Izostanci

Izostanci, 16. april (Plej-in)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 00:00
Izostanci, 16. april (Plej-in)
Izostanci, 16. april (Plej-in)

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Nju Orleans Pelikans

Izostanci:

Svi dostupni

Los Anđeles Lejkers

Izostanci:

Lebron Džejms 75%
Entoni Dejvis 50%
Džared Vanderbilt OUT
Kristijan Vud OUT

Viđenje utakmice

Projektovane petorke :

Lejkersi: Dianđelo Rasel – Ostin Rivs – Lebron Džejms – Rui Hačimura – Entoni Dejvis

Pelikansi: Si Džej Mekolum – Brendon Ingram – Herbert Džons – Zajon Vilijamson – Jonas Valančiunas

Međusobni skor ove sezone: 3-1 za Lejkerse

Proseci igrača u tim utakmicama:

Lejkersi:

Lebron Džejms 28.3 poena, 11.8 asistencija (4 utakmice)
Entoni Dejvis 21.5 poena, 10.5 skokova (4 utakmice)
Dianđelo Rasel 21 poen (3 utakmice)
Ostin Rivs 21 poen, 5.5 asistencija (4 utakmice)
Rui Hačimura 12 poena (4 utakmice)

Pelikansi:

Zajon Vilijamson 20.3 poena, 5.8 skokova (4 utakmice)
Brendon Ingram 17.5 poena, 5.5 asistencija (4 utakmice)
Si Džej Mekolum 18.8 poena, 5.3 asistencije (4 utakmice)
Herbert Džons 13.4 poena, 4 skoka (4 utakmice)
Jonas Valančinunas 8.5 poena, 6 skokova (4 utakmice)

Favorit po kladionicama: Pelikansi

Napomene:

Pobednik ovog plej-in duela Zapada ide u prvu rundu plej-ofa protiv Denvera. Gubitnik ovog duela će igrati utakmicu protiv boljeg iz meča Sakramento – Golden Stejt, te će tu pobednik ići na Oklahomu u prvoj rundi. Da li će postojati određene kalkulacije i rizici kako bi se izbegao Denver? Na primer, koje su šanse Lejkersa da prođu šampionsku ekipu Denvera koja ih je počistila prošle godine, a koje su šanse protiv mlade i neiskusne ekipe Oklahome? Samo naglas razmišljam.

Ukoliko Entoni Dejvis ne zaigra (stoji na questionable za sada), u petorci se očekuje Džekson Hejs. On je odigrao pet utakmica kao starter ove sezone, menjajući Dejvisa, te je beležio 11 poena i 7 skokova u tim mečevima.

Pelikansi i Lejkersi su igrali poslednjeg dana regularne sezone, tada su Lejkersi slavili, Dejvis je upisao 30 poena, Lebron 28, uz čak 17 asistencija. U redovima Pelikansa je najbolji bio Mekolum sa 25 poena. On je u strašnoj formi u poslednje vreme, na poslednjih 10 utakmica sezone je na proseku od 27.5 poena, 5.6 asistencija i 5.2 skoka. Šuterski je vrlo raspoložen, imao je mečeva gde je ubacivao po 6,7 trojki uz odlične procente, te mi se čini da je on jedan od glavnih aduta Pelikansa večeras. Zajon će morati da se rve u reketu, imaće nezgdone protivnike, a veliki znak pitanja je Brendon Ingram, koji igra protiv svog bivšeg tima. Skoro se vratio iz povrede te nismo mogli da vidimo mnogo od njega u poslednje vreme. Herb Džons i Nađi Maršal su vrhunski defanzivci, te verujem da će odrađivati dobar potez loveći protivničke bekove, ali pitanje je da li Pelsi imaju koga da stave na Lebrona?

Sakramento Kings

Izostanci:

Kevin Herter OUT
Malik Monk
OUT

Golden Stejt Voriors

Izostanci:

Geri Pejton OUT

Viđenje utakmice

Projektovane petorke:

Voriorsi: Stef Kari – Klej Tompson – Endrju Vigins – Drejmond Grin – Trejsi Džekson-Dejvis

Kingsi: Diaron Foks – Kion Elis – Harison Barns – Kigan Muri – Domantas Sabonis

Međusobni skor ove sezone: 2-2 (po jednom odbranjen domaći teren, po jednom pobeda u gostima za obe ekipe).

