Izostanci

Izostanci, 10. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2024 00:00
Izostanci, 10. april
Izostanci, 10. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Klivlend Kavalirs

Izostanci:

Sem Meril 25%
Taj Džerom OUT

Din Vejd OUT

Memfis Grizlis

Izostanci:

Lamar Stivens OUT
Džejk Laravija OUT
Santi Aldama OUT
Džeren Džekson OUT 
Džon Končar OUT
Luk Kenard OUT
Dezmond Bejn OUT 
Markus Smart OUT
Derik Rouz OUT
Zaire Vilijams OUT
Juta Vatanabe OUT
Vins Vilijams OUT 
Dža Morent OUT

Viđenje utakmice

UPDATE: Stivens, Laravija, Aldama, Kenard, Končar i Vatanabe su naprasno promenjeni u 50% da zaigraju (questionable).

Za Klivlend je ovo utakmicu koju apsolutno moraju dobiti, bez ikakvih pogovora i prava na kiks. Imali su baš nekih padova u poslednje vreme, protiv Klipersa vode čitav meč i ispuste veliku prednost, a Džordž im presudi u poslednjim sekundama. Pozicija je manje-više tu, igra nije, ali imaju sada ovaj meč i Šarlot. što bi morali dobiti, te će sa Indijanom igrati da osiguraju peto mesto ili eventualno da se popnu do trećeg. Donovan Mičel je najavljen kao starter i nema upitnika, mada smo se par puta već opekli tako na njega, jer su iznenada dolazile vesti da ne nastupa. Moraju on i Garland da igraju na svom nivou, nema tu mnogo filozofije.

Za Memfis je sve rečeno, bilo bi glupo ponavljati se iz dana u dan. Ako niste čitali, bacite pogled na prethodne dane i članke iz kategorije “Izostanci”.

Atlanta Houks

Izostanci:

Džejlen Džonson OUT

Trej Jang OUT
Onjeka Okongvu OUT
Ejdžej Grifin OUT
Sadik Bej OUT

Šarlot Hornets

Izostanci:

Lamelo Bol OUT
Set Kari OUT
Kodi Martin OUT
Mark Vilijams OUT

Viđenje utakmice

UPDATE: Jang i Džonson su na 50% da zaigraju (questionable)

Taman što se vratio na parket i krenuo da igra dobro, Džejlen Džonson se sinoć povredio (članak), te večeras neće nastupati. Nisu to dobre vesti za Atlantu, ali moraće i bez njega protiv Šarlota. Dva produžetka sinoć protiv Majamija, u ovom trenutku sezone, postavlja se pitanje da li će to ostaviti traga i učiniti noge malo umornijim u B2B utakmici. Naravno, i Šarlot je igrao noćas, ali su dosta lako izgubili od Dalasa, gde ih je Luka počistio već u prvoj četvrtini.

Na prethodnom meču ova dva tima, Atlanta je bila ubedljiva u pobedi, a Bruno Fernando je imao zapažen učinak od 25 poena, uz Dižontea Marija (28/7/12). Bogdan Bogdanović je tada postigao 12 poena. Sa druge strane najefikasniji je bio Bridžes sa 27 poena, dok je Vasa ubacio 8 uz 6 asistencija, a Pokuševski 9. Bogdan je u karijeri odigrao 16 utakmica protiv Šarlota, na kojima je prosečno beležio 16 poena i 3 asistencije.

Bruklin Nets

Izostanci:

Nikolas Klakston 75%
Kameron Džonson 75%
Denis Smit OUT
Kejta Bejts-Diop OUT
Ben Simons OUT
Darik Vajthed OUT

Toronto Reptors

Izostanci:

Imanuel Kvikli 90%
Grejdi Dik 50%
Skoti Barns OUT
Kris Buše OUT 
Jakob Peltl OUT
Džontej Porter OUT

Viđenje utakmice

Neće ovde biti previše takmičarske i napete košarke, ali bi mogao da bude jedan raspucan i brz meč. Toronto sinoć protiv Indijana postigao 123, a primio 140 poena, dakle vrlo efikasno. Kvikli se večeras najverovatnije vraća u sastav, te je jasno da će on i Beret da predvode napad i da verovatno nastave sa dobrim partijama koje pružaju (Beret sinoć 23/4/4 uz šut iz igre 10 od 19). U poslednje četiri utakmice, priliku da zaigra za Reptorse je dobio izvesni Malik Vilijams, centar koji je došao iz Razvojne lige. Možda nekome bude zanimljivo za ispratiti ga.

