Izostanci

Izostanci, 22. april (Plej-of)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 00:00
Izostanci, 22. april (Plej-of)
Izostanci, 22. april (Plej-of)

Bitno je da znate, da su situacije svakako podložne promenama dolaskom novih informacija, a mi ćemo se truditi da što agilnije ažuriramo novosti. Ako budete imali pitanja što se statistike tiče, pišite slobodno u komentarima na društvenim mrežama, pa ćemo probati da “iskopamo” šta vas zanima. Primer, koliko poena daje Durent protiv Atlante? Ili Barns protiv Bridžesa? Iskopaćemo.

Klivlend Kavalirs

Izostanci:

Taj Džerom 90%
Din Vejd 90%
Krejg Porter 90%

Orlando Medžik

Izostanci:

Svi dostupni

Viđenje utakmice

Početak meča: 01:00 (Arena Sport 1 Premium)

Projektovane petorke:

Kavalirs: Darius Garland – Donovan Mičel – Maks Štrus – Evan Mobli – Džeret Alen

Medžik: Džejlen Sags – Geri Heris – Franc Vagner – Paolo Bankero – Džonatan Ajzak

Međusobni skor u regularnoj sezoni: 2-2

Skor u seriji: 1-0 za Kavalirse

Favorit po kladionicama večeras: Kavalirsi

Šta smo videli u prvom meču: Dosta, dosta tvrd i neefikasan duel. Kavsi su lagano slavili, a Orlando je postigao samo 83 poena. Realno se i očekuje od ove serije da bude najtvrđa i najmanje atraktivna od svih, takav je bio i prvi meč. Šuterski jako tanko sa obe strane, Kavsi 8 od 30 za tri, Orlando 8 od 37 trojke.

Džejlen Sags, Geri Heris i Markel Fulc su totalno podbacili u prvom meču, i oni su jedan od razloga zašto Medžik uopšte nije bio ni u priči da pobedi. Heris je trojke šutirao 0-5, a Sags 1-7, što je luksuz koji Orlando ne može da priušti. Znamo svi da šuterski ovaj tim ne blista, ali ako ne mogu da kazne Kavse sa nekim otvorenim pozicijama, onda su njihove nade minimalne. Širenje reketa je ključno kada su ovakve serije u pitanju, ne možete pobediti Kavse na igru u reketu gde imaju Alena i Moblija, a pritom Kavsi imaju dosta šuterskih opcija i sa klupe i u petorci, i njima se ovako loša šuterska noć verovatno neće ponoviti opet. Markel Fulc je u ovoj priči zaista igrač manje, koliko god ja lično cenio njegove kvalitete, bez pouzdane trojke ne može dugo ostati na parketu u ovakvoj seriji. Kol Entoni, koji je takođe zaribao sa 0 pogođenih trojki iz četiri pokušaja, mora da odigra bolje sa klupe.

Iznenađenje je bilo što smo videli Džonatana Ajzaka u prvoj petorci umesto Vendela Kartera. Da li je taj eksperiment dobro prošao, pitanje je, ali jasna je bila zamisao da Ajzak kao najbolji defanzivac pokuša da uspori Moblija i Alena. Na njegovu nesreću, Mobli je ofanzivno odigrao dobro, a Alen se nahvatao skokova, tako da nije Orladno uspeo da ostvari neku veliku prednost dole. Vrlo je realno da istu petorku vidimo i večeras, pa onda sa povratkom u Orladno, možda dođu potencijalne promene ukoliko ne bude dobrog rezultata.

Kavsi su odigrali koliko im je trebalo da pobede, a Donovan Mičel je konačno odigrao utakmicu kakva se od njega očekuje. 30 poena, 11 od 21 iz igre. Ako Mičel uđe u svoju formu, to su vrlo loše vesti za Orlando. Osim njega i ostalih nosioca igre, Kavsima treba po makar jedan razigrani igrač uloge u svakom meču, poput Štrusa, Merila ili Leverta, da se rastrči, raširi igru i ubaci par šuteva, i to je već problem za Orlando.

Šta Orlando treba da uradi bolje? Treba im neko raspoložen u napadu, a da se taj neko ne zove Paolo Bankero ili Franc Vagner. Previše je odbrana Kavsa stiskala Bankera u reketu, iako je on odigrao dobro, ne može sam, Mlad je, igra prvu plejof seriju, protivnička odbrana je fokusirana na njega, znači jasno je da ne može izneti sve na svojim leđima. Sags i Heris moraju pogađati trojke, a sa klupe moraju dobiti neke produktivne ofanzivne minute. Mo Vagner bi po mom mišljenju trebalo da zaigra više minuta, dok Fulc, bez pouzdanog šuta, pa teško da se može proslaviti.

 

Njujork Niks

Izostanci:

Džulijus Rendl OUT

Filadelfija Seventisiksers

Izostanci:

UPDATE: Tajris Maksi je upitan za večeras zbog bolesti!
Džoel Embid 50%
Robert Kovington OUT
Dientoni Melton OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 01:30

Projektovane petorke:

Niks: Džejlen Branson – Donte Divinćenzo – Džoš Hart – Oudži Anunobi – Ajzea Hartenštajn

Seventisiksers: Tajris Maksi – Kajl Lauri – Keli Ubre – Tobajas Heris – Džoel Embid

Međusobni skor ove sezone: 3-1 za Nikse

Skor u seriji: 1-0 za Nikse

Favorit po kladionicama večeras: Niksi

Šta smo videli u prvom meču: Verovatno najneizvesniji meč dosadašnjeg plejofa sa puno preokreta i rezultatskom klackalicom. Niksi su baš teško slomili otpor File, i na kraju slavili rezultatom 111:104. Zanimljiv je i rezultat po četvrtinama, koji govori koliko je nepredvidiv meč bio: 34:25 za Filu u prvoj, 33:12 za Nikse u drugoj, 36:21 za Filu u trećoj, 32:22 za Nikse u poslednjoj.

