu i počinje utakmice sa petorkom rukija. Teri Rožir će imati priliku da se iskupi za 3 lošije utakmice koje je vezao, u kojima je trojke šutirao 4 od 18. Nikolu Jovića očekujemo u starnoj petorci, a naspram sebe bi trebalo da ima Džabarija Vokera, momka koji je dosta snažan i igra napornu odbranu, ali u lošoj i neuigranoj timskoj odbrani Portlanda, Jović mora pronaći pukotine preko kojih će doći do poena.

Oklahoma Siti Tander

Izostanci:

Šej Gildžes-Aleksander 25%

Finiks Sans

Izostanci:

Damion Li OUT
Jusuf Nurkić 50%

Viđenje utakmice

Zbog povrede kvadricepsa, Šej Gildžes-Aleksander će najverovatnije propustiti ovaj meč, i to nisu dobre vesti za Oklahomu. Nisu često ove sezone igrali bez njega, svega dva puta, i oba puta su poraženi. Pre dve noći se to desilo protiv Hjustona, tima koji je u najboljoj formi u ligi, gde su Tanderi izgubili nakon produžetka. Zbog svega toga, Sansi su po kladionicama favoriti večeras, iako oni ne blistaju ove sezone. Ipak, uhvatili su određenu formu, te tako imaju 4 pobede u poslednjih pet mečeva, a jedna od njih je i protiv aktuelnih šampiona, Denver Nagetsa. Šejovo mesto u petorci će zauzeti novajlija Kejson Valas, koji svakako ne može zameniti njegov poenterski učinak. To će morati da uradi Džoš Gidi, koji je protiv Roketsa izjednačio svoj rekord karijere (31 poen), kao i Čet Holmgren i ostatak tima.

 

San Antonio Spars

Izostanci: 

Keldon Džonson 50%

Njujork Niks

Izostanci: 

Oudži Anunobi OUT
Džulijus Rendl  OUT
Alek Burks 50%

 

Viđenje utakmice

San Antoni Sparsi su se pokazali kao ekipa koja može da iznenadi i pobedi na papiru jaču tim, kada se to od njih najmanje očekuje. Jasno je da je ovo sezona u kojoj se pobede neće brojati i u kojoj je čitav fokus na razvoju čuda od deteta, Viktora Vembanjame. On može predstavljati glavni razlog da gledate ovu utakmicu, jer nam iz večeri u veče pokazuje zašto je sav taj hajp oko njega bio opravdan. Niksi su ovde veliki favoriti, u poslednjih 10 utakmica imaju samo 2 poraza i hvataju ozbiljnu formu pred doigravanje. Branson je najkonstantniji igrač Niksa ove sezone i to ubedljivo, na prosecima je od 27 poena i 6.5 asistencija i igra sezonu života. U redovima Sparsa, u verovatnom odsustvu Keldona Džonsona, Devin Vasel je poenterski vrlo verovatno najraspoloženiji igrač, a u protekle dve utakmice je ubacio 26 i 31 poen.

Denver Nagets

Izostanci:

Zik Nađi OUT
Vlatko Čančar OUT
Džamal Mari 50%
Nikola Jokić 75%

Minesota Timbervuls

Izostanci: 

Karl Entoni Tauns OUT
Rudi Gober 50%
Entoni Edvards 50%

Viđenje utakmice

Hmm, da li sam iznenađen što Rudi Gober ponovo propušta duel sa Nikolom Jokićem? Ni najmanje. Ovo je svakako derbi večeri i duel za prvo mesto na Zapadu, ali neigranje Edvardsa, Gobera i verovatno Marija bi mogli da malo upropaste doživljaj. Minesota će vrlo verovatno igrati bez 3 glavne zvezde ekipe, pošto je Tauns još uvek povređen, odnosno u procesu oporavka. Ne znači to da će Denver lako doći do pobede, naprotiv, ali sigurno je da su veliki favoriti. Naz Rid i igrači poput Kajla Andersona i Džejdena Mekdanijelsa bi morali da uzmu više šuteva u ovakvoj postavci snaga. U poslednjih 5 odigranih utakmica protiv Minesote, Nikola Jokić je na prosecima od 30 poena, 13 skokova i 7 asistencija.

Juta Džez

Izostanci:

Džordan Klarskon OUT
Džoni Juzang 50%
Lauri Markanen 50%

 

Hjuston Rokets

Izostanci:

Alperen Šengun OUT
Kem Vitmor OUT
Tari Ison OUT
Stiven Adams OUT

Viđenje utakmice

Šta reći i koje reči iskoristiti za formu i igru Hjuston Roketsa u poslednje vreme? 10 pobeda u nizu, samo jedan poraz u mesecu martu. Totalno su preokrenuli sezonu, i to potpuno van svake pameti, nakon povrede Alperena Šenguna. Džejlen Grin igra u transu, i osim ludačkih partija, svaki meč nam pokazuje i neke ludačke poteze na parketu. U poslednjih 10 mečeva je na prosecima od 29.8 poena, 6.5 skokova i 3.9 asistencije. Protiv Oklahome pre dve noći je strpao 37, uz 10 skokova, 7 asistencija i šut iz igre 14 od 24. Jasno je da ovaj niz mora stati nekada, ali da li je to baš realno protiv slabašne Jute, koja nije pobedila 7 utakmica u nizu? Razna čuda su moguća u NBA, to bar znamo.

Sakramento Kings

Izostanci:

Trej Lajls OUT
Kevin Herter OUT
Saša Vezenkov 50%

Dalas Maveriks

Izostanci: 

Džoš Grin OUT
Maksi Kleber 50%
Luka Dončić 50%

Viđenje utakmice

Pratimo stanje povrede i status Luke Dončića pred ovaj meč, jer je to svakako glavni faktor za ovu utakmicu. Ukoliko Luka ne nastupi, jasno je da Dalasu ozbiljno padaju šanse za trijumfom. Kajri Irving je u dresu Dalasa, na 10 utakmica bez Luke, na prosecima od 30.4 poena i 6.6 asistencija. Inače je Dalas pomalo neočekivano počistio Sakramento pre dve večeri, te sam siguran da Kingsi žele osvetu na svom terenu. Tada ni Foks ni Sabonis nisu bili na nivou. Monk je naravno ogromna pretnja sa klupe, a u startnoj petorci Kingsa je i relativno novo lice, Keon Elis, momak koji je tu “upao” nakon povrede Kevina Hertera, koji je verovatno završio ovu sezonu.

Ovu utakmicu možete pratiti direktno na kanalima Arena Sport televizije, na kanalu Premium 1, sa početkom od 03:00 časova. Čitav program Arene možete pogledati ovde.