Izostanci

Izostanci, 3. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 00:00
Izostanci, 3. april
Izostanci, 3. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Šarlot Hornets

Izostanci:

Majls Bridžes 50%
Brendon Miler 50%
Grent Vilijams 50%
Vasilije Micić 25%
Lamelo Bol OUT
Set Kari OUT
Kodi Martin OUT
Mark Vilijams OUT

Portland Trejl Blejzers

Izostanci:

Džeremi Grent 25%
Džastin Minaja 25%
Anferni Simons OUT
Malkolm Brogdon OUT
Šejdon Šarp OUT
Matis Tajbul OUT
Robert Vilijams OUT
Tumani Kamara OUT

Viđenje utakmice

Šarlot večeras baš u skraćenom sastavu ukoliko ne nastupe svi upitni igrači. Većina njih ima problema sa manjim povredama, pa tako i Vasa, koji je zbog problema sa ramenom trenutno na minimalnim šansama da zaigra. Ukoliko ne nastupe Bridžes, Miler i Vilijams, vrlo je realno da vidimo Pokuševskog u startnoj petorci, a sigurno bi dobio pojačanu minutažu ako krene i sa klupe. U potencijalnom odsustvu svih nosioca igre, Bertans bi takođe mogao da profitira i donese fantazi igračima neke dodatne bodove. Umesto Vase u petorci, minute bi trebalo da dobije Brajs Mekgovens.

U Portlandu sve standardno, ja očekujem od Ejtona još jednu dobru partiju, jer ne vidim da neko može da mu isparira u reketu Šarlota.

Vašington Vizards

Izostanci:

Kajl Kuzma 50%
Marvin Begli 50%
Lendri Šemet 50%
Tajus Džouns 50%
Rišon Holms 50%
Bilal Kulibali OUT
Ajzea Livers OUT

Los Anđeles Lejkers

Izostanci:

Džared Vanderbilt 90%
Gejb Vinsent 75%
Kem Rediš 50%
Kristijan Vud OUT

Viđenje utakmice

Kakvo je samo prvoklasno iznenađenje priredio Vašington sinoć! Uspeli su da dođu do pobede protiv Milvokija, pobede koju mislim da niko nije mogao predvideti. Kori Kispert se zapalio i postigao 27 poena, a Deni Avdija je ponovo bio sjajan u svim segmentima igre. Mislim da oni mogu da nastave i večeras i da isporuče još jednu sjajnu partiju, a ukoliko bi se i Džordan Pul aktivirao, eto Vizardsa koji neće lako pustiti pobedu. Jedini problem od sinoć jeste povreda kolena koju je zadobio Marvin Begli, te je on upitan za večeras. E sada, to otvara jednu zanimljivu opciju, a to je da vidimo Tristana Vukčevića na poziciji centra u startnoj petorci! Holms i Begli kao primarne visoke opcije su upitni za igru, od ostalih igrača, nema Vašington baš neki izbor, te bi Tristan (koji je sinoć odigrao svoju najbolju NBA partiju – 14 ponea i 7 skokova), prinudo morao da uleti u petorku. Uz njega kao visoku opciju tu je Entoni Gil, koji svakako ima pojačanu minutažu i ulogu u poslednje vreme i počinje da pruža dobre brojke.

Upravo zato je izgledno da gledamo sudar Tristana Vukćevića i Entonija Dejvisa sa druge strane. Kako će to izgledati, nemam pojma, samo mogu da poželim Tristanu sreću u odbrani od jedne takve zveri kao što je Dejvis. Pravo vatreno krštenje!

Atlanta Houks

Izostanci:

Trej Jang OUT
Onjeka Okongvu OUT
Ejdžej Grifin OUT
Muhamed Gaje OUT
Sadik Bej OUT

Detroit Pistons

Izostanci:

Kejd Kaningem 50%
Markus Saser 50%

Tadž Gibson 25%
Simone Fontekio OUT
Kventin Grajms OUT
Asar Tompson OUT
Ajzea Stjuart OUT
Stenli Umud OUT

Viđenje utakmice

Kejd Kaningem je ponovo upitan za večerašnji meč, kao i za većinu prethodnih na kojima je na kraju nastupio. I to je nastupio zaista odlično, jer u poslednje 3 utakmice je redom postizao 32, 33 i 36 poena. Uz to, Kejd donosi i asistencije u rukama, pošto ih ove sezone prosečno beleži 7.5. Realno je da u Detroitu nema ko da preuzme napadački teret, osim njega, neka konstanta su Ajvi i Djuren, ostali su vrlo epizodnih uloga.