Proseci igrača u tim utakmicama:

Voriorsi:

Stef Kari 31 poen, 6.3 skoka, 3.8 asistencije (4 utakmice)
Klej Tompson 17 poena, 3.8 skoka (4 utakmice)
Endrju Vigins 17.8 poena, 5.3 skoka (4 utakmice)
Drejmond Grin 8.8 poena, 7.7 asistencija (3 utakmice)
Džonatan Kuminga 13.8 poena (4 utakmice)

Kingsi:

Diaron Foks 32.3 poena, 5.3 asistencije (3 utakmice)
Domantas Sabonis 17.3 poena, 11.3 skoka, 9.5 asistencija (4 utakmice)
Kigan Muri 13.3 poena, 6.3 skoka (3 utakmice)
Harison Barns 18.8 poena, 3.3 skoka (4 utakmice)

Favorit po kladionicama: Voriorsi

Napomene:

Težak je put za ove ekipe da se dočepaju plej-ofa, ali… Imaju svoje adute i jedni i drugi, Sakramento na primer, ako bi igrao protiv Lejkersa koje uvek pobeđuje ove sezone, ili Voriorsi kao iskusna ekipa koja se desetog mesta realno može da napravi svašta. Zamislite samo ove namazane i preiskusne Voriorse protiv mlade ekipe Oklahome, baš bi bilo nepredvidvo za gledanje, ko kaže da bi prvoplasirani Tanderi tu bili apsolutni favoriti? Naravno, pre svega toga, ovo večerašnja utakmica.

Kingsi i Voriorsi “dugo” nisu igrali međusobno, još od januara ove godine. Tada su Kingsi trijumfovali rezultatom 134-133, zaista efikasna utakmica, kao i ostale tri koje su odigrali u sezoni. U tom meču se Harison Barns povampirio protiv bivšeg kluba i spakovao im je 39 poena. Možda će on imati poseban motiv večeras, a jasno je da Kingsima treba još neko da povuče osim Foksa i Sabonisa. Foks ga je tada pratio sa 29 poena, Sabonis 18 i 13 asistencija. Sa druge strane, Kari je postigao 33, a Kuminga 31. Džonatan Kuminga je na proseku od 13.8 poena u 4 utakmice protiv Kingsa ove sezone, ali treba napomenuti da je jedan meč napustio ranije i završio ga sa nulom. Sjajan je ove sezone, jedan od glavnih aduta Voriorsa sa klupe ili sa mesta startera.

Ko prati ovu rubriku redovno, zna da sam u redovima Voriorsa baš hvalio i bio oduševljen sa Trejsijem Džeksonom-Dejvisom u poslednje vreme. Ovaj ruki je pronašao svoje mesto u petorci i postao rešenje Golden Stejta kada je u pitanju ta pozicija centra. Dugo to nije funkcionisalo, tražila se idealna solucija, Kevon Luni na petici, spuštanje Viginsa ili Grina, svašta nešto, ali izgleda da smo dobili novog startnog centra ove ekipe. Poslednjih mesec dana regularne sezone su Voriorsi završili kao jedna od ekipa u najboljoj formi u čitavoj ligi, a baš u tom periodu je Trejsi počeo da igra na jačoj minutaži.

Kingsi su osakećeni bez Hertera, i pre svega Monka. Malik Monk je igrao sezonu vrednu nagrade najboljeg igrača sa klupe, ali nažalost možda mu to priznanje izmakne zbog te povrede koju je doživeo. On je bio nezaustavljiva sila sa klupe Sakramenta, kad god je dobijao loptu, bio je opasnost po protivnčki koš, sa strašnim prodorima i trojkama iz tranzicije. Moraće večeras neko da iskoči ukoliko Kingsi žele povoljan rezultat, a Kigan Muri bi mogao da bude taj u petorci, a sa klupe, nema baš puno opcija. Trej Lajls kao najiskusniji, Davion Mičel, možda Saša Vezenkov?