Izostanci

Izostanci, 12. april

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2024 00:00
Izostanci, 12. april
Izostanci, 12. april

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Filadelfija Seventisiksers

Izostanci:

Džoel Embid 50%
Kajl Lauri 50%
Kej Džej Martin 50%
Robert Kovington OUT

Orlando Medžik

Izostanci:

Franc Vagner 50%

Viđenje utakmice

Još samo dva “kola”, odnosno dva dana u kojima ćemo gledati utakmice regularne sezone. Noćas na programu 15 utakmica, sutra pauza, i onda u nedelju završni dan i stavljanje tačke na regularni deo sezone. Mnogo toga još nije rešeno, mnogo toga i znamo, veliki broj ekipa igra revijalno već neko vreme, tako da je realno da će i biti nekih poprilično nezanimljivijh utakmica, ali obratićemo pažnju na ove koje su od nekog značaja.

Za početak, duel Orlanda i Filadelfija. Odmah me je ovo asociralo na Markela Fulca, koji će igrati protiv bivšeg tima koji ga je birao kao prvog pika koji je trebalo da završi čuveni “Proces”, ali stvari se nisu baš odvile na sjajan način. Danas je Fulc plej Orlanda koji uglavnom ima ulogu rezerviste, ali i značajan doprinos timu. Nije to ispalo onako kako se očekivalo od njega kada je dolazio u ligu, ali je našao svoje mesto u ligi i ulogu koja mu odgovara.

Orladno i Fila su ekipe koje su na utakmicu razlike na tabeli, dakle, meč od izuzeznog značaja. Fila je sedma i nada se kiksevima Indijane, te pobedi večeras protiv Orlanda, kako bi nekoga od njih skinula sa mesta koje vode u plej-of. Orlando ima 2 poraza u nizu, a u poslednjem danu igraju protiv Baksa. Fila je vezala 6 pobeda, igraće protiv Netsa u nedelju, dakle njihova nadanja nisu nerealna, ali ne zavisi baš sve od njih samih. Orlando pobedom osigurava plej-of mesto i ostaje konkurentan za treću poziciju, a sa oba poraza, mogu pasti i do osmog mesta.

Embid je upitan za večeras, a prošli susret ovih ekipa, on je postigao 37 poena u pobedi Seventisiksersa, a pratio ga je Maksi sa 32 poena.

Vašington Vizards

Izostanci:

Deni Avdija 50%

Džordan Pul 50%
Rišon Holms 50%
Eugen Omoruji 50%
Marvin Begli OUT
Lendri Šemet OUT
Kajl Kuzma OUT
Tajus Džouns OUT
Bilal Kulibali OUT
Ajzea Livers OUT

Čikago Buls

Izostanci:

Andre Dramond 50%
Ajo Dosunmu OUT
Džulijan Filips OUT
Patrik Vilijams OUT
Zek Lavin OUT
Lonzo Bol OUT

Viđenje utakmice

UPDATE: Derozan i Vučević su prebačeni u doubtful (vrlo teško da će igrati) za utakmicu, a Karuzo je upitan.

Čikago je većinski deo posla obavio sinoć protiv Detroita, danas ulaze mirnije u ovaj meč. Derozan je odradio ono njegovo, baš kako smo i najavili, za 35 minuta na terenu je ubacio 39 poena i doneo pobedu Bulsima. Vašingtonu ovaj meč ništa ne igra, a nakon par iznenađujućih pobeda, sada su u nizu od 4 poraza. Za očekivati je da Čikago pobedi i potvrdi svoje deveto mesto na Istoku.

U Vizardsima dosta odsutnih i upitnih igrača. Tristan Vukčević će po svemu igrati večeras, i to vrlo verovatno u startnoj petorci. To znači da bi mogli da gledamo duel Vukčević – Vučević, što će biti zanimljivo za ispratiti.

Boston Seltiks

Izostanci:

Ošea Briset OUT

Šarlot Hornets

Izostanci:

Nik Ričards 50%
Grent Vilijams 50%
Lamelo Bol OUT
Set Kari OUT
Kodi Martin OUT
Mark Vilijams OUT

Viđenje utakmice

Ovo je jedan od onih duela koji nema apsolutno nikakav takmičarski značaj. Nik Ričards i Grent Vilijams su upitni u Šarlotu, dok za Boston još nema nikakvih informacija, ali kako to već ide, sigurno je da će neko propustiti meč. Na papiru, ove je duel ekipe koja je na drugom mestu po postignutim poenima (Boston) i pretposlednje (Šarlot). U praksi to neće morati puno toga da znači.

