Izostanci

Izostanci, 30. mart

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2024 00:00
Izostanci, 30. mart
Izostanci, 30. mart

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Nju Orleans Pelikans

Izostanci:

Brendon Ingram OUT
Hoze Alvarado OUT
Dajson Danijels 90%

 

Boston Seltiks

Izostanci:

Džejden Springer OUT

Viđenje utakmice

Utakmica koja ima epitet derbija večeri, i to u vrlo povoljnom terminu, od 22:00 časova. Boston nakon dva šokantna poraza od Atlante želi da se vrati na pobednički kolosek. Sigurno je da im je u cilju da ostanu u dobrom ritmu pred početak doigravanja, u koje ulaze kao prva ekipa, ali realno je da će neke mečeve odigrati opuštenije i u brzini manje. Ne bi me čudilo da pred meč dobijemo informaciju da neki od nosioca igre neće nastupati, sve u cilju odmaranja i boljeg oporavka. Sa druge strane, Nju Orleans itekako ima rezona da igra na maksimumu mogućnosti. Bore se za četvrto mesto Zapada, svaki meč je preloman za potencijalnu prednost domaćeg terena u plej-ofu. Biće zanimljivo videti koga će Seltiksi stavljati na Zajona tokom meča, Horforda kome sigurno fali snage da mu skroz parira, ali važi za jednog od najpametnijih defanzivaca, ili recimo Tilmana i Porzingisa? Zajon u poslednja tri meča beleži 31 poen, 5.7 skokova i 6 asistencija, uz šut iz igre 70%. Zaista monstruozno!

Prenos ovog meča možete pratiti na kanalima Arene Sport, na kanalu Arena Sport 2. Kompletan program Arene pogledajte ovde.

Orlando Medžik

Izostanci:

Geri Heris OUT

Džonatan Ajzak OUT

Memfis Grizlis

Izostanci:

Markus Smart OUT
Derik Rouz OUT
Zaire Vilijams OUT
Juta Vatanabe OUT
Vins Vilijams OUT
Dezmond Bejn OUT
Dža Morent OUT
Santi Aldama 25%
Džon Končar 25%

 

Viđenje utakmice

U Memfisu se nastavlja sve po starom, pola time nije dostupno. Ovo će biti još jedno veče u kome Grilziji nastupaju sa jednim jako tankim rosterom. Memfis je blizu toga da obori rekord kao ekipa čiji su igrači propustili najviše utakmica u jednoj sezoni, što najbolje opisuje ovogodišnji sastav Grizlija. Ipak, Orlando je sinoć igrao jedan jako težak meč protiv Klipersa, dok je Memfis odmarao 2 dana, pa se eventualno tu može pronaći neka nada za pobedom. U odsustvu svih bitnijih igrača, momci poput Dži Dži Džeksona i Lamara Stivensa bi mogli da imaju solidne poenterske partije. Orlando je vezao 3 poraza, doduše protiv ozbiljnih ekipa, pa je večeras vreme da se vade. Memfis je poslednji po prosečnom broju ubačenih poena, a Orlando takođe ne blista u tom segmentu pa sve ukazuje na jedan manje efikasan meč.

Atlanta Houks

Izostanci:

Onjeka Okongvu OUT
Trej Jang OUT
Ejdžej Grifin OUT
Kobi Bafkin OUT
Muhamed Gaje OUT
Džejlen Džonson 50%

Milvoki Baks

Izostanci:

Demijan Lilard OUT
Janis Adetokumbo 90%
Kris Midlton 90%
Mardžon Bušamp 90%
Patrik Beverli 90%

Viđenje utakmice

Kakav raspored za Atlantu, nakon dva meča protiv Bostona, dolazi im Milvoki! Uspeli su Houksi da dođu do dve nestvarne pobede protiv najjače ekipe lige, i sada su u nizu od 4 dobijene utakmice. Milvoki sa druge strane ima 2 poraza, večeras igraju bez Lilarda (zbog ličnih problema), te je jasno da Atlanta ovde nikako nije u podređenom položaju, naprotiv. Meč koji obećava puno poena, jer su obe ekipe u top 5 u ligi kada je u pitanju broj postignutih koševa. Odsustvo Janga u Atlanti se gotovo i nije primetilo u nekim mečevima, jer je lidersku palicu preuzeo Dižonte Mari, koji je na poslednjih 10 mečeva na prosecima od 28 poena, 9.4 asistencije i 5 skokova. Naravno, za protivničke ekipe je uvek pitanje, kako zaustaviti Janisa i njegovu silinu, a to će večeras pokušati Diandre Hanter i Klint Kapela u reketu. Na 5 utakmica bez Lilarda ove sezone, Janis je na proseku od 33 poena. Lilardove šuteve bi mogli da nadomeste i Malik Bizli i Kris Midlton.

Ovaj meč takođe možete pratiti u prenosu televizije Arena Sport, na kanalu Arena Premium 1. Meč počinje u 00:30 časova.