Izostanci

Izostanci, 7. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.04.2024 00:00
Izostanci, 7. april
Izostanci, 7. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Dalas Maveriks

Izostanci:

Luka Dončić 50%
Maksi Kleber 50%
Derek Lajvli OUT
Džoš Grin OUT
Greg Braun OUT

Hjuston Rokets

Izostanci:

Amen Tompson 75%
Alperen Šengun OUT
 
Tari Ison OUT
Stiven Adams OUT

Viđenje utakmice

UPDATE: Luka Dončić igra.

Za početak večerašnjeg vrlo bogatog programa, koji se sastoji od 13 mečeva, odmah jedan dinamičan i uzbudljiv duel u najavi. Ovo je čuveni derbi Teksasa koji nekako godinama pruža uzbudljive trenutke, bez obzira kako ovi timovi izgledaju u određenim momentima.  Luka Dončić je upitan za većerašnji meč zbog problema sa kolenom, a nadam se da ćemo u dogledno vreme imati informacije o njegovom statusu. U duelu ova dva tima pre par dana, Luka je bukvalno razbio Hjuston, strpao je 47 poena uz 7 asistencija, jednostavno bilo je  to veče u kome nije mogao biti zaustavljen. Ako on ne zaigra, treba na umu imati Kajrija Irvinga, koji je na proseku od 30 poena u utakmicama u kojima je nastupao bez Luke (7 utakmica). U redovima Raketa, Amen Tompson je upitan, nakon što je propustio prethodni meč zbog problema sa povredom. Zanimljivo da je tada poziciju u startnoj petorci dobio Džef Grin, kao posledica pomeranja igrača i određenog prilagođavanja petorke. Videćemo kako će to izgledati večeras ako Amen ne nastupi.

Meč počinje u 21:30, a prenos možete pratiti na Arena Sport Premium 3 kanalu. Kompletan program Arene možete pogledati ovde.

Los Anđeles Klipers

Izostanci:

Musa Dijabate 75%

Džejms Harden 50%
Kavaji Lenard OUT

Klivlend Kavalirs

Izostanci:

Ajzak Okoro 50%
Taj Džerom OUT
Din Vejd OUT

Viđenje utakmice

UPDATE: Donovan Mičel neće igrati večeras.

Za Klilvend je ovo drugi meč u dve noći, nakon što se nisu proslavili protiv Lejkersa sinoć. Baš su u tankoj formi, nekako se muče, iako održavaju poziciju tri na Istoku. Sinoć je najbolji pojedinac u redovima Klivlenda bio Garland sa 26 poena, Mičel je jedva dobacio do dvocifrenog učinka, a Levert je sa klupe pružio jako dobru i efikasnu partiju, što smo i najavili juče (21 poen, 7 skokova, 8 od 12 iz igre). Protiv Klipersa nisu favoriti, iako su Klipersi bez Lenarda, ali to ih recimo nije sprečilo da pobede Denver pre 3 večeri, i to u Koloradu. Pi Džej Taker je nominalno zauzeo mesto startera umesto Lenarda, ali jasno vam je da on baš ne pruža neki napadački učinak i neke impozantne brojke.

Indijana Pejsers

Izostanci:

Tajris Haliburton 50%
Džejlen Smit 50%

Majami Hit

Izostanci:

Džoš Ričardson OUT

Viđenje utakmice

Ovde će biti zanimljivo videti da li će Haliburton nastupiti pošto je upitan. Bez njega, u petorci bi mogao da se nađe Mekonel, koji je na prošlom meču podelio 10 asistencija, uz 16 poena, i plus/minus indeksom od +22. Od njega, zaista vrhunski učinak. Džejlen Smit je takođe upitan, pa bi više prostora mogli da dobiju Topin i Ajzea Džekson. U Majamiju, velike su vesti da se Tajler Hiro konačno vratio. Prošlu utakmicu je počeo sa klupe, uzeo je 14 šuteva i postigao 17 poena, te je jasno da će on i dalje biti veliki ofanzivni faktor u redovima Majamija. Nije večeras najavljen kao starter, jer će mu verovatno uloga sa klupe prijati u početku, ali bi ubrzo mogao da izbaci Dankana Robinsona iz petorke.

