Izostanci

Izostanci, 11. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2024 00:00
Izostanci, 11. april
Izostanci, 11. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Detroit Pistons

Izostanci:

Kejd Kaningem 50%
Tadž Gibson OUT
Simone Fontekio OUT
Kventin Grajms OUT
Asar Tompson OUT
Ajzea Stjuart OUT

Čikago Buls

Izostanci:

Aleks Karuzo 75%
Ajo Dosunmu 50%
Andre Dramond 25%
Džulijan Filips OUT
Patrik Vilijams OUT
Zek Lavin OUT
Lonzo Bol OUT

Viđenje utakmice

Za početak večeri, realno jedan neatraktivan duel. Pistonsi ne igraju ništa već jako dugo, jedna pobeda u poslednjih 15 utakmica. Čikago koliko god bio nekonstantan, mora ovo da pobedi da zadrži deveto mesto i prednost domaćeg terena u toj utakmici koja ih čeka sa Atlantom u plej-inu. Poslednji meč u sezoni im je sa Niksima, pre toga Vizardsi, tako da je realnije da ovde gađaju pobedu.

Andre Dramond vrlo upitan za ovaj meč, da li zbog onog pokušaja zakucavanja od juče ili šta li je. Derozan je prošlu igrao 42 minuta i dao 32 poena, zaista mu svaka čast kako gura ove Bulse. Momak kog smo pomenuli prošli put u ovoj rubrici, Džavonte Grin, igrao je u startnoj petorci i zabeležio 9 poena i 12 skokova, što nije loše. Djuren i Ajvi su u Pistonsima jedina prava uzdanica ako Kejd ne zaigra (Ajvi prošlu 25 poena, 5 skokova, 4 asistencije, Djuren 15 poena, 11 skokova). Pomenuo bih još jednog momka, Čimezija Metua, on je starter u poslednje vreme u Pistonsima, imao je nekih solidnih partija, ali takođe nije baš pouzdan.

Boston Seltiks

Izostanci:

Džejson Tejtum 50%
Džejlen Braun 50%
Džru Holidej 50%
Al Horford 50%

Kristaps Porzingis 50%
Ksavijer Tilman 50%

Njujork Niks

Izostanci:

Džulijus Rendl OUT

Viđenje utakmice

UPDATE: Braun, Tejtum i Horford su skinuti sa questionable liste i trebalo bi da zaigraju

Ovo je na papiru derbi večeri i jedna značajna utakmica za Nikse, ali pogledajte spisak upitnih igrača Bostona i sve će vam biti jasno. Imaju još tri utakmice regularne sezone koju su davno završili, tako da šta nas od njihovih startera čeka noćas, teško je reći. Neće svi izostati kao što to piše, ali dok ne znamo ko tačno, ne možemo pričati o detaljima. Jasno je da bi igrači sa klupe mogli da profitiraju od ovoga (Pričard, Hauzer), kao i Derik Vajt koji ne stoji kao upitan (jedini iz petorke). Za Nikse, ovo su savršene vesti, jer ovu utakmicu moraju da dobiju, i tako bi mogli da završe kao treći na Istoku. Prošlu utakmicu Niksa, nestvarni Branson, 42 minuta – 45 poena. Sve pohvale za ovog čoveka, zaista. Igraju Niksi sa rotacijom od 7-8 igrača, tako da ne možemo očekivati neka posebna iznenađenja, tu su standardni igrači koji će ga pratiti. Boston u poslednjih 10 utakmica je po defanzivnom rejtingu recimo van top 10 liste, dok su po ofanzivnom u top 3 i dalje. Niksi po ofanzivnom rejtingu u poslednjih 10 utakmica, druga ekipa lige.

Prenos ovog meča možete gledati na kanalu Arena Sport 1 Premium (01:30). Kompletan program Arene možete pogledati ovde.