Džoel Embid je doživeo povredu na meču, ali se u nekom trenutku vratio na parket i nastavio da igra. Trenutno stoji kao upitan za večeras zbog oporavka levog kolena, te su ove ključne vesti za obe ekipe, da li će Embid zaigrati. Drugačije će biti koncipirana odbrana Niksa bez Embida u redovima File, sve će biti drugačije.

Džoš Hart je bio čovek odluke kada je prva utakmica u pitanju. Pojavio se u svom najboljem izdanju, kao igrač koji leti po terenu, hvata važne skokove, pogađa trojke iz svih uglova. Na kraju 22 poena i 13 skokova, 4 od 8 trojke. Pokrio je malo lošije šutersko izdanje Džejlena Bransona, koji je imao 8 od 26 iz igre.

Neverovatan je kontrast između ova dva tima kada je učinak igrača sa klupe u pitanju. Niksima je X faktor bio momak sa klupe, Majls Mekbrajd, sa čak 21 poenom, 3 skoka i 4 asistencije, uz +/- indeks od +37, što ja najviše od svih igrača. Pojavio se i Bojan Bogdanović, sa odlične 24 minute i 13 poena i 7 skokova, uz takođe brutalan +/- indeks od +27. U redovima File, od celokupne klupe, samo 7 poena! Badi Hild je brojao do 0, Batum je dao 3 a Pol Rid 4 poena. Rotacije se skraćuju u plejofu, starteri igraju veliku minutažu i imaju ključnu ulogu, ali ukoliko sa klupe imate nula pomoći, kako očekujete da dobijete meč? Moraće neko da iskoči, baš kao što je Batum iskočio u meču plejina protiv Majamija, jer nije realno da Embid i Maksi sami pobede ovako nezgodne Nikse. Možda nije realno očekivati od Batuma onakve partije u kontinuitetu, možda tu leži problem…

Denver Nagets

Izostanci:

Svi dostupni

Los Anđeles Lejkers

Izostanci:

Entoni Dejvis 75%
Lebron Džejms 75%
Džared Vanderbilt OUT
Kristijan Vud OUT

Kem Rediš OUT

Viđenje utakmice

Početak meča: 04:00 (Arena Sport 1 Premium)

Projektovane petorke:

Nagets: Džamal Muri – Kentavijus Koldvel Poup – Majkl Porter – Eron Gordon – Nikola Jokić

Lejkers: Dianđelo Rasel – Ostin Rivs – Lebron Džejms – Rui Hačimura – Entoni Dejvis

Međusobni skor ove sezone: 3-o za Nagetse

Skor u seriji: 1-0 za Nagetse

Favorit po kladionicama večeras: Nagetsi

Šta smo videli u prvom meču: Videli smo dominaciju najboljeg igrača sveta, Nikole Jokića! Ako je neko možda očekivao ili nadao se drugačijem ishodu, to nije bilo moguće. Denver je lagano slavio protiv Lejkersa, a Jokić je standardno dominirao i dirigovao svojim timom. Na domaćem parketu, Nagetsi izgledaju kao savršena mašinerija, kao tim koji cilja odbranu titule sa vrlo realnim argumentima i ambicijama.

Šta je činiti Lejkersima večeras, da li će nešto menjati, ili će sa istim sastavom i taktičkim zamislima pokušati ponovo? Trener Lejkersa, Darvin Hem, najavio je da nisu pokazali sve taktičke kombinacije zaustavljanja Jokića u prvom meču, da su sačuvali još nešto za nastavak serije. Jako me zanima šta je to nešto i da li će upaliti, da li stvarno imaju neki genijalni plan ili samo blefiraju?

Što se ostatka petorke Lejkersa tiče, gotovo je izvesno da vidimo određena prilagođavanja i izmene. Ova najavljena petorka bi mogla da izgleda malo drugačije, ako ne od noćas, vrlo realno od sledeće utakmice. Pre svega, većina analitičara seli Ostina Rivsa na klupu, jer defanzivno ne može da odgovori na ovaj zadati ritam, a i poenterski može više da doprinese iz druge postave. Taurin Prins bi mogao biti taj čovek i X faktor kojem se Lejkersi nadaju u startnoj petorci, ali ova odluka za sada ostaje samo na treneru i stručnom štabu, ništa ne možemo tvrditi sa sigurnošću.

Denver samo treba da nastavi “ono svoje”, sve se već tu zna, igraju vrlo podmazano, petorka je standardna, uloge su standardne. Džamal Muri je odigrao lošiji šuterski meč, 9 od 24, ali su tu pokrili ostali u tom prvom meču. Svakako bi bilo loše za Nagetse da Muri nastavi u ovom ritmu, te se čeka njegov ulazak u pravu formu, ali naravno i da nije neka vest da Muri promaši dosta šuteva, znamo kakav je tip igrača.

Prenos ovog meča možete pratiti na kanalu Arena Sport 1 Premium, sa početkom u 04:00 časova. Kompletan program Arene pogledajte ovde.