Nadamo se da Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski mogu da zatvore sezonu na dobar način. Vasa je konstantno na solidnom učinku, ali se šuterski baš muči, čekamo da probije tu barijeru i da nas počasti sa nekom 20+ partijom. Na prošlom meču sa Bostonom, Vasa je upisao 13 poena i 9 asistencija. Tada su inače Sem Hauzer i Džejson Tejtum bili najefikasniji u redovima Bostona sa po 25 poena, a pratio ih je Porzingis sa 20.

Klivlend Kavalirs

Izostanci:

Sem Meril 25%
Taj Džerom OUT

Din Vejd OUT

Indijana Pejsers

Izostanci:

Ajzea Džekson 50%
Benedikt Maturin OUT

Viđenje utakmice

Za razliku od Šarlota i Bostona, ovo je meč od višestrukog rezultatskog značaja. Dakle, ovako ide računica. Pejsersi će preći Klivlend na četvrtoj poziciji sa pobedom ovde i sa porazom Orlanda. Ipak, sa dva poraza do kraja, Indijana može da padne i na osmo mesto ako se sve poklopi. Kavsi će sa porazom Orlanda i pobedom ovde zakucati top 4 mesto – gornja granica im je drugo mesto (što je teško izvodljivo), a mogu pasti i do šestog mesta sa nepovoljnim rezultatima i sopstvenim porazima.

Ajzea Džekson je upitan u Indijani, ali to ne mora da znači puno, jer bi starteri verovatno trebali da gule jaku minutažu u obe ekipe. Znamo da Indijana igra najbržu i najefikasniju košarku i čitavoj ligi, videćemo da li će tako biti i večeras u jednom ovakvom značajnom meču. Prošli susret dve ekipe odigran pre manje od mesec dana, Džeret Alen i Karis Levert su bili najefikasniji sa po 23 poena, a u redovima Indijane, Sijakam sa 19. Levert je inače bivši igrač Indijane, i ove sezone im je ubacivao 31, 13 i 23 poena.

Njujork Niks

Izostanci:

Džulijus Rendl OUT

Bruklin Nets

Izostanci:

Dejron Šarp 50%
Kameron Džonson 50%
Dorijan Fini-Smit OUT
Denis Smit OUT
Kejta Bejts-Diop OUT
Ben Simons OUT
Darik Vajthed OUT

Viđenje utakmice

UPDATE: Hartenštajn propušta meč, umesto njega u petorci Mičel Robinson. Majls Mekbrajd je na 50%

Derbi grada Njujorka, koji već godinama ne donosi puno naboja ili nekog vrhunskog rezultatskog imperativa, već samo prestiž i priliku da se u Medisonu okupi masa poznatih faca. Ipak, Niksi ove sezone, za razliku od svojih gradskih rivala, igraju ozbiljnu košarku i imaju solidna nadanja pred ulazak u plej-of. A tamo bi mogli da krenu sa treće pozicije, ili čak sa druge, ako Baksi prospu 2 utakmice, a Niksi obe dobiju. Zato je realnije da gađaju to treće mesto, koje tek mogu obezbediti u nedelju, a ne večeras.

Sinoć su Niksi slavili protiv Bostona, ponovo maestralni Branson, koje pohvale više izreći za tog čoveka. Postigao je 39 poena za “samo” 30 minuta, te mu je to bila peta uzastopna utakmica sa 35 i više poena. Neverovatna forma, neverovatna. U redovima Netsa, od nas pohvaljeni Noa Klauni je prošli meč zabeležio 10 poena, 7 skokova i 7 blokada, te sada zaista skreće puno pažnje na sebe.