Juta Džez

Izostanci:

Voker Kesler OUT
Kris Dan OUT
Kolin Sekston OUT
Džordan Klarkson OUT
Lauri Markanen OUT
Džon Kolins OUT

Hjuston Rokets

Izostanci:

Džejšon Tejt OUT
Alperen Šengun OUT
 
Tari Ison OUT
Stiven Adams OUT

Viđenje utakmice

Hjuston je u samoj završnici sezone otpao iz priče za plej-in, te će i ovaj meč igrati za neku čast. Prošlu su svi starteri odigrali baš jaku minutažu, upisali su i pobedu protiv Orlanda, što govori da idu jako do kraja. Tada je VanVlit odigrao maestralno sa 37 poena, 8 skokova i 6 asistencija. Protiv slabašne Jute, ne vidim kako ih neće pregaziti iz svega navedenog.

U ekipi Džeza je iskočilo još jedno zanimljivo ime, a to je Omer Jurceven. Skriveni biser kojeg je Majami otkrio i uveo u ligu, u stilu igrača koje samo oni mogu da pronađu i afirmišu, sada nastupa u dresu Džezera. Protiv Denvera je ubacio 20 poena uz 11 skokova, te u poslednje četiri utakmice beleži 12.8 poena i 7.8 skokova. Luka Šamanić je takođe dobio priliku da bude starter protiv Denvera, te je ubeležio 15 poena i 10 skokova. Inače nije imao preveliku minutažu ove sezone, što u preostale tri utakmice može da se promeni.

Portland Trejl Blejzers

Izostanci:

Džeremi Grent OUT
Anferni Simons OUT
Malkolm Brogdon OUT
Šejdon Šarp OUT
Matis Tajbul OUT
Robert Vilijams OUT
Tumani Kamara OUT

Golden Stejt Voriors

Izostanci:

Drejmond Grin 50%
Dario Šarić 50%

Viđenje utakmice

UPDATE: Drejmond Grin i  Klej Tompson NE igraju

Može se reći da ova utakmica ima rezultatski značaj za Voriorse, jer eventualno žele da skinu Lejkerse ili Kingse sa devetog mesta, ali to je zaista teško izvodljiva računica iz više razloga. Pre svega bi Lejkersi trebali da izgube od Memfisa sutra, što naravno nije realno. Ipak, Voriorsi se očekuju u jakom sastavu, ali se ne bih iznenadio ako dođu vesti da neko od startera ne nastupa večeras. Stef Kari je odigrao čak 40 utakmici u svojoj karijeri protiv Portland Trejl Blejzersa. Prosek u tim utakmicama mu je 27.2 poena i 6.4 asistencije. Imao je Stef neke monstruozne partije protiv ove franšize, ali su tada stvari izgledale drugačije, Portland je tada igrao plej-of predvođen duom Lilard – Mekolum, a to su bile sjajne utakmice za gledati. Sada je Portland u skroz drugom fazonu, iako je Stef sa svojim Voriorsima i dalje tu i nije se puno promenio. Protiv ovakve ekipe Blejzersa, sumnjam da će morati da napne i da odigra neku takvu partiju.

Sakramento Kings

Izostanci:

Kigan Muri 50%
Kevin Herter OUT
Malik Monk
OUT

Nju Orleans Pelikans

Izostanci:

Nađi Maršal 50%
Brendon Ingram OUT

Viđenje utakmice

Od čitavog večerašnjeg programa, ovo je meč sa najvećim takmičarskim značajem. Nju Orleans cilja da izbegne plej-in i da zadrži šesto mesto, a Kingsi se bore za život, jer im od dole prete i Voriorsi i Lejkersi. Zaista zanimljiva situacija. Ipak, neko će morati da izgubi večeras i da tako sebi zagorča poslednje dane regularne sezone. Zanimljiv podatak je da su Pelikansi dobili sva četiri meča (tu je uključen i turnir u Vegasu) protiv Kingsa ove sezone. Poslednji meč ove dve ekipe, odigran pre 3 meseca, Pelikansi su ugazili Sakramento, i to bez Zajona (ali igrao je Ingram). Čini se da im leže kao ekipa, jer oni na papiru imaju igrače za dva najjača oružja Kingsa, a to su Foks i Sabonis (dobri defanzivci na perimetru + Valančiunas i Zajon da se rvu u reketu). To naravno ne mora ništa da znači u praksi, možda baš Foks podivlja i saspe 40+ poena, ne bih se iznenadio. Kingsi jesu favoriti po kladionicama, a ja se ne bih usudio da prognoziram kako će teći ovaj meč.