Boston Seltiks

Izostanci:

Džejlen Braun 50%
Džejson Tejtum 50%
Džejden Springer 50%

Portland Trejl Blejzers

Izostanic:

Džeremi Grent 25%
Anferni Simons OUT
Malkolm Brogdon OUT
Šejdon Šarp OUT
Matis Tajbul OUT
Robert Vilijams OUT
Tumani Kamara OUT

Viđenje utakmice

Tejtum i Braun su upitni za večeras, sve je tu jasno, protivnik je baš slab pa se očekuje neka pošteda i čuvanje pred plej-of. Priča za Boston je ispričana, ukoliko izađu motivisani i fokusirani, pregaziće Portland, a uz neki možda očekivani nonšalantni pristup, Portland bi mogao da se održi u životu. Kada su u pitanju Trejl Blejzersi, mora se pohvaliti jedan čovek – Dalano Banton. Ovaj momak prosečno beleži 22 poena, 6.7 skokova i 5.3 asistencije u poslednjih šest utakmica. Jedna je od svetlih tački u ekipi Portlanda, i ovu sjajnu formu će pokušati da materijalizuje i produži na narednu sezonu. On mečeve počinje sa klupe, ali ima jaku minutažu, recimo protiv Vizardsa prošlu je odigrao 33 minuta, te zabeležio 21 poen, 8 skokova i 8 asistencija. Fantazi zlato već neko vreme!

Šarlot Hornets

Izostanci:

Liki Blek 50%
Nik Ričards 50%
Lamelo Bol OUT
Set Kari OUT
Kodi Martin OUT
Mark Vilijams OUT

Oklahoma Siti Tander

Izostanci:

Ajzea Džo 75%
Gordon Hejvord 50%
Džejlen Vilijams OUT
Šej Gildžas-Aleksander OUT

Viđenje utakmice

E, ovo će biti zanimljivo za videti, Vasa i Poku protiv svoje bivše ekipe. Da će biti posebno motivisani da im pokažu da su se ogrešili o njih, vrlo moguće. Micić je u od dolaska u Hornetse na proseku od 11.6 poena i 6.4 asistencije za 28 minuta igre. Neuporedivo sa statistikom iz mandata u dresu Tandera. Oklahoma će biti dosta oslabljena pošto Šej i Džejlen Vilijams ponovo ne igraju, a Hejvord je takođe upitan. Mada, pošto Gordon i ne igra na nekom nivou, to i nije toliki hendikep. Biće ovo svakako jedna izmešana postava Tandera, koja se muči u poslednje vreme, jer su vezali 3 poraza. Šarlot ovde čak može da traga za iznenađenjem, ali jasno je da su autsajderi. Kenrih Vilijams iz Oklahome je neko na koga bih ja obratio pažnju, jer bi trebalo da ima malo jače minute, a prošli meč je zabeležio 18 poena i 8 skokova.

Orlando Medžik

Izostanci:

Kejleb Hjustan 50%

Čikago Buls

Izostanci:

Tori Kreg 75%
Kobi Vajt 50%
Aleks Karuzo 50%
Džulijan Filips OUT
Patrik Vilijams OUT
Zek Lavin OUT
Lonzo Bol OUT

Viđenje utakmice

Nakon šokantnog poraza od Šarlota, Orlando ovde želi popravni i traga za bitnom pobedom. Bankero je na tom meču zabeležio 32 poena, uz 8 skokova i 8 asistencija. Pre toga takođe 32 poena protiv Pelikansa, tako da deluje kao da ulazi u sjajnu formu. Čikkgo svakako može da iznenadi i pobedi jer imaju materijala i kvalitetnih igrača, ali jednostavno ne igraju u kontinuitetu, i vrlo su osakaćeni povredama. Po svemu sudeći, ne bi ovo trebalo da bude duel sa previše poena.

