Izostanci

Izostanci, 31. mart

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 00:00
Izostanci, 31. mart
Izostanci, 31. mart

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Denver Nagets

Izostanci:

Zik Nađi OUT
Vlatko Čančar OUT
Džamal Mari OUT
Nikola Jokić IGRA

Klivlend Kavalirs

Izostanci:

Taj Džerom OUT
Din Vejd OUT
Krejg Porter OUT
Karis Levert 90%
Ajzak Okoro OUT

Viđenje utakmice

U vrlo povoljnom terminu po nas (21:30), očekuje nas jedna po svemu sudeći zanimljiva i dinamična utakmica.  Kavsi i Nagetsi su trenutno treći u svojim konferencijama, iako je situacija vrlo gusta, pogotovo na Zapadu. Denver je večeras favorit za pobedu, posebno ako znamo da igraju kući, gde ove sezone imaju skor 29-8. Ipak, ukoliko Mari ne zaigra, Kavsi će sa oporavljenim Mičelom tražiti svoju šansu. Donovan je propustio veći deo marta zbog povrede kolena, a i ono što je igrao, nije baš šuterski blistao. Od 27. februara nije zabeležio partiju od 20+ poena, pa je možda vreme da se to promeni večeras. Kavsi po brojkama važe za jednu od čvršćih i boljih odbrana kada je reket u pitanju, te će Jokić (ukoliko bude igrao), morati dobro da se potrudi.

Prenos ovog meča možete gledati na kanalu Arena Sport 1 Premium. Kompletan program Arene možete pogledati ovde.

Bruklin Nets

Izostanci:

Kejta Bejts-Diop OUT
Ben Simons OUT
Darik Vajthed OUT
Kameron Džonson 50%
Denis Smit 75%

Los Anđeles Lejkers

Izostanci:

Kristijan Vud OUT
Džared Vanderbilt OUT
Gejb Vinsent 50%
Lebron Džejms 50%
Entoni Dejvis 50%

Viđenje utakmice

Ovaj meč bi potencijalno mogao dobro da namuči Lejkerse, koji su naravno favoriti. Netsi ih dočekuju sa 3 pobede u nizu, a u Lejkersima su standardno upitni Dejvis i Lebron. Uvek puno zavisi od toga ko će od njih dvojice igrati, a to je čini se odluka koju uvek donose par sati pre meča, u dogovoru i po nekoj proceni protivnika. Sa druge strane, Denis Šruder će igrati protiv bivšeg tima, sa kojim se možda nije rastao na najbolji način, sudeći po nekim skorašnjim izjavama. Dianđelo Rasel je malo potkačio Šrudera u jednoj izjavi, te sam siguran da će njih dvojica biti posebno motivisani večeras. Naravno, u Netsima poenterski najraspoloženiji je Kem Tomas, sa prosekom od 26.5 poena u poslednjih 10 utakmica.

Vašington Vizards

Izostanci:

Eugen Omoruji OUT
Lendri Šemet OUT
Tajus Džouns OUT
Bilal Kulibali OUT
Ajzea Livers OUT
Rišon Holms 50%
Kajl Kuzma 50%

Majami Hit

Izostanci:

Tajler Hiro OUT
Džoš Ričardson OUT
Kejleb Martin OUT
Dankan Robinson 75%
Nikola Jović 75%

Viđenje utakmice

Nakon duela sa Portlandom u kome su slavili sa nestvarnih 60 poena razlike, Majami ide u goste još jednom na papiru vrlo slabašnom protivniku, Vašingtonu. Vizardsi za razliku od Portlanda imaju petorku sa iskusnim igračima koji su trebali da garantuju malo veći broj pobeda od trenutno sramotnih četrnaest. Ne mogu da zamislim da jedna košarkaški pismena i disciplinovana ekipa poput Majamija izgubi od tima kakav je Vašington, ali lopta je okrugla, sve je moguće. Po dostupnoj statistici, Vizardsi najgore brane pozicije dvojke i trojke u čitavoj ligi, te bi Batler ili recimo Mils i Robinson mogli da budu vrlo efikasni večeras.