Atlanta je ovde veliki favorit, jer Detroit ima samo jednu pobedu u poslednjih 10 mečeva. Vredi napomenuti da se u redove Houksa vratio Džejlen Džonson, koji nenormalno puno donosi Atlanti, pre svega u poenterskom smislu (prosečno 16 poena ove sezone). U povratku na parket je započeo meč sa klupe, a većina projekcija govori da ga već od noćas ponovo gledamo u startnoj petorci.

Boston Seltiks

Izostanci:

Džejlen Braun 50%
Džejden Springer 50%

Oklahoma Siti Tander

Izostanci:

Šej Gildžes-Aleksander 50%
Džejlen Vilijams OUT

Viđenje utakmice

E ovo je pravi derbi i najbolja utakmica večerašnjeg programa. Boston na svom terenu (što je dodatna prednost za Seltikse) dočekuje mladu ekipu Oklahome koja je verovatno najveće iznenađenje celokupne NBA regularne sezone. Velika je nepoznanica da li će Šej nastupiti večeras, što bi malo pokvarilo čitavu utakmicu. Ipak, i Boston potencijalno oslabljen, jer je Džejlen Braun upitan. Ali Bostonova klupa je toliko moćna, da će u postavi uleteti neko ko je razigran i potpuno će odmeniti Brauna i kamuflirati njegovo odsustvo. Oklahoma nema takav luksuz sa Šejom, on je apsolutni lider i alfa ove ekipe. Po svim parametrima, kladionice Bostonu dodeljuju ulogu apsolutnog favorita, ali naravno da će Oklahoma vrebati svoju šansu. Eron Vigins bi teoretski trebalo da uđe u startnu petorku Tandera ako nema Šeja, mada možda trenerer proba nešto novo.

Ovaj meč možete pratiti na kanalima Arena Sport televizije, na kanalu Arena Sport Premium 1. Utakmica počinje u pola 2 po našem vremenu, a kompletan program Arene možete pogledati ovde.

Bruklin Nets

Izostanci:

Kameron Džonson 75%
Denis Smit 50%
Kejta Bejts-Diop OUT
Ben Simons OUT
Darik Vajthed OUT

Indijana Pejsers

Izostanci:

Majls Tarner 50%
Benedikt Maturin OUT

Viđenje utakmice

Ove dve ekipe su već igrale pre dve večeri, a Indijana je tu dosta lagano slavila. U prvoj četvrtini te utakmice su postigli 43 poena, a već na poluvremenu je bilo skoro 30 poena razlike. Teško je reći da večeras očekujem da nešto bude drugačije, ali nadam se bar malo većem otporu Netsa. Majls Tarner je zbog povrede prsta upitan za večeras, te bi recimo Ajzea Džekson ili Džejlen Smit mogli da dobiju veću minutažu, odnosno mesto u startnoj petorci. Do sada u ovoj sezoni, na 4 utakmice koje je Tarner propustio, Džekson je kao startna petica beležio 12.5 poena i 7.5 skokova, što je značajno više od njegovog standardnog proseka.

Milvoki Baks

Izostanci:

Demijan Lilard 50%
Patrik Beverli 50%

Memfis Grizlis

Izostanci:

Džon Končar 25% 
Dezmond Bejn OUT 
Markus Smart OUT
Derik Rouz OUT
Zaire Vilijams OUT
Juta Vatanabe OUT
Vins Vilijams OUT 
Dža Morent OUT

Viđenje utakmice

Šokantan poraz od Vizardsa, i savršena prilika da se Baksi vade i iskale bes, dolazi u vidu Memfisa. Sinoć užasan šut Bizlija (1 od 10 za tri), Lopeza (3 od 9 iz igre) i Kraudera (1 od 6 trojke). Zapravo, jedino je Janis bio na nivou, sa svojom statistikom od 35 poena, 15 skokova i 10 asisistencija, uz šut iz igre 15 od 21. Suvišno je i govoriti da večeras ne bi smeli da kiksnu i da bi lagano morali da privedu meč kraju, ali Baksi su zaista čudni i mlaki od kako ih je Rivers preuzeo. Dobra vest jeste potencijalni povratak Lilarda na ovaj meč, mada ja mislim da će preskočiti ovo za svaki slučaj da bi bio spreman za Toronto ili Nikse u nedelju.

Na prošlom meču Memfisa, Džeren Džekson je eksplodirao i utrpao je Detroitu 40 poena. Sigurno je da večeras neće moći baš tako da odigra jer će imati Bruka Lopeza i Janisa ispred sebe, ali će moći da šuta koliko poželi.

