Izostanci

Izostanci, 1. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 00:00
Izostanci, 1. april
Izostanci, 1. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Šarlot Hornets

Izostanci:

Lamelo Bol OUT
Set Kari OUT
Kodi Martin OUT
Mark Vilijams OUT
Aleksej Pokuševski 25% (update)
Vasilije Micić 50% (update)
Nik Ričards 50%

Boston Seltiks

Izostanci:

Džejlen Braun OUT
Kristaps Porzingis IGRA
Džejden Springer IGRA

Viđenje utakmice

Ovo je u najavi jedan lagan meč za Boston. Šarlot je sinoć igrao protiv Klipersa i relativno lako izgubio. Micić je zabeležio 10 poena i 13 asistencija, ali se baš ispromašivao u prvom poluvremenu. Očekuje se povratak Pokuševskog na parket. U Bostonu upitni Braun i Porzingis, što se uklapa u onu priču da odmaraju nosioce i pokušavaju da razigraju igrače sa klupe. Ko je gledao meč Bostona i Nju Orleansa u subotu, video je kako Boston izgleda kada se uozbilji i kada krenu sa svojom igrom u tranziciji i baražnom paljbom. Tada su u trećoj četvrtini dodali u brzinu više i Pelikansi nisu znali šta ih je snašlo. Jedini način da Šarlot ostane u ovom meču do kraja ili da nekim slučajem pobedi, jeste da Boston odigra potpuno nezainteresovano i bez motiva. U redovima Hornetsa valja obratiti pažnju na Brendona Milera, koji ima potpunu slobodu i kako sezona odmiče, postaje sve produktivniji na terenu (posebno u poenterskom smislu).

Detroit Pistons

Izostanci:

Ozar Tompson OUT
Ajzea Stjuart OUT
Stenli Umud OUT 
Simone Fontekio OUT
Kventin Grajms OUT
Tadž Gibson 25%
Kejd Kaningem 50%
Markus Saser 50%

Memfis Grizlis

Izostanci:

Markus Smart OUT

Derik Rouz OUT
Zaire Vilijams OUT
Juta Vatanabe OUT
Vins Vilijams OUT
Dezmond Bejn OUT
Dža Morent OUT
Santi Aldama 50%
Džon Končar 25%

Viđenje utakmice

Dve ekipe devastirane povredama, i sezone koje će želeti što pre da zaborave. Setimo se da je Memfis prošle godine bio drugi na Zapadu, a onda je usledio totalni haos sa Morentom i zaista veliki timski pad. Detroit već godinama čeka neke bolje dane, ali oni se realno ne naziru. Treba imati baš poseban razlog da od svih utakmica na programu izaberete da gledate ovu. Čekaju se vesti da li će Kejd Kaningem igrati zbog problema sa kolenom, ali on bi trebalo da ima zapažen učinak ukoliko se nađu na parketu. Memfis je protiv Orlanda pre par noći uspeo da postigne samo 88 poena, od toga 34 u prvom poluvremenu. Teško da mogu gore od toga, ali jasno vam je da se ne treba uzdati u njihov poenterski učinak u sastavu koji će noćas nastupiti, te da je nemoguće reći ko će iskočiti kao glavni igrač.

Indijana Pejsers

Izostanci:

Benedikt Maturin OUT

Bruklin Nets

Izostanci:

Kejta Bejts-Diop OUT
Ben Simons OUT

Darik Vajthed OUT
Kameron Džonson OUT (update)
Denis Smit OUT (update)

Viđenje utakmice

Osim standardnih povreda i igrača koji su završili sezone, ove dve ekipe danas izlaze u punim sastavima, što je u okakvom tempu utakmica zaista veliki podvig (pogotovo Indijana). Pejsersi su ovde favoriti, a Netsi su sinoć izgubili protiv Lejkersa, u meču u kome u prvih šest minuta nisu uspeli da postignu koš! Zaista težak podvig za ostvariti. Ne može se ovde reći da Indijana ima sigurnu pobedu u rukama, jer su do sada imali nekih čudnih kikseva (recimo Čikago ih je oprao pre par večeri). Naravno, Indijana igra košarku na ubedljivo najveći broj poena u čitavoj ligi, tako da su njihovi mečevi postali garancija toga. Mislim da bi Paskal Sijakam mogao da odigra novi dobar meč, jer je pronašao dobru formu u poslednje vreme – u proteklih 5 utakmica je na prosecima od 25.6 poena i 10 skokova po utakmici. Netsi ne spadaju u ekipe sa najgorim odbrana lige, ali jasno vam je ni da nisu neki defanzivni bedem.