Toronto Reptors

Izostanci:

Skoti Barns OUT
Kris Buše OUT
Imanuel Kvikli OUT
Jakob Peltl OUT
Džontej Porter OUT
Očaji Agbađi OUT
Er Džej Beret 50%
Muhamed Gaje 50%

Filadelfija Seventisiksers

Izostanci:

Džoel Embid OUT
Robert Kovington OUT
Deantoni Melton OUT
Tajris Maksi 50%

Viđenje utakmice

Reptorsi su trenutno ekipa sa ubedljivo najgorom formom u čitavoj ligi, i siguran sam da oni samo jedva čekaju kraj sezone. Tim Darka Rajakovića nažalost ima 12 poraza u nizu, i samo jednu pobedu za čitav mart. Po zdravstvenom biltenu je jasno da većina glavnih igrača nije dostupno, što svakako utiče na to da Reptorsi ne mogu nikoga da pobede. Oni nemaju neke posebne talente i mlade igrače pa da se može reći da ih razvijaju i da su zato interesantni za gledanje. Naravno, neko morati igrati, pa će uvek iskočiti poneki zanimljivi igrač. Izvesno je da će Geri Trent voditi glavnu reč i večeras, a njega bi recimo mogao da prati Grejdi Dik, koji je dobio puno slobode u poslednje vreme. Sikseri takođe ne blistaju, sa samo jednom pobedom u poslednjih 5 mečeva, ali ovo zaista moraju dobiti.  Toronto nema neku poziciju na kojoj su posebno “bušni”, jednostavno su kompletno loši, zato bi Tajris Maksi morao da se iskupi za prošli meč na kojem je šutirao 7 od 26 iz igre.

Šarlot Hornets

Izostanci:

Lamelo Bol OUT
Set Kari OUT
Kodi Martin OUT
Mark Vilijams OUT
Aleksej Pokuševski 50%

Los Anđeles Klipers

Izostanci:

Svi dostupni

Viđenje utakmice

Nakon jednog tvrdog i neefikasnog meča koji su odigrali protiv Orlanda, Klipersi će večeras moći da računaju na utakmicu u lakšem ritmu. Ove sezone Šarlot spada u ekipe koje imaju jedan od najlošijih napada, a u odbrani ne blistaju takođe. Pol Džordž bi trebalo da ima povoljan mečap u vidu rukija Brendona Milera, dok će za najefikasnijeg igrača Šarlota, Majlsa Bridžesa, biti zadužen Kavaji Lenard. Od Džejmsa Hardena očekujem jedan meč u kome će nastaviti sjajno da razigrava saigrače i da ostvari 10+ asistencija. Aleksej Pokuševski je zbog bolesti upitan za ovaj meč, a biće zanimljivo videti Vasilija Micića u duelu sa Hardenom, jednim od najboljih bekova lige protekle decenije.

Ovu utakmicu možete pratiti na kanalu Arena Sport Premium 1, sa početkom tačno u ponoć.

Hjuston Rokets

Izostanci:

Alperen Šengun OUT 
Tari Ison OUT
Stiven Adams OUT
Kem Vitmor 75%

Dalas Maveriks

Izostanci:

Džoš Grin OUT
Luka Dončić 50%

Viđenje utakmice

Uf, kakav će spektakl od utakmice ovo biti! Teksaški derbi i pravi revolveraški obračun nas očekuje između ove dve ekipe u sjajnoj formi i sa sjajnim napadima. Za niz Hjustona i njihovog predvodnika Džejlena Grina ne treba više trošiti reči, jednostavno je nestvarno šta su postigli ovi mladi momci u martu. Sa druge strane, Luka je ponovo upitan, ovaj put zbog blažih problema sa kolenom. Zaista bi bilo šteta da propusti ovakav meč, verujem će stisnuti zubi i igrati, ako baš ne bude problema na zagrevanju ili treningu. Ukoliko Luka ne igra, jasno je, glavnu reč će voditi Kajri Irving, koji je u odličnoj formi u poslednje vreme. Bez Luke, Dante Egzum bi trebalo da zauzme njegovo mesto u petorci. Kladionice kažu da je Dalas favorit, ali zaista mislim da je krajnji ishod ovde teško predvideti.

Minesota Timbervulvs

Izostanci:

Karl Entoni Tauns OUT
Džordan Meklaflin OUT
Rudi Gober 90%
Entoni Edvards 90%

Čikago Buls

Izostanci:

Džulijan Filips OUT
Patrik Vilijams OUT
Zek Lavin OUT
Lonzo Bol OUT

Aleks Karuzo 50%
Ajo Dosunmu 50%

Viđenje utakmice

Minesota je trenutno prva ekipa na Zapadu, dokazali su svoju moć u pobedi protiv Denvera, i noćas će imati ulogu ogromnog favorita protiv Čikaga. Bulsi se muče, samo jedna pobeda u poslednjih 5 utakmica, a Karuzo i Dosunmu su vrlo upitni za ovaj meč. Derozan će imati nezgodan mečap u vidu Džejdena Mekdanijelsa i Naza Rida, oni će sigurno pokušati da mu zagorčaju veče, ali ako Demar uđe u seriju, jasno je da tu nema puno pomoći. Ipak, na mnogo drugih pozicija Bulsi su u inferiornom položaju, pogotovo na centru gde će Vučević igrati protiv Rudija Gobera. Entoni Edvards je na prosecima od 24.7 poena, 7 skokova i 5.8 asistencija u poslednjih 10 utakmica, i deluje da će odbrana Čikaga ozbiljno da se namuči sa njim.