Memfis Grizlis

Izostanci:

Lamar Stivens OUT
Brendon Klark OUT
Santi Aldama OUT
Džeren Džekson OUT 
Džon Končar OUT
Luk Kenard OUT
Dezmond Bejn OUT 
Markus Smart OUT
Derik Rouz OUT
Zaire Vilijams OUT
Juta Vatanabe OUT
Vins Vilijams OUT 
Dža Morent OUT

Los Anđeles Lejkers

Izostanci:

Entoni Dejvis 75%
Lebron Džejms 50%
Džared Vanderbilt OUT
Kristijan Vud OUT

Viđenje utakmice

Pošto je ovo utakmica protiv ovakve ekipe Memfisa, za očekivati je da Lebron propusti utakmicu i da se odmori za nedeljni duel protiv Pelikansa. Lejkersima je ovo bitan meč, mogu da skinu Sakramento sa osmog mesta, tako bi potencijalno mogli da idu na drugog sa Zapada, što znači da verovatno izbegnu Denver. To je sve još uvek teoretski, jer je na Zapadu standardno ludilo, kao i svake godine, te skoro ništa još uvek nije rešeno i odlučeno. Lejkersi jesu uspeli da izgube jedan meč od Grizlisa ove sezone, ali tada su nastupali i Morent i Bejn i mnogi drugi, to jednostavno nije ta ekipa noćas. Na prošlom, merodavnijem meču ova dva tima, Hačimura je bio najefikasniji sa 32 poena, a Lebron je ostvario tripl-dabl učinak.

Majami Hit

Izostanci:

Teri Rožir 50%
Dankan RobinsonOUT
Džoš Ričardson OUT

Toronto Reptors

Izostanci:

Geri Trent 50%
Brus Braun 50%
Skoti Barns OUT
Kris Buše OUT 
Jakob Peltl OUT
Džontej Porter OUT

Viđenje utakmice

U zavisnosti od nastupa Gerija Trenta i Brusa Brauna večeras, ovo može biti jedan nezgodan duel za Majami. Hit se bori za bolju poziciju i potencijalno može da skoči na petu poziciju, ali to je zaista malo verovatno i realno. Osmi su sigurno i dole ne mogu, e sada na njima je da pobede protiv Reptorsa i danas i u revanšu u nedelju, te da se nadaju nekim povoljnim rezultatima.

Vredi istaći podatak da je Toronto jedna od najgorih odbrana na poziciji krila, dok je Majami u top 5 odbrana na poziciji centra. Prošli sudar ovih timova, Beret (26) i Trent (28) su zatrpali Majami i doneli pobedu Torontu.

Minesota Timbervuls

Izostanci:

Karl Entoni Tauns 50%

Atlanta Houks

Izostanci:

Klint Kapela 75%
Dižonte Mari 50%
Ejdžej Grifin 50%
Džejlen Džonson OUT
Onjeka Okongvu OUT
Vesli Metjuz OUT
Sadik Bej OUT

Viđenje utakmice

UPDATE: Entoni Edvards je upitan za meč (50%).

Velika vesta za Minesotu je povratak Karl Entoni Taunsa u ekipu, posle pauze od više meseci. Nije sigurno da li će zaigrati večeras, ali neke najave govore da bi trebalo da ga očekujemo sa određenom minutažom. Ovo su naravno mnogo značajne vesti za nastavak sezone odnosno plej-of, u koji Minesota može da uđe kao prva samo ako se desi da Denver izgubi od San Antonija. Ako do toga ne dođe, biće to drugo ili treće mesto za Minesotu,  ali o tome će odlučivati i Oklahoma.

U Atlanti takođe značajna promena i novosti, a to je povratak Treja Janga. On je igrao 20 minuta protiv Čikaga, u porazu Atlante, a zanimljivo da je imao savršen šut iz igre, 5 od 5, što se baš ne viđa često. On se jeste vratio, ali je zato Dižonte Mari upitan za večeras, možda da malo odmori za plej-in, jer se baš trošio u poslednje vreme. Upravo je on na prošlom susretu ove dve ekipe bio najefikasniji pojedinac, jer je postigao 41 poen. Entoni Edvards je tada postigao 31, uz 7 asistencija.