U Bruklinu će takođe standardnu priču voditi Tomas, Šruder i Bridžes, ali se pojavio i jedan “novi” momak koji je zaslužio pohvale. Noa Klauni je ruki i kao visoki igrač pruža poprilično solidne brojke u poslednje vreme. Imao je partiju od 22 poena i 10 skokova (rekordi karijere), kao i partiju protiv Detroita gde je zabeležio 17 poena, 6 skokova i 4 blokade. Odmah posle toga je i ubeležio svoj prvi start u NBA karijeri. Zaista vredi obratiti pažnju na njega, a recimo mene je podsetilo na situaciju kada se Džeret Alen probijao i gradio svoje ime baš u Bruklin, gde je u nekom sličnom periodu sezone, pre par godina, pokazao šta ume i kakav bi igrač mogao da postane. Ko zna.

Majami Hit

Izostanci:

Tajler Hiro 50%
Teri Rožir 50%

Dankan Robinson OUT
Džoš Ričardson OUT

Dalas Maveriks

Izostanci:

Džoš Grin OUT
Derek Lajvli OUT
Greg Braun OUT

Viđenje utakmice

Ovo je meč koji noćas od 01:30 pratimo na kanalu Arena Sport 1 Premium. Balkanski duel ponovo, kao i sinoć, zaista dodatni motiv da se gleda utakmica. Luka se sinoć baš posprdao protiv Vasinog Šarlota, izvozao ih je i uništio u prvoj četvrtini. Večeras. nisam siguran da će moći baš tako lako to da radi. Majami je dosta organizovaniji i čvršća ekipa, te verujem da, pošto im je bitna utakmica, planiraju da uđu u meso Luki. Tokom svoje NBA karijere, Luka ima prosek od 25 poena i 9 skokova protiv Majamima. Na poslednje tri im je davao 34, 42 i 35. Jasno je, ako mu je veče i ako mu se igra, nema puno pomoći.

Sa druge strane, Nikola Jović ulazi u ovaj duel nakon jedne od svojih najboljih partija u NBA karijeri – 23 poena, 8 skokova, 5 od 8 trojke, i poraz od Atlante nakon dva produžetka. Verujemo da je dovoljno odmoran i spreman da nastavi sjajnu seriju u kojoj se nalazi, jer na protekle 4 utakmice beleži 15 poena i 5 skokova, uz procenat šuta od 55.3%. Samo nastavi ovako Nidžo!

Kompletan program Arene možete pogledati ovde.

Milvoki Baks

Izostanci:

Janis Adetokumbo50%
Mardžon Bošamp OUT

Orlando Medžik

Izostanci:

Franc Vagner OUT

Viđenje utakmice

UPDATE: Janis je OUT za večeras (verovatno i do kraja regularne sezone). Kris Midlton je OUT za večeras. Eto prilike za Lilarda, Bizlija i Beverlija.

Baksi sinoć jesu pobedili u derbiju protiv Bostona, ali ih je to moglo skupo koštati da se Janis teže povredio. Na sreću, prvi rezultati kažu da ništa nije previše oštećeno i da bi mogao da igra uskoro, možda već večeras. Novina za Bakse jeste ulazak Patrika Beverlija u startnu petroku, i to umesto Malika Bizlija. Iako je većina bila šokirana kada se ova informacija pojavila, ispostavilo se ovo kao dobar potez. Beverli je zabeležio 20 poena, 10 skokova, 3 asistencije, i bio je najefikasniji igrač u redovima Baksa. Ovo zvuči još šokantnije. Treba očekivati istu formaciju i večeras protiv Orlanda, u isto toliko važnom meču, pa ćemo videti da li Beverli može da ponovi nešto slično i možda se tako nametne kao starter pred početak plej-ofa.