Finiks Sans

Izostanci:

Dejmion Li OUT

Nju Orleans Pelikans

Izostanci:

Zajon Vilijamson 50%
Nađi Maršal 50%
Hoze Alvarado 50%
Brendon Ingram OUT

Viđenje utakmice

Zajon i Nađi Maršal su upitni za večeras, te bi njihov izostanak stavio Pelikanse u dosta tešku situaciju u ovom duelu. Osim toga su upali u silaznu formu sa 4 poraza u nizu, u trenucima kada im je bitka za plasman vrlo tesna. Teško mi je da zamislim da pobede večeras, ali je fora što preko puta sebe imaju jedan od čudnijih timova ove sezone, Finiks Sanse. Oni zaista mogu da izgube od svakoga i da pobede sa 50 razlike, jednostavno to nije moguće predvideti.

Ipak, ključni faktor bi mogao da bude Devin Buker, čovek koji obožava da teroriše Pelikanse. Podatak da im je na prethodne 3 odigrane utakmice ubacio 58, 52 i 52 poena, deluje kao neka greška ili šala, ali nije. Ovakav niz jednog čoveka protiv jedne ekipe se jednostavno ne viđa. Šta onda posebno najaviti za noćas i za taj mečap, ako im ponovo strpa 50+, stati i diviti se!

Dobra vest je da taj potencijalni spektakl možemo pratiti uživo na kanalu Aren Sport 1 Premium, sa početkom tačno u ponoć.

Toronto Reptors

Izostanci:

Geri Trent 50%
Brus Braun 50% 
Skoti Barns OUT
Kris Buše OUT 
Jakob Peltl OUT
Džontej Porter OUT

Vašington Vizards

Izostanci:

Kajl Kuzma 50%
Rišon Holms 50%
Marvin Begli OUT
Lendri Šemet OUT
Tajus Džouns OUT
Bilal Kulibali OUT
Ajzea Livers OUT

Viđenje utakmice

Kada ste u lošoj seriji, agoniji rezultata, kada ne znate za pobedu 15 utakmica u nizu – zovite Milvoki Bakse da se to reši. Tako je Toronto uspeo da dođe protiv svoje prve pobede posle jako dugo vremena, igravši sa ekipom koja doživljava pravu katabazu. Na toj utakmici, Beret, Kvikli i Geri Trent su kombinovano postigli 82 poena, od ukupnih 117 koliko su Reptorsi postigli. Ako nešto ganjate ili pokušavate sa igračima iz redova Toronta, to mora biti neko od te trojke (doduše Trent je upitan za večeras).

U Vizardsima, Tristan Vukčević igra najbolju košarku u svojoj profesionalnoj karijeri – na prethodne tri utakmice je na prosecima od 15.3 poena i 5.6 skokova. Izgledno je i da bude starter ponovo. Jedan Tristanov saigrač se posebno istakao u segmentu asistiranja i kreiranja u poslednje vreme, a možda nikada ne bi rekli da je to Džordan Pul – 8.3 asistencije u poslednjih 8 utakmica, i uloga plejmejkera koji ne gleda samo da šutne na koš. Zanimljiva transformacija, videćemo koliko će biti efikasna na duge staze.

Milvoki Baks

Izostanci:

Mardžon Bošamp 75%
Janis Adetokumbo 50%
Patrik Beverli 50%

Njujork Niks

Izostanci:

Bojan Bogdanović 50%
Džulijus Rendl OUT

Viđenje utakmice

Milvoki je dozvolio sebi da ozbiljno ugrozi drugu poziciju Istoka sa porazima od fenjeraša, sreća po njih da Kavsi takođe nisu u dobroj formi i da ih nisu skinuli odatle, ali zato bi Niksi recimo mogli da pojure to mesto, jer bi sa pobedom večeras bili na jednoj pobedi manje od Baksa. Lilard se vratio, ali je sada Janis upitan, tako da čekamo vesti za njega. Lilard je na prosecima od 32 poena i 8.3 asistencije ove sezone u utakmicama koje je odigrao bez Janisa (6), te na to vredi obratiti pažnju.

Kada su Niksi u pitanju, apsolutno glavna vest jeste povratak Oudži Anunobija. On se odmah vratio u startnu petorku protiv Čikaga, gde je odigrao 28 minuta i upisao 12 poena. Njegov povratak je pomalo neočekivan, jer se pred utakmicu nije znalo da će nastupiti, ali izgleda da Tibodo ne čeka i odmah gura vrlo bitnog igrača na jaku minutažu. On je na papiru izbacio Majlsa Mekbrajda iz petorke, ali Mekbrajd je svakako odigrao 37  minuta počevši sa klupe, i čini se da su njegovi kvaliteti i učinak taman po meri trenera Tibodoa.