Oklahoma Siti Tander

Izostanci:

Lu Dort 75%

Milvoki Baks

Izostanci:


Kris Midlton 50%
Bruk Lopez 50%
Mardžon Bošamp 50%
Dejmijan Lilard 25%
Janis Adetokumbo OUT
Ej Džej Grin OUT

 

Viđenje utakmice

Baksi vrlo realno “tenkuju” da padnu sa drugog mesta na treće i tako izbegnu viđeni mečap sa boljim iz plej-in duela Fila/Majami. Naravno, ne mogu baš savršeno ukalkulisati sve, ostaje da vidimo da li će ići na pobedu i šta tačno žele. Kako god bilo, bez Janisa večeras sigurno, verovatno i Lilarda, za ostale ćemo videti. Bobi Portis je na impresivnom proseku od 23.7 poena i 10 skokova u 7 utakmica bez Janisa ove sezone. U pošlom meču je dao Orlandu 30, uz 9 skokova i 5 ukradenih (14 od 18 iz igre). Večeras će on ponovo biti starter bez sumnje.

Oklahoma u sličnoj situaciji kao Minesota, mora da pobeđuje a da gleda u pravcu Denvera i Minesota. Džoš Gidi je na prvom meču Baksa i Tandera ove sezone bio najefikasniji u redovima Oklahome sa 18 poena, a na poslednjih 10 mečeva sezone je na proseku od 18 poena, 8.5 skokova i 7 asistencija.

San Antonio Spars

Izostanci:

Džedi Osman OUT
Džeremi Sohan OUT
Devin Vasel OUT
Dominik Barlov OUT
Keldon Džonson OUT

Denver Nagets

Izostanci:

Nikola Jokić 75%
Eron Gordon 75%
Džamal Muri 75%
Eron Gordon 75%
Kentavijus Kaldvel Poup 75%
Zik Nađi 75%
Vlatko Čančar 25%

Viđenje utakmice

Okej, opet imamo situaciju da je čitava petorka Denvera pod malim znakom pitanja, a realno je da većina ili svi zaigraju. Nema ovde puno filozofije, Denver mora da dobije ovo, ako su već trijumfovali protiv Minesote u tako važnom meču, glupo bi bilo da sada sve ispuste. Raduje nas duel Jokića i Vembanjame, prošli put je Joka dao 42 uz 16 skokova, ali je Vembi recimo imao neke blokade, uz 23 poena i 15 skokova.

Dalas Maveriks

Izostanci:

Luka Dončić 50%
Kajri Irving OUT
Derek Lajvli OUT
Greg Braun OUT

Detroit Pistons

Izostanci:

Kejd Kaningem OUT
Tadž Gibson OUT
Simone Fontekio OUT
Kventin Grajms OUT
Asar Tompson OUT
Ajzea Stjuart OUT

Viđenje utakmice

Ovo je jedan od onih duela koji nema preveliki značaj. Već znamo da će Dalas i Klipersi igrati plej-of seriju, sa izglednim šansama da će Klipersi imati prednost domaćeg terena. Irving večeras propušta meč, a Luka je upitan. Tim Hardavaj mlađi se očekuje u petorci, on je na 20 utakmica bez Irvinga u timu ove sezone na proseku od 20 poena, što je znatno više od njegovih proseka. Ako Luka ne zaigra, Dante Egzum je moguć kao starter takođe. Kejd ne nastupa večeras zvanično, a za Detroit smo sve što važi i večeras, napisali juče, te možete baciti pogled na jučerašnju rubirku Izostanci.

Golden Stejt Voriors

Izostanci:

Drejmond Grin OUT
Klej Tompson OUT
Geri Pejton OUT

Nju Orleans Pelikans

Izostanci:

Leri Nens OUT
Brendon Ingram OUT

Viđenje utakmice

Nekako tiho i neprimetno, ali Voriorsi su postali tim sa najboljom formom u ligi – samo jedan poraz u poslednjih 10 utakmica. Da li to Voriorsi ulaze u svoj ritam i bude se iz sna, spremni da pomrse račune mnogima? Svakako sumnjam da bi ih iko poželeo za protivnika u prvoj rundi plej-ofa. Da bi tamo ušli, moraće kroz plej-in, vrlo verovatno protiv Lejkersa, ali ništa još nije rešeno. Juri Golden Stejt da preuzme mesto od Sakramento, naravno i od Lejkersa, ali ko zna šta će se desiti do kraja. Džonatan Kuminga je na proseku od 18 poena i 5 skokova u poslednjih 10 mečeva, a u tom periodu, ruki Voriorsa Trejsi Džekson-Dejvis je na prosecima od 10.4 poena, 7.9 skokova i 2 blokade. Sjajan period i forma ovog mladića, koji će i večeras biti starter.

