Izostanci

Izostanci, 2. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 00:00
Izostanci, 2. april
Izostanci, 2. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Toronto Reptors

Izostanci:

Er Džej Beret 75%
Imanuel Kvikli 75%
Skoti Barns OUT
Kris Buše OUT
Geri Trent OUT
Jakob Peltl OUT
Džontej Porter OUT
Očaji Agbađi OUT

Los Anđeles Lejkers

Izostanci:

Lebron Džejms 50%
Entoni Dejvis 50%
Džekson Hejs 75%
Kristijan Vud OUT
Džared Vanderbilt OUT
Gejb Vinsent OUT
Kem Rediš OUT

Viđenje utakmice

Večeras je najavljen Beretov povratak u ekipu nakon dužeg odsustva zbog tragedije koju je imao u porodici. Pre toga je bio u dobroj formi, gde je na poslednjih 7 utakmica na kojima je nastupao  imao proseke od 23 poena, 5 asistencija i 4.6 skokova. Kvikli se takođe vraća, verovatno u startnu petorku kao i Beret, i to umesto Gerija Trenta, koji večeras odmara. Brus Braun je prošli meč iznenađujuće započeo u petorci, gde je imao dobru minutažu (33) i dobar učinak (18 poena, 6 asistencija). On bi mogao biti zanimljiv fantazi igračima u završnici sezone.

U Lejkersima sve po starom, čekamo informacije o Lebronu i Dejvisu pa da znamo šta da očekujemo i od drugih. Ako bih se usudio da nagađam, jedan će odmoriti sigurno, jer je Toronto zaista slab protivnik u ovom trenutku (13 poraza u nizu).

Vašington Vizards

Izostanci:

Rišon Holms 50%
Džared Batler 50%
Kajl Kuzma OUT
Eugen Omoruji OUT
Lendri Šemet OUT
Tajus Džouns OUT
Bilal Kulibali OUT
Ajzea Livers OUT

Milvoki Baks

Izostanci:

Janis Adetokumbo 75%
Kris Midlton 75%
Mardžon Bušamp 75%
Patrik Beverli 75%
Demijan Lilard OUT

Viđenje utakmice

Baksi nemaju luksuz da odmaraju previše igrača, tako da će osim odsutnog Lilarda, i Janis i Midlton verovatno nastupiti. Prošli meč bez Lilarda, Midlton je postigao 21 poen, a kako je Vašington ekipa koja prima najviše poena sa pozicija SG i SF u čitavoj ligi, tu bi mogli da profitiraju Bizli i Midlton.

U dresu Vizardsa, Džordan Pul je na prosecima od 20 poena i 5.7 asistencija u poslednjih 10 utakmica, što je iznad njegovih sezonskih proseka. Deni Avdija sve više puni statističke kolone i donosi dosta toga na parketu, te ima odlične proseke od 17.7 poena, 9.8 skokova i 4 asistencije u poslednjih 10 utakmica. Na 3 utakmice bez Kajla Kuzma ove sezone, Avdija ima prosek od 27 poena.

Majami Hit

Izostanci:

Dankan Robinson 75%
Nikola Jović 75%

Kejleb Martin 75%
Teri Rožir 75%
Tajler Hiro OUT
Džoš Ričardson OUT

Njujork Niks

Izostanci:

Mičel Robinson 50%
Oudži Anunobi OUT
Džulijus Rendl  OUT

Viđenje utakmice

Tri su pobede razlika između ove dve ekipe, tako da ništa nije gotovo ni na Istoku kada je u pitanju rangiranje za plej-of i plej-in. Niksi su ovde favoriti, mada imaju dva poraza iza sebe, a Majami 2 pobede. Iako svi verujemo u Džimija Batlera koji diže svoju formu kako se doigravanje bliži, brojke to još uvek ne pokazuju, mada je u nekim mečevima i igrao malo zbog laganih pobeda Hita (protiv Portlanda i Kavsa). Ovo je pravi meč po njegovoj meri da povuče i odigra u svom stilu, ali čak ni to nije garant pobede protiv Niksa.

