Izostanci

Izostanci, 4. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2024 00:00
Izostanci, 4. april
Izostanci, 4. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Dalas Maveriks

Izostanci:

Derek Lajvli OUT
Džoš Grin OUT
Greg Braun OUT

Atlanta Houks

Izostanci:

Muhamed Gaje 50%
Trej Jang OUT
Onjeka Okongvu OUT
Ejdžej Grifin OUT
Sadik Bej OUT

Viđenje utakmice

Da Trej Jang nastupa na ovom meču, bio bi to poseban duel između njega i Luke, jer znamo za tu priču o draftovanju i njihovom rivalstvu još od dolaska u ligu. Dalas večeras ipak favorit, i to ubedljiv, i svakako se očekuje strašna partija od Luke. Atlanta dobro napreduje i bez Janga ipak, uspeli su da zvanično osiguraju mesto za plej-in i sada se lakše diše. Povratak Džejlena Džonsona je prošao značajno eksplozivnije i bolje nego što je iko mogao da očekuje – sinoć je uspeo da zabeleži tripl-dabl učinak od 28 poena, 14 skokova i 11 asistencija. Po najavama se vratio i u startnu petorku, tako da zaista Atlanta sa njim dobija dodatnu snagu za završnicu sezone i u potencijalnom plej-ofu. Za fantazi igrače, pokupite ga što pre, ako već nije kasno. Dižonte Mari je još uvek u strašnoj formi, mart je završio sa prosecima od 26.7 poena, 9.2 asistencije, 5.4 skoka i 2 ukradene.

Što se napredne statistike timova tiče, u poslednjih 15 utakmica Atlanta je 20. odbrana lige, što je za njih veliki napredak, a Dalas je u istom rasponu na čak šestoj poziciji. Odlične razmene koje su Dalasu donele Vašingtona i Gaforda, donele su i neophodnu čvrstinu.

Majami Hit

Izostanci:

Tajler Hiro OUT
Džoš Ričardson OUT

Filadelfija Seventisiksers

Izostanci:

Tajris Maksi 50%
Džoel Embid 50%
Tobajas Heris 50%
Mo Bamba 50%
Robert Kovington OUT
Deantoni Melton OUT

Viđenje utakmice

Osim standardno odsutnog Tajlera i Ričardsona, Majami posle mnogo vremena u punom sastavu večeras. Sa druge strane totalno drugačija situacija, svi glavni igrači File su upitni za večeras. Embid se vratio na parket, ali očekivano, ne može odmah da igra svaku i u punoj minutaži. Za njega se čeka odluka večeras, kao i za Maksija, Herisa i Bambu. Ako ni Embid, ni Bamba ne nastupe, Adebajo bi vrlo lako mogao da ima povoljnu situaciju u reketu. Naravno, bez svih nosioca igre File, Majami je ovde favorit za pobedu, ali su nas navikli na razne rezultate ove sezone.

U redovima Seventisiksersa, Ubre će uzeti veliku količinu šuteva ako ne bude svih nosioca. Pol Rid bi mogao da uđe u startnu petorku kao jedna od retkih visokih opcija sa klupe.

Njujork Niks

Izostanci:

Mičel Robinson 50%
Džoš Hart 50%
Oudži Anunobi OUT
Džulijus Rendl OUT

Sakramento Kings

Izostanci:

Kevin Herter OUT
Malik Monk
OUT

Viđenje utakmice

Niksi u lošem momentumu, sa 3 poraza u nizu dočekuju Kingse. Iako je Sakramento oslabljen povredama, uspevaju da održe određenu formu i da zabeleže neke bitne pobede. U poslednjih 15 utakmica su na skoru 10-5, a najviše pomaže činjenica da su, neočekivano za ekipu Majka Brauna, peta odbrana lige u tom rasponu. Trej Lajls se vratio nakon dužeg odsustva, i bio je sjajan adut sa klupe. Protiv Klipersa je zabeležio 15 poena, 4 skoka i 5 asistencija. Očekujem od njega da bude značajna pomoć timu i da da doprinos u u odstustvu Monka. Mičel Robinson je u redovima Niksa ponovo upitan, što znači  da i dalje gledamo Ajzeu Hartenštajna u prvoj petorci, vrlo moguće do kraja regularne sezone.

Moguće je da vidimo odličan obračun Bransona i Foksa, to bi trebalo da bude zanimljiv mečap, oba igrača vole taj šut sa poludistane i prodore, zaista bi moglo biti uživanje za ispratiti. Što se upitnog Harta tiče, on je ove sezone propustio samo jednu utakmicu i na tom meču su Anunobi i Rendl igrali 40 i više minuta, ali ni njih dvojice nema večeras na parketu, što dalje znači da bi u slučaju odsustva Džoša Harta mladi Mekbrajd jako lako mogao ponovo da provede svih 48 minuta na parketu – odlična fantazi i kladioničarska opcija.

Hjuston Rokets

Izostanci:

Alperen Šengun OUT 
Tari Ison OUT
Stiven Adams OUT

Golden Stejt Voriors

Izostanci:

Geri Pejton 75%
Džonatan Kuminga 50%

Viđenje utakmice

Utakmica koja se već jako dugo čeka i najavljuje. Direktan duel za mesto u plej-inu. Rakete su očekivano malo popustile u formi i sada im pobeda ne znači da će preuzeti to deseto mesto od Voriorsa, već da će održati nade za njega do kraja sezone. Porazom bi vrlo verovatno pali na minimalne šanse da izbore plej-in. Voriorsi znaju kako se igraju ključne utakmice, imaju nenormalno iskustvo, to bi moglo biti faktor večeras. Drejmond Grin je dugo priželjkivao ovaj meč, ne bih se iznanadio nekom njegovom prljavom potezu i nekoj svađi, jer će zaista biti maksimalno motivisan za sve. Kuminga je upitan za večeras, a propustio je prethodne četiri utakmice. U tom periodu Vigins je uspeo da povrati svoj poenterski učinak, sa 17 u proseku, a Mozes Mudi je beležio 12 poena. Na 11 utakmica pre povrede Kuminga je beležio preko 20 poena u proseku, njegov najbolji niz u karijeri. Dolazimo do zaključka da će učinci mnogih igrača večeras zavisiti od njegovog nastupa. U istom periodu u kom je Kuminga beležio 20 poena, Vigins i Mudi su bili na 12,7 odnosno 6 poena u proseku.

Los Anđeles Klipers

Izostanci:

Musa Dijabate 75%
Kavaji Lenard OUT

Denver Nagets

Izostanci:

Nikola Jokić 90%
Eron Gordon 90%
Džamal Muri 50%
Vlatko Čančar 25%
Zik Nađi OUT
 

Viđenje utakmice

Očekuje se da Kavaji Lenard propusti ovaj meč, i to naravno dosta smanjuje šanse Klipersa za pobedom. Ipak, imaće oni svojih aduta, Pol Džorž je u relativno dobroj formi, ali i on kao Klipersi, vrlo nepredvidiv. Očekuje se da Jokić i Gordon nastupe, dok je Muri ponovo pod znakom pitanja. Jednu od svojih najboljih partija u karijeri, Nikola Jokić je odigrao upravo protiv Klipersa, kada je zabeležio 49 poena, 14 skokova i 10 asistencija.

Klipersi bez Kavaja u sastavu ove sezone:

Pol Džordž – 22.2 poena
Džejms Harden – 18.1 poen
Norman Pauel – 15.3 poena
Rasel Vestbruk – 15 poena
Ivica Zubac – 13.7 poena
Terens Men – 7.4 poena