Pelikansi su sinoć dobili Sakramento, te imaju skor od 5-0 protiv Kingsa u sezoni. Mekolum je dao 31 poen, a trojke je šutirao 9 od 12. Mnogo očekujem od njega večeras, a verujem i Pelikansi, kojima je realno da ostanu na šestoj poziciji Zapada, ali mogu čak i da skliznu u plej-in zonu.

Portland Trejl Blejzers

Izostanci:

Džeremi Grent OUT
Dalano Banton OUT
Anferni Simons OUT
Malkolm Brogdon OUT
Šejdon Šarp OUT
Matis Tajbul OUT
Robert Vilijams OUT
Tumani Kamara OUT

Hjuston Rokets

Izostanci:

Džejšon Tejt OUT
Alperen Šengun OUT
 
Tari Ison OUT
Stiven Adams OUT

Viđenje utakmice

Hjuston je sinoć izgubio od Jute, pitanje je koliko će večeras biti raspoloženi  za igru uopšte. VanVlit je natočio 42 poena, uz 7 skokova i 7 asistencija. U sjajnoj je formi, u poslednje 3 na prosecima od 34 poena i 8 asistencija. Dalano Banton ne nastupa u Portlandu večeras, što je realno bitan izostanak za Portland, jer im je bio jedan od glavnih igrača u poslednje vreme. Ja se lično nadam da bi Skut Henderson mogao malo da “podivlja” i da nam pružu neki sjajan duel sa Džejlenom Grinom, ali… Sva očekivanja za ovaj meč treba uzeti za dozom rezerve.

Los Anđeles Klipers

Izostanci:

Džejms Harden 50%
Kavaji Lenard OUT

Juta Džez

Izostanci:

Kolin Sekston 50%
Voker Kesler OUT
Kris Dan OUT
Džordan Klarkson OUT
Lauri Markanen OUT
Džon Kolins OUT

Viđenje utakmice

Juta je sinoć došla do prve pobede još od 16. marta, što je za njih veliki uspeh logično. Luku Šamanića smo najavili u startnoj petorci, a ne samo da je bio starter, nego je bio i najbolji igrač sa 22 poena. Večeras verovatno ista petorka, ali znatno teži protivnik. U redovima Klipersa, vrlo moguće bez Hardena, što znači da bi Vestbruk mogao da igra u petorci (ali nije sigurno). On je protiv Finiksa zabeležio tripl-dabl sa 16 poena, 15 skokova i 15 asistencija, i bio je baš onako “naložen”, što možda bude slučaj i večeras.

Sakramento Kings

Izostanci:

Kevin Herter OUT
Malik Monk
OUT

Finiks Sans

Izostanci:

Dejmion Li OUT

Viđenje utakmice

Sakramento je sinoć izgubio od Pelsa i sada je sebi baš fino zagorčao život. Jednostavno, igraće plej-in, pali su dosta u drugom delu sezone, u aprilu recimo 2 pobede i 4 poraza, a Zapad je nemilosrdan. Brojne su kombinacije kao što sam već pomenuo u slučajevima Lejkersa i Voriorsa, ali mogu pasti na deseto mesto Kingsi, ali mogu biti i sedmi. Sansi mogu da pojure šesto mesto, ali to će zavisiti i od Pelikansa, a po šansama, njima je sedmo mesto najrealnije. Svakako, uzbudljivo veče nas čeka, kao i ovaj duel Sansa i Kingsa, gde je Finiks favorit po kladionicama. Nurkić će igrati, a videlo se na prošlom meču protiv Klipersa koliko njegovo prisustvo znači, pokupio je 19 skokova i podelio 10 asistencija, jednostavno rasterećuje i otvara prostor Bukeru (koji je tada dao 37), Durentu i Bilu. Revolveraški obračun Foksa protiv Bukera i Durenta, te borba Nurkića sa Sabonisom, zaista deluje kao pravo nadigravanje i meč koji vredi ispratiti.

Prenos ove utakmice je na Areni Sport 1 Premium (04:30). Kompletan program Arene možete pogledati ovde.