San Antonio Spars

Izostanci:

Keldon Džonson 50%
Džedi Osman OUT
Džeremi Sohan OUT
Devin Vasel OUT
Dominik Barlov OUT

Filadelfija Seventisiksers

Izostanci:

Tobajas Heris OUT
Robert Kovington OUT
Deantoni Melton OUT
Mo Bamba OUT


Viđenje utakmice

UPDATE: Embid NE igra!

Embid protiv Vembanjame, kako će ovo da izgleda? Znamo da Embida po snazi retko ko (ili niko) ne može da zaustavi, pa kako će Vembi uspeti da mu isparira sa svojim telom i odličnim defanzivnim pokretima i blokadama? Ostaje nam da vidimo i da uživamo u njihovom nadigravanju i napadačkim arsenalima. Naravno, pitanje da li će Sparsi uspeti da izdrže ceo meč protiv File, koja je ponovo živnula sa Embidovim povratkom iz povrede. 24, 29 i 30 poena na tri meča koja je odigrao od kako se oporavio, zaista impresivno nakon tolike pauze.

Bruklin Nets

Izostanci:

Kameron Džonson 50%
Denis Smit 50%
Kejta Bejts-Diop OUT
Ben Simons OUT
Darik Vajthed OUT

Sakramento Kings

Izostanci:

Kevin Herter OUT
Malik Monk
OUT

Viđenje utakmice

Foks je na prošlom meču dao 40 protiv Bostona, ali ni to nije bilo dovoljno Sakramentu da pobedi. Sada bi trebalo da imaju lakši zadatak, jer su Netsi protivnik koji može da iznenadi ako je trojac Tomas – Šruder – Bridžes na pravom nivou. Kem Tomas je u pobedi Bruklina šutnuo 25 puta i postigao 32 poena, uz 6 skokova i 5 asistencija. Na poslednjih 10 utakmica je na proseku od 27 poena i 4 asistencije, čovek je jedan od najboljih poentera, ako ništa barem na Istoku, i naravno u ekipi koja je lišena takmičarske košarke. Ipak, i pored toga zaslužuje pohvale.

Golden Stejt Voriors

Izostanci:

Dario Šarić 90%
Geri Pejton 75%
Džonatan Kuminga 50%
Endru Vigins 50%
Stef Kari OUT

Juta Džez

Izostanci:

Kris Dan 50%
Voker Kesler OUT
Džordan Klarkson OUT
Lauri Markanen OUT
Džon Kolins OUT

Viđenje utakmice

Večeras Voriorsi značajno oslabljeni, jer nema Karija (odmor), a upitni su i Vigins i Kuminga. U petorci bi onda trebalo da vidimo Krisa Pola, a on bi mogao da podeli dobar broj asistencija. Trejsi Džekson-Dejvis ponovo počinje kao startni centar, a bez Viginsa i Kuminge, kao startera je realno da vidimo i Mozes Mudija. Dakle, značajno izmenjen tim Voriorsa za ovaj meč, videćemo ko bi mogao da se istakne. Juta ne zna za pobedu već 11 mečeva, svi glavni igrači su im van ekipe za završnicu sezone, ali eto recimo da imaju šansu da konačnu upišu pobedu protiv oslabljenih Voriorsa.

Los Anđeles Lejkers

Izostanci:

Džared Vanderbilt OUT
Kristijan Vud OUT

Minesota Timbervuls

Izostanci:

Karl Entoni Tauns OUT

Viđenje utakmice

Dosta jak i bitan duel na Zapadu noćas od 4 sata nakon ponoći. Lejkersi u najavi kompletni, iako im je ovo B2B meč, što mi je zanimljivo i neočekivano. Entoni Dejvis prosečno beleži 27 poena i 10 skokova  u 20 utakmica u kojima je igrao protiv Rudija Gobera u svojoj karijeri. Prošli meč Lejkersa i Minesote – brutalna partija Dejvisa od 27 poena i 25 skokova, doduše tada Gober nije nastupao. Pre toga susret na kome su igrali obojica, Dejvis 33 poena i 17 skokova.