Izostanci

Izostanci, 5. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2024 00:00
Izostanci, 5. april
Izostanci, 5. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Šarlot Hornets

Izostanci:

Majls Bridžes 90%
Brendon Miler 90%
Grent Vilijams 90%
Vasilije Micić 90%
Nik Ričards 50%
Lamelo Bol OUT
Set Kari OUT
Kodi Martin OUT
Mark Vilijams OUT

Orlando Medžik

Izostanci:

Kejleb Hjustan 50%

Timovi sa potpuno različitim trajektorijama, Orlando posle dužeg niza godina ima ozbiljan tim, ozbiljan potencijal, a Šarlot samo nadu da bar ovo poslednje potvrdi. Nama naravno jako zanimljivi mečevi Hornetsa u poslednjih nekoliko nedelja, zbog naših momaka – Vase i Pokua. Micić u dresu Šarlota beleži 11.5 poena i 6.3 asistencije, šutira 45% iz igre, a taj procenat bi bio mnogo viši da pogađa trojke u bar malo boljim procentima, trenutno 28,7%. Orlando je nadomak plej-ofa, šta više, u kakvoj je formi Milvoki, ekipa sa Floride pristupiće svakoj utakmici do kraja regularnog dela maksimalno ozbiljno, jer je drugo mesto samo dve pobede udaljeno.

 

Indijana Pejsers

Izostanci:

Majls Tarner 50%
Benedikt Materin OUT

Oklahoma Siti Tander

Izostanci:

Džejlen Vilijams 25%
Šej Gildžas-Aleksander OUT

Dve glavne zvezde Oklahome verovatno neće igrati večeras, SGA tačnije sigurno neće nastupiti, bar po trenutnim informacijama, dok Viljams ima nešto veće šanse. Bez njih dvojice, biće teško za Oklahomu da generiše poene, ali Indijana je jedna od najgorih odbrana lige, a sigurno najgora među svim timovima koji se makar bore za plej-of mesto. Kod Indijane, Tajris Haliburton se konačno vratio u onaj režim koji ga je lansirao među zvezde sjajnim početkom sezone. Na poslednjih 5 utakmica beleži 21.2 poena, 8.6 asistencija, 46% iz igre i 43% za 3 poena.

Hajde da pogledamo šta su igrači Oklahome radili i kako su raspodelili poene, na 4 od poslednjih 5 utakmica, tačnije na one 4 na kojima nije nastupao Šej, možda dođemo do korisnih informacija:

Džoš Gidi – 20,3 poena
Ajzea Džo – 14,5 poena
Eron Vigins – 14 poena
Čet Holmgren – 13,8 poena
Lugenc Dort – 12,3 poena
Kejson Valas – 9,5 poena

 

Vašington Vizards

Izostanci:

Deni Avdija 50%
Rišon Holms 50%
Džoni Dejvis 50%
Tajus Džouns OUT
Rišon Holms OUT

Kajl Kuzma OUT
Marvin Begli OUT

Portland Trejl Blejzers

Izostanci:

Džastin Minaja 50%
Ibu Bađi 50%
Džeremi Grent 25%
Anferni Sajmons OUT
Malkolm Brogdon OUT
Šejdon Šarp OUT
Matis Tajbul OUT
Robert Vilijams OUT
Tumani Kamara OUT

Veliko pitanje za Vašington, veliko pitanje za fantazi igrače i kladioničare biće “igra li Deni Avdija?” Izraelac je četiri puta ove sezone igrao bez Kajla Kuzme i preuzeo ogroman teret na sebe – 26.3 poena, 8.8 skokova, 3.8 asistencija. Pul je na 18.3 poena u tim utakmicama, a Kispert na 16,3.

Što se Portlanda tiče, veliki “potrošači” kao što su Brogdon, Šarp i Grent ne igraju već duže vreme. Ent Sajmons je van sastava u prethodnih 6 utakmica, pa ćemo baciti pogled na raspodelu poena u tom periodu, koji nam se čini kao najbitniju za sticanje neke slike pred večerašnju utakmicu:

Diandre Ejton – 20,5 poena
Dalano Banton – 20,3 poena
Skut Henderson – 17,8 poena
Tumani Kamara – 15 poena
Džabari Voker – 10,3 poena
Duop Rit – 10 poena

Boston Seltiks

Izostanci:

Džejlen Braun 50%
Derik Vajt 50%
Džejden Springer OUT

Sakramento Kings

Izostanci:

Kevin Herter OUT
Malik Monk
OUT

Sakramento ulazi u večerašnju utakmicu nakon što su sinoć bolno poraženi nakon velikog vođstva u Njujorku. Takozvana B2B utakmica i to protiv treće odbrane lige, stoga smo odlučili da pogledamo koliko su uspešni bili igrači Kingsa ove sezone kada su igrali noć za noć:

Dieron Foks – 24,9 poena
Domantas Sabonis – 16,9 poena
Kigan Muri – 15,5 poena
Herison Barns – 12,5 poena
Trej Lajls – 7,9 poena
Kion Elis – 5,4 poena

Što se Bostona tiče, bitan faktor naravno bio bi izostanak Džejlena Brauna, ali i Derika Vajta. Njih dvojica su ove sezone propustili samo jednu utakmicu, u tandemu, i to pre nekoliko dana kada je Boston postigao 130 poena Vašingtonu. Najbolji su bili Tejtum i Hauzer sa po 30 poena.

Čikago Buls

Izostanci:

Tori Kreg 90%
Džulijan Filips OUT
Patrik Vilijams OUT
Zek Lavin OUT
Lonzo Bol OUT

Njujork Niks

Izostanci:

Džoš Hart 50%
Oudži Anunobi OUT
Džulijus Rendl OUT

Kao i Sakramento, naravno, tako i Njujork igra B2B večeras, a glavne poluge tima ove sezone u tim situacijama beleže – Branson 27.1 poen, Divinćenco 19.4 poena i Hart 9.8 poena. Veliko pitanje je i nastup Harta, a o učinku igrača Njujorka ukoliko on ne igra smo pisali juče, pa možete posetiti i taj članak, ako vas zanimaju podaci.

Bulsi igraju u više manje poznatom sastavu, nakon što je par igrača završilo sezone zbog povrede, a ovo su učinci igrača iz ponude u poslednjih 10 utakmica:

Demar Derouzen – 24.9 poena
Ajo Dosunmu – 18.6 poena
Kobi Vajt – 17.3 poena
Nikola Vučević – 16.8 poena
Aleks Karuzo – 12.3 poena
Andre Dramond – 10.2 poena

Hjuston Rokets

Izostanci:

Amen Tompson 50%
Alperen Šengun OUT
 
Tari Ison OUT
Stiven Adams OUT

Majami Hit

Izostanci:

Tajler Hiro 50%

Dve ekipe koje su zadobile ozbiljne udarce u svojim sinoćnjim utakmicama, Majami koji se taman dočepao plej-of mesta izgubio je od Filadelfije, a Hjuston je praktično nokautiran od strane Golden Stejt Voriorsa, čime su svoje šanse za plasman u plej-in sveli na minimum. Pomenuli smo da je B2B, večeras je to nekako popularno, pa ćemo videti kako su se u sličnim situacijama snašli igrači Hjustona ove sezone:

Džejlen Grin – 16,8 poena
Kem Vitmor – 15 poena
Džabari Smit mlađi – 14,5 poena
Fred Vanvlit – 14,1 poen
Dilon Bruks – 13,2 poena

Što se Majamija tiče, ukoliko se Hiro zaista vrati na teren, sigurno da bi najbolji pokazatelj bile utakmice u kojima je on nastupao na početku sezone. Sa Tajlerom u postavi, ovo su proseci bitnih igrača Hita:

Džimi Batler – 20,1 poen
Bem Adebajo – 20,1 poen
Teri Rožir – 12,1 poen
Dankan Robinson – 11,7 poena
Nikola Jović – 6,5 poena

Memfis Grizlis

Izostanci:

Brendon Klark OUT 
Džon Končar OUT 
Dezmond Bejn OUT 
Markus Smart OUT
Derik Rouz OUT
Zaire Vilijams OUT
Juta Vatanabe OUT
Vins Vilijams OUT 
Dža Morent OUT

Detroit Pistons

Izostanci:

Kejd Kaningem OUT
Tadž Gibson OUT
Simone Fontekio OUT
Kventin Grajms OUT
Asar Tompson OUT
Ajzea Stjuart OUT

Ako ste kladioničar, i kladite se na bilo šta sa ove utakmice, možda je vreme da potražite pomoć. Možda over/under koliko igrača će završiti utakmicu, s obzirom da će još malo i klupe biti prazne.

Milvoki Baks

Izostanci:

Demijan Lilard 90%
Janis Adetokumbo 50%
Patrik Beverli 50%
Mardžon Bošamp 25% 

Toronto Reptors

Izostanci:

Geri Trent 50%
Očaji Agbađi 50%
Brus Braun 50% 
Skoti Barns OUT
Kris Buše OUT 
Jakob Purtul OUT
Džontej Porter OUT

Kao i u prethodnoj utakmici, teško ćemo šta ovde zaključiti dok ne dobijemo više informacija. Previše upitinka, pa se vratite na objavu u večernjim satima, kada budemo znali ko tačno nastupa za timove, tada ćemo moći da vam ponudimo i više sadržaja.

Nove vesti: Dejmijen Lilard će se vratiti večeras, čekamo vesti o Janisu, pa da vidimo da li je Dejm pravi izbor! Bez Janisa ove sezone 31.6 poena u proseku, a Bobi Portis 23.4 poena.

Nju Orleans Pelikans

Izostanci:

Zajon Vilijamson 50% 
Brendon Ingram OUT

Hoze Alvarado OUT

San Antonio Spars

Izostanci:

Keldon Džonson 50% 
Džeremi Sohan OUT

Devin Vasel OUT
Dominik Barlov OUT

Bitan momenat za Pelikane, a snažan završetak sezone za Vembenjamu?

Najbolji poenter Pelikana od povrede Brendona Ingrama (tačnije u poslednjih 7 utakmica) jeste Si Džej Mekolum. Postoji mogućnost da Mekolum preuzme dodatni teren večeras jer je Vilijamson pod znakom pitanja, ali po rečim trener Nju Orleansa, očekujemo ga na parketu. Pored Mekoluma (25.1 poen) tim iz grada Džeza u pomenutom period predvodi naravno Zajon, sa 23.9 poena, ali i Trej Marfi sa 14,1 poenom po utakmici. Viktor Vembenjama je, očekivano, podigao nivo igre kako se bliži sezona kraju, pa na prethodnih 10 utakmica beleži 24 poena i 12 skokova u proseku. Impresivna ruki kampanja.

Dalas Maveriks

Izostanci:

Derek Lajvli OUT
Džoš Grin OUT
Greg Braun OUT

Golden Stejt Voriors

Izostanci:

Džonatan Kuminga 50%
Endrju Vigins OUT
Dario Šarić OUT

Dva rivala snage su odmerila i pre nekoliko dana, kada su Voriorsi bili uspešniji u kontroverznoj završnici. Luka generalno odlično igra protiv Golden Stejta. Na prethodnih 10 susreta na kojima je nastupio beleži 32.6 poena. Doduše, taj prosek je nešto niži na 3 ovogodišnja meča – 30 poena u proseku. Kajri Irving je igrao na 2, od 3 pomenuta, i postigao ukupno 50 poena. S druge strane, Stef je neočekivano neefikasan, ima tek 19 poena u proseku u ovogodišnjoj seriji, a najbolji igrač GSW-a u susretima dva tima jeste momak pod upitnikom, Džonatan Kuminga.

Finiks Sans

Izostanci:

Grejson Alen 90%
Jusuf Nurkić 50% 
Dejmion Li OUT

Minesota Timbervulvs

Izostanci:

Karl Entoni Tauns OUT

Veoma bitan meč, koji će i te kako uticati na krajnji ishod tabele Zapada. Bitna priča je svakako, i dalje izostanak Karl-Entoni Taunsa, koji nije nastupio na prethodnih 14 utakmica. U tom periodu iskočio je očekivano Naz Rid, a ovo su proseci igrača tima:

Entoni Edvards – 25,9 poena
Naz Rid – 18,8 poena
Majk Konli – 14,5 poena
Rudi Gober – 13,3 poena
Džejden Mekdenijels – 11,5 poena
Nikil Aleksander-Voker – 9,7 poena

Los Anđeles Klipers

Izostanci:

Kavaji Lenard OUT

Juta Džez

Izostanci:

Voker Kesler 75%
Džordan Klarkson OUT

Lauri Markanen OUT
Džon Kolins OUT

U statistiku ćemo zaći i sa utakmicom Klipersi – Džezeri, ima zanimljivih podataka. Na jednoj strani, kako “pucaju” igrača Tajrona Lua kada nema Kavaja, a na drugoj kako izgleda novonastala hijerarhija u timu Jute nakon što je Deni Ejndž iz sezone isključio svoje najbolje igrače.

Klipersi:

Pol Džordž – 23 poena
Džejms Harden – 18,4 poena
Norman Pauel – 14,8 poena
Rasel Vestbruk – 14,6 poena
Ivica Zubac – 13,8 poena

Juta:

Kolin Sekston – 22,5 poena
Kijonte Džordž – 14,9 poena
Tejlor Hendriks – 10 poena
Brajs Senzabo – 9,6 poena
Voker Kesler – 6,6 poena