Sa druge strane, velika vest za Nikse je da se Mičel Robinson vratio i da polako ulazi u takmičarski ritam. Za večeras je upitan, te i da zaigra neće imati punu minutažu i ulogu startera, a videćemo da li će uspeti da povrati svoje mesto od sjajnog Ajzee Hartenštajna, koji igra odličnu sezonu (prošli meč 17 poena i 12 skokova uz samo jedan promašaj iz igre recimo).

Filadelfija Seventisiksers

Izostanci:

Tajris Maksi 50%
Džoel Embid OUT
Robert Kovington OUT
Deantoni Melton OUT

Oklahoma Siti Tander

Izostanci:

Šej Gildžes-Aleksander 50%
Džejlen Vilijams 50%

Viđenje utakmice

Velika vest je sinoć odjeknula, a to je da je Džoel Embid spreman za igru i da bi mogao da nastupi večeras. Po svemu sudeći, on neće na parket protiv Oklahome, nego će sačekati drugo veče za svoj veliki povratak. Kada se on vrati u petorku, mnogo toga će se promeniti u redovima Siksera, na primer Mo Bamba leti iz petorke, a “usage rate” će mnogim igračima da opadne. Za večeras je i Maksi upitan u redovima Siksersa. Prošli meč protiv Toronta je potpuno neočekivano iskočio Kameron Pejn u odsustvu Maksija (24 poena). Keli Ubre na 9 odigranih utakmica bez Maksija ove sezone beleži impozantna 24 poena i 7 skokova.

Šej je sa druge strane zbog problema sa kvadricepsom ponovo upitan za meč, iako je prošli meč nastupio mimo svih najava, a takođe upitan je i Džejlen Vilijams (zglob), te čekamo novosti o njima.

Minesota Timbervulvs

Izostanci:

Karl Entoni Tauns OUT

Hjuston Rokets

Izostanci:

Alperen Šengun OUT 
Tari Ison OUT
Stiven Adams OUT

Viđenje utakmice

Novi vrhunski meč u najavi kada je u pitanju Hjuston, sada igraju protiv ekipe koja se žestoko bori za prvo mesto. Roketsi su izgubili protiv Dalasa i tako prekinuli ozbiljan niz pobeda, te se ne bih iznenadio da sada malo padnu u narednim utakmica, jer je ono bilo nerealno dobro i iznad svih očekivanja. Hjuston će igrati brzo i večeras, jer su u poslednjih 10 utakmica drugi u ligi po broju postignutih poena, po broju pokušanih šuteva i trojki. Minesota baš i ne igra tako brzo, pa ćemo videti koji stil igre će uspeti da preovlada. Osim standardnih povreda, svi su dostupni, te je spektakl zagarantovan.

Denver Nagets

Izostanci:

Nikola Jokić 75%
Aron Gordon 75%
Džamal Muri 50%
Zik Nađi OUT
Vlatko Čančar OUT

San Antonio Spars

Izostanci:

Keldon Džonson OUT
Džeremi Sohan OUT

Devin Vasel OUT
Dominik Barlov OUT

Viđenje utakmice

Džeremi Sohan i Devin Vasel su završili ovu sezonu zbog povreda, a večeras neće biti ni Keldona Džonsona. Za fantazi je zanimljivo videti ko će preuzeti njihove uloge i minute. Ako je suditi po prošlom meču, Džedi Osman bi mogao da upadne u petorku umesto Sohana – protiv Voriorsa je tu ulogu odlično iskoristio sa 18 poena za 35 minuta. Malakaj Brenam bi takođe trebalo da dobije veću ulogu i minutažu, pa svakako treba obratiti pažnju na njega. Realno je  i da neki igrač sa klupe iskoči, a moj favorit i momak od koga očekujem dosta je Sandro Mamukelašvili (10 poena i 11 skokova prošli meč).