Njujork Niks

Izostanci:

Oudži Anunobi OUT
Džulijus Rendl  OUT
Mičel Robinson 50%
Alek Burks 75%
Ajzea Hartenštajn 75%

Oklahoma Siti Tander

Izostanci:

Šej Gildžes-Aleksander 50%

Viđenje utakmice

Zbog izvesnog odsustva Šeja večeras, ovo je meč u kome bi možda mogli da vidimo iznenađenje. Jasno je da je Oklahoma bolji tim od Niksa ove sezone, ali Tanderi bez svog glavnog igrača jednostavno nisu baš ta ekipa koja pobeđuje sve redom. Niksi imaju dobru sezonu takođe, šokantni poraz od Sparsa bi mogao da ih natera da odigraju energičnije i bolje večeras. Donte Divinćenzo je u strašnoj formi u poslednje vreme, prosečno daje 24 poena u proteklih 5 utakmica. Džejlen Branson je odigrao neverovatnu partiju protiv San Antonija, u kojoj je postigao 61 poen, uz čak 47 šuteva! Odbrana Oklahome naravno neće to dopustiti, ali on će do svojih brojki vrlo verovatno doći na ovaj ili onaj način. Mislim da je ovo sjajan meč za ispratiti, ne nužno na veliki broj poena, ali sa košarkom koja će ličiti na onu koju gledamo u plej-ofu!

San Antonio Spars

Izostanci:

Keldon Džonson OUT
Džeremi Sohan OUT

Golden Stejt Voriors

Izostanci:

Dario Šarić OUT
Džonatan Kuminga 50%
Klej Tompson 50%

Viđenje utakmice

Na prvu, reklo bi se da je Golden Stejt ovde popriličan favorit, ali u praksi to možda ne bude tako, pogotovo ako ne zaigraju Klej i Kuminga. Sparsi imaju 3 pobede u nizu i već smo apsolvirali da je teško prognozirati kako će odigrati i da li će izgledati potpuno neozbiljno ili će odigrati onako kako Greg želi. I oni će biti oslabljeni odsustvom dva bitna igrača, ali to Vembanjamu ne sprečava da odigra novi monstruozan meč. Da mu ne bude prijatno na parketu, potrudiće se Drejmond Grin, koji nastavlja da uvećava svoju kolekciju prljavih poteza iz meča u meč. Stefa čekamo sa nekim bolesnim brojkama i recimo partijom od 10 trojki već dugo, iako isporučuje svoje, nije nas već neko vreme počastio suludom utakmicom u njegovom stilu. Sa druge strane, Devin Vasel igra u odličnom ritmu, te će izvesno uzeti dobru porciju šuteva noćas.

Sakramento Kings

Izostanci:

Trej Lajls OUT
Kevin Herter OUT
Malik Monk
OUT
Saša Vezenkov 50%

Juta Džez

Izostanci:

Džordan Klarkson OUT
Lauri Markanen OUT
Džon Kolins OUT

Viđenje utakmice

Nevolje u Sakramentu baš kad im vreme nije. Kevin Herter zbog povrede i operacije ramena propušta ostatak sezone. Malik Monk se povredio protiv Dalasa u duelu sa Lukom Dončićem i prognozirano je da će propustiti 4 do 6 nedelja. To znači da će on Kingsima u ovoj sezoni ponovo biti dostupan samo ako naprave neki uspeh u plej-ofu. Monk je igrao brutalnu sezonu i verovatno je zavredio zvanje najboljeg igrača sa klupe. Dosta će ove povrede oslabiti Kingse, koji su već pali u formi, a i na tabeli, gde su trenutno osmi na Zapadu. Na ruku im ne ide ni raspored u aprilu, te je ovaj meč protiv Jute apsolutni must win. Džezeri ne znaju za pobedu već osam utakmica, a i bitni igrači im večeras neće nastupati. Juta ima jednu od gorih odbrana spoljnih pozicija u ligi, pa će Foks imati prostora za svoje prodore i šuteve sa poludistance. Ako Kingsi ovo ne dobiju, deluje mi da će se loše provesti u ostatku regularne sezone.