Oklahoma Siti Tander

Izostanci:

Gordon Hejvord OUT

San Antonio Spars

Izostanci:

Viktor Vembanjama 50%
Džedi Osman OUT
Džeremi Sohan OUT
Devin Vasel OUT
Dominik Barlov OUT
Keldon Džonson OUT

Viđenje utakmice

Moram priznati da kad sam video ovaj meč i imena ovih timova, da sam prvo pomislio na one strašne duele koje su ove franšize vodile, pa sada već pre 10 godina. KejDi i Vestbruk sa jedne strane, moćna dinastija Sparsa predvođena sa Gregom sa druge strane. To je zaista bilo nešto posebno, mečevi koje smo svi gledali i svi uživali.

Ipak, prošlo je dosta od toga, ove dve franžise su se bukvalno skroz promenile i transformisale. Oklahoma danas juri poziciju broj jedan na Zapadu, ali sa nekim drugim, mlađim momcima. U redovima Sparsa, Vembanjama je upitan, i bez njega, uz sve ostale povređene igrače, teško da imaju šta da traže ovde. Ako zaigra, naravno da su iznenađenja moguća. U prvoj petorci se ustalio Sandro Mamukelašvili, koji je u prošloj utakmici zabeležio 11 poena, 16 skokova i 4 asistencije. Igrač vredan pažnje, po mom skromnom mišljenju.

Denver Nagets

Izostanci:

Vlatko Čančar 25%
Eron Gordon OUT
Zik Nađi OUT

Minesota Timbervulvs

Izostanci:

Karl Entoni Tauns OUT

Viđenje utakmice

UPDATE: Gordon je na 50% da zaigra (questionable). Džamal Muri je na 50%.

To je to, ovo je dugo čekani spektakl i verovatno najveća utakmica u završnici ove regularne sezone. Meč koji bi mogao da odredi poredak na vrhu Zapada, a samim tim i da utiče na sve ekipe koje ulaze u plej-of sa nižih pozicija. I Minesota i Denver su se spremali za ovo i pričali o ovome još sinoć i mnogo večeri pre, videlo se po svim izjavama da im je ova utakmica u glavi i u mislima. Kako bi meč mogao da se odvije, ko će pobediti? Prvo, kladionice prednost daju Denveru, a ne zaboravimo da igraju na domaćem parketu, što je za njih od velikog značaja. Na prošlom meču ovih ekipa, Denver se nije proslavio na gostovanju, postigli su samo 98 poena i relativno lako su poraženi. Edvards je tada dao 25, Konli 23, a Gober je odigrao sjajno sa učinkom 21/12. Jokić je bio najefikasniji u redovima Denvera, sa 32 poena, i tako nastavio dobar poenterski niz koji ima protiv Gobera (25 poena, 11 skokova prosek u poslednjih 10). Ipak, ostao mu je dužan, a večeras bi bilo vrlo prigodno da tu osvetu servira.

Eron Gordon večeras izgleda ne igra, što bi jako dobro mogao da iskoristi Naz Rid, koji je u sjajnoj formi (uprkos lošem meču sinoć). Edvards je sinoć dao 51 poen, da li postoji bolji način da se uvede u ovakav spektakl od utakmice? Ne sme se prognozirati ovde rezultat ili nešto slično, ali stvarno se nadamo dobroj i čvrstoj utakmici, pa bolji nek pobedi i verovatno zasluženo uzme to prvo mesto Zapada.

Los Anđeles Klipers

Izostanci:

Musa Dijabate 75%
Džejms Harden 75%
Kavaji Lenard OUT

Finiks Sans

Izostanci:

Jusf Nurkić 50%
Dejmion Li OUT

Viđenje utakmice

Repriza meča od sinoć u kome su Klipersi slavili. Vodili su celo prvo poluvreme, a onda su Sansi preokrenuli i ipak ostali kratki za pobedu. Taktički i igrački, sve je isto kao i juče, nema tu nekih bitnijih promena. Sansi se nadaju da Buker ne može da ponovi katastrofalno šutersko veče u kome je gađao 1 od 11 iz igre, a ni Durent se nije proslavio (8 od 22). Dru Jubenks, koji je igrao u petorci umesto Nurkića, imao je indeks korisnosti – 20, najgori u ekipi. E to vam je pokazatelj koliko Jusuf znači ovom timu, a večeras je ponovo upitan.