U Denveru Muri opet sumnjiv za nastup, a upitni su i Jokić i Gordon. Redži Džekson ima ulogu startera kada Muri ne igra i to mu baš prija, jer pruža sjajne partije.

Juta Džez

Izostanci:

Džordan Klarkson OUT
Lauri Markanen OUT
Džon Kolins OUT

Klivlend Kavalirs

Izostanci:

Taj Džerom OUT
Din Vejd OUT
Krejg Porter OUT

Ajzak Okoro OUT

Viđenje utakmice

Na ovom meču mi je zanimljivo da Kolin Sekston igra protiv bivšeg tima koji ga se rešio na jedan ne baš najlepši način. Protiv Kavsa je do sada odigrao jedan meč u kom je postigao 20 poena, a mislim da će biti posebno motivisan noćas. Kavsi su naravno izraziti favoriti jer Juta ne zna za pobedu 9 mečeva a i nastupaju bez 3 bitna, da ne kažem ključna igrača.

Čekamo uspon forme Donovana Mičela, koji se mučio sa povredom, a kad je igrao baš nije uspevao da uđe u pravi ritam. Naravno i on protiv bivše ekipe, dve utakmice koje je igrao protiv njih, postigao je 23 i 46 poena.

Golden Stejt Voriors

Izostanci:

Klej Tompson 75%
Džonatan Kuminga 50%
Dario Šarić OUT

Dalas Maveriks

Izostanci:

Derek Lajvli 50%
Džoš Grin OUT

Viđenje utakmice

Još jedna poslastica ove večeri i meč u kome ćemo sigurno uživati. Ovo možda nije direktna borba za što bolju poziciju, jer Dalas beži Voriorsima pet pobeda, ali za obe ekipe mnogo značajan meč. Luka Dončić je na prosecima od 30 poena, 8 skokova i 8 asistencija u karijeri u mečevima protiv Voriorsa, a poslednji put kada je Golden Stejt bio domaćin, Luka je dao 39 poena. Stef ubacuje 28 poena, uz 6.6 asistencije, na 12 utakmica koje je igrao protiv Dončića. Kladionice kažu da je Golden Stejt favorit, ali forma Dalasa od 9 pobeda i jednog poraza u poslednjih 10 se ne sme potceniti.

U redovima Golden Stejta, Kuminga je upitan, a od Kleja se očekuje da zaigra. Umesto Kuminge u petorci bi trebalo da bude Trejsi Džekson-Dejvis, koji poslednjih 10 mečeva igra prosečno 27 minuta i beleži 11 poena i 8 skokova u tom periodu.

Prenos ovog meča možete gledati na kanalima Arene Sport, tačnije na kanalu Arena Sport 1 Premium, sa početkom od 04:00 časova. Kompletan program Arene pogledajte ovde.

Sakramento Kings

Izostanci:

Kevin Herter OUT
Malik Monk
OUT
Trej Lajls OUT

Los Anđeles Klipers

Izostanci:

Musa Dijabate 75%

Viđenje utakmice

Sakramento ozbiljno oslabljen sa odsustvom svoja dva bitna igrača, ali moraće da se snalaze kako znaju i umeju. Mladi Kion Elis će izgleda igrati u startnoj petorci do kraja regularne sezone. Neće on baš imati previše napadačkih zadataka, ali bi mogao da pruži neke brojke u svim statističkim kolonama. Kigan Muri dobija sve više šuteva i generalno je podigao u formu (17 poena prosek na poslednjih 10, Juti je dao 25), jednostavno će morati da dodatno iskoči i pomogne Foksu i Sabonisu.

Klipersi definitivno važe za favorite noćas i jedino vrhunska šuterska noć Foksa i ekipe bi mogla da spreči njihov poraz.