Minesota Timbervulvs

Izostanci:

Karl Entoni Tauns OUT

Toronto Reptors

Izostanci:

Geri Trent 75%
Očaji Agbađi 50%
Brus Braun 50% 
Skoti Barns OUT
Kris Buše OUT 
Jakob Peltl OUT
Džontej Porter OUT

Viđenje utakmice

Povratak Er Džej Bereta i Imanuela Kviklija u tim Toronta je doneo određenog napadačkog boljitka, ali ni to nije bilo dovoljno da se stane na put nizu poraza Reptorsa koji traje od 4. marta. Beret je na prošloj utakmicu sasuo 28 poena, uz 6 asistencija i 6 skokova, i vrlo dobre procente šuta, i tako nagovestio da je ostao u dobroj formi uprkos pauzi i velikom gubitku u porodici koji je doživeo. Kvikli je takože bio raspoložen sa 20 poena, te je jasno da su njih dvojica najveće uzdanice Toronta u nadi da će doći do još neke pobede do kraja regularne sezone. Večeras bez Brusa Brauna verovatno, a Geri Trent bi nakon odmora mogao ponovo da zaigra. Stvarno bih voleo da Reptorsi prekinu ovaj frustrirajući niz i da se Darko Rajaković ne seća sa traumom drugog dela njegove debitantske trenerske sezone.

Minesota je u svom ritmu, osim Taunsa su svi zdravi, i nastavljaju borbu za prvo mesto Zapada. Imaju mešoviti raspored do kraja, pa je ovaj meč naravno jako važan. Moguće je da će rešavati svoju poziciju u direktnom duelu sa Denverom koji ih čeka 11. aprila.

Nju Orleans Pelikans

Izostanci:

Brendon Ingram OUT
Hoze Alvarado OUT

Orlando Medžik

Izostanci:

Kejleb Hjustan 50%

Viđenje utakmice

Ovo je u najavi jedan tvrđi duel, sa dosta kontakta i gurke u reketu. Ustanovili smo već da Orlando igra sporiju košarku na manji broj poena, dok Pelikansi znaju da odigraju brže i uđu u seriju ispaljenih trojki, ali čini mi se da im više odgovara da postepeno grade napad i guraju loptu ka Zajonu. Inače, ovo je Orlandu sezona sa najvećim brojem pobeda još od sezone 2010-11, kada je moćni Dvajt Hauard, u svoj prajmu, predvodio tu čuvenu generaciju Orlanda. Tako da ova ekipa Orlanda već zaslužuje pohvale i zasluge, jer su se konačno pomaknuli sa neke mrtve tačke.

U fokusu ovog meča, duel dva prva pika i dve velike zvezde, Paola Bankera i Zajona Vilijamsona. U prvom duelu koji su odigrali ove godine, Bankero je došao do tripl-dabl učinka i vodio je Orlando do pobede, dok je Zajon sa druge strane zabeležio 20 poena. Prošle godine, Zajon je propustio sudare ova dva tima, dok je Bankero postizao 11 i 29 poena. Biće zanimljivo, nema šta, kladionice zasluženo prednost daju Pelikansima, ali može ovde biti svega.

Finiks Sans

Izostanci:

Grejson Alen 50% 
Dejmion Li OUT

Klivlend Kavalirs

Izostanci:

Donovan Mičel OUT (UPDATE – možda zaigra)
Taj Džerom OUT

Din Vejd OUT
Krejg Porter OUT

Ajzak Okoro OUT

Viđenje utakmice

Veliki je udarac za Kavse što Donovan Mičel propušta ovu utakmicu, čak iako ne igra u najboljoj formi. Sa svim ostalim povredama, Klivlend je baš oslabljen, i Sansi su ubedljivi favoriti da trijumfuju ovde. Devin Buker se zapalio u prošloj utakmici i sasuo je svojim redovnim mušterijama, Pelikansima, 52 poena. Na krilima te forme bi mogao da nastavi večeras, protiv Kavsa sa kojima je igrao 12 puta u svojoj karijeri, i na tim mečevima beleži 25 poena i 6.5 asistencija. Zanimljivo mi je da je uz Čikago, Finiks ekipa koja ima najveći udeo poena koji im dolaze sa poludistance. Poveznice su tu jasne, Devin Buker i Kevin Durent, odnosno Demar u Bulsima.

Određena nada za Kavse bi moglo da bude potencijalno ludilo koje zna da zahvati Kerisa Leverta. Juti je dao 26 poena, znamo da je igrač koji može da broji i do 40, 50 poena, ako krene šut, a ako krene sa ciglama, onda nema pomoći Klivlendu. Naravno, uz njega bi na nivou morali da budu svi ostali, recimo Štrus koji će isto početi meč u petorci. Sansi su po statistici u top 5 najgorih odbrana na poziciji pleja, te će i Darijus Garland tražiti svoju šansu da se razigra večeras.