Orlando Medžik

Izostanci:

Geri Heris OUT
Džonatan Ajzak OUT

Portland Trejl Blejzers

Izostanci:

Anferni Simons OUT
Malkolm Brogdon OUT
Šejdon Šarp OUT
Matis Tajbul OUT

Robert Vilijams OUT
Tumani Kamara
  OUT
Džeremi Grent 25%

 

Viđenje utakmice

Teška je ovo završnica sezone za Portland, jer obaraju neke negativne rekorde iz utakmice u utakmicu. Protiv Majamija su izgubili sa 60 poena razlike, što im čak nije ni najgori poraz ove sezone (protiv Oklahome su u januaru izgubili sa 62 poena razlike)… Zaista zvuči tužno, ali na parket moraju izaći i završiti regularni deo sezone kako znaju i umeju, te se okrenuti nekim novim planovima i nastaviti proces ponovne izgradnje tima. Diandre Ajton se večeras očekuje na parketu, te bi on trebalo da makar malo povuče i pruži neku solidnu partiju, u skladu sa svojim iskustvom i renomeom u ovom sastavu. Sigurno je da će i Skut Henderson imati veliki broj šuteva, jer verujem da je to jedan od planova trenerskog osoblja Portlanda – razvoja Skuta u svakom segmentu igre kao njihovog najvećeg bisera. Sve to ne deluje dovoljno da se pobedi Orlando i da se prekine niz od 9 poraza. U redovima Orlanda su uglavnom uvek lepo raspoređeni poeni, igra se baš timski, tako da je moguće da se niko previše ne istakne u večerašnjem duelu.

Čikago Buls

Izostanci:

Džulijan Filips OUT
Patrik Vilijams OUT
Zek Lavin OUT
Lonzo Bol OUT

Atlanta Houks

Izostanci:

Onjeka Okongvu OUT
Trej Jang OUT
Ejdžej Grifin OUT
Muhamed Gaje OUT
Kobi Bafkin 50%
Džejlen Džonson 50%

Viđenje utakmice

Čikago je sinoć uspeo da napravi veliki skalp i da pobedi Minesotu, i to na njihovom terenu. Ohrabreni tim podvigom večeras dočekuju Atlantu, koja je takođe u dobroj formi, uprkos porazu koji su doživeli protiv Milvokija. Kladionice kažu da su Bulsi favoriti noćas, ali sve govori da će ovo biti egal meč. Ovo je inače duel koji je izgledno da gledamo u plej-in turniru Istoka, jer su Houksi deseti a Čikago deveti, i osim zamene tih pozicija, nije realno da se mrdnu ni gore ni dole. Samim tim, može se reći da je meč bitan zbog prednosti domaćeg terena u tom potencijalnom susretu. Osim Dižonteja Marija, koji u proteklih 5 mečeva beleži 28 poena i 10 asistencija, i deluje kao da je u stanju da svaki meč šutne trideset puta bez da ikoga pita, u redovima Atlante bi mogao da bude ključan učinak Bogdana Bogdanovića. On je protiv Baksa odigrao jedan od najboljih mečeva sezone u kom je brojao do 38 poena, te je tako nagovestio ulazak u svoju najbolju formu u odlučujućem periodu sezone za Atlantu.

Nju Orleans Pelikans

Izostanci:

Brendon Ingram OUT
Hoze Alvarado OUT

Finiks Sans

Izostanci:

Damion Li OUT

Viđenje utakmice

Derbi Zapada noćas počinje 2 sata nakon ponoći, a očekuje nas borba Sansa i Pelikansa za mesto koje direktno vodi u doigravanje. Takva je situacija na Zapadu, Pelikansi su sa jednim porazom odmah spali na šestu poziciju, a Sansi i dalje gledaju ka gore i nadaju se boljem mestu od trenutnog osmog. Ništa se ne može znati ovde, biće totalna klanica do kraja, zato je ovaj meć tako i važan, kao i svi ostali pred ovim ekipama. Pelikansi su osetili šta je moć najbolje ekipe lige, Bostona, te sada ipak igraju sa ekipom  koja je u njihovom dometu. Iako papir kaže da bi Durent trebalo da bude zadužen za Zajona, mislim da će dobar deo posla odrađivati Jusuf Nurkić. Jako je bitno kako branite Zajona i da li mu dopuštate da se razigra u reketu, Boston je to dokazao, kada su promenili odbranu i čuvare nad njim, stala je i čitava ekipa Pelikansa. U Sansima, u najboljoj formi su Durent i Buker, dok Bil nikako da se zapali i podseti na nas one najbolje dane iz Vašingtona. Trej Marfi i Herbert Džons (uz Nađija Maršala sa klupe) će imati pune ruke posla dok budu lovili Bukera i Durenta, ali su oni u više navrata ove sezone dokazali svoje defanzivne sposobnosti.

Ovaj meč možete pratiti na kanalima Arena Sport televizije, tačnije na kanalu Arena Sport Premium 1. Kompletan program Arene možete pogledati ovde.