Izostanci

Izostanci, 6. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2024 00:00
Izostanci, 6. april
Izostanci, 6. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Los Anđeles Lejkers

Izostanci:

Lebron Džejms 50%
Entoni Dejvis 50%
Džared Vanderbilt OUT
Kristijan Vud OUT

Klivlend Kavalirs

Izostanci:

Krejg Porter 50%
Taj Džerom OUT
Din Vejd OUT
Ajzak Okoro OUT

Viđenje utakmice

Meč u vrlo povoljnom terminu po nas (21:30), a nadamo se dobroj i zanimljivoj utakmici. Lejkersi su pomalo tiho ušli u sjajnu fromu, imaju 8 pobeda na poslednjih 10 utakmica. Dejvis i Lebron upitni, ali naravno očekuje se da igraju. Jedini meč koji su Lejkersi ove sezone odigrali bez obojice u timu, bio je prvog februara protiv Bostona. Tada su uspeli da dođu do pobede, a Rivs se istakao sa 32 poena. Lebron je od prelaska u Lejkerse odigrao 8 utakmica protiv Klivlenda, i prosečno je beležio 30 poena, 8.4 skokova i 6.9 asistencija u tim mečevima. Kavsi su u promenljivoj formi, 4-6 učinak u poslednjih 10, a Donovan nikako da uhvati ritam i formu zbog problema sa povredama. Pošto je on naravno starter, Levert će se preseliti na klupu (što nužno ne mora biti loše za njega), a koji minut manje bi mogao da ima i Sem Meril.

Prenos ovog meča možete gledati na kanalu Arena Sport 3 Premium, od 21:30. Kompletan program Arene pogledajte ovde.

Bruklin Nets

Izostanci:

Kameron Džonson 25%
Denis Smit 25%
Kejta Bejts-Diop OUT
Ben Simons OUT
Darik Vajthed OUT

Detroit Pistons

Izostanci:

Kejd Kaningem OUT
Tadž Gibson OUT
Simone Fontekio OUT
Kventin Grajms 
OUT
Asar Tompson OUT

Ajzea Stjuart OUT
Stenli Umud OUT

Viđenje utakmice

Nema se puno toga zanimljivog videti na ovoj utakmici, pogotvo što Kejd Kaningem neće nastupati. On najviše pruža i vuče Pistonse kada igra, mada ni to nije dovoljno za pobede, jer su ih ove sezone nakupili samo 13. U poslednjih 10 utakmica, samo jedna. Ipak, za fantazi igrače i kladioničare, vredi napomenuti da je Detroit sinoć igrao bez Kejda, da se tu najviše istakao Džejden Ajvi koji je zabeležio 31 poen. Osim njega, još samo 2 igrača su bila dvocifrena, a Pistonsi su postigli 90 poena, što vam dosta govori o ovom timu. Malakaj Flin je sinoć, nakon čudesne partije od 50 poena protiv Atlante, iz igre šutirao 0 od 12… Ravnoteža je morala biti uspostavljena očigledno, ali ko će znati kako bi on mogao da odigra večeras.

Memfis Grizlis

Izostanci:

Santi Aldama OUT
Džeren Džekson OUT
Brendon Klark OUT 
Džon Končar OUT 
Dezmond Bejn OUT 
Markus Smart OUT
Derik Rouz OUT
Zaire Vilijams OUT
Juta Vatanabe OUT
Vins Vilijams OUT 
Dža Morent OUT

Filadelfija Seventisiksers

Izostanci:

Tajris Maksi 50%
Džoel Embid 50%
Tobajas Heris 50%
Mo Bamba 50%
Robert Kovington OUT
Deantoni Melton OUT

Viđenje utakmice

Pogledajte samo taj spisak i količinu odsutnih igrača u Memfisu, neverovatno. Ali, i uz sve to, pazite ovu činjenicu – Memfis je vezao 3 pobede! Nešto što nisam ni mogao da pretpostavim da ću napisati u ovoj završnici sezone, jer se kosi sa svim zakonima logike. Sinoć su pobedili Detroit (to malo objašnjava ovaj podatak), drugi put u četiri dana. Od 8 igrača koji su nastupili, sedam je bilo dvocifreno. Skoti Pipen mlađi je recimo odigrao dobro statistički (16 poena, 7 asistencija), Lamar Stivens je uglavnom dvocifren, ali pitanje uz kakve procente šuta… U odsustvu Džerena Džeksona, starter je (izgleda) postao Trej Džemison, pa je on zanimljiva fantazi opcija.

U redovima File, moramo sačekati vesti o nastupu svih nosioca. Prošlu put smo imali istu ovakvu upitnu situaciju, pa su uglavnom svi nastupili. Maksi je tada dao 37 poena, a Embiid 29, tako da ovaj duo bi mogao da bude vrlo moćan do kraja regularne sezone, i naravno u plej-ofu.

Denver Nagets

Izostanci:

Nikola Jokić 75%
Eron Gordon 75%
Džamal Muri 50%
Vlatko Čančar 25%
Zik Nađi OUT

Atlanta Houks

Izostanci:

Muhamed Gaje 25%
Trej Jang OUT
Onjeka Okongvu OUT
Ejdžej Grifin OUT
Sadik Bej OUT

Viđenje utakmice

Utakmica kojoj se posebno veselimo mi sa Balkana i iz Srbije, a to je zato što ćemo gledati duel Bogdana Bogdanovića i Nikole Jokića. Somborac ima određenih problema sa kukom, ali je najavljen danas u petorci. Denver je po svemu favorit, oni silno žele to prvo mesto Zapada i kasniju prednost domaćeg terenam jer smo se uverili koliko im to znači i koliko su kući bolji. Samo u ovoj regularnoj sezoni, taj skor kući im iznosi 31-8. Zanimljiv je podatak da je Nikola Jokić odigrao 22 utakmice u svojoj NBA karijeri protiv Klinta Kapele, i da je u tim mečevima beležio 17.6 poena, 10.5 skokova i 6.4 asistencije, a nikada mu nije ubacio preko 30.

Atlanta je prethodnu utakmicu protiv Dalasa odigrala šuterski malo slabije, izgubili su i ubacili su samo 95 poena. Niko se na tom meču nije proslavio sa procentima u redovima Houksa, te će večeras pokušati da se vade protiv aktuelnih šampiona.

Prenos ovog meča možete pratiti na kanalu Arena Sport 1 Premium, sa početkom